Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Pcos-ka wrote:Myślisz że nie jest za niskie? W Internecie czytałam że tętno w tym okresie powinno być od 100-120 a wg drugiego źródła od 110-130. Nie wiem, które źródło jest bardziej wiarygodne 🫣
Zaufaj lekarzowi :*
Dziewczyny boli mnie podbrzusze. Panikować czy nie ?👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
Pcos-ka wrote:Cześć dziewczyny,
Byłam dzisiaj na wizycie serduszkowej i mój kropek ma CRL 6,6mm.
Wg transferu jest to 6+6 a wg USG jest to 6+4.
Tętno płodu wynosi 106/min.
Lekarz powiedział, ze wszystko ok, ale martwi mnie te tętno. Czy nie jest ono za niskie??
Bardzo się martwię…
U mnie w 6+1 gin nie mierzyła tętna, powiedziała że na tym etapie ciąży ważne że serduszko bije a nie ile bije. 2 tyg później było idealnie także nie martw się na zapas 🙂Pcos-ka lubi tę wiadomość
👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, acard 75, euthyrox 50, besins 2×100
-
Fabregasowa wrote:To co do prenatalnych:
1. Sołowiej jeśli medicover- ma najlepsze opinie. W 1c robiłam u Pietrasika i o ile wiem że moja wada mogła nie wyjść na prenatalnych To zastanawiam się czy coś mozna było zrobić cos lepiej....
2. Renata Jaczyńska - tu polecenie od mojej gin prowadzącej. RJ zakładała klinike wad płodów w IMiD i ma bardzo duże doświadczenie- prenatalne na NFZ w Babka medica lub Multimed
3. Robert Brawura Biskupski Samaha - podobno jeden z top perinatologow w PL, jestem do niego umówiona w Aurea Clinic, aż się zdziwiłam że można na NFZ 😶 jak się okaże super to pojde do niego na połówkowe, jak będzie gwiazdorzyl czy coś to pojde do RJ 🙂
4. Tomasz Roszkowski - to jest top of the top jeśli chodzi o wady płodów, kiedyś z Dębskim byli największymi znawcami i pół PL się do nich zjeżdżało. ALE obu moich gin mi go odradzało, generalnie gość widzial tyle wad w swoim życiu że chyba mu to zrylo psychikę 😉 potrafi być bardzo gburowaty i bezpośredni więc jak ktoś nie ma twardej d*** i jest bardzo wrażliwy to może lepiej nie... przyjmuje w Fertinie
5. Wielgoś/ Lipa/ Dębska/ Rebizant - również świetni specjaliści ale czy przyjmują na NFZ to tego już nie wiem.
Aż sobie zerknęłam w zrealizowane wizyty, bo kojarzyłam pierwsze nazwisko. Pierwsze prenatalne miałam właśnie u SołowiejaFabregasowa lubi tę wiadomość
-
Ja już też po wizycie. CRL 0.71, Serce bije. Już nie pamiętam ile mówił ale ze dolna granica i też mnie zestresował. Takich rzeczy się babie w ciąży nie mówi 😂 ale dal skierowanie na prenatalne i na badania krwi. Także wszystko co od chłopa chciałam 😂
Na razie zapisałam się na 2 wizyte, ale pewnie już nie pojdeDelfi, Książkara_w_ciąży, Szu_szu, Pcos-ka lubią tę wiadomość
-
Wixa🌸 wrote:Mi włosy wypadały juz przed ciąża to teraz nie widzę dużej różnicy, ale wciąż czekam na ten mityczny ciążowy glow 💫😆 gęste mocne włosy i piękna cerę, może to w kolejnych trymestrach 😆🤡
Haha, mam to samo, gdzie mój glow?? 😂😂 Wyglądam jak pół dupy zza krzaka, twarz mi wysypało, włosy wypadają, skóra sucha. Poproszę o glow 🍓
A ślimak w majtkach taaak. Jeszcze utrogestan sobie trochę pocieknie i w ogóle jest bagienko.MadCat lubi tę wiadomość
-
Frelcia_na_chwilę wrote:Zaufaj lekarzowi :*
Dziewczyny boli mnie podbrzusze. Panikować czy nie ?
A jakieś plamienia do tego? Ból podbrzusza to jeszcze się ma prawo zdarzać, chyba że umierasz z bólu. Mi doradzili, żeby się położyć na lewym boku, nogi wyżej i czasem trochę pomaga. -
Szu_szu wrote:A jakieś plamienia do tego? Ból podbrzusza to jeszcze się ma prawo zdarzać, chyba że umierasz z bólu. Mi doradzili, żeby się położyć na lewym boku, nogi wyżej i czasem trochę pomaga.
Za przeproszeniem przeszło wraz z kupą. Nie mam plamien👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Frelcia_na_chwilę wrote:Zaufaj lekarzowi :*
Dziewczyny boli mnie podbrzusze. Panikować czy nie ?
Czy jesteście głodne? Pytam bo przed ciążą nie zwracałam na to uwagi a teraz odczuwam częściej głód. Nie mam zachcianek ale wiem, że głód nie jest dobry dla płodu. I czy tylko ja tak mam. Jem tyle co zawsze ale dodatkowo jem w pracy owoce, warzywa. -
Mini94 wrote:Nie ma co panikować. Jeżeli nie ma przy tym plamień to normalne.
Czy jesteście głodne? Pytam bo przed ciążą nie zwracałam na to uwagi a teraz odczuwam częściej głód. Nie mam zachcianek ale wiem, że głód nie jest dobry dla płodu. I czy tylko ja tak mam. Jem tyle co zawsze ale dodatkowo jem w pracy owoce, warzywa.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:38
Szu_szu lubi tę wiadomość
30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)
15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
22.04-7tydzień jest serduszko 💓
-
Dobrze że siedzę w domu 😂👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Ja ogólnie mam teraz mniejszy apetyt, wcześniej normalnie jadłam mięso. A teraz chłop włożył do piekarnika kurczaka, to ja siedziałam przy otwartym oknie, tak mnie śmierdziało. Jem ogólnie warzywa, owoce, nabiał, mogę zjeść jakieś pieczywo.
Ale dziwny jest ten nocny głód. Przed ciążą żadnego razu w życiu nie miałam tak, że w nocy idę coś zjeść. A teraz już zaliczyłam 2 banany, jeden raz o 2 w nocy, drugi o 5. Po prostu budzę się i rozumiem, że nie zasnę, póki coś nie zjem 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:55
-
Fabregasowa wrote:To co do prenatalnych:
1. Sołowiej jeśli medicover- ma najlepsze opinie. W 1c robiłam u Pietrasika i o ile wiem że moja wada mogła nie wyjść na prenatalnych To zastanawiam się czy coś mozna było zrobić cos lepiej....
2. Renata Jaczyńska - tu polecenie od mojej gin prowadzącej. RJ zakładała klinike wad płodów w IMiD i ma bardzo duże doświadczenie- prenatalne na NFZ w Babka medica lub Multimed
3. Robert Brawura Biskupski Samaha - podobno jeden z top perinatologow w PL, jestem do niego umówiona w Aurea Clinic, aż się zdziwiłam że można na NFZ 😶 jak się okaże super to pojde do niego na połówkowe, jak będzie gwiazdorzyl czy coś to pojde do RJ 🙂
4. Tomasz Roszkowski - to jest top of the top jeśli chodzi o wady płodów, kiedyś z Dębskim byli największymi znawcami i pół PL się do nich zjeżdżało. ALE obu moich gin mi go odradzało, generalnie gość widzial tyle wad w swoim życiu że chyba mu to zrylo psychikę 😉 potrafi być bardzo gburowaty i bezpośredni więc jak ktoś nie ma twardej d*** i jest bardzo wrażliwy to może lepiej nie... przyjmuje w Fertinie
5. Wielgoś/ Lipa/ Dębska/ Rebizant - również świetni specjaliści ale czy przyjmują na NFZ to tego już nie wiem.
Omg dziękuję Ci bardzo ♥️ skorzystam na pewno a przynajmniej spróbuje się dostać do kogoś z nich
Co do głodu.. ja wcześniej jadłam ze trzy duże posiłki i może jakieś jabłko po drodze.. teraz jak nie zjem co 3h to znikąd pojawia się takie ssanie że mam
Wrażenie, że zemdleje. To jest totalna prawda co piszą
W zaleceniach na początek ciąży: jeść częściej a mniej.
Pomijam, że ciągłe uczucie mdłości z krótką przerwą
Na głód jest na maksa dziwne. Szczerze, to te mdłości są dla mnie strasznie męczące. Już ból głowy czy zmęczenie bym wolała niż to…👩34 👨42
🌞🌿
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️ -
Też mam tego głoda. Staram się wtedy jakieś jabłko albo co. W poprzedniej ciąży miałam głoda na słodkie, a teraz na różne zdrowe typu serek wiejski, jabłko, smoothie 😂
-
Uff to nie jestem sama już myślałam, że ze mną jest coś nie tak i mam takiego głodomora 😅 a jak nie zjem to mi słabo, noszę ze sobą wodę i cukierki do ssania to już w ostateczności. Nie chcę jeść za dwóch dlatego kombinuję raz owoc, raz warzywo, raz jakaś sałatka, jogurty. Pomysłów brakuje co jeść między posiłkami.
-
Dziewczyny a sprawdzałyście sobie metodę ramzi? 😆
-
Gilgotek wrote:Dziewczyny a sprawdzałyście sobie metodę ramzi? 😆
Pierwsze słyszę 🙈 Co Ci wyszło?
Ja w pierwszej ciąży starałam się porównać z USG, bo znalazłam takie porównanie, jak niżej. I rzeczywiście u synka był ten „wyrostek”. Ale to musi być 8-10 tydzień, by mieć takie zdjęcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:38
-
A mi dzisiaj odbilo i wiem ze sie nie powinno i sraty taty ale nie moglam się oprzeć zobaczcie co kupilam😍😍😍
https://ibb.co/PsJSpRs3Delfi, Szu_szu, Daniela77, Książkara_w_ciąży lubią tę wiadomość
👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
22.01.25 pusty pecherzyk 💔💔
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️❤️
26.04.25 beta 387❤️❤️
30.04.25 beta 1847❤️❤️
8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️❤️❤️
Walczymy dalej o ciebie słoneczko❤️
,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,
-
Frelcia o to się wyjaśniło, dobrze 😉
Ten głód mnie przeraża. Bo on się pojawia nagle, bez zapowiedzi i jak w ciągu kilku chwil czegoś nie zjem to mam wrażenie że zaraz padnę. Ostatnio byłam w Ikei, normalnie po śniadaniu i w połowie zakupów ohoho nie ma opcji, idę do baru, bo nie ruszę dalej. Teraz już jestem mądra i noszę że sobą cały czas jakieś jedzenie.
Ale to też takie dziwne jest, bo nie potrafię też zjeść dużo, nic mi nie smakuje za bardzo, trochę w siebie wmuszam te kęsy, bo wiem, że trzeba.
Dziś pierwszy raz poczułam się słabo w pracy, z zawrotami głowy. Pora powoli kończyć ten biznes 🫣 -
Gilgotek wrote:Dziewczyny a sprawdzałyście sobie metodę ramzi? 😆
Tak czytałam o tym głodzie i mam dokładnie to samo. Tylko ciekawi mnie dlaczego bycie głodnym nie jest dobre dla malucha tak jak Mini napisała? -
"Metoda Ramzi to niepotwierdzona naukowo teoria, według której można określić płeć dziecka już na bardzo wczesnym etapie ciąży – między 6. a 8. tygodniem, na podstawie lokalizacji łożyska lub kosmówki widocznej na obrazie USG.
Na czym polega:
Zgodnie z teorią Ramziego:
Jeśli łożysko lub kosmówka (czyli miejsce, w którym zaczyna się tworzyć łożysko) znajduje się po prawej stronie macicy, to prawdopodobnie będzie chłopiec.
Jeśli znajduje się po lewej stronie, to prawdopodobnie będzie dziewczynka." Skopiowane z chat GPT 😆
Mi wyszedł chłopiec ale w ciąży poprzedniej niby też miał być chłopiec a mam dziewczynkęDaniela77 lubi tę wiadomość