Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki ❤️ chyba potrzebowałam tego wsparcia ❤️ mąż też mi mówi, że mam się położyć jak się źle czuje, ale czasem nie potrafię odpuścić 😞🫣Justi2019 wrote:A ja tam Cię podziwiam i wszystkie was które pracują a nawet niektóre mają dwie prace , ja bym nie dała rady , dopiero drugi dzień czuje się trochę lepiej gdzie coś ogarnęłam w domu bo tak zalegalam na kanapie , ten czas minie i na pewno zaraz wszystkie poczujemy się lepiej . Póki co przytulam mocno i wiedz że nie jesteś sama ❤️
-
Mamy wyniki NIPT - mega szybko im poszło bo oddawałam krew w sobotę.
Niskie ryzyka, chłopczyk 🩵
Panikara97, Rosalinda, Justi2019, Wiolami, Myszkaaa20, Izia, Minimalti, Buzoloka, Nataleńka, Angela1108, Cerva, przyszłamama96 lubią tę wiadomość
-
boys' mum wrote:A ja mam dziś jakiegoś dołka emocjonalnego 😞😞😞 pierwszy raz odkąd jestem w ciąży 😞 znów boli mnie żołądek, znów mam zgagę (od początku ciąży schudłam ponad 3kg) do tego boli mnie cały brzuch i czuje że jest jakoś napięty może jakieś wzdęcia czy coś... Siły nie mam żadnej... Robota w domu leży...😞 Ciuchy do poskładania rosną... Podłoga się domaga mycia... Cały dom w sumie do ogarnięcia a ja nie daje rady 😞 wracam z pracy i nie mam siły na nic 😞 mąż i tak mi pomaga bo pranie wstawi itd. Ale też ma ciągle pracę na gospodarstwie... Chłopaki na ile dają radę też pomagają, ale wiecie ja bym tak chciała po swojemu mieć tą werwę do pracy i sprzątania😞 chyba za dużo wzięłam do siebie, że nie ogarniam już tego wszystkiego 😞 aż mi się płakać z tego wszystkiego chce 😞 w dodatku mam lekki zatarg z mamą, która cały czas uważa że traktuje mnie na równi z siostrą 🙄 ale to już inna historia i zbyt długa 🫣
Początek brzmi trochę jak moje ostatnie 3-4 tygodnie. Też mam kompletny zjazd prawie każdego dnia po pracy. Myślę że musimy być dla siebie bardziej łaskawe i dać sobie czas na odpoczynek. Energia w końcu wróci a jeśli ciało samo domaga się chwili wytchnienia i zwolnienia tempa to powinnyśmy go słuchać. Jakby nie było tworzymy nowego człowieka i to zabiera sporo energii
-
Przytulam 🫂 Pomyśl sobie, że to minie, w końcu odzyskasz energię, a na razie ciało domaga się aby trochę zwolnić - wykonujesz ogromnie ciężką pracę, tworzysz nowego człowieka!boys' mum wrote:A ja mam dziś jakiegoś dołka emocjonalnego 😞😞😞 pierwszy raz odkąd jestem w ciąży 😞 znów boli mnie żołądek, znów mam zgagę (od początku ciąży schudłam ponad 3kg) do tego boli mnie cały brzuch i czuje że jest jakoś napięty może jakieś wzdęcia czy coś... Siły nie mam żadnej... Robota w domu leży...😞 Ciuchy do poskładania rosną... Podłoga się domaga mycia... Cały dom w sumie do ogarnięcia a ja nie daje rady 😞 wracam z pracy i nie mam siły na nic 😞 mąż i tak mi pomaga bo pranie wstawi itd. Ale też ma ciągle pracę na gospodarstwie... Chłopaki na ile dają radę też pomagają, ale wiecie ja bym tak chciała po swojemu mieć tą werwę do pracy i sprzątania😞 chyba za dużo wzięłam do siebie, że nie ogarniam już tego wszystkiego 😞 aż mi się płakać z tego wszystkiego chce 😞 w dodatku mam lekki zatarg z mamą, która cały czas uważa że traktuje mnie na równi z siostrą 🙄 ale to już inna historia i zbyt długa 🫣🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Panikara97 wrote:Od którego tygodnia używacie detektora tętna i czy bez problemu znajdujecie tętno?
Dziś zamówiłam detektor, ale boję się, że nie znajdę tętna i tylko jeszcze bardziej się zestresuję 😞
Znalazłam tętno w 10+2 i wczoraj też mi się udało znaleźć.
Panikara97 lubi tę wiadomość
-
Ukwiecona wrote:Mamy wyniki NIPT - mega szybko im poszło bo oddawałam krew w sobotę.
Super, gratulacje 🩵🩵🩵
Ukwiecona lubi tę wiadomość
-
Też w okolicach 12-13 tc nie miałam siły na nic, po pracy leżałam na kanapie a mycie włosów mnie przerastało, prysznice brałam na siedząco bo stanie było zbyt męczące
od jakiegoś tygodnia siły wróciły więc dacie radę dziewczyny:) ja czekam na wyniki veragene (badanie wciskane przez lekarzy w Medicover)
Ja: '90 Mąż: '87
IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok
4-6.2025. 2 IUI ❌
07.25 IVF Menopur Rekovelle 16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA
09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
10 dpt beta 0,2
Immunolog : metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron, cross match 30%
2.2026 cykl sztuczny estromef Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
5dpt ⏸️ 8dpt 36 biochem
Marzec naturals czekając na transfer
10dpo 21, 11dpo 45,

-
boys' mum wrote:A ja mam dziś jakiegoś dołka emocjonalnego 😞😞😞 pierwszy raz odkąd jestem w ciąży 😞 znów boli mnie żołądek, znów mam zgagę (od początku ciąży schudłam ponad 3kg) do tego boli mnie cały brzuch i czuje że jest jakoś napięty może jakieś wzdęcia czy coś... Siły nie mam żadnej... Robota w domu leży...😞 Ciuchy do poskładania rosną... Podłoga się domaga mycia... Cały dom w sumie do ogarnięcia a ja nie daje rady 😞 wracam z pracy i nie mam siły na nic 😞 mąż i tak mi pomaga bo pranie wstawi itd. Ale też ma ciągle pracę na gospodarstwie... Chłopaki na ile dają radę też pomagają, ale wiecie ja bym tak chciała po swojemu mieć tą werwę do pracy i sprzątania😞 chyba za dużo wzięłam do siebie, że nie ogarniam już tego wszystkiego 😞 aż mi się płakać z tego wszystkiego chce 😞 w dodatku mam lekki zatarg z mamą, która cały czas uważa że traktuje mnie na równi z siostrą 🙄 ale to już inna historia i zbyt długa 🫣
Odpoczywaj kiedy czujesz potrzebę i w miarę możliwości oczywiście, a dom nie zarośnie od razu brudem,jak odpuścisz czasem, jest mąż, przejmie obowiązki,
Bo Wy sami mieszkacie? Czy z kimś? Juz nie pamiętam, dzieciaki tez niech przejmuje albo babci podrzuć
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Ukwiecona wrote:Mamy wyniki NIPT - mega szybko im poszło bo oddawałam krew w sobotę.
Ooo ale szybko! Przynajmniej nie przeszłaś tego stresu co ja "gdzie te wyniki"🤣
Gratuluję! Kolejny chłopczyk, zapowiada się w grudniu mocne męskie granie😅.
👩'83👨'83
📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
2018 - 2021 starania naturalne
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
czerwiec punkcja, 3 zarodki
I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
sierpień II transfer ❄️ ❌
listopad III transfer ❄️ ❌
07/2023 II IVF
lipiec punkcja, 3 zarodki
IV transfer ❌
wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18
01/2024 III IVF
styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore
05/2024 IV IVF
maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
sierpień VIII transfer ❄️ ❌
wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌
10/2025 VI IVF
październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań
03/2026
X transfer ❄️❄️
8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️! -
Gratuluję i witamy kolejnego chłopca w ekipie!
👧 29 👦 30
Starania od 01/2025
08.2025 ⏸️
08.2025 💔 cb
08.03.2026 ⏸️
09.03.2026 Beta HCG 16, progesteron 8,7
11.03.2026 Beta HCG 16,3, progesteron 1,3
CB 💔
09.04 ⏸️ beta HCG 16
11.04 beta HCG 75
13.04 beta HCG 198
16.04 beta HCG 641
20.04 beta HCG 4321
22.04 5+5 GS 14,3 mm, YS 2,6 mm, bez echa zarodka
06.05 7+5 GS 27,9 mm, YS 4 mm, obecny zarodek z ❤️ CRL 1,01 cm - wiek 7+1
25.05 CRL 3,31 cm - wiek 10+1
26.05 Test Sanco - ryzyka niskie, synek 💙

-
Szukaj zaraz nad spojeniem łonowym i na spokojnie bez stresu bo maluszki sie wiercą dzisiaj jest tu jutro bedzie po drugiej stroniePanikara97 wrote:Od którego tygodnia używacie detektora tętna i czy bez problemu znajdujecie tętno?
Dziś zamówiłam detektor, ale boję się, że nie znajdę tętna i tylko jeszcze bardziej się zestresuję 😞
Panikara97 lubi tę wiadomość
-
Gratuluję ❤️ ale grudniowych chłopców przybywa musze tabelkę zaktualizowaćUkwiecona wrote:Mamy wyniki NIPT - mega szybko im poszło bo oddawałam krew w sobotę.
-
Hej
Po prenatalnych wszystko w porządku, ale zbadanie dziś to było wyzwanie. 🫣 no totalnie nie współpracował Dzidziuś. 😛 lekarz zasugerował Dziewczynkę, ale ja na tym etapie nie wierzę. 😂
Ja używam detektora jakoś od 11 tyg. teraz już znajduje praktycznie od razu. 🙂
Panikara97, Ritaaa, Ukwiecona, przyszłamama96, Angela1108, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
-
Cerva wrote:Hej
Po prenatalnych wszystko w porządku, ale zbadanie dziś to było wyzwanie. 🫣 no totalnie nie współpracował Dzidziuś. 😛 lekarz zasugerował Dziewczynkę, ale ja na tym etapie nie wierzę. 😂
Super 😍Gratuluję💜💜💜 czyli Twoje przeczucie się nie sprawdziło? Bo chyba chłopaka obstawiałaś, trzymam kciuki za dziewczynkę ✊
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
https://zapodaj.net/plik-30wVzswP2C
Kogo brakuje? -
Super gratuluję ❤️ cudne wiesci 🥰Cerva wrote:Hej