Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunaaa12 wrote:Super 😍Gratuluję💜💜💜 czyli Twoje przeczucie się nie sprawdziło? Bo chyba chłopaka obstawiałaś, trzymam kciuki za dziewczynkę ✊
Tak i nadal obstawiam, że się zmieni. 😅 -
Hejo trochę mnie nie było .. widzę że napisałyście tyle że szok .. przez to że wchodzę zwykle późno to nie jestem w stanie aż tak nadrobić Aleee zamelduje tylko że czekam jak na szpilkach na prenatalne i na zrobienie sanco..
mam pytanko czy macie tak że np po zbliżeniach boli was brzuch lub macie plamienia ?
Brzuch moim zdaniem u mnie jest widoczny .. ja zaczęłam dużo jeść dlatego że dzięki temu mdłości są mniejsze ! Serio! Ja nie czuję głodu ja po prostu nagle dostaje silnych mdłości szybko jem i przechodzą więc już mam 2/3 kg na plusie 😂 wieczorami mdłości są najgorsze i jest zgaga .. no i senność kurde było już lepiej i znowu wróciła .. jeszcze przy takiej pogodzie deszczowej to po prostu po śniadaniu mogłabym już pójść na drzemkę dwu godzinną 😂 wgl wyjeżdżamy na tydzień w Polskę a tu pogoda oczywiście ma nie dopisywać .. dlatego czekam na zagraniczne wakacje 🙏🏻♥️
Gratuluję dziewczyny wizyt i poznania płci ! U mnie wiedza narazie dwie osoby z rodziny i obstawiają chłopca 😂 ja nadal myślę że dziewczynka 😂Przebadani - zdrowi
starania od 08.2024 .
15.04- rośnie nowe życie ! -
Hej. Ja wczoraj miałam pierwsze prenatalne i wyszłam stamtąd w stresie... Jestem w 12t2d ciąży mam wyniki sanco gdzie wyszły niskie ryzyka, natomiast na badaniach prenatalnych przeziernosc karkowa wyszła w górnej granicy ponieważ nt wynosi 2,6 i ta informacja zabrała mi mój spokój który miałam po sanco...
Lekarz poinformował że teraz musimy poczekać na wynik pappy i wówczas będziemy myśleć co dalej natomiast ja już spodziewam się tego że pappa wyjdzie słabo ponieważ mam 37 lat a to jest głównie statystyka. Kolejnym krokiem ma być rozmowa z genetykiem a później prawdopodobnie amniopunkcja. Wszystkie pozostałe parametry i markery są jak najbardziej w porządku. CRL 64mm, tętno 164, kość nosowa obecna.
Jestem tym już tak strasznie zmęczona tym bardziej że przecież w ubiegłym roku też miał amniopunkcje które okazała się dla mnie bardzo bolesna ponieważ w trakcie jej wykonywania dostałam skurczu macicy
była to trisomnia 18 więc teraz myślałam, ze skoro sanco wykazało niskie ryzyka to mogę czuć że pod tym kątem bezpieczna...
-
Nadzieja 🧚🏼♀️ wrote:Hejo trochę mnie nie było .. widzę że napisałyście tyle że szok .. przez to że wchodzę zwykle późno to nie jestem w stanie aż tak nadrobić Aleee zamelduje tylko że czekam jak na szpilkach na prenatalne i na zrobienie sanco..
mam pytanko czy macie tak że np po zbliżeniach boli was brzuch lub macie plamienia ?
Brzuch moim zdaniem u mnie jest widoczny .. ja zaczęłam dużo jeść dlatego że dzięki temu mdłości są mniejsze ! Serio! Ja nie czuję głodu ja po prostu nagle dostaje silnych mdłości szybko jem i przechodzą więc już mam 2/3 kg na plusie 😂 wieczorami mdłości są najgorsze i jest zgaga .. no i senność kurde było już lepiej i znowu wróciła .. jeszcze przy takiej pogodzie deszczowej to po prostu po śniadaniu mogłabym już pójść na drzemkę dwu godzinną 😂 wgl wyjeżdżamy na tydzień w Polskę a tu pogoda oczywiście ma nie dopisywać .. dlatego czekam na zagraniczne wakacje 🙏🏻♥️
Gratuluję dziewczyny wizyt i poznania płci ! U mnie wiedza narazie dwie osoby z rodziny i obstawiają chłopca 😂 ja nadal myślę że dziewczynka 😂
Tak miałam plamienie na drugi dzień, a po ostatnim stosunku odrazu poleciało mi sporo żywej krwi więc mamy zakaz.Okazalo się że mam przy kosmowce drobne naczynka które mogą pękać.2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔(5tc)
O3.3024👼💔(Biochem)
O6.2024👼💔(6tc)
01.2025 👼💔(9tc)
14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)
19.04.2026 ⏸️
13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2
3.07 będziemy mieli synka🩵(14+3)

-
DorkaS88 wrote:Hej. Ja wczoraj miałam pierwsze prenatalne i wyszłam stamtąd w stresie... Jestem w 12t2d ciąży mam wyniki sanco gdzie wyszły niskie ryzyka, natomiast na badaniach prenatalnych przeziernosc karkowa wyszła w górnej granicy ponieważ nt wynosi 2,6 i ta informacja zabrała mi mój spokój który miałam po sanco...
Lekarz poinformował że teraz musimy poczekać na wynik pappy i wówczas będziemy myśleć co dalej natomiast ja już spodziewam się tego że pappa wyjdzie słabo ponieważ mam 37 lat a to jest głównie statystyka. Kolejnym krokiem ma być rozmowa z genetykiem a później prawdopodobnie amniopunkcja. Wszystkie pozostałe parametry i markery są jak najbardziej w porządku. CRL 64mm, tętno 164, kość nosowa obecna.
Jestem tym już tak strasznie zmęczona tym bardziej że przecież w ubiegłym roku też miał amniopunkcje które okazała się dla mnie bardzo bolesna ponieważ w trakcie jej wykonywania dostałam skurczu macicy
była to trisomnia 18 więc teraz myślałam, ze skoro sanco wykazało niskie ryzyka to mogę czuć że pod tym kątem bezpieczna...
Kochana to jest górna granica ,ale w granicy.Wiem, że ciężko ale nie denerwuj się na zapas, ja mam 43 lata i wiem że ryzyka będę miała podwyższone już z racji wieku.Przytulsm mocno i trzymam kciuki , będzie wszystko dobrze🤞🍀
DorkaS88 lubi tę wiadomość
2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔(5tc)
O3.3024👼💔(Biochem)
O6.2024👼💔(6tc)
01.2025 👼💔(9tc)
14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)
19.04.2026 ⏸️

-
DorkaS88 wrote:Hej. Ja wczoraj miałam pierwsze prenatalne i wyszłam stamtąd w stresie... Jestem w 12t2d ciąży mam wyniki sanco gdzie wyszły niskie ryzyka, natomiast na badaniach prenatalnych przeziernosc karkowa wyszła w górnej granicy ponieważ nt wynosi 2,6 i ta informacja zabrała mi mój spokój który miałam po sanco...
Często czytałam na forach, jak dziewczyny pisały, ze ta przezierność karkowa była jeszcze dużo wyzsza niż Twoja i zdrowe dzieci się rodziły, wiem,ze od razu stres,ale masz wyniki Sanco, reszta parametrów ok,myślę, że będzie wszystko dobrze ✊✊✊
U nas leje od rana, cały tydzień ma być taki byle jaki, czerwiec 😳 ja się pytam gdzie jest słońce i ciepełko 🙄
Za tydzień mamy imprezę i mam nadzieję, że pogoda dopisze
DorkaS88 lubi tę wiadomość
2020 💙
2023 💙
Grudzień 2026 💗 -
Nie koniecznie z tą pappa ja tez mam 37 a wyszły mi spoko we wtorek dostałam ryzyka skorygowane z usg. Kochanie sanko wyszło dobrze to najważniejsze trzymaj sie narazie tego ja wierzę że będzie dobrze ❤️ a pappa to tylko statystyki i jakos one do mnie nie przemawiająDorkaS88 wrote:Hej. Ja wczoraj miałam pierwsze prenatalne i wyszłam stamtąd w stresie... Jestem w 12t2d ciąży mam wyniki sanco gdzie wyszły niskie ryzyka, natomiast na badaniach prenatalnych przeziernosc karkowa wyszła w górnej granicy ponieważ nt wynosi 2,6 i ta informacja zabrała mi mój spokój który miałam po sanco...
była to trisomnia 18 więc teraz myślałam, ze skoro sanco wykazało niskie ryzyka to mogę czuć że pod tym kątem bezpieczna... -
Dorka - spokojnie, wiem, że ciężko zachować spokój, na pokrzepienie serca, powiem Ci, że jak ja teraz jechałam na badanie prenatalne, to w głowie miałam historię mojej bliskiej kuzynki, która dluugo się starała o dzidziusia, a na badaniach jej wyszła przezierność karkowa grubo ponad 3, Oliwka dziś ma 5 lat, to zdrowa dziewczynka, gibka jak mało kto, taka akrobatka 😁😇 Nawet mój lekarz mi tłumaczył, że jak dziecko jest ułożone trochę pod kątem to też już inne wymiary wychodzą 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 08:45
5.04 : ⏸️
14.04 : Widoczny pęcherzyk na USG
26.04 : Bijące Serduszko 💚
12.05 : 2,31 🫒 | 26.05 : 3,81 🍒
09.06 : 6,1 🍓 | 26.06 : 130g 🍋
💔Marzec 2025 : Poronienie zatrzymane 9tyg
💔 Paź 2025 : Ciąża pozamaciczna, laparoskopia -
A mówiłaś lekarzowi, że robiłaś wynik Sanco?DorkaS88 wrote:Hej. Ja wczoraj miałam pierwsze prenatalne i wyszłam stamtąd w stresie... Jestem w 12t2d ciąży mam wyniki sanco gdzie wyszły niskie ryzyka, natomiast na badaniach prenatalnych przeziernosc karkowa wyszła w górnej granicy ponieważ nt wynosi 2,6 i ta informacja zabrała mi mój spokój który miałam po sanco...
Spokojnie, NT to parametr na, który bardzo duży wpływ ma ułożenie dziecka podczas badania.
Moja siostra w obu ciążach miała podwyższone NT, już nie pamiętam dokładnie, ale chyba ok 3. Pierwsza ciąża wskazanie do amniopunkcji. Zdrowa dziewczynka. Druga ciąża powtórka z rozrywki, ale weszło już na rynek NIFTY - zdrowy chłopak. 🙂 ale wiadomo, stresu było. Taki widocznie urok jej dzieci. -
Sanco jest znacznie bardziej wiarygodne niż pappa... Skoro wyszło dobrze to najprawdopodobniej tak jest 😊DorkaS88 wrote:Hej. Ja wczoraj miałam pierwsze prenatalne i wyszłam stamtąd w stresie... Jestem w 12t2d ciąży mam wyniki sanco gdzie wyszły niskie ryzyka, natomiast na badaniach prenatalnych przeziernosc karkowa wyszła w górnej granicy ponieważ nt wynosi 2,6 i ta informacja zabrała mi mój spokój który miałam po sanco...
była to trisomnia 18 więc teraz myślałam, ze skoro sanco wykazało niskie ryzyka to mogę czuć że pod tym kątem bezpieczna...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 10:17
🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Wszystko będzie dobrze , tak jak dziewczyny piszą Sanco wyszło w porządku i tego się trzymajmy ❤️DorkaS88 wrote:Hej. Ja wczoraj miałam pierwsze prenatalne i wyszłam stamtąd w stresie... Jestem w 12t2d ciąży mam wyniki sanco gdzie wyszły niskie ryzyka, natomiast na badaniach prenatalnych przeziernosc karkowa wyszła w górnej granicy ponieważ nt wynosi 2,6 i ta informacja zabrała mi mój spokój który miałam po sanco...
była to trisomnia 18 więc teraz myślałam, ze skoro sanco wykazało niskie ryzyka to mogę czuć że pod tym kątem bezpieczna... -
Wiem ze to trudne ale postaraj nie martwić sie na zapasDorkaS88 wrote:Hej. Ja wczoraj miałam pierwsze prenatalne i wyszłam stamtąd w stresie... Jestem w 12t2d ciąży mam wyniki sanco gdzie wyszły niskie ryzyka, natomiast na badaniach prenatalnych przeziernosc karkowa wyszła w górnej granicy ponieważ nt wynosi 2,6 i ta informacja zabrała mi mój spokój który miałam po sanco...
Mi PAPPA wyszło niższe w wieku 29 lat niż w wieku 24 także niekoniecznie Twoje pappa wyjdzie zle ze względu na wiek. 3mam kciuki aby badania byly ok.
Tak w ogóle witam po dłuższej przerwie, widze że większość z Was miala juz badania genetyczne 1trym- ja mam dopiero 22.06 (12+4) bo moja ciąża najmłodsza na naszym wątku (termin 31.12.26) więc trochę się naczekam🥹
Dzisiaj jestem dokladnie w 11+0tc wreszcie mdlosci odpuszczają bo ostatnie 4tyg bylam na zwolnieniu z pracy, senność +mdlosci nie dawały mi żyć 🥹
Moje maleństwo rośnie książkowo, czekam teraz na usg w 12tc tak jak wyżej pisałam i test Pappa
Mam nadzieje że wszystko u Was dobrze i żadna z Was nie ma problemów/komplikacji ciążowych? Postaram się trochę nadrobić wątek ale raczej 4tyg nie mam szans😅11.10.08- córka
06.04.11- syn
17.05.16- córka
31.12.26- w oczekiwaniu na maleństwo numer 4❤️
4w4days BHCG 1564.4
6w2days pierwsze usg- potwierdzone 💗 -
Marti126 wrote:Wiem ze to trudne ale postaraj nie martwić sie na zapas
Mi PAPPA wyszło niższe w wieku 29 lat niż w wieku 24 także niekoniecznie Twoje pappa wyjdzie zle ze względu na wiek. 3mam kciuki aby badania byly ok.
Tak w ogóle witam po dłuższej przerwie, widze że większość z Was miala juz badania genetyczne 1trym- ja mam dopiero 22.06 (12+4) bo moja ciąża najmłodsza na naszym wątku (termin 31.12.26) więc trochę się naczekam🥹
Dzisiaj jestem dokladnie w 11+0tc wreszcie mdlosci odpuszczają bo ostatnie 4tyg bylam na zwolnieniu z pracy, senność +mdlosci nie dawały mi żyć 🥹
Moje maleństwo rośnie książkowo, czekam teraz na usg w 12tc tak jak wyżej pisałam i test Pappa
Mam nadzieje że wszystko u Was dobrze i żadna z Was nie ma problemów/komplikacji ciążowych? Postaram się trochę nadrobić wątek ale raczej 4tyg nie mam szans😅
Jeszcze kilka nas czeka na prenatalne, ja tak samo,bo termin dopiero na 27 grudnia. Czekam z niecierpliwością, bo juz miesiąc od ostatniej wizyty i bym chciała wiedzieć co u maluszka 🙌
Czy tylko mnie nie odrzuciło w ciąży od mięsa, kawy? Ja najbardziej mam ochotę na normalne polskie obiadki, kotlety, gołąbki, pierogi ruskie, ostatnio chodzą za mną placki ziemniaczane z mięsem gulaszowym😆
Marti126 lubi tę wiadomość
2020 💙
2023 💙
Grudzień 2026 💗 -
Od kawy akurat mnie odrzuciło, ale mięso jem bez problemu 😄 Jutro idziemy ze starszakiem na ognisko z okazji zakończenia przedszkola (zerówki) i już mi ślinka cieknie na myśl o kiełbasie z ogniska 😋😂Lunaaa12 wrote:Jeszcze kilka nas czeka na prenatalne, ja tak samo,bo termin dopiero na 27 grudnia. Czekam z niecierpliwością, bo juz miesiąc od ostatniej wizyty i bym chciała wiedzieć co u maluszka 🙌
Czy tylko mnie nie odrzuciło w ciąży od mięsa, kawy? Ja najbardziej mam ochotę na normalne polskie obiadki, kotlety, gołąbki, pierogi ruskie, ostatnio chodzą za mną placki ziemniaczane z mięsem gulaszowym😆🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Boziu pojechałabym z wami . Sama mam taką ochotę na kiełbasę z grilla albo ogniska że samej mi slina cieknie .Niestety mieszkam w mieszkaniu i nie dla mnie takie dobroci 🤣Rosalinda wrote:Od kawy akurat mnie odrzuciło, ale mięso jem bez problemu 😄 Jutro idziemy ze starszakiem na ognisko z okazji zakończenia przedszkola (zerówki) i już mi ślinka cieknie na myśl o kiełbasie z ogniska 😋😂
-
Lunaaa12 wrote:Jeszcze kilka nas czeka na prenatalne, ja tak samo,bo termin dopiero na 27 grudnia. Czekam z niecierpliwością, bo juz miesiąc od ostatniej wizyty i bym chciała wiedzieć co u maluszka 🙌
Czy tylko mnie nie odrzuciło w ciąży od mięsa, kawy? Ja najbardziej mam ochotę na normalne polskie obiadki, kotlety, gołąbki, pierogi ruskie, ostatnio chodzą za mną placki ziemniaczane z mięsem gulaszowym😆
Ja też mam ochotę na normalne obiady i właśnie drugie dania.Dzis mam ryż , pieczone udka i surówka 😋 Prawdę mówiąc to mam od kilku dni co jeść bo sama nie wiem na co mam ochotę 🫢Co do kawy na początku mi nie smakowała i mnie mdliło od kilku dni wręcz chce mi się kawy.
2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔(5tc)
O3.3024👼💔(Biochem)
O6.2024👼💔(6tc)
01.2025 👼💔(9tc)
14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)
19.04.2026 ⏸️

-
U mnie kawa już lepiej, ale nie powiem, że smakuje jak przed ciążą 😊 mięcho za to wchodzi dobrze i właśnie takie obiadki klasyki, co nigdy nie przepadałam, ale teraz ziemniaki to złoto 🤣
Słodkie mniej napewno, staram się też z tym pilnować i jem tylko w weekendy, wtedy najczęściej jakieś drożdżowe wypieki albo lody 🧡 -
Oj mnie strasznie odrzuciło od kawy nawet nie mogę na nią patrzeć a jak mąż pije to w drugim pokoju bo na sam zapach mi niedobrze a przed ciążą 2 kawy dziennie musiały być . Jeśli chodzi o jedzenie nie ciągnie mnie do słodyczy , ciagnie mnie najbardziej do owoców , kapusty kiszonej , ostatnio bym jadła cebularze 😅 a na obiad ziemniaczki młode i kotlety z piersi i surówka z marchewką jabłkiem pychota .
Zmieniając temat czy wszystkie robiłyście płatne badania Sanco lub nifty? Czy któraś z was nie robiła jeśli USG prenatalne wyszło ok? Pytałam doktorke czy robić powiedziala że dla niej wszystko wygląda dobrze i nie widzi potrzeby żebym płaciła za dodatkowe badania lepiej żebym te pieniążki wydala na cześć wyprawki . Zastanawiam się bo wyniki z krwi będę miała dopiero za 2 tygodnie