Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a robicie/robiłyście cytologię szyjki macicy podczas ciąży? Bo już po wykryciu serca miałam w luxmed od razu w systemie skierowanie na to, ale nie zrobiłam do tej pory, bo jakoś tak się bałam. Nigdy nie lubiłam tego robić, zawsze jakiś niewielki ból i plamienie przy tym, a teraz wiadomo wszystko bardziej ukrwione.👩'83👨'83
📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
2018 - 2021 starania naturalne
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
czerwiec punkcja, 3 zarodki
I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
sierpień II transfer ❄️ ❌
listopad III transfer ❄️ ❌
07/2023 II IVF
lipiec punkcja, 3 zarodki
IV transfer ❌
wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18
01/2024 III IVF
styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore
05/2024 IV IVF
maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
sierpień VIII transfer ❄️ ❌
wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌
10/2025 VI IVF
październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań
03/2026
X transfer ❄️❄️
8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️! -
Izia wrote:Dziewczyny a robicie/robiłyście cytologię szyjki macicy podczas ciąży? Bo już po wykryciu serca miałam w luxmed od razu w systemie skierowanie na to, ale nie zrobiłam do tej pory, bo jakoś tak się bałam. Nigdy nie lubiłam tego robić, zawsze jakiś niewielki ból i plamienie przy tym, a teraz wiadomo wszystko bardziej ukrwione.
Ja chwilę przed ciążą miałam pobierany wymaz na HPV, więc moja pani doktor stwierdziła, że to wystarczy. Sama też mam właśnie obawy przed "grzebaniem" w szyjce. -
Czy ktoś jeszcze oprócz mnie nie robił więcej badań tylko pappa i prenatalne? Czytając grupę zaczynam się zastanawiać czy dobrze robię nie robiąc tych badań . Ale to moja 4 ciąża która donosiła do tego etapu nigdy nie robiłam tych badań i myślę co by mi dało ich zrobienie przepraszam za bezpośredniość ale nie wie
-
Nutka-koloru wrote:Czy ktoś jeszcze oprócz mnie nie robił więcej badań tylko pappa i prenatalne? Czytając grupę zaczynam się zastanawiać czy dobrze robię nie robiąc tych badań . Ale to moja 4 ciąża która donosiła do tego etapu nigdy nie robiłam tych badań i myślę co by mi dało ich zrobienie przepraszam za bezpośredniość ale nie wie
Ja nie robiłam. Stwierdziłam, że zrobię dopiero gdyby coś wyszło nie tak w prenatalnych. Jedynie co to robiłam dodatkowo ten plgf razem z pappa i myślę, że warto. -
Nutka-koloru wrote:Czy ktoś jeszcze oprócz mnie nie robił więcej badań tylko pappa i prenatalne? Czytając grupę zaczynam się zastanawiać czy dobrze robię nie robiąc tych badań . Ale to moja 4 ciąża która donosiła do tego etapu nigdy nie robiłam tych badań i myślę co by mi dało ich zrobienie przepraszam za bezpośredniość ale nie wie
Ja nie robiłam, czekam na prenatalne.
Botanika może szybko ogarną✊ masz przeczucia co do płci?
Co do cytologii to ja robiłam przed ciąża
Wiolami lubi tę wiadomość
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Odnośnie cytologii to ja robiłam krótko przed ciążą, bo musiałam mieć do iui.
Robienie Sanco było dla mnie oczywiste, poprzednio zrobiłam i teraz też wiedziałam, że zrobie, bo poorostu daje mi to większy komfort psychiczny, ale jest też to zrozumiałe, że nie każdy tego potrzebuje 😊 -
Ja po prenatalnych, wszystko ok. Lekarzowi wygląda na chłopca, ale do potwierdzenia.
Nie robię badań typu nifty. Tu na naszej grupie większość robi, ale 3 lata temu jak byłam w ciąży to proporcja była dokładnie odwrotna. Jak są wskazania no to wiadomo, że trzeba zrobić.
Cytologia na którymś etapie ciąży chyba jest obowiązkowa.
Minimalti, Justi2019 lubią tę wiadomość
-
Ja też nie robię. Czekałam na USG i wszystko ok. 16 mam konsultację z genetykiem, gdyby tam wyszło coś nie tak to wtedy będę robić dodatkowo Panoramę.
Cytologię robiłam w poprzedniej ciąży, nawet plamienia nie było. Teraz robiłam w cyklu w którym zaszłam więc nie powtarzałam. -
Ja nie robiłam bo jakby mi coś wyszlo nie tak na usg czy pappa to pewnie bym zrobiłaNutka-koloru wrote:Czy ktoś jeszcze oprócz mnie nie robił więcej badań tylko pappa i prenatalne? Czytając grupę zaczynam się zastanawiać czy dobrze robię nie robiąc tych badań . Ale to moja 4 ciąża która donosiła do tego etapu nigdy nie robiłam tych badań i myślę co by mi dało ich zrobienie przepraszam za bezpośredniość ale nie wie
-
Tak, mi ginekolog pobrała cytologię na drugiej wizycieIzia wrote:Dziewczyny a robicie/robiłyście cytologię szyjki macicy podczas ciąży? Bo już po wykryciu serca miałam w luxmed od razu w systemie skierowanie na to, ale nie zrobiłam do tej pory, bo jakoś tak się bałam. Nigdy nie lubiłam tego robić, zawsze jakiś niewielki ból i plamienie przy tym, a teraz wiadomo wszystko bardziej ukrwione.🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Ja nie robię, chyba że na prenatalnych będzie wskazanie to wtedy oczywiście zrobię. Z dodatkowych tylko echo serca płodu ze względu na wadę wrodzoną serca u młodszego syna.Nutka-koloru wrote:Czy ktoś jeszcze oprócz mnie nie robił więcej badań tylko pappa i prenatalne? Czytając grupę zaczynam się zastanawiać czy dobrze robię nie robiąc tych badań . Ale to moja 4 ciąża która donosiła do tego etapu nigdy nie robiłam tych badań i myślę co by mi dało ich zrobienie przepraszam za bezpośredniość ale nie wie🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Oj widać 😅 Raz że to trzecia ciąża to zazwyczaj szybciej widać, a dwa że mam ogromny apetyt w tej ciąży 🙈Marti126 wrote:A widac już Wasze ciążowe brzuszki?
Ja już od 8tc noszę ciążowe spodnie bo wyskoczył mi brzuch, oczywiście to raczej efekt progesteronu i wzdęcia po nim+ fakt że to moje czwarte dziecko więc macica rozciągnięta 😆ale nie da się ukryć że jestem w ciąży, szczególnie że jestem szczupła i tylko brzuszek odstaje😅
Marti126 lubi tę wiadomość
🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Cytologię robiłam zaraz na pierwszej ciążowej wizycie jak szłam po leki….i czekam na skończony 12 tydzień bo mam coś do przeleczenia.
Badań jeszcze nie robiłam , czekam do prenatalnych i ewentualnie wtedy. -
U mnie brzuszek widać w obcisłych sukienkach. Chociaż wg innych wyglada jakbym się mocno najadła. 🤣 ale ja normalnie mam płaski więc widzę dużą różnicę.
Marti126 lubi tę wiadomość
-
Robiłam cytologię i hpv na początku ciąży.
Co do testów i badań to ja od początku byłam przekonana, że zrobię, bo jestem z tych co lubią być przygotowane, mieć kontrolę, a że jednak już w ciąży ten wpływ nie jest taki bezpośredni to chciałam móc coś zrobić. Chociażby żeby się przygotować.
No i przyszły wyniki
zdrowy… chłopak 💙 tak, kolejny tutaj a obstawiałam dziewczynkę 🤣 mam też wyniki pappa i też dobre więc teraz już spokojnie czekam na prenatalne.
Rosalinda, Alora, Angela1108, Ritaaa, Kfiatuszek666, Minimalti, Justi2019 lubią tę wiadomość
-
botanika wrote:Robiłam cytologię i hpv na początku ciąży.
Co do testów i badań to ja od początku byłam przekonana, że zrobię, bo jestem z tych co lubią być przygotowane, mieć kontrolę, a że jednak już w ciąży ten wpływ nie jest taki bezpośredni to chciałam móc coś zrobić. Chociażby żeby się przygotować.
No i przyszły wyniki
zdrowy… chłopak 💙 tak, kolejny tutaj a obstawiałam dziewczynkę 🤣 mam też wyniki pappa i też dobre więc teraz już spokojnie czekam na prenatalne.
Wow super gratuluję, zdrowie najważniejsze 💙
Konkretna męska ekipa się szykuje, ale gdzie nie słyszę, to chłopak, widocznie 2026 to rok chłopaków
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Gratulacje 😊 super info!botanika wrote:Robiłam cytologię i hpv na początku ciąży.
No i przyszły wyniki
zdrowy… chłopak 💙 tak, kolejny tutaj a obstawiałam dziewczynkę 🤣 mam też wyniki pappa i też dobre więc teraz już spokojnie czekam na prenatalne. -
Angela, sama nawet sprawdzałam, są takie bezprzewodowe ultrasonografy na telefon 😝😅 Pewnie kiedyś będzie to tak samo reklamowane jak obecnie testy sanco 😁 ale cena trochę kosmos, jakieś 8k.5.04 : ⏸️
8.04 : beta 170, prog 56
10.04 : beta 360, prog 44
13.04 : beta 1250, prog 49
20.04 : beta 10 329, prog 47
14.04 : Widoczny pęcherzyk na USG
26.04 : Bijące Serduszko 💚
12.05 : 2,31 🫒
26.05 : 3,81 🍒
09.06 : 6,1 🍓
💔Marzec 2025 : Poronienie zatrzymane 9tyg
💔 Paź 2025 : Ciąża pozamaciczna, laparoskopia -
Gratuluję ❤️botanika wrote:Robiłam cytologię i hpv na początku ciąży.
No i przyszły wyniki