Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia wrote:
    Dziewczyny a robicie/robiłyście cytologię szyjki macicy podczas ciąży? Bo już po wykryciu serca miałam w luxmed od razu w systemie skierowanie na to, ale nie zrobiłam do tej pory, bo jakoś tak się bałam. Nigdy nie lubiłam tego robić, zawsze jakiś niewielki ból i plamienie przy tym, a teraz wiadomo wszystko bardziej ukrwione.
    Miałam robiona jak poszłam potwierdzic ciążę i wyszla ok

Marti126 lubi tę wiadomość

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Marti126 Znajoma

Wysłany: 12 czerwca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panikara97 wrote:
    Ja nie robiłam. Stwierdziłam, że zrobię dopiero gdyby coś wyszło nie tak w prenatalnych. Jedynie co to robiłam dodatkowo ten plgf razem z pappa i myślę, że warto.
    Ja tak samo, w każdej moich poprzednich ciąż tak robiłam czyli usg genetyczne+ PAPPA, w razie gdyby odpukać cos bylo nie tak to wybrałabym więcej badan ale nigdy nie bylo potrzeby i mam nadzieję ze w tej ciazy rowniez wszystko bedzie w porządku:)

11.10.08- córka
    06.04.11- syn
    17.05.16- córka
    31.12.26- w oczekiwaniu na maleństwo numer 4❤️

4w4days BHCG 1564.4
    6w2days pierwsze usg- potwierdzone 💗
  • Marti126 Znajoma

Wysłany: 12 czerwca, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Oj widać 😅 Raz że to trzecia ciąża to zazwyczaj szybciej widać, a dwa że mam ogromny apetyt w tej ciąży 🙈
    U mnie czwarta i też właśnie super szybko się pokazał 😊

11.10.08- córka
    06.04.11- syn
    17.05.16- córka
    31.12.26- w oczekiwaniu na maleństwo numer 4❤️

4w4days BHCG 1564.4
    6w2days pierwsze usg- potwierdzone 💗
  • Panikara97 Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie kiedy w pierwszej ciąży był u was widoczny brzuszek?
    Odblokowałam nowy lęk i boję się, że mam jakiś taki mały jak na 15 tydzień.
    Tętno znalazłam detektorem to teraz strach, że bobas słabo rośnie.

• Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panikara97 wrote:
    Myśle, że nie masz co się nakręcać, bo to bardzo indywidualna kwestia. W pierwszej ciąży był widoczny u mnie odrobinę później, na tym etapie kompletnie niewidoczny dla osoby z zewnatrz ☺️ teraz widać zwłaszcza w drugiej połowie dnia.

Panikara97 lubi tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️ 🧡 🥹
    29.05.2026 - niskie ryzyka - chłopczyk ☺️

preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panikara97 wrote:
    Hmmm pierwsze zdjęcie zaokrąglonego brzucha ciążowego z pierwszej ciąży mam z 17 tygodnia 😉

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panikara97 wrote:

U mnie to taki typowy ciążowy chyba jakoś ok 19-20 tygodnia dopiero. 🫣 spokojnie 🙂

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
    08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
    13.04 14 dpo - 263,11
    15.04 16 dpo - 830,05
    21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
    27.04 jest Maluszek z ❤️

preg.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Ja nie robię, chyba że na prenatalnych będzie wskazanie to wtedy oczywiście zrobię. Z dodatkowych tylko echo serca płodu ze względu na wadę wrodzoną serca u młodszego syna.

A jak się wada u was obiawiała?
    Ja się trochę martwię bo moje maleństwo ma podwyższone tętno 178 -181 na prenatalnych pani doktor kazała się tym nie martwić na zapas obserwować w wtorek jeszcze idę do niej raz ponieważ nosek widziała za krótko i chce mieć pewność że jest z nim wszystko ok to będę jej pytać o to tętno. U mnie przeziębiać karkowa pappa hcg wszystko wyszło prawidłowo jedynie ten nosek słabo widziała ale pożartym nie ma do czego się doczepić .

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panikara97 wrote:

Po 20 tygodniu dopiero.
    Wielkość brzucha nie równa się wielkość bobasa, tym bardziej w pierwszej ciąży u niektórych ten brzuszek powoli rośnie, nie martw sie nadrobi w drugiej połowie ciąży

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Panikara97 Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, od razu mi lepiej ☺️.
    Już mi przez myśl przeszło, że teraz się martwię, a potem pewnie będę marudziła jaki ten brzuch wielki, a jestem dość niska bo 160cm.

Jeszcze co do brzucha to mama mi przypomniała, że na spotkaniu rodzinnym była moja kuzynka, która zawsze była chuda jak patyk - dosłownie. Nie wiedziałyśmy, że jest w ciąży bo dalej była tak samo chuda, brzuch płaski i okazało się, że była wtedy w 6 miesiącu ciąży.

• Ukwiecona Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panikara97 wrote:
    Już mi przez myśl przeszło, że teraz się martwię, a potem pewnie będę marudziła jaki ten brzuch wielki, a jestem dość niska bo 160cm.

Jeszcze co do brzucha to mama mi przypomniała, że na spotkaniu rodzinnym była moja kuzynka, która zawsze była chuda jak patyk - dosłownie. Nie wiedziałyśmy, że jest w ciąży bo dalej była tak samo chuda, brzuch płaski i okazało się, że była wtedy w 6 miesiącu ciąży.

Może macie to w genach 🙂

W pierwszej ciąży do 16-18 tygodnia wyglądałam tylko jakbym lekko przytyła na brzuchu, a później z tygodnia na tydzień było widać zmiany.

Tym razem przed ciążą byłam około 15kg lżejsza niż za pierwszym razem i brzuch zaczął mi się pokazywać trochę ponad tydzień temu.

👦🏼 2014

🩵 12.2026

preg.png
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panikara97 wrote:

No dokładnie,potem będziemy się modlić, żeby juz urodzić 🤣
    To moja ostatnia ciąża, za początkami ciąży na pewno nie będę tęsknić 😆

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia wrote:
    Dziewczyny a robicie/robiłyście cytologię szyjki macicy podczas ciąży? Bo już po wykryciu serca miałam w luxmed od razu w systemie skierowanie na to, ale nie zrobiłam do tej pory, bo jakoś tak się bałam. Nigdy nie lubiłam tego robić, zawsze jakiś niewielki ból i plamienie przy tym, a teraz wiadomo wszystko bardziej ukrwione.
    Ja miałam robioną na drugiej wizycie w tej ciąży , tak delikatnie pobrała wymaz że nawet nie poczułam 😉 wynik dopiero poznam 24.06

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru wrote:
    Czy ktoś jeszcze oprócz mnie nie robił więcej badań tylko pappa i prenatalne? Czytając grupę zaczynam się zastanawiać czy dobrze robię nie robiąc tych badań . Ale to moja 4 ciąża która donosiła do tego etapu nigdy nie robiłam tych badań i myślę co by mi dało ich zrobienie przepraszam za bezpośredniość ale nie wie
    Moja tez 4 ciąża i nie robiłam nigdy dodatkowych badań , gdyby na prenatalnych byłoby coś nie tak na pewno bym zrobiła

preg.png
  • Mira.huntrix Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytologię płynna miałam robiona we wrześniu więc pewnie nie ma powodu żeby powtarzać, przynajmniej lekarz nic nie wspominał ( w międzyczasie leczony stan zapalny endometrium).
    Badania genetyczne robiłam ze względu na wiek, oraz 60% wadliwych zarodków w badaniu PGT-A przy ivf. Komfort psychiczny był wart tych 2k przy historii leczenia niepłodności - przynajmniej czuję że mam wszytsko pod kontrolą. Pewnie jakby udało mi się zajść w ciążę bez problemu to bym się nie stresowała i nie robiła :) tym bardziej że te badania nie dają pewności 100%

Swoją drogą dostałam dziś wyniki, niskie ryzyka i dziewczynka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca, 20:34

Ritaaa, botanika, Panikara97, Izia, Hera098 lubią tę wiadomość

Ja: '90 Mąż: '87

IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok

4-6.2025. 2 IUI ❌

07.25 IVF Menopur Rekovelle 16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA

09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
    10 dpt beta 0,2

Immunolog : metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron, cross match 30%

2.2026 cykl sztuczny estromef Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
    5dpt ⏸️ 8dpt 36 biochem

Marzec naturals czekając na transfer
    10dpo 21, 11dpo 45,
    preg.png
  • Mama Antosia Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po prenatalnych wygląda na to że marzenie spełnione i będzie córeczka 🩷 Wyniki badań miałam bardzo dobre na następne chce tylko żebym zrobiła krew i mocz dziecko zdrowe i ma już 6,5 cm mówił że patrzy w dół jak na dziewczynkę (pewnie chodziło mu o ten wyrostek) wagowo jak chłopak ale zapowiada się jednak dziewczynka więc nie powinno być niespodzianek 😁 Czuję takie szczęście że dopiero teraz dociera do mnie wszystko będzie parka Antoś dostanie siostrzyczkę ☺️ Termin porodu według USG mi przyspieszył i narazie jest na 18 grudnia 😀

botanika, Panikara97, Myszkaaa20, Ritaaa, Izia, Akacjowa_, Hera098 lubią tę wiadomość

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png

preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru wrote:
    A jak się wada u was obiawiała?
    Ja się trochę martwię bo moje maleństwo ma podwyższone tętno 178 -181 na prenatalnych pani doktor kazała się tym nie martwić na zapas obserwować w wtorek jeszcze idę do niej raz ponieważ nosek widziała za krótko i chce mieć pewność że jest z nim wszystko ok to będę jej pytać o to tętno. U mnie przeziębiać karkowa pappa hcg wszystko wyszło prawidłowo jedynie ten nosek słabo widziała ale pożartym nie ma do czego się doczepić .
    W ciąży w ogóle nie było widać, że mały ma wadę, wszystkie badania prenatalne książkowe, urodził się to dostał 10 punktów Apgar. A dwa dni później rano szmer na serduszku przy obchodzie, nie puścili nas do domu. Wieczorem zrobił się szary bo spadła mu saturacja, wezwali na cito kardiologa i okazało się, że ma ubytek przegrody międzykomorowej w części okołobłoniastej. Jeśli ubytek jest w części mięśniowej to bardzo często zarasta sam, przy błoniastej już niestety w większości przypadków trzeba operować.

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • botanika Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję @Mama Antosia i @mira.huntrix! 🩷 w końcu dziewczynki ;)

No i przede wszystkim super, że zdrowo rosną :)

Mama Antosia , Mira.huntrix lubią tę wiadomość

ticker_pgn.php?v=0,3,2026-12-27,-5,u
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira.huntrix i Mama Antosia cieszę się,że wszystko dobrze i gratulacje, płeć żeńska nadrabia💗💗

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Izia Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira i Mama Antosia super wiadomości!

👩'83👨'83
    📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
    2018 - 2021 starania naturalne
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF
    czerwiec punkcja, 3 zarodki
    I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
    sierpień II transfer ❄️ ❌
    listopad III transfer ❄️ ❌

07/2023 II IVF
    lipiec punkcja, 3 zarodki
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
    listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18

01/2024 III IVF
    styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore

05/2024 IV IVF
    maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF
    lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
    sierpień VIII transfer ❄️ ❌
    wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌

10/2025 VI IVF
    październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań

03/2026
    X transfer ❄️❄️
    8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️!
‹‹ 109 110 111 112 113
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ