Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Minimalti Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jestem właśnie po usg prenatalnym. Wszystko jest w porządku, dzidziuś ma 6,5 cm także wyrównał swój wiek zgodnie z terminem OM. W ogóle na początku powiedziałam że robiłam Sanco i wszystko wyszło okej to pani Doktor mi powiedziała, że to super i oni bardzo lubią jak już pacjentki przychodzą z wynikami bo to jest dużo bardziej miarodajne niż USG

Ritaaa, Justi2019, Buzoloka, Izia, przyszłamama96, Słoneczko🌼 lubią tę wiadomość

👧 29 👦 30

Starania od 01/2025

08.2025 ⏸️
    08.2025 💔 cb

08.03.2026 ⏸️
    09.03.2026 Beta HCG 16, progesteron 8,7
    11.03.2026 Beta HCG 16,3, progesteron 1,3
    CB 💔

09.04 ⏸️ beta HCG 16
    11.04 beta HCG 75
    13.04 beta HCG 198
    16.04 beta HCG 641
    20.04 beta HCG 4321

22.04 5+5 GS 14,3 mm, YS 2,6 mm, bez echa zarodka
    06.05 7+5 GS 27,9 mm, YS 4 mm, obecny zarodek z ❤️ CRL 1,01 cm - wiek 7+1
    25.05 CRL 3,31 cm - wiek 10+1
    26.05 Test Sanco - ryzyka niskie, synek 💙
    11.06 prenatalne prawidłowe, CRL 6,55 cm - 12+6

preg.png
  • Ritaaa Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od kawy totalnie odrzuciło, teraz wręcz mi strasznie śmierdzi a uwielbiałam kawę, mięsko staram się normalnie jeść, ale przez te moje wymioty od dzisiaj postanowiłam, że przechodzę na "dietę" - miksowane zupy 😉
    Justi. - ja się nie zdecydowałam na nifty (ani tym podobne), tylko pappa + HCG, i tak jak już parę razy wspominałam pigf (dalej polecam 😝)

5.04 : ⏸️
    8.04 : beta 170, prog 56
    10.04 : beta 360, prog 44
    13.04 : beta 1250, prog 49
    20.04 : beta 10 329, prog 47

14.04 : Widoczny pęcherzyk na USG
    26.04 : Bijące Serduszko 💚
    12.05 : 2,31 🫒
    26.05 : 3,81 🍒
    09.06 : 6,1 🍓

💔Marzec 2025 : Poronienie zatrzymane 9tyg
    💔 Paź 2025 : Ciąża pozamaciczna, laparoskopia
  • Marti126 Znajoma

Wysłany: 11 czerwca, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a na jakiej zasadzie to działa w Pl-
    Robią badania genetyczne a co w sytuacji gdy wynik jest nieprawidłowy? skoro w Pl nie wolno przerwać ciąży to właściwie ta wiedza z badań genetycznych nie zmienia sytuacji bo i tak trzeba donosić (oczywiście wiem że wielu rodziców niezależnie od wyniku nie byłoby zdecydowanych na takie rozwiązanie i szanuje bardzo ich podejscie ale jednak nie każdy się czuje na siłach na takie rodzicielstwo i co wowczas?)

11.10.08- córka
    06.04.11- syn
    17.05.16- córka
    31.12.26- w oczekiwaniu na maleństwo numer 4❤️

4w4days BHCG 1564.4
    6w2days pierwsze usg- potwierdzone 💗
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti126 wrote:
    Dziewczyny a na jakiej zasadzie to działa w Pl-
    Robią badania genetyczne a co w sytuacji gdy wynik jest nieprawidłowy? skoro w Pl nie wolno przerwać ciąży to właściwie ta wiedza z badań genetycznych nie zmienia sytuacji bo i tak trzeba donosić (oczywiście wiem że wielu rodziców niezależnie od wyniku nie byłoby zdecydowanych na takie rozwiązanie i szanuje bardzo ich podejscie ale jednak nie każdy się czuje na siłach na takie rodzicielstwo i co wowczas?)

Ogólnie ciążę przerwać można, ale to zależy czy wada jest śmiertelna lub zagraża życiu lub zdrowiu matki. A w innych przypadkach chyba każdy musi sobie sam radzić…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 16:11

• Marti126 Znajoma

Wysłany: 11 czerwca, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Ogólnie ciążę przerwać można, ale to zależy czy wada jest śmiertelna lub zagraża życiu lub zdrowiu matki. A w innych przypadkach chyba każdy musi sobie sam radzić…
    Ale chyba tylko w sytuacji jesli zycie matki jest zagrożone a sama wada genetyczna nawet jeśli letalna nie jest juz powodem do przerwania w świetle zaostrzonych przepisów aborcyjnych?
    Tzn kobieta nie jest karana Ale lekarz juz tak wiec pewnie zaden lekarz nie chce ryzykować i pomoc kobiecie ktora zdecyduje się taką ciążę przerwać?
    Moim zdaniem każda kobieta powinna miec mozliwosc decyzji i powinna uzyskac profesjonalna pomoc niezależnie od tego co zdecyduje

11.10.08- córka
    06.04.11- syn
    17.05.16- córka

4w4days BHCG 1564.4

Wysłany: 11 czerwca, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti126 wrote:
    Ale chyba tylko w sytuacji jesli zycie matki jest zagrożone a sama wada genetyczna nawet jeśli letalna nie jest juz powodem do przerwania w świetle zaostrzonych przepisów aborcyjnych?
    Tzn kobieta nie jest karana Ale lekarz juz tak wiec pewnie zaden lekarz nie chce ryzykować i pomoc kobiecie ktora zdecyduje się taką ciążę przerwać?
    Moim zdaniem każda kobieta powinna miec mozliwosc decyzji i powinna uzyskac profesjonalna pomoc niezależnie od tego co zdecyduje

Szczerze mówiąc to nie wiem, na szczęście nie musiałam się tym nigdy za bardzo interesować, ale wydaje mi się, że od momentu zmiany władzy jest lepiej. Bo jak ja za rządów PiS byłam w ciąży, która źle się rozwijała i było wiadomo, że zaraz przestanie to nawet mnie do szpitala nie chcieli przyjąć, musiałam poczekać w domu aż serduszko przestanie bić i dopiero… :(

Marti126 lubi tę wiadomość

• Marti126 Znajoma

Wysłany: 11 czerwca, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Szczerze mówiąc to nie wiem, na szczęście nie musiałam się tym nigdy za bardzo interesować, ale wydaje mi się, że od momentu zmiany władzy jest lepiej. Bo jak ja za rządów PiS byłam w ciąży, która źle się rozwijała i było wiadomo, że zaraz przestanie to nawet mnie do szpitala nie chcieli przyjąć, musiałam poczekać w domu aż serduszko przestanie bić i dopiero… :(
    Przykro mi że masz takie trudne doświadczenie i dobrze że coś się zmieniło na plus od tamtej pory bo to okropne w jaki sposób traktowali kobiety.

11.10.08- córka
    06.04.11- syn
    17.05.16- córka

4w4days BHCG 1564.4
  • Eden Znajoma

Wysłany: 11 czerwca, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, z mojej lektury grupy na fb „Badania w ciąży: USG, prenatalne, genetyczne, amniopunkcja, terminacja” terminacje aktualnie są normalnie wykonywane przy różnych wadach po zaświadczeniu od psychiatry, ale nie każdy szpital się podejmuje (ale sporo tak np w Warszawie, tylko trzeba się kontaktować) , najlepiej chyba porozmawiać z zaufanym lekarzem, fundacją typu federa lub szukać info na forum jak to wymienione

Ps. Jak nie macie tego problemu to nie radzę wchodzić i czytać bo można nabawić się poważnych lęków w kwestach zaburzeń genetycznych, ja trochę żałuję że weszłam

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️40 🙍🏻35

08.25 💔 5/6 tc 🏥

09.2025 - 01-2026 In vitro x3 w klinice Fertina 😖
    -> 03.2026 zmiana kliniki na KrakOvi 😍

04.2026 Dwie kreski !!
    05.2026 Serduszko ❤️
  • Marti126 Znajoma

Wysłany: 11 czerwca, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eden wrote:
    Hej, z mojej lektury grupy na fb „Badania w ciąży: USG, prenatalne, genetyczne, amniopunkcja, terminacja” terminacje aktualnie są normalnie wykonywane przy różnych wadach po zaświadczeniu od psychiatry, ale nie każdy szpital się podejmuje (ale sporo tak np w Warszawie, tylko trzeba się kontaktować) , najlepiej chyba porozmawiać z zaufanym lekarzem, fundacją typu federa lub szukać info na forum jak to wymienione

Ps. Jak nie macie tego problemu to nie radzę wchodzić i czytać bo można nabawić się poważnych lęków w kwestach zaburzeń genetycznych, ja trochę żałuję że weszłam

Myślę że dobrze że poleciłaś to miejsce oby nikt tego nie potrzebował ale w razie czego jednak warto miec wiedze na temat dostepnych możliwości.

Ja w każdej z ciazy robiłam badania genetyczne wiedząc iż jeśli wyjdą jakieś nieprawidłowości których nie da się zoperowac/wyleczyć to niestety ale w takiej sytuacji terminuje ciążę. Takie samo mam podejscie w obecnej ciąży, wiem iż to może być negatywnie odebrane przez niektórych ale takie jest moje podejście.

Mam nadzieję że na naszym wątku żadna z nas nie stanie w obliczu takiej trudnej sytuacji i takich wyborów.

Eden lubi tę wiadomość

11.10.08- córka
    06.04.11- syn
    17.05.16- córka

4w4days BHCG 1564.4
  • Izia Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorkaS88 wrote:
    Hej. Ja wczoraj miałam pierwsze prenatalne i wyszłam stamtąd w stresie... Jestem w 12t2d ciąży mam wyniki sanco gdzie wyszły niskie ryzyka, natomiast na badaniach prenatalnych przeziernosc karkowa wyszła w górnej granicy ponieważ nt wynosi 2,6 i ta informacja zabrała mi mój spokój który miałam po sanco...
    Lekarz poinformował że teraz musimy poczekać na wynik pappy i wówczas będziemy myśleć co dalej natomiast ja już spodziewam się tego że pappa wyjdzie słabo ponieważ mam 37 lat a to jest głównie statystyka. Kolejnym krokiem ma być rozmowa z genetykiem a później prawdopodobnie amniopunkcja. Wszystkie pozostałe parametry i markery są jak najbardziej w porządku. CRL 64mm, tętno 164, kość nosowa obecna.
    Jestem tym już tak strasznie zmęczona tym bardziej że przecież w ubiegłym roku też miał amniopunkcje które okazała się dla mnie bardzo bolesna ponieważ w trakcie jej wykonywania dostałam skurczu macicy :( była to trisomnia 18 więc teraz myślałam, ze skoro sanco wykazało niskie ryzyka to mogę czuć że pod tym kątem bezpieczna...

Nie nastawiaj się na zły wynik tylko dlatego, że masz 37lat. Ja mam 43 i test Pappa wyszedł ok a tyle się nasłuchałam wcześniej. No i jednak to tylko statystyki. Sanco jest jednak bardziej miarodajnym testem. Będzie dobrze✊️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 19:45

Marti126 lubi tę wiadomość

👩'83👨'83
    📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
    2018 - 2021 starania naturalne
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF
    czerwiec punkcja, 3 zarodki
    I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
    sierpień II transfer ❄️ ❌
    listopad III transfer ❄️ ❌

07/2023 II IVF
    lipiec punkcja, 3 zarodki
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
    listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18

01/2024 III IVF
    styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore

05/2024 IV IVF
    maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF
    lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
    sierpień VIII transfer ❄️ ❌
    wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌

10/2025 VI IVF
    październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań

03/2026
    X transfer ❄️❄️
    8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️!

Wysłany: 11 czerwca, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do smaków to też mam ochotę na domowe polskie obiady, ale potrafi to trwać tydzień, nakupuję składników i potem już nie mam apetytu :( jedynie co to codziennie jem owoce sezonowe, wchodzą jak złoto - truskawki, maliny, borówki, brzoskwinie, nektarynki… 😍

Izia lubi tę wiadomość

• Izia Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam smaki na klasyczne polskie obiady, tylko ja totalnie nie lubię gotować i tracić czasu na zakupy i kuchnię, a dla siebie zawsze gotowałam bardziej włoskie rzeczy na okrągło. Idę na łatwiznę i namiętnie teraz odwiedzam okoliczne bary:) Dzisiaj sobie do pracy wzięłam gołąbki, ostatnio wcinam dużo ziemniaków surówek mizerii kotlety do tego, a w jednym barze dali mi tak wielkiego mielonego porcję puree ziemniaczanego i 3surówki, że nawet z moim apetytem nie dałam rady porcji, miałam na 2dni:) Ale też mam fazę na słodkie, więc przesadzam z drożdżówkami pączkami i lodami. Za to kiszonych ogórków już nie tykam. Pomidory malinowe za to na każdej kanapce.

Poza tym byłam dziś w luxmedzie, bo chociaż wizyta w klinice wyznaczona na 22.06 to nie wysiedzę tyle. Lekarz wycisnął mi pryszcza na brzuszku, który do tego etapu dojrzewał pół roku(!) a ja się bałam to ruszać i uświadomił, że już nie muszę się rozbierać (chciałam odruchowo), bo teraz usg przez brzuch. Upewniłam się, że wszystko dobrze u naszego Kubusia:)

W ogóle wciąż do mnie nie dociera, że będę mamą chłopczyka. Piszecie wszystkie, że chłopcy są mamusiowi, no zobaczymy, mnie się zawsze kojarzył synek z ojcem, wiecie układanie wspólne klocków, samochody, mecze i te sprawy:) Ja zawsze jak w rodzinie był jakiś chłopiec to nie umiałam się do niego odezwać, bo nie wiedziałam co powiedzieć, a te chłopięce zabawy mnie nudziły więc męża słałam idź się pobaw haha za to każda dziewczynka czy to znajomej czy nawet klientów na sesjach mnie rozczulała i od razu jakieś przytulaski i pogaduszki.

👩'83👨'83
    📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
    2018 - 2021 starania naturalne
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF
    czerwiec punkcja, 3 zarodki
    I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
    sierpień II transfer ❄️ ❌
    listopad III transfer ❄️ ❌

07/2023 II IVF
    lipiec punkcja, 3 zarodki
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
    listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18

01/2024 III IVF
    styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore

05/2024 IV IVF
    maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF
    lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
    sierpień VIII transfer ❄️ ❌
    wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌

10/2025 VI IVF
    październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań

03/2026
    X transfer ❄️❄️
    8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️!
  • Marti126 Znajoma

Wysłany: 11 czerwca, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widac już Wasze ciążowe brzuszki?
    Ja już od 8tc noszę ciążowe spodnie bo wyskoczył mi brzuch, oczywiście to raczej efekt progesteronu i wzdęcia po nim+ fakt że to moje czwarte dziecko więc macica rozciągnięta 😆ale nie da się ukryć że jestem w ciąży, szczególnie że jestem szczupła i tylko brzuszek odstaje😅

11.10.08- córka
    06.04.11- syn
    17.05.16- córka

4w4days BHCG 1564.4
  • Marti126 Znajoma

Wysłany: 11 czerwca, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia wrote:
    Ja też mam smaki na klasyczne polskie obiady, tylko ja totalnie nie lubię gotować i tracić czasu na zakupy i kuchnię, a dla siebie zawsze gotowałam bardziej włoskie rzeczy na okrągło. Idę na łatwiznę i namiętnie teraz odwiedzam okoliczne bary:) Dzisiaj sobie do pracy wzięłam gołąbki, ostatnio wcinam dużo ziemniaków surówek mizerii kotlety do tego, a w jednym barze dali mi tak wielkiego mielonego porcję puree ziemniaczanego i 3surówki, że nawet z moim apetytem nie dałam rady porcji, miałam na 2dni:) Ale też mam fazę na słodkie, więc przesadzam z drożdżówkami pączkami i lodami. Za to kiszonych ogórków już nie tykam. Pomidory malinowe za to na każdej kanapce.

Poza tym byłam dziś w luxmedzie, bo chociaż wizyta w klinice wyznaczona na 22.06 to nie wysiedzę tyle. Lekarz wycisnął mi pryszcza na brzuszku, który do tego etapu dojrzewał pół roku(!) a ja się bałam to ruszać i uświadomił, że już nie muszę się rozbierać (chciałam odruchowo), bo teraz usg przez brzuch. Upewniłam się, że wszystko dobrze u naszego Kubusia:)

W ogóle wciąż do mnie nie dociera, że będę mamą chłopczyka. Piszecie wszystkie, że chłopcy są mamusiowi, no zobaczymy, mnie się zawsze kojarzył synek z ojcem, wiecie układanie wspólne klocków, samochody, mecze i te sprawy:) Ja zawsze jak w rodzinie był jakiś chłopiec to nie umiałam się do niego odezwać, bo nie wiedziałam co powiedzieć, a te chłopięce zabawy mnie nudziły więc męża słałam idź się pobaw haha za to każda dziewczynka czy to znajomej czy nawet klientów na sesjach mnie rozczulała i od razu jakieś przytulaski i pogaduszki.
    Gratulacje synka💗
    Moj jest mamusiowy (wiadomo teraz juz mniej bo to nastolatek) wiec potwierdzam😆
    Co do USG to ja już od 6tc mam robione przez powłoki brzuszne, u nas wola tak niz dopochwowo, chyba wychodzą z założenia zeby nie grzebać w podwoziu nadmiernie 😅? (Badań dopochwowych również nie ma przez całą ciąże o ile nie ma plamien/skurczy itp)

Izia lubi tę wiadomość

11.10.08- córka
    06.04.11- syn
    17.05.16- córka

4w4days BHCG 1564.4
  • Ritaaa Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos jeszcze, odkąd biorę acesan, to przy robieniu zastrzyków zaczęły mi się pojawiać spore siniaki i taka czerwona otoczka, ale od dwóch dni stosuje kompresy z lodu i to naprawdę pomaga, któraś z Was tutaj o tym pisała, także dziękuję za polecajke. Dokupiłam jeszcze maść arnikową ale chyba na efekty trzeba poczekać dłużej 😁

5.04 : ⏸️
    8.04 : beta 170, prog 56
    10.04 : beta 360, prog 44
    13.04 : beta 1250, prog 49
    20.04 : beta 10 329, prog 47

14.04 : Widoczny pęcherzyk na USG
    26.04 : Bijące Serduszko 💚
    12.05 : 2,31 🫒
    26.05 : 3,81 🍒
    09.06 : 6,1 🍓

💔Marzec 2025 : Poronienie zatrzymane 9tyg
    💔 Paź 2025 : Ciąża pozamaciczna, laparoskopia
‹‹ 106 107 108 109 110
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ