Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
botanika wrote:Aaa przypomniało mi się! Dawno temu sprawdzałyśmy, jaką płeć wskazuje kalendarz chiński. Jeśli już wiecie, zgadza się z kalendarzem?
u mnie nie
Są jakieś dwie wersje,w jednym pokazuje chłopaka, w drugim dziewczynę 🤣🤣2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Angela1108 wrote:Ja po wizycie maluszki od glowy do pupy A 9.48cm B 9.04cm wszystko ok jak narazie ale nie chcial sugerować płci
Ale duże już 😍😍 super, cieszę się bardzo
To jeszcze u Ciebie mogą zmiany nastąpić co do płci, ciekawe, może parka:)2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Ukwiecona wrote:Mój synio ma robocze imię, sprawdzamy czy się „przyjmie” i tak właśnie go nazwiemy po narodzinach 🙂
Ja zanim się okazało, że to synek już powoli mówiłam do niego Kubuś no i teraz tak zostanie. Natomiast co tydzień zmienia się owocek na appce i mąż zawsze pyta jaki teraz jest i przez tydzień zwraca się w stylu co tam u kiwi, teraz np jest awokado, a wczoraj mnie spytał "co on teraz jest" ahahaha
Ukwiecona, Minimalti lubią tę wiadomość
👩'83👨'83
📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
2018 - 2021 starania naturalne
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
czerwiec punkcja, 3 zarodki
I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
sierpień II transfer ❄️ ❌
listopad III transfer ❄️ ❌
07/2023 II IVF
lipiec punkcja, 3 zarodki
IV transfer ❌
wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18
01/2024 III IVF
styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore
05/2024 IV IVF
maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
sierpień VIII transfer ❄️ ❌
wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌
10/2025 VI IVF
październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań
03/2026
X transfer ❄️❄️
8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️! -
Grudniak 😂botanika wrote:Gratuluję udanych wizyt! Moja dopiero za tydzień

Czy wasze badania prenatalne trwały długo? Koleżanka „straszy” że mogą być duże opóźnienia gdy lekarz próbuje się dopatrzeć jakiegoś elementu a płód się rusza.
Mogliście nagrać ekran? Chciałabym wideo ruszającego się bobasa.
Swoją droga, jakie macie określenia na dziecko w brzuchu?
Co do badań prenatalnych to trwają (a przynajmniej powinny) dluzej niż zwykłe, bo lekarz sprawdza więcej parametrów 🙂🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Hera gratulacje 😍🩵
Angela , ale ale duże bobaski😍
Nam kalendarz chiński pokazuje 🩷 zobaczymy 🫢
-
Hej dziewczyny 💐
Ostatnio jakoś mnie się udzielałam ale u Nas był szczyt (mam nadzieję 🙏🏼) buntu dwulatka plus powrót mamozy więc ciekawie mam nadzieję że teraz już będzie tylko lepiej 🤣
Ja używam balsamu onlybio i oliwki babydream, tylko dlatego żeby nawilżyć skórę bo prawda jest taka że jak mają wyjść rozstępy to wyjdą, nawet jak będziecie używać płynnego złota 😁 mi przy synu trochę wyszło na boczkach ale po porodzie to był dramat, na szczęście teraz nic nie widać 🤭
Cieszę się z kolejnych dobrych wieści z wizyt ❤️ ale widzę że chyba chłopaki rządzą grudniem, ja też przeczuwam drugiego synka 🩵 póki co nie wiemy, może w środę lekarz coś zobaczy 🤔
Dzisiaj miałam jakiś przypływ sił zrobiłam sos do spaghetti będzie obiad na 2 dni plus coś pewnie zamroże, ciasto na naleśniki będzie na jutro, muszę zacząć spisywać co przygotować na połóg 🙈
Mysa hej 💐 mamy ten sam tp 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca, 20:33
Mysa1111, Minimalti lubią tę wiadomość
-
Angela1108 wrote:A macie juz terminy połówkowych? To byśmy zrobiły nową tabelkę
U mnie 21.07
Teraz czekam jeszcze na wizytę w klinice 22go przed wyjazdem na urlop. Generalnie myśli w ostatnim czasie zaprzątnięte i wyjazdem i kolejnymi ślubami do których muszę się przygotować i nadganianiem obróbki poprzednich. W międzyczasie oglądaliśmy kolejne mieszkanie w naszym mieście, bo musimy zmienić i coraz bardziej chyba przymierzamy się na coś gotowego do wejścia, bo nie będzie ani czasu ani siły żeby sobie coś latami urządzać od stanu developerskiego. I znaleźliśmy w zasadzie ideał pod nasze potrzeby, jedyne co "kuleje" to 3pokoje zamiast 4, bo liczyliśmy, że będzie osobny pokój do pracy, a tak trzeba by ogarniać robotę z sypialni, wiec trochę kiepsko jak jedno zdalna robota, a drugie śpi (wydzielenie przestrzeni w tym salonie jest niemożliwe). No i jest tu też wymarzony ogródek, pomimo, że to nie dom. I to taki, gdzie nie zagląda nikt z boku czy góry jak w tych nowych apartamentach. Właśnie ten ogródek albo duży taras nam się marzył od lat, bo żyjemy obecnie w ciemnym m2 bez balkonu nawet. Tylko tu zaś ubolewam, bo ta część ogrodowa jest na północ i wschód i już jestem przerażona, że to będzie ciągle zacienione i nic nie skorzystam ze słońca, trochę to studzi mój zapał na to mieszkanie.
Ostatnio oglądaliśmy np piękne duże mieszkanie w odremontowanej kamienicy i ono miało 3balkony na 3piętrze, widoki fajne, ale jak sobie uświadomiłam, że bez windy miałabym z dzieckiem i zakupami wchodzić tyle to z miejsca odpadło. Bloki odpadają, do szeregowców mój nie jest przekonany, zresztą w naszym mieście niewielki ich wybór, więc zostają tylko jakieś nietypowe mieszkania w domkach/willach na kilku lokatorów albo apartamenty z tarasem lub ogródkiem.
Ogólnie mój jest przerażony wizją kredytu na to plus wyprawka dziecka jak zaczęłam mu nieśmiało mówić ile kosztuje wózek,łóżeczko itp:) Więc coś czuję, że po urodzeniu dziecka będę musiała zamiast skupić się tylko na nim, to wskrzesić siły by nadal ciągnąć dwie roboty, choć totalnie nie umiem sobie tego wyobrazić. Póki co, powoli kończy mi się ta jedna. Przede mną ostatnie dwie zmiany i żegnam się z towarzystwem. Aż mi dziwnie.
👩'83👨'83
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
07/2023 II IVF
IV transfer ❌
wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
01/2024 III IVF
05/2024 IV IVF
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
10/2025 VI IVF
03/2026
X transfer ❄️❄️
Totalnie rozumiem chęć gotowca, my też kupiliśmy gotowy dom i jak słucham historii z budowy to tylko utwierdzam się w przekonaniu, że to dobra decyzja 😅Izia wrote:U mnie 21.07
Teraz czekam jeszcze na wizytę w klinice 22go przed wyjazdem na urlop. Generalnie myśli w ostatnim czasie zaprzątnięte i wyjazdem i kolejnymi ślubami do których muszę się przygotować i nadganianiem obróbki poprzednich. W międzyczasie oglądaliśmy kolejne mieszkanie w naszym mieście, bo musimy zmienić i coraz bardziej chyba przymierzamy się na coś gotowego do wejścia, bo nie będzie ani czasu ani siły żeby sobie coś latami urządzać od stanu developerskiego. I znaleźliśmy w zasadzie ideał pod nasze potrzeby, jedyne co "kuleje" to 3pokoje zamiast 4, bo liczyliśmy, że będzie osobny pokój do pracy, a tak trzeba by ogarniać robotę z sypialni, wiec trochę kiepsko jak jedno zdalna robota, a drugie śpi (wydzielenie przestrzeni w tym salonie jest niemożliwe). No i jest tu też wymarzony ogródek, pomimo, że to nie dom. I to taki, gdzie nie zagląda nikt z boku czy góry jak w tych nowych apartamentach. Właśnie ten ogródek albo duży taras nam się marzył od lat, bo żyjemy obecnie w ciemnym m2 bez balkonu nawet. Tylko tu zaś ubolewam, bo ta część ogrodowa jest na północ i wschód i już jestem przerażona, że to będzie ciągle zacienione i nic nie skorzystam ze słońca, trochę to studzi mój zapał na to mieszkanie.
Ostatnio oglądaliśmy np piękne duże mieszkanie w odremontowanej kamienicy i ono miało 3balkony na 3piętrze, widoki fajne, ale jak sobie uświadomiłam, że bez windy miałabym z dzieckiem i zakupami wchodzić tyle to z miejsca odpadło. Bloki odpadają, do szeregowców mój nie jest przekonany, zresztą w naszym mieście niewielki ich wybór, więc zostają tylko jakieś nietypowe mieszkania w domkach/willach na kilku lokatorów albo apartamenty z tarasem lub ogródkiem.
Ogólnie mój jest przerażony wizją kredytu na to plus wyprawka dziecka jak zaczęłam mu nieśmiało mówić ile kosztuje wózek,łóżeczko itp:) Więc coś czuję, że po urodzeniu dziecka będę musiała zamiast skupić się tylko na nim, to wskrzesić siły by nadal ciągnąć dwie roboty, choć totalnie nie umiem sobie tego wyobrazić. Póki co, powoli kończy mi się ta jedna. Przede mną ostatnie dwie zmiany i żegnam się z towarzystwem. Aż mi dziwnie.
Taras na północ? Ja bym była zachwycona 😂 Wychodzę na ogród wtedy jak jest cień, nie lubię słońca 🙈
Kredyt nie jest taki straszny jak go malują 😄 Zawsze można refinansować jak w innym banku pojawi się lepsza oferta, my jesteśmy w trakcie 😉
U nas większym wyzwaniem jest kupno samochodu- musimy wymienić na taki gdzie zmieszczą się trzy foteliki 😅
Mysa1111 lubi tę wiadomość
🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Witamy kolejną grudniową mamę 😊Mysa1111 wrote:Cześć dziewczyny jeśli jest możliwość chętnie dołączę do Was.
Podczytuje od początku, ale po wcześniejszym doświadczeniu straty pierwsze tygodnie były dość ciężkie. Aktualnie jestesmy 14t0d.
3 czerwca mielismy badania prenatalne, z których wyszly wszystkie ryzyka niskie.
Kolejną wizytę mamy 6 lipca.
Termin porodu wychodzi na 14.12
Mysa1111 lubi tę wiadomość
🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Rosalinda, po latach życia w zamknięciu i niemożności wyjścia sobie nawet na 5min do słoneczka z kawką już nie mówiąc o jakimś opalaniu, to uwierz, że byłabym absolutnie załamana mając w garści w końcu wymarzone mieszkanie, które trzeba spłacać i wychodzić na zewnątrz ciągle w cień😂. Chyba nawet rośliny by mi się tu nie trzymały, a mam traumę po wszystkich padających u mnie w mieszkaniu właśnie przez brak światła. No nie wybaczyłabym sobie takiego trefnego zakupu, dlatego musze się wywiedzieć czy chociaż ta część wschodnia z wybudowanym już na niej tarasem z kanapą i stołem (też atut dla mnie) oferuje o poranku słońce:) Dwa pokoje już wiem, że są na północ a zawsze się zapierałam, że nie kupię nic, co na płn. Bardzo źle działa na mnie półmrok, zawsze większa motywacja była do wstania gdy jakieś prześwity się pojawiały, w pokoju było jasno, ciemność działa na mnie depresyjnie i usypiająco. Plus ja ciągle gdzieś coś fotografuję, więc też doceniam jedynie jasne pomieszczenia:)👩'83👨'83
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
07/2023 II IVF
IV transfer ❌
01/2024 III IVF
05/2024 IV IVF
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
10/2025 VI IVF
03/2026
X transfer ❄️❄️
Zobaczymy chyba dopiero 28.07 na połówkowych chyba że 29.06 (wizyta w poradni) na wizycie cos powie. Parki napewno nie będzie a szkoda bo to jednokosmowkowe czyli taka sama płeć bedzieLunaaa12 wrote:Ale duże już 😍😍 super, cieszę się bardzo

To jeszcze u Ciebie mogą zmiany nastąpić co do płci, ciekawe, może parka:) -
Buzoloka wrote:Gratuluję dziewczyny cudownych wiadomości 😍
Jaki krem na brzuch polecacie ? Wiadomo że lepiej się smarować kupilam olej z migdalow ale myślę też nad jakimś kremem ? Jaki się wam sprawdził?
Ja póki co kupiłam sobie balsam na rozstępy z Hagi seria MAMA, ale myślę o olejku z Your Kaya, nie wiem czy wart swojej ceny. Generalnie wolę balsamy od olejków, bo jakoś tak wygodniejsze w użyciu niż tłuste z pipety. Ale może jednak olejki lepsze.
👩'83👨'83
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
07/2023 II IVF
IV transfer ❌
01/2024 III IVF
05/2024 IV IVF
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
10/2025 VI IVF
03/2026
X transfer ❄️❄️
No faktycznie przecież u Ciebie jednojajowe, wyleciało mi totalnie!Angela1108 wrote:Zobaczymy chyba dopiero 28.07 na połówkowych chyba że 29.06 (wizyta w poradni) na wizycie cos powie. Parki napewno nie będzie a szkoda bo to jednokosmowkowe czyli taka sama płeć bedzie2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Rozumiem 😄 No to trzeba przemyśleć, żeby nie żałować 😉Izia wrote:Rosalinda, po latach życia w zamknięciu i niemożności wyjścia sobie nawet na 5min do słoneczka z kawką już nie mówiąc o jakimś opalaniu, to uwierz, że byłabym absolutnie załamana mając w garści w końcu wymarzone mieszkanie, które trzeba spłacać i wychodzić na zewnątrz ciągle w cień😂. Chyba nawet rośliny by mi się tu nie trzymały, a mam traumę po wszystkich padających u mnie w mieszkaniu właśnie przez brak światła. No nie wybaczyłabym sobie takiego trefnego zakupu, dlatego musze się wywiedzieć czy chociaż ta część wschodnia z wybudowanym już na niej tarasem z kanapą i stołem (też atut dla mnie) oferuje o poranku słońce:) Dwa pokoje już wiem, że są na północ a zawsze się zapierałam, że nie kupię nic, co na płn. Bardzo źle działa na mnie półmrok, zawsze większa motywacja była do wstania gdy jakieś prześwity się pojawiały, w pokoju było jasno, ciemność działa na mnie depresyjnie i usypiająco. Plus ja ciągle gdzieś coś fotografuję, więc też doceniam jedynie jasne pomieszczenia:)
My ogólnie najpierw wynajmowaliśmy ten dom. Jest pod miastem, ja nie mogłam się przyzwyczaić i bardzo chciałam wrócić do miasta. Oglądaliśmy kilka domów, ale a to nie pasował metraż (dla mnie 150 metrów to max, nie chciałam większego, a dużo było takich powyżej 200-250 metrów - kto to będzie sprzątał 😂), a to był to gruntownego remontu, a to lokalizacja taka że niewiele się różni od naszej wsi, a to jeszcze coś. W końcu obejrzeliśmy najgorszy dom jaki w życiu widziałam - szeregowiec mający 8 półpięter, normalnie każde pomieszczenie na innym półpiętrze, ciągle latanie po tych schodach, a jeszcze pomieszczenia nie miały żyrandoli na środku sufitu tylko kinkiety na ścianie 🤯 Słońca nie lubię, ale oświetlenie jak jest ciemno musi być, a nie zimą od 16 siedzisz po ciemku. No i "pałka się przegła", stwierdziliśmy, że kupujemy ten dom co wynajmowaliśmy, ja zrobiłam prawo jazdy i przestałam się tu czuć jak w klatce 😉 A ogólnie to mamy tu przedszkole, szkołę, sklepy, siłownię, więc nie to jest taka wiocha zabita dechami tylko bardziej cywilizowana 😉
Izia lubi tę wiadomość
🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Izia wrote:U mnie 21.07
Faktycznie tego słońca będzie mniej,a później cień, jak marzy Ci się bardziej doświetlony ogródek. Może coś się jeszcze trafi?
My budowaliśmy od zera i szczerze drugi raz byśmy sobie tego nie zrobili,ile nerwów, stresu,użerania się z "fachowcami"😑2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Lunaaa12 wrote:Faktycznie tego słońca będzie mniej,a później cień, jak marzy Ci się bardziej doświetlony ogródek. Może coś się jeszcze trafi?
My budowaliśmy od zera i szczerze drugi raz byśmy sobie tego nie zrobili,ile nerwów, stresu,użerania się z "fachowcami"😑
Obawiam się, że w naszym mieście już więcej czegoś takiego nie trafimy, od lat przeglądamy wszystko i nowe i drugiej ręki. Mąż do sąsiednich miast nie chce się wynieść, chociaż na Górnym Śląsku to każde jest ze świetnymi dojazdami wszędzie, ale no lokalny patriotyzm, drużyna piłkarska i te sprawy:) Faktycznie jak tylko powstaje jakieś nowe osiedle apartamentów, to albo zwykłe balkony (nie chcemy) albo dowalony taras przy mieszkaniu za grube miliony, alternatywnie parter z ogródkiem do którego każdy z góry coś zrzuca i każdy widzi. Oglądaliśmy swego czasu piękne mieszkanie w zabytkowym budynku z 25metrowym tarasem bez nikogo zaglądającego, ale to było m2. Szykowaliśmy się na nie myśląc, że nie będziemy mieli dzieci i to będzie moje studio, a w przyszłości może nasze. Przeciągaliśmy sprawę i ktoś inny kupił, teraz się cieszymy, bo zostalibyśmy z ciążą, kredytem i dwoma małymi mieszkaniami. Potem mega się zajarałam na mieszkanie (niby m5) na poddaszu kamienicy do której doklejono nową przestrzeń z tarasem i jeszcze do tego był wydzielony ogródek, fantastyczna unikalna sprawa, ale każdy pokój ze skosami dziwnymi oknami więc mało miejsca na jakaś szafkę mimo metrażu plus poddasze takie, że mąż nie umiał się wyprostować LOL Teraz oszalałam na punkcie tego m3 bo wszystko się zgadza, lokalizacja 15min od centrum (z buta) żłobki szkoły dookoła, niski czynsz i koszty utrzymania, względnie ok estetyka wewnątrz, ogrzewanie centralne i podłogowe, no i ten ogródek narożny wokół salonu, gdzie nic nie trzeba robić, bo taras już gotowy, nawet domek dla dziecka stoi, nawet drzewa trawa jest przycinana przez tych co ogarniają wspólną przestrzeń, a wszystko zielone co zasłania od sąsiadów rośnie za bramką i nie zabiera metrażu. No ideolo tylko ta północ...
Ja bym właśnie nie miała cierpliwości do budowy, zwłaszcza, że młodzi nie jesteśmy. Podziwiam wszystkich, co mają głowę i czas do budowy urządzania i jeszcze w drodze dziecko plus praca.👩'83👨'83
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
07/2023 II IVF
IV transfer ❌
01/2024 III IVF
05/2024 IV IVF
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
10/2025 VI IVF
03/2026
X transfer ❄️❄️
Lunaaa12 wrote:Super, byłaś juz spokojniejsza:)
To znak,żeby jednak iść na zwolnienie😅😅
Chyba masz rację, wszyscy dookoła mówią żeby w tym stanie odpoczywać, bo później nikt nie będzie pamiętał i nie podziękuje za pracę i poświęcenie się w ciąży👧 29 👦 30
Starania od 01/2025
08.2025 ⏸️
08.2025 💔 cb
08.03.2026 ⏸️
09.03.2026 Beta HCG 16, progesteron 8,7
11.03.2026 Beta HCG 16,3, progesteron 1,3
CB 💔
09.04 ⏸️ beta HCG 16
11.04 beta HCG 75
13.04 beta HCG 198
16.04 beta HCG 641
20.04 beta HCG 4321
22.04 5+5 GS 14,3 mm, YS 2,6 mm, bez echa zarodka
06.05 7+5 GS 27,9 mm, YS 4 mm, obecny zarodek z ❤️ CRL 1,01 cm - wiek 7+1
25.05 CRL 3,31 cm - wiek 10+1
26.05 Test Sanco - ryzyka niskie, synek 💙
11.06 prenatalne prawidłowe, CRL 6,55 cm - 12+6

-
botanika wrote:Aaa przypomniało mi się! Dawno temu sprawdzałyśmy, jaką płeć wskazuje kalendarz chiński. Jeśli już wiecie, zgadza się z kalendarzem?
u mnie nie
U mnie totalnie się nie sprawdziło - wszystkie kalendarze, test z obrączką, objawy wskazywały na dziewczynkę, a tu czekam na synka👧 29 👦 30
Starania od 01/2025
08.2025 ⏸️
08.2025 💔 cb
08.03.2026 ⏸️
CB 💔
09.04 ⏸️ beta HCG 16
11.04 beta HCG 75
13.04 beta HCG 198
16.04 beta HCG 641
20.04 beta HCG 4321

-
botanika wrote:Gratuluję udanych wizyt! Moja dopiero za tydzień

Czy wasze badania prenatalne trwały długo? Koleżanka „straszy” że mogą być duże opóźnienia gdy lekarz próbuje się dopatrzeć jakiegoś elementu a płód się rusza.
Mogliście nagrać ekran? Chciałabym wideo ruszającego się bobasa.
Swoją droga, jakie macie określenia na dziecko w brzuchu?
U mnie mąż za każdym razem nagrywa fragmenty badania bobasa.
A do brzucha mówimy w sumie imieniem bo już wybraliśmy
👧 29 👦 30
Starania od 01/2025
08.2025 ⏸️
08.2025 💔 cb
08.03.2026 ⏸️
CB 💔
09.04 ⏸️ beta HCG 16
11.04 beta HCG 75
13.04 beta HCG 198
16.04 beta HCG 641
20.04 beta HCG 4321

-
Izia wiem że nie chcesz tego słyszeć ale skoro słońce i światło jest dla Ciebie tak ważne to będzie to dla Ciebie duży mankament tego miejsca. Zwłaszcza jesienią… bo taras też niestety trochę przyciemnia… przykro mi, ale tak czuję. Trzymam kciuki żeby jednak coś lepszego się trafiło
Izia lubi tę wiadomość