Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak jak się spodziewałam mam cukrzycę , wynik po godzinie mam 197 a norma do 180 , pozostałe dwa wyniki oki. Także czeka mnie wizyta u diabetologa . Nie pamiętam nazwy mamusi która miała wynik podwyższony na czczo? Jak sobie radzisz ? Byłaś już u diabetologa?
-
Hej 💐
Ja już po wizycie, mój maluch ma 9,5 cm ale dalej nie wiemy kto siedzi w brzuszku 🩷🩵 "siedział" po turecku i lekarz nic nie mógł zobaczyć 😅
botanika, Rosalinda, Justi2019, Mira.huntrix, Wiolami, Kfiatuszek666, Angela1108, Buzoloka, Ritaaa, Ukwiecona, Minimalti, przyszłamama96 lubią tę wiadomość
-
Ja kilka tygodni temu wieczorami miałam tak wzdęty brzuch jakbym była conajmniej w 5-6 miesiącu, wróciło już do normy i mam brzuch jakbym się tylko najadłaWiolami wrote:Ale masz fajne śniadanko 🫢 trzymam kciuki zacofanie wyniki.
Ja dziś od 3 nie mogłam spać , jestem jak zombie 😱 Mysze się ogarnąć bo obiecałam że zajadę do firmy na zeznania ,a później będę blisko to skoczę do mamy na ploty głowę trzeba zająć przed jutrzejszymi prenatalnymi 🫢🤞
Dziewczyny czy któraś też ma problem z żołądkiem? A dokladnie chodzi mi o to ze mam od kilku dni wypchnięty do przodu , a wieczorem to już wogole.Wieczorem wyglądam jakbym miała brzuch w 6 miesiącu .Zauważyłam też że mój brzuch zrobil sie pełniejszy nie wzdęty ale pełniejszy , bo z wypróżnianiem nie ma dramatu jak narazie ratuje się owocami.
Jak jesteś z Trójmiasta to mam super diabetolog do polecenia na NFZJusti2019 wrote:Tak jak się spodziewałam mam cukrzycę , wynik po godzinie mam 197 a norma do 180 , pozostałe dwa wyniki oki. Także czeka mnie wizyta u diabetologa . Nie pamiętam nazwy mamusi która miała wynik podwyższony na czczo? Jak sobie radzisz ? Byłaś już u diabetologa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 18:54
Wiolami, Justi2019 lubią tę wiadomość
Ja: '90 Mąż: '87
IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok
4-6.2025. 2 IUI ❌
07.25 IVF Menopur Rekovelle 16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA
09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
10 dpt beta 0,2
Immunolog : metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron, cross match 30%
2.2026 cykl sztuczny estromef Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
5dpt ⏸️ 8dpt 36 biochem
Marzec naturals czekając na transfer
10dpo 21, 11dpo 45,

-
Hej dziewczyny! Powoli będę nadrabiać Wasze komentarze, widzę że chłopaków sporo. U mnie jutro wizyta, żeby podejrzeć co tam się skrywa między nóżkami, a w niedzielę planujemy sobie zrobic gender reveal we dwójkę. U mnie mdłości tylko trochę wieczorem, głód wrócił, smaki wróciły. Byle nie przytyć duzo bo cukier miałam piękny 3tyg temu, a się bałam że mi się wszystko rozreguluje przy ciąży. Gratulacje prenatalnych i witam wszystkie w drugim trymestrze 💗 chyba najgorszy strach za nami 💗 u nas dziadkowie już wózek kupili który chcieliśmy baby joggera elite 2, na nasze tereny powinien być idealny. Udało mi się na promocji kupić super ciuszki więc pierwsze zakupy zrobione. A Wy jak tam? Jak wybieranie wózka, zakupy? Większość widzę, że macie dzieci to inaczej też 😅.
-
Ja dziś miałam prenatalne, wszystko ok, ryzyka niskie 🥰
Prawdopodobnie chłopak 🩵 i termin na 25.12 z USG czyli mocno świąteczny
Rosalinda, Angela1108, Myszkaaa20, Buzoloka, Ritaaa, Kfiatuszek666, Justi2019, boys' mum, Ukwiecona, Izia, Minimalti, Lunaaa12, przyszłamama96 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję 💙🥰🥰bambari wrote:Ja dziś miałam prenatalne, wszystko ok, ryzyka niskie 🥰
Prawdopodobnie chłopak 🩵 i termin na 25.12 z USG czyli mocno świąteczny -
Ostatnio nie zabardzo mialam czas wiec jakbyście mogły to dajcie znać kogo brakuje i jaka płeć 🙏Lunaaa12 wrote:To ilu mamy chłopców ile dziewczynek na ten moment ?
Angela aktualizowałaś może pierwszą stronę?
-
U nas nic ani imion ani typu wózka po synu wszystko oddałam wiec startujemy od zera. Wózki bliźniacze mi sie ani troche nie podobaja wiec nawet mnie nie kusi szukanie 🫣 jakos tak mam dużo pracy ostatnio i dobrze bo czas szybciej leci ale czuję tez straszne zmęczenie popołudniu a pracuje tez popołudniu i chwilami mam takie załamanie bo nie mam siły brakuje mi takiego czasu wciągu dnia zeby sie położyć chociaz na pół godziny a ja jak wstanę o 5 tak na spokojnie w domu po pracy jestem po 20 czasami 21 mam tylko godzinę w ciągu dnia jak odbiorę syna z przedszkola zeby przyjechać do domu ogarnac obiad itdDoriibzh wrote:Hej dziewczyny! Powoli będę nadrabiać Wasze komentarze, widzę że chłopaków sporo. U mnie jutro wizyta, żeby podejrzeć co tam się skrywa między nóżkami, a w niedzielę planujemy sobie zrobic gender reveal we dwójkę. U mnie mdłości tylko trochę wieczorem, głód wrócił, smaki wróciły. Byle nie przytyć duzo bo cukier miałam piękny 3tyg temu, a się bałam że mi się wszystko rozreguluje przy ciąży. Gratulacje prenatalnych i witam wszystkie w drugim trymestrze 💗 chyba najgorszy strach za nami 💗 u nas dziadkowie już wózek kupili który chcieliśmy baby joggera elite 2, na nasze tereny powinien być idealny. Udało mi się na promocji kupić super ciuszki więc pierwsze zakupy zrobione. A Wy jak tam? Jak wybieranie wózka, zakupy? Większość widzę, że macie dzieci to inaczej też 😅.
-
https://zapodaj.net/plik-w8EeSeP79z
Tyle udało mi sie znaleźć
Rosalinda, Ritaaa, Wiolami, Minimalti, przyszłamama96 lubią tę wiadomość
-
Rosalinda wrote:Dzwonili z przychodni i przełożyli mi prenatalne na wtorek, bo lekarce coś wypadło. Będzie 13+0, nie za późno
?
Będzie dobrze, o to chwilkę poczekac musisz.mialas miec w piątek? -
Angela1108 wrote:
https://zapodaj.net/plik-w8EeSeP79z
Tyle udało mi sie znaleźć
Ja też chłopiec!
Co do zmęczenia, nie myślałaś trochę może właśnie o zmodyfikowaniu grafiku? Zwłaszcza że możesz bo ty rządzisz?
pewnie i tak w końcu będziesz musiała więc może lepiej wcześniej dla własnego odpoczynku?
Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Ja mam w poniedziałek, będzie to 13+1. Sama sobie tak wybrałam bo data mi dobrze pasowała ale podczytując tutaj trochę żałowałam że nie wcisnęłam terminu wcześniej ;pRosalinda wrote:Dzwonili z przychodni i przełożyli mi prenatalne na wtorek, bo lekarce coś wypadło. Będzie 13+0, nie za późno
? -
Doriibzh wrote:Udało mi się na promocji kupić super ciuszki więc pierwsze zakupy zrobione. A Wy jak tam? Jak wybieranie wózka, zakupy?
To chyba zostawiam sobie na III trymestr, kompletnie jeszcze nie czuję klimatu zakupów. Nie wiem też co najbliższe miesiące nam pokażą w kwestii zmiany mieszkania, więc nie chcę nic kupować, nie wiedząc, gdzie przyjdzie spędzić mi końcówkę ciąży. I też nie ukrywam, że nie znam się na żadnych wózkach, nosidełkach, kokonach więc pewnie potrwa nim wybadamy z mężem grunt, co praktyczne, co potrzebne, co lepsze. Tak samo jak nie wiem czy warto inwestować w droższe owalne łóżeczka 5w1 czy tam 7w1 zamiast tradycyjnych, czy np lepsze dosuwane do łożka. No i może boję się zapeszać w tej ciąży, więc oddalam te myśli zakupowe. Jeszcze sobie nawet nie zrobiłam żadnego zdjęcia, gdzie kiedyś myślałam, że będę to miesiąc po miesiącu uwieczniać
Dzisiaj oficjalnie pożegnałam się z ludźmi z etatu, zrobiłam ostatnią zmianę, zabrałam wszystko ze służbowej szafki i tak mi dziwnie, nie umiem się w tym odnaleźć. Choć druga praca mocno daje o sobie znać, bo sezon ślubny w gorącym momencie, a ja napotykam techniczne problemy przy tworzeniu galerii na www, wiec no myśli póki co przy tych komplikacjach. W pt i sob sesje reportaże, a zapowiadają u nas upały po 34stopnie. Jutro powtarzam krew i tsh i na pon mam wizytę w klinice na usg.
👩'83👨'83
📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
2018 - 2021 starania naturalne
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
czerwiec punkcja, 3 zarodki
I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
sierpień II transfer ❄️ ❌
listopad III transfer ❄️ ❌
07/2023 II IVF
lipiec punkcja, 3 zarodki
IV transfer ❌
wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18
01/2024 III IVF
styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore
05/2024 IV IVF
maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
sierpień VIII transfer ❄️ ❌
wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌
10/2025 VI IVF
październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań
03/2026
X transfer ❄️❄️
8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️!