Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam dwa razy CC a z synem bardzo chciałam urodzić sn chodzilam specjalnie do kardiologa żeby monitorował mojego tetniaka w sercu i wyraził zgode powiedział że serce da rade a ja bardzo chciałam przeżyć poród sn i niestety żaden ginekolog nie chciał wyrazić zgody w szpitalu w którym mialam CC odrazu mi powiedzieli że nikt nie zaryzykuje bo to za duży wysiłek i nawet nie ma mowy. Więc mi nie było dane i nie będzie przeżyć porodu sn. Pierwsza cesarke przeszłam spoko szybko doszłam do siebie ale bylam młodziutka za to po cesarce z synem juz inna bajka strasznie bolało i długo. CC z komplikacjami ciśnienie zaraz po znieczuleniu zaczęło skakać maszyny piszecie zrobiło sie zamieszanie zaczęli biegać ( moj maz stał przed drzwiami i myslal że zawału dostanie) małego wyjęli nie oddychał. Wydaje mi sie ze moje ciśnienie było efektem mojego czytania przed cesarka historii ze np dziewczyna opisywała ze czuła ze znieczulenie nie zadziałało całkowicie i ze lekarze mówili jej ze wymysla a ona opisywala że ja faktycznie odcięło ruchowo ale nie bólowo no i to mam w głowie do dzisiaj dlatego tej cesarki tez sie panicznie boje i chyba wolałabym znieczulenie Ogólne teraz. Ta historia byla wyczytane gdzieś na necie i nie wiem czy naprawdę jest to możliwe ale mi juz w głowie utkwiło. Nawet przed cięciem sie ze mnie śmiali bo miwie im ze jeszcze nie ja jeszcze czuje lekarz do mnie a podnies nogę albo poruszaj na boki no faktycznie mi sie wydawało ze moge a nie mogłam. Wiadomo czujemy wtedy szarpanie ciągnięcie ale no nie moge powiedzieć ze poczułam jakikolwiek ból w tamtym momencie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 05:38
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Ja też jestem 2x cc i liczyłam że będę mogła rodzić naturalnie,zwłaszcza że minęło dużo czasuod ostatniej cc,ale moja gin już mi zakomunikowała że nie ma mowy.Jak w grudniu wywoływali poród w 21 tyg też z racji cc robili to powoli.Twraz jeszcze mam te kosmowke pokrywającą szyjkę 😞 Ale już w tej chwili dla mnie najważniejsze aby wogole urodzić szczęśliwie 🙏🤰🌈🍀
Nie mogłam coś dziś spać, wstałam o 5 🫢 i mam już zrobione pranie,śniadanie, surówkę do obiadu i zamarynowane mięso, kąpiel i co teraz 🫢 leżanka 😂
Dziewczyny czy Wam też tak kiepsko zaczęła trzymać się hybryda?2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔(5tc)
O3.3024👼💔(Biochem)
O6.2024👼💔(6tc)
01.2025 👼💔(9tc)
14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)
19.04.2026 ⏸️
13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2
3.07 będziemy mieli synka🩵(14+3)
23.07 209 g chłopczyka (17t+2)
8.08. 317 g. chłopczyka (19t+4)

-
Gratulacje Pani magister 🥳🥳Mysa1111 wrote:Czesc, dawno mnie tu nie było, ale ten miesiac byl intensywny. Obroniłam magistra
dzis jestesmy po wizycie. Maluch ma 155g, serduszko bije prawidlowo. Jest bardzo wstydliwe, bo zasłoniło co ma między nóżkami i nie chciało pokazać. Póki co pani doktor stwierdziła, że nic nie urósło między nóżkami, ale tak jak mówię nic potwierdzić nie mogła.
Kolejna wizyte mamy za miesiąc- 4.08
Badania połówkowe mamy 5.08
Wyszly nam bakterie w moczu wiec jutro do zrobienia posiew.
Jeśli chodzi o łożysko mamy z przodu - dźwignęło się ale nadal z przodu wiec mozemy dłużej poczekać na ruchy chociaz mam wrazenie, że gdzies co jakis czas czuje "plywanie" w srodku
Mysa1111 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja 🧚🏼♀️ wrote:Lunaaa gratuluję córeczki 🩷
Mnie też ostatnio rwie w podbrzuszu np jak wstaję czy siadam i wieczorem te mdłości wkurzają megaaa.
Ja się melduję że w czwartek mam wizytę w końcu 🤰🏻
Zobaczę czy sama wypatrzę płeć 😂
A co do porodu to tylko ja nie mogę się doczekać i kompletnie się go nie boję ?🤣 już chcę grudzień i rodzic 😂 bardzo modle się tylko o SN dla mnie cesarka (operacja) jest na prawdę ciężka i nie rozumiem kobiet które biorą sobie to na życzenie
ale to oczywiście moje zdanie ..
Ja tez chce grudzień, tylko mieć to juz za sobą 🙏
Mam dwa sn za sobą bardzo podobne,oba zaczęły się nad ranem skurczami i w okolicach 14-15 rodziłam, drugi syn wychodził z ręką przy głowie 🙈 dobrze,ze mi potem powiedzieli,ale po drugim czułam się super, mimo że wagowo 3,7kg i ta ręką,ja zaraz śmigałam, a po pierwszym mnie nacieli dziecko 2,9kg ale tez inny szpital,więcej tam nie wrócę🤬2 tygodnie po porodzie chodziłam pokiereszowana,a raczej trudności miałam z chodzeniem, ale potem słyszałam że nacinali prawie każda jak leci
większość czasu kazali leżeć, to tez gorzej ból znosiłam,.przy drugim juz inna bajka
A dzisiaj znowu śnił mi się poród, zaczęło się skurczami bardzo szybko musieliśmy jechać do szpitala i w szpitalu dosłownie wyskoczyła,nie musiałam przeć🙈
z tych emocji w oczekiwaniu na córkę 🥺 💗 wczoraj zaczęłam oglądać ciuszki dziewczęce i prawie się poryczałam, myślałam, że mnie to nie ruszy, a jednak🥺💗💗💗
Wiolami lubi tę wiadomość
2020 💙
2023 💙
Grudzień 2026 💗 -
Tak ale mi detektor bardzo wtedy pomaga mysle ze obracają sie w stronę pleców i wtedy tak nie czujemy zwłaszcza jak łożysko z przodu ja mam dwójkę i tez sa dni gdzie szaleją a sa takie ze sporadycznie czujePanikara97 wrote:Czy was też tak bobasy straszą? Wczoraj bardzo aktywny, co chwilę czułam ruchy, a dziś tylko raz. W nocy jak się obudziłam też był spokój
-
Angela1108 wrote:Tak ale mi detektor bardzo wtedy pomaga mysle ze obracają sie w stronę pleców i wtedy tak nie czujemy zwłaszcza jak łożysko z przodu ja mam dwójkę i tez sa dni gdzie szaleją a sa takie ze sporadycznie czuje
Też już detektor poszedł w ruch i od razu znalazłam tętno. Ja mam akurat łożysko z tyłu, ale jak się obróci w stronę kręgosłupa i kopie w łożysko to też tego nie poczuję. Mój synek chyba lubi jak matka ma zawał 😂 to już któryś raz, że jednego dnia impreza na całego, a drugiego odpoczywa.
Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Ja nie czuję ruchów jeszcze, więc sprawdzam sobie detektorem ,czasem mam tętno przy pierwszym przyłożeniu głowicy , a czasem muszę chwilę poszukać .2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔(5tc)
O3.3024👼💔(Biochem)
O6.2024👼💔(6tc)
01.2025 👼💔(9tc)
14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)
19.04.2026 ⏸️

-
Lunaaa12 wrote:Ja też jeszcze nie czuje, czekam na pierwsze 😍
A jakie witaminy teraz bierzecie w drugim trymestrze?
Piersią Duo Activ 😉
Angela możesz mnie dopisać do połówkowych mam 29.07 ☺️ -
Lunaaa12 wrote:Ja też jeszcze nie czuje, czekam na pierwsze 😍
To czekamy razem😉
Ja biorę witaminy osobno kwas foliowy, cholinę, d3,omega,jod,laktoferyne,b complex,od tego tygodnia jeszcze magnez .2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔(5tc)
O3.3024👼💔(Biochem)
O6.2024👼💔(6tc)
01.2025 👼💔(9tc)
14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)
19.04.2026 ⏸️

-
Ja mam teraz Pregna Plus no i dodatkowo żelazoLunaaa12 wrote:Ja też jeszcze nie czuje, czekam na pierwsze 😍
A jakie witaminy teraz bierzecie w drugim trymestrze? -
U mnue Pueria Duo Active ☺️Lunaaa12 wrote:Ja też jeszcze nie czuje, czekam na pierwsze 😍
A jakie witaminy teraz bierzecie w drugim trymestrze? -
No ja miałam CC i właśnie na mnie znieczulenie nie zadziałało 😞😞😞 palcami od nóg mogłam ruszać cały czas 😞 płakałam, że mnie boli a oni mówili że wymyślam 😞 dlatego nie chciałam więcej dzieci... Tym razem pomimo że miałam też ciężki poród sn to wolę sn. Po cesarce dochodziłam bardzo długo do siebie... Przez 3 miesiące spałam sama w łóżku bo mąż się bał ze mną spać. I przez pierwszy miesiąc mi go podawał do łóżka... Tragedia dla mnie to byłaAngela1108 wrote:Ja miałam dwa razy CC a z synem bardzo chciałam urodzić sn chodzilam specjalnie do kardiologa żeby monitorował mojego tetniaka w sercu i wyraził zgode powiedział że serce da rade a ja bardzo chciałam przeżyć poród sn i niestety żaden ginekolog nie chciał wyrazić zgody w szpitalu w którym mialam CC odrazu mi powiedzieli że nikt nie zaryzykuje bo to za duży wysiłek i nawet nie ma mowy. Więc mi nie było dane i nie będzie przeżyć porodu sn. Pierwsza cesarke przeszłam spoko szybko doszłam do siebie ale bylam młodziutka za to po cesarce z synem juz inna bajka strasznie bolało i długo. CC z komplikacjami ciśnienie zaraz po znieczuleniu zaczęło skakać maszyny piszecie zrobiło sie zamieszanie zaczęli biegać ( moj maz stał przed drzwiami i myslal że zawału dostanie) małego wyjęli nie oddychał. Wydaje mi sie ze moje ciśnienie było efektem mojego czytania przed cesarka historii ze np dziewczyna opisywała ze czuła ze znieczulenie nie zadziałało całkowicie i ze lekarze mówili jej ze wymysla a ona opisywala że ja faktycznie odcięło ruchowo ale nie bólowo no i to mam w głowie do dzisiaj dlatego tej cesarki tez sie panicznie boje i chyba wolałabym znieczulenie Ogólne teraz. Ta historia byla wyczytane gdzieś na necie i nie wiem czy naprawdę jest to możliwe ale mi juz w głowie utkwiło. Nawet przed cięciem sie ze mnie śmiali bo miwie im ze jeszcze nie ja jeszcze czuje lekarz do mnie a podnies nogę albo poruszaj na boki no faktycznie mi sie wydawało ze moge a nie mogłam. Wiadomo czujemy wtedy szarpanie ciągnięcie ale no nie moge powiedzieć ze poczułam jakikolwiek ból w tamtym momencie.
-
Tak ją czuję bardzo słabo ruchy 😞 dobrze, że udało mi się wykłócić o wizytę na czwartek 🙂 zobaczę co malutkiej... Jak będzie wszystko ok. To oznaka, że przez to łożysko z przodu nie czuje jej tak bardzo.Panikara97 wrote:Czy was też tak bobasy straszą? Wczoraj bardzo aktywny, co chwilę czułam ruchy, a dziś tylko raz. W nocy jak się obudziłam też był spokój
-
A który jesteś tydzień?Lunaaa12 wrote:Ja też jeszcze nie czuje, czekam na pierwsze 😍
Ja biorę Omegamed Optima forte no i żelazo od lekarza. Ferrytyna podniosła mi się z 7 na 16.... -
Ładnie się podniosła 🙌boys' mum wrote:A który jesteś tydzień?
Ja biorę Omegamed Optima forte no i żelazo od lekarza. Ferrytyna podniosła mi się z 7 na 16....
Ja dopiero 15+2, trzecia Ciąża i czekam na ruchy, może kwestia tygodnia i poczuje🙏2020 💙
2023 💙
Grudzień 2026 💗 -
O Boże współczuję ale czułaś taki caly ból czy delikatniejszy?boys' mum wrote:No ja miałam CC i właśnie na mnie znieczulenie nie zadziałało 😞😞😞 palcami od nóg mogłam ruszać cały czas 😞 płakałam, że mnie boli a oni mówili że wymyślam 😞 dlatego nie chciałam więcej dzieci... Tym razem pomimo że miałam też ciężki poród sn to wolę sn. Po cesarce dochodziłam bardzo długo do siebie... Przez 3 miesiące spałam sama w łóżku bo mąż się bał ze mną spać. I przez pierwszy miesiąc mi go podawał do łóżka... Tragedia dla mnie to była