Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem mamą córeczki z lipca 2025 roku :)
    Mam do sprzedania otulacz do fotelika, w sam raz na zimową porę, śliczny bo jest uniwersalny z motywem leśnym:) Jeżeli któraś byłaby zainteresowana to zapraszam na vinted.
    https://www.vinted.pl/items/9334298385-piekny-otulacz-motyw-lesny

-13.06.25r.- 2500 g 🦔
    -15.05.25r.- 1500 g 🍍
    -02.05. 25r.- 30+4 ok. 1300 g 🍉
    -24.04.25r.- III prenatalne, ok. 1066 g kruszynki 🍇
    -11.04. 25r.- Echo serduszka ok, 850 g
    -4.04.25r.-26+4, 750 g małej bokserki 🥊
    -7.03. 25r.- 22+4, 480 g Panny 🍊
    -26.02.25r.- Połówkowe, 350 g małej damy 🍒
    -13.02.25r.- 230 g dziewuszki 💜
    -07.02.25r.- 5 wizyta (nadal nie wiemy kogo tam gościmy💚) 18+4?
    -10.01.- 4 wizyta (14+4)
    -13.12- 3 wizyta (10+4) szalejące dzidzi 🍒
    -22.11- 2 wizyta (7+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(6+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29

❤️H❤️ 07.07.2025r. 2820g 51 cm do kochania ❤️
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:
    Ja już też oglądałam ciuszki, wózki itd . Ale chciałam jeszcze potwierdzenia od innego lekarza, że to 100% dziewczynka 🫣😅 chociaż już tamta lekarka mówiła, że nie ma szans aby to był chłopak to jednak jak usłyszę od dwóch lekarzy, że dziewczynka to jednak tak będę pewniejsza 🫣😂
    Ja narazie ogladam cos tam ale bardziej wózki bo to mnie najbardziej męczy z rzeczy wyprawkowych ze nie jestem pewna żadnego wyboru i tak nie wiem na czym stanie bo szukam obok siebie i zeby jakos wyglądał no i byl jak najbardziej wąski

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy ❤️❤️
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:
    A ja się wkurzyłam... Dzwoniła do mnie położna, że musi przełożyć mi jutrzejszą wizytę dopiero na 14 lipca... Powiedziałam, że mam wtedy wizytę z synem u lekarza i że chciałabym w tym tygodniu bo wiem, że przyjmuje też w inne dni tygodnia nie tylko wtorki... No i już kombinowała i mówiła, że oddzwoni jak uda jej się mnie wpisać na czwartek... 😞😞😞 Tak się nastawiłam na wizytę jutro 😞😞😞
    O masz, to słabo:/ może uda się na czwartek wcisnąć..
    To teraz bys miała usg u innego lekarza tak?
    No ja tez czekałam na sugestie drugiego lekarza, bo miałam świadomość, że często te pomyłki na tym etapie się zdarzają. No ale chyba po połówkowych zacznę coś kupować, bo ja na tym usg nic Nie widziałam 🤣 tzn.nie wiem jak ona coś tam stwierdziła 🙈

boys' mum lubi tę wiadomość

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od paru dni gorzej się czuję. Od piątku znów męczą mnie mdłości plus ból brzucha. Dziś dodatkowo migrenowy ból głowy. Masakra, mam nadzieję, że nie będzie trzymał 3 dni :/

Co do płci to moja córka od początku miała być chłopcem, dopiero na początku piątego miesiąca okazało się, że jednak nie ;) więc teraz też czekam, akurat wizyta za tydzień i będzie to piąty miesiąc i zobaczymy, choć już 3 lekarzy mi powiedziało, że chłopiec 🤣 ale może to jedynie nabrzmiałe wargi sromowe i jednak będzie dziewczynka ;)

A co do gadania głupich tekstów to też mnie znajoma zapytała, czy ten miesiąc nie mogliśmy się wstrzymać. Jakby to na życzenie było 🤭🤭 inna kiedyś mówi do mnie (też matka), że jak jej trafiłoby się takie dziecko jak moje (wymagające, nieśpiące) to ona by chyba umarła. Aż mi słów zabrakło. Była z nami trzecia koleżanka, też dzieciata i na szczęście szybko upomniała tę pierwszą.

• Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie potwierdziła się trombofilia 😭 tak więc będziemy mieć więcej czasu na polubienie się z Clexane 🫣 niby człowiek wiedział, że jest 50/50, ale jakoś się łudził.

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️ 🧡 🥹
    29.05.2026 - niskie ryzyka - chłopczyk ☺️

preg.png
  • boys' mum Ekspertka

Wysłany: 6 lipca, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    O masz, to słabo:/ może uda się na czwartek wcisnąć..
    To teraz bys miała usg u innego lekarza tak?
    No ja tez czekałam na sugestie drugiego lekarza, bo miałam świadomość, że często te pomyłki na tym etapie się zdarzają. No ale chyba po połówkowych zacznę coś kupować, bo ja na tym usg nic Nie widziałam 🤣 tzn.nie wiem jak ona coś tam stwierdziła 🙈
    Teraz miałabym u mojego lekarza, który prowadzi mi ciążę na NFZ. I właśnie nie zrobił mi ani jednego USG bo zawsze wymyślał... Że dopiero co miałam potwierdzona ciążę prywatnie, później że będę miała prenatalne następnie, że dopiero co miałam prenatalne. Dlatego nie poszłam do niego prywatnie tylko do kogoś innego bo znów by mi powiedział, że robił mi USG prywatnie i nie widzi potrzeby zrobienia na NFZ
    26 czerwca byłam prywatnie u kobietki.

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    26.06.2026 Dziewczynka 🩷 🩷 🩷
    preg.png
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:
    Teraz miałabym u mojego lekarza, który prowadzi mi ciążę na NFZ. I właśnie nie zrobił mi ani jednego USG bo zawsze wymyślał... Że dopiero co miałam potwierdzona ciążę prywatnie, później że będę miała prenatalne następnie, że dopiero co miałam prenatalne. Dlatego nie poszłam do niego prywatnie tylko do kogoś innego bo znów by mi powiedział, że robił mi USG prywatnie i nie widzi potrzeby zrobienia na NFZ
    26 czerwca byłam prywatnie u kobietki.

To wie,że chodzisz prywatnie? Ani jednego usg nie zrobić to🤬 bo nie miałaś opcji nfz usg u innego lekarza?

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    U mnie potwierdziła się trombofilia 😭 tak więc będziemy mieć więcej czasu na polubienie się z Clexane 🫣 niby człowiek wiedział, że jest 50/50, ale jakoś się łudził.

A jak to się potwierdza?

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    A jak to się potwierdza?
    Robiłam pakiet z krwi

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️ 🧡 🥹
    29.05.2026 - niskie ryzyka - chłopczyk ☺️

preg.png
  • boys' mum Ekspertka

Wysłany: 6 lipca, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    To wie,że chodzisz prywatnie? Ani jednego usg nie zrobić to🤬 bo nie miałaś opcji nfz usg u innego lekarza?
    Byłam u niego prywatnie potwierdzić ciążę i później na NFZ to już mi nie zrobił USG potwierdzającego bo miałam prywatnie. Później jak miałam kolejną wizytę to powiedział, że nie ma sensu że będzie mi robił USG bo będę mieć prenatalne. Jak byłam tydzień po prenatalnych to powiedział, że nie zrobi bo dopiero co miałam USG. I teraz nic mu nie będę mówić, że byłam gdzieś prywatnie to musiałby mi zrobić USG bo od USG z prenatalnych badań minął ponad miesiąc i do kolejnych badań mam niecały miesiąc. To byłabym ponad 2 miesiące bez USG gdybym polegała tylko na nim i na NFZ. Dlatego się wkurzyłam bo gdyby mi przenieśli wizytę na 14 lipca znów by wymyślał, że za 2tygodnie mam wizytę to już nie będzie mi robił USG....

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    26.06.2026 Dziewczynka 🩷 🩷 🩷
    preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa gratulacje córeczki ❤️
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty czwartkowe ✊Rosalinda trzymam kciuki za córeczkę , wszystko się jeszcze może zdarzyć ❤️
    Ja dopiero 22.07 wizyta dłuży mi się niesamowicie 😔

Lunaaa12, Rosalinda lubią tę wiadomość

preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:
    Byłam u niego prywatnie potwierdzić ciążę i później na NFZ to już mi nie zrobił USG potwierdzającego bo miałam prywatnie. Później jak miałam kolejną wizytę to powiedział, że nie ma sensu że będzie mi robił USG bo będę mieć prenatalne. Jak byłam tydzień po prenatalnych to powiedział, że nie zrobi bo dopiero co miałam USG. I teraz nic mu nie będę mówić, że byłam gdzieś prywatnie to musiałby mi zrobić USG bo od USG z prenatalnych badań minął ponad miesiąc i do kolejnych badań mam niecały miesiąc. To byłabym ponad 2 miesiące bez USG gdybym polegała tylko na nim i na NFZ. Dlatego się wkurzyłam bo gdyby mi przenieśli wizytę na 14 lipca znów by wymyślał, że za 2tygodnie mam wizytę to już nie będzie mi robił USG....
    Też bym sie wkurzyła bo nie po to chodzę prywatnie zeby im ułatwiać pracę na nfz to co prywatnie to prywatnie co poradnia to poradnia i tyle. Mam nadzieję ze teraz Ci zrobi usg

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy ❤️❤️
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Ja od paru dni gorzej się czuję. Od piątku znów męczą mnie mdłości plus ból brzucha. Dziś dodatkowo migrenowy ból głowy. Masakra, mam nadzieję, że nie będzie trzymał 3 dni :/

Co do płci to moja córka od początku miała być chłopcem, dopiero na początku piątego miesiąca okazało się, że jednak nie ;) więc teraz też czekam, akurat wizyta za tydzień i będzie to piąty miesiąc i zobaczymy, choć już 3 lekarzy mi powiedziało, że chłopiec 🤣 ale może to jedynie nabrzmiałe wargi sromowe i jednak będzie dziewczynka ;)

A co do gadania głupich tekstów to też mnie znajoma zapytała, czy ten miesiąc nie mogliśmy się wstrzymać. Jakby to na życzenie było 🤭🤭 inna kiedyś mówi do mnie (też matka), że jak jej trafiłoby się takie dziecko jak moje (wymagające, nieśpiące) to ona by chyba umarła. Aż mi słów zabrakło. Była z nami trzecia koleżanka, też dzieciata i na szczęście szybko upomniała tę pierwszą.

Ja ostatnio tez miałam taki nawrót gorszego samopoczucia,, współczuję :( z chłopakami w ciąży, zaraz drugi trymestr i czułam się super, a teraz nie dość,że zaczęty 16 tydzień to dalej kiepsko, brak energii,otatnio czułam podświadomie, że Może jednak dziewczyna daje tak popalić i te objawy trochę inne, chyba na rekord wagi będę szła🙈🙈
    Te upały to woda mi się zatrzymała,czuje się jak czołg dosłownie, a gdzie do końca 😳
    No jak trzech lekarzy to samo mówi to raczej chłopiec:)

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Mama Antosia Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy was też tak czasami tak rwie w podbrzuszu? Wczoraj aż z łóżka nie mogłam wstać tak mnie rwało że aż się zastanawiałam czy to może więzadła się rozszerzają i jak poszłam spać i przespałam ten ból i leżałam na lewym boku to dziś już lepiej 😅

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png

preg.png
  • Wiolami Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    Ja ostatnio tez miałam taki nawrót gorszego samopoczucia,, współczuję :( z chłopakami w ciąży, zaraz drugi trymestr i czułam się super, a teraz nie dość,że zaczęty 16 tydzień to dalej kiepsko, brak energii,otatnio czułam podświadomie, że Może jednak dziewczyna daje tak popalić i te objawy trochę inne, chyba na rekord wagi będę szła🙈🙈
    Te upały to woda mi się zatrzymała,czuje się jak czołg dosłownie, a gdzie do końca 😳

Z tą wagą z pewnością nie jest tak źle 😉 ja mam taką opuchniętą twarz(od leków) jakbym z 10 kg przytyła a na wadze 2 kg na plusie zaledwie.
    Co do samopoczucia to jest lepiej mdłości praktycznie nie mam, dobrze sypiam,mam też więcej energii tylko przez te kosmowke nie mogę jej sporzytkowac odpowiednio .

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️
    13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
    21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
    5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
    18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2
    3.07 będziemy mieli synka🩵(14+3)

preg.png

Wysłany: 6 lipca, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:

Jeszcze mam nadzieję 🤭🤣

Wysłany: 6 lipca, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Antosia wrote:
    Czy was też tak czasami tak rwie w podbrzuszu? Wczoraj aż z łóżka nie mogłam wstać tak mnie rwało że aż się zastanawiałam czy to może więzadła się rozszerzają i jak poszłam spać i przespałam ten ból i leżałam na lewym boku to dziś już lepiej 😅

Tak… 🫣

• Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna gratuluję córeczki 🥹🩷

Lunaaa12 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️31👨‍🦱32
    👶🏼2024

💕2014
    💍2018
    💒2020

28.03 12 dpo ⏸️
    Beta 30,7
    Prog 25,51
    30.03 14 dpo
    Beta 125,3
    22.04 6mm Maleństwa z ❤️
    20.05 4 cm szczęścia 😍
    1.06 prenatalne 6,5 cm Maluszka 🥹
    17.06 9,5 cm Bobo ❤️

preg.png
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolami wrote:
    Z tą wagą z pewnością nie jest tak źle 😉 ja mam taką opuchniętą twarz(od leków) jakbym z 10 kg przytyła a na wadze 2 kg na plusie zaledwie.
    Co do samopoczucia to jest lepiej mdłości praktycznie nie mam, dobrze sypiam,mam też więcej energii tylko przez te kosmowke nie mogę jej sporzytkowac odpowiednio .

Niby od poczatku 4 kg przytyłam, ale startuję z wyższej wagi niż w poprzednich 🙈
    No nic pozostaje mieć nadzieję, że do końca nie będzie aż tak źle z przybieraniem 😎

Wiolami lubi tę wiadomość

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Jeszcze mam nadzieję 🤭🤣

Na córkę?😎😅

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
‹‹ 148 149 150 151 152
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ