Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
38 lat pykło 😅Lunaaa12 wrote:W takim razie życzę tego synusia 💙💙💙 miałby prawdziwy wianuszek kobiet 😎
Który jesteś rocznik? Jeśli to nie tajemnica:)
Rita współczuję, może rzeczywiście leki są winowajcą. Ja zaczęłam 16 tydzień i też wcale nie jest lepiej 😏 mdłości wracają i generalnie słabo jakoś, tak naprawdę chyba czekam,ale do rozwiązania 🙈🙈🙈 -
Spoko już tu kiedyś słyszałam że ta teoria o dzieciach z końca roku jest … u mnie już parę osób wie że grudzień to było takie że no spoko ale czy nie mogliśmy planować np w wakacje ?! .. powiedziałam że nie będę tego komentować .. przykre jest bo dużo osób nie wie że staram się o dzieciątko 2 lata i już psychicznie było mi ciężko wiecznie leki , wizyty cud że się udało naturalnie .. a teraz obstawienia płci co by było lepsze , komentowania grudnia że poród w zimę … ludziom nie dogodzisz na prawdę wszędzie problem … śmiejąc się ale w jednej klasie miałam głównie osoby z drugiej połowy roku a najbardziej ludzi wrzesień - grudzień i tylko jedna ze stycznia 😂 więc jednak chyba te miesiące przeważają w urodzeniach 😂🩷Przebadani - zdrowi

starania od 08.2024 .
15.04- rośnie nowe życie ! -
Ja mam syna z końca listopada , córkę z lutego żadna różnica to tylko takie ludzkie gadanie z tym końcem roku.
Kto mądry ten wie , że to nie jest tak że chcesz i masz….
Rosalinda lubi tę wiadomość
2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔(5tc)
O3.3024👼💔(Biochem)
O6.2024👼💔(6tc)
01.2025 👼💔(9tc)
14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)
19.04.2026 ⏸️
13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2
3.07 będziemy mieli synka🩵(14+3)
23.07 209 g chłopczyka (17t+2)
8.08. 317 g. chłopczyka (19t+4)

-
U mnie według USG było 11+6, dziecko się wierciło, jak ona tam zobaczyła płeć to nie wiem 😅 Na prenatalnych pięć dni później dziecko spokojne, a lekarz (inny) powiedział, że nie widać płci 😛 A sprzęt na pewno ma lepszy skoro robi nim prenatalne 😛Lunaaa12 wrote:Właśnie, ten sam lekarz?
Ja prenatalne u innej, a jutro mam u swojej, ciekawe czy potwierdzi pierwszą wersję,ale nie zdziwie się jak będzie całkiem inna🤣
Wtedy było 12+3,to ciężko juz na tamtym etapie coś stwierdzić, żeby było pewne, zwłaszcza, że te pomyłki są bardzo czeste🩵 10.2019
🩵 02.2024
🩵 12.2026
👼 05.2023 -
No pewnie, głupie gadanie i tyle 😉Marti126 wrote:Moj mąż z grudnia a ma doktorat i zawsze byl ze wszystkim do przodu w szkole także to nie ma znaczenia 😆
Ja tez z końca roku a nigdy nie mialam problemow z nauką
Tesc jakies bzdury opowiada, nie przejmuj sie🩵 10.2019
🩵 02.2024
🩵 12.2026
👼 05.2023 -
To ja większość ludzi znam z marca i września 😄 I sama jestem z marca 😄Nadzieja 🧚🏼♀️ wrote:Spoko już tu kiedyś słyszałam że ta teoria o dzieciach z końca roku jest … u mnie już parę osób wie że grudzień to było takie że no spoko ale czy nie mogliśmy planować np w wakacje ?! .. powiedziałam że nie będę tego komentować .. przykre jest bo dużo osób nie wie że staram się o dzieciątko 2 lata i już psychicznie było mi ciężko wiecznie leki , wizyty cud że się udało naturalnie .. a teraz obstawienia płci co by było lepsze , komentowania grudnia że poród w zimę … ludziom nie dogodzisz na prawdę wszędzie problem … śmiejąc się ale w jednej klasie miałam głównie osoby z drugiej połowy roku a najbardziej ludzi wrzesień - grudzień i tylko jedna ze stycznia 😂 więc jednak chyba te miesiące przeważają w urodzeniach 😂🩷🩵 10.2019
🩵 02.2024
🩵 12.2026
👼 05.2023 -
Mi Pani doktor na prenatalnych jak wlasnie pytałam czy widac co tam jest to tłumaczyła ze to jest tylko przypuszczenie co moze wskazywać na daną plec bo na tym etapie poprostu tego nie widać i żeby sie absolutnie tym nie sugerować ani nie nastawiaćRosalinda wrote:U mnie według USG było 11+6, dziecko się wierciło, jak ona tam zobaczyła płeć to nie wiem 😅 Na prenatalnych pięć dni później dziecko spokojne, a lekarz (inny) powiedział, że nie widać płci 😛 A sprzęt na pewno ma lepszy skoro robi nim prenatalne 😛
-
Rosalinda jeśli teściowe są tacy wścibscy to trzeba przypomnieć że to od mężczyzny zależy płeć
bo to on daje chromosomu X i Y 
Co do płci to mi doktorek tłumaczył że płeć można podejrzewać na podstawie zachylenie wyrostka, ale że to jest 80% skuteczności.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 08:42
Rosalinda, Marti126 lubią tę wiadomość
Ja: '90 Mąż: '87
IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok
4-6.2025. 2 IUI ❌
07.25 IVF Menopur Rekovelle 16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA
09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
10 dpt beta 0,2
Immunolog : metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron, cross match 30%
2.2026 cykl sztuczny estromef Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
5dpt ⏸️ 8dpt 36 biochem
Marzec naturals czekając na transfer
10dpo 21, 11dpo 45,

-
Jeśli chodzi o dzieci z końca roku to wydaje mi się że największą różnice widać na początku i potem w przedszkolu bo np. jedne dzieci pójdą jako 3,5 latki a drugie jako 2,5 latki a to ten sam rocznik ale jednak może być widać różnicę a nie musi, mi to w ogóle nie przeszkadza i nie uważam żeby dziecko było z tego tytułu pokrzywdzone 🤷🏼♀️
Czekamy na jakieś wizyty w tym tygodniu? 🤰🏼 -
Rosalinda wrote:U mnie według USG było 11+6, dziecko się wierciło, jak ona tam zobaczyła płeć to nie wiem 😅 Na prenatalnych pięć dni później dziecko spokojne, a lekarz (inny) powiedział, że nie widać płci 😛 A sprzęt na pewno ma lepszy skoro robi nim prenatalne 😛
To tym bardziej wszystko możliwe
nie masz potwierdzenia chłopaka też, także trzymam kciuki ✊✊✊
Ja mam dzisiaj wizytę i też ostatnio mnie poskladała infekcja, stresuje się czy wszystko ok🙌
No i może juz będzie wiadomo kto tam się kryje, tez wszystko możliwe w jedną jak i drugą stronę, z prenatalnych nie mam zdjęć tego wyrostka co by można było coś podejrzewać, mówię strasznie się wierciła2020 💙
2023 💙
Grudzień 2026 💗 -
Mi na badaniach prenatalnych lekarz nic nie powiedział. Mówił, że na tak wczesnym etapie nie mówi płci i że dopiero na połówkowych. Później byłam prywatnie w 16tc i lekarka mówiła właśnie, że dziewczynka. Jutro mam wizytę u swojego lekarza na NFZ i mam nadzieję, że zrobi mi USG bo jak nie to się jutro z nim pokłóce... Od początku ciąży nie zrobił mi USG bo stwierdził, że byłam prywatnie to nie trzeba, później że mam prenatalne to nie trzeba, następnym razem ze dopiero co miałam prenatalne więc nie widzi potrzeby... Prenatalne miałam 2 czerwca, a kolejne 28 lipca jak mi znów powie, że mi nie zrobi to powiem że sobie kpinę urządza i należy mi się USG w każdym trymestrze... Chodzę też prywatnie do kobiety, ale o tym mówić mu nie zamierzam 😅 co do dzieci z terminem na grudzień to u nas w rodzinie każdy się ucieszył bo nikogo nie ma z grudnia 🙂 wiadomo, że to dziecko z końca roku i np. takie ze stycznia już będzie chodzić, ale w późniejszym wieku tego nie widać kto jest z początku roku, a kto z końca 🫣 mój starszy syn poszedł teraz do 7 klasy (rocznikowo powinien iść do 6) nie odbiega niczym od swojej grupy. Jest jednym z najlepszych uczniów w klasie i szkole. Co roku średnia powyżej 5,6 więc to tylko takie gadanie, że z grudnia dziecku będzie ciężej... Młodszy syn poszedł już normalnie ze swoim rocznikiem, ale też bardzo dobrze sobie radzi. Teraz będzie w drugiej klasie 🙂 mają umysły ścisłe po moim mężu bo ja noga z matmy byłam 😅🫣
-
Mira.huntrix wrote:Rosalinda jeśli teściowe są tacy wścibscy to trzeba przypomnieć że to od mężczyzny zależy płeć
bo to on daje chromosomu X i Y 
Co do płci to mi doktorek tłumaczył że płeć można podejrzewać na podstawie zachylenie wyrostka, ale że to jest 80% skuteczności.
Bardzo często właśnie lekarze nie chcą określać bo ten wyrostek może się jeszcze podnieść jak jest taki na granicy... Mi np. lekarz z młodszym synem powiedział w 12tc że chłopak no ale nie było wątpliwości 😂 wyrostek był, aż pionowy względem kręgosłupa 😂 teraz miałam zdjęcie, że wyrostek był poziomo do kręgosłupa nawet taki ku dołowi i sama podejrzewałam dziewczynkę co się sprawdziło 😉 -
Trzymam kciuki za wizytę ❤️ daj znać poLunaaa12 wrote:To tym bardziej wszystko możliwe
Ja mam dzisiaj wizytę i też ostatnio mnie poskladała infekcja, stresuje się czy wszystko ok🙌
No i może juz będzie wiadomo kto tam się kryje, tez wszystko możliwe w jedną jak i drugą stronę, z prenatalnych nie mam zdjęć tego wyrostka co by można było coś podejrzewać, mówię strasznie się wierciła -
Ja mam w czwartek 🙂Myszkaaa20 wrote:Jeśli chodzi o dzieci z końca roku to wydaje mi się że największą różnice widać na początku i potem w przedszkolu bo np. jedne dzieci pójdą jako 3,5 latki a drugie jako 2,5 latki a to ten sam rocznik ale jednak może być widać różnicę a nie musi, mi to w ogóle nie przeszkadza i nie uważam żeby dziecko było z tego tytułu pokrzywdzone 🤷🏼♀️
Czekamy na jakieś wizyty w tym tygodniu? 🤰🏼
Wiolami, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
🩵 10.2019
🩵 02.2024
🩵 12.2026
👼 05.2023 -
Ja na tej wizycie u mojej ginekolog nie widziałam obrazu, bo ten monitor dla pacjentek nie działal, ale na prenatalnych ten wyrostek wydawał mi się bardziej płaski 😅 Zdjęcia nie mam z wyrostkiem niestety 😛 No ale jakoś ta moja ginekolog określiła, że na 70% chłopiec, więc może jednak nie jest aż tak płaski jak mi się wydawał 😝boys' mum wrote:Bardzo często właśnie lekarze nie chcą określać bo ten wyrostek może się jeszcze podnieść jak jest taki na granicy... Mi np. lekarz z młodszym synem powiedział w 12tc że chłopak no ale nie było wątpliwości 😂 wyrostek był, aż pionowy względem kręgosłupa 😂 teraz miałam zdjęcie, że wyrostek był poziomo do kręgosłupa nawet taki ku dołowi i sama podejrzewałam dziewczynkę co się sprawdziło 😉🩵 10.2019
🩵 02.2024
🩵 12.2026
👼 05.2023 -
O której masz wizytę 😉 ?Lunaaa12 wrote:To tym bardziej wszystko możliwe
No i może juz będzie wiadomo kto tam się kryje, tez wszystko możliwe w jedną jak i drugą stronę, z prenatalnych nie mam zdjęć tego wyrostka co by można było coś podejrzewać, mówię strasznie się wierciła🩵 10.2019
🩵 02.2024
🩵 12.2026
👼 05.2023 -
boys' mum wrote:Bardzo często właśnie lekarze nie chcą określać bo ten wyrostek może się jeszcze podnieść jak jest taki na granicy... Mi np. lekarz z młodszym synem powiedział w 12tc że chłopak no ale nie było wątpliwości 😂 wyrostek był, aż pionowy względem kręgosłupa 😂 teraz miałam zdjęcie, że wyrostek był poziomo do kręgosłupa nawet taki ku dołowi i sama podejrzewałam dziewczynkę co się sprawdziło 😉
U mnie u jednego u drugiego od razu na prenatalnych było widać, że to chłopaki, lekarz zrobił takie zbliżenie, że nie miałam żadnych wątpliwości i nadziei 🤣🤣🤣
A teraz na prenatalnych może parę sekund poświęciła czy widać płeć, bardziej sie skupiła na innych parametrach, także ide z myślą, że może być też chłopak😅2020 💙
2023 💙
Grudzień 2026 💗 -
Rosalinda wrote:Ja na tej wizycie u mojej ginekolog nie widziałam obrazu, bo ten monitor dla pacjentek nie działal, ale na prenatalnych ten wyrostek wydawał mi się bardziej płaski 😅 Zdjęcia nie mam z wyrostkiem niestety 😛 No ale jakoś ta moja ginekolog określiła, że na 70% chłopiec, więc może jednak nie jest aż tak płaski jak mi się wydawał 😝
Lekarze też sie mylą
ja myślę, że dziewczynka u Ciebie
Rosalinda lubi tę wiadomość
2020 💙
2023 💙
Grudzień 2026 💗