Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Rosalinda wrote:A jeszcze zapomniałam dodać, że narzekali, że koniec grudnia to najgorszy termin 🫣 Mam już jedno dziecko z końca roku (co prawda październik, ale to nadal jeden z ostatnich miesięcy) i jest bardzo bystry, matematykę ogarnia tak że szok, szybko nauczył się pisać, czytać. A teść jest ze stycznia i widać, że rozumem to właśnie nie grzeszy 😂
Jeny ludzie to się do wszystkiego przypier**🤬🤬🤬 zamiast się cieszyć, że dziecko się urodzi,to tysiąc powodów do narzekania.
Nie ogarniają, że już raczej nic nie zmienisz?🤣
My chcieliśmy trzecie z lata,bo chłopaki tez styczeń,marzec, ale cieszymy się,że udało się, że rośnie zdrowo, niektórzy latami się starają,tracą dzieci,rodzą się chore😪 i czy wtedy ktoś ma czelność sugerować, że a może dziewczynka, a może z maja by było lepiej,jakby się urodziło, itp
Wtedy reszta przestaje być istotna, ale serio ludzie w tych swoich teoriach nie przestaną mnie zadziwiać.
Ja w rodzinie mam bliźniaczki, to tez każdy siostrze ojej współczuję, ojej masakra, jak to z dwiema,a dziewczyny się chowają razem,wiadomo pierwszy rok jest trudny, ale wszystko zależy od dzieci, u mojej siostry od początku przesypiały prawie całe noce😳 gdzie nieraz jedno dziecko daje tak popalić, nieprzespane nocki itp, także nie ma reguły nie ma co się nastawiać,jak mówią inni ojej ale będzie źle
Angela1108, Rosalinda lubią tę wiadomość
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
boys' mum wrote:Ja miałam aktywny weekend bo wczoraj wyprawialiśmy synkowi urodziny 🙂 ale ten czas leci... Pamiętam jak dziś jak wracałam z sali operacyjnej z CC i płakałam do męża, że już więcej dzieci mieć nie będziemy 😅 jak to życie potrafi zaskakiwać 🫣😂 haha teraz jestem bardziej świadoma wszystkiego i przygotowuje się na sn oczywiście jak nie będzie przeciwwskazań. Marzy mi się poród w wodzie ❤️ ale co z tego wyjdzie zobaczymy 😅 każdy z moich dzieci urodzony po terminie 😅 starszy o 10 dni urodzony sn a drugi 3ndni po terminie CC. Ciekawe czy tak będzie i tym razem... Wolałabym urodzić w terminie i na święta już być w domu i przeżuwać ten świąteczny czas już z maluszkiem w domu... Ale wiadomo, że to nie koncert życzeń 😂🫣
Starszy czy młodszy urodziny? Sto lat 🥳
Niby kazde kolejne szybciej, to może akurat trzecie w terminie urodzisz 😎
U mnie pierwszy syn w terminie, drugi 11 dni przed terminem,to teraz spodziewam się co najmniej 2 tygodnie wcześniej, do terminu raczej nie dotrwam, tak czuję 🙌2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Ja na takie popaprane komentarze zawsze odpowiadam , że to nie koncert życzeń i dziecko będzie miało taką płeć jaką stworzyliśmy my i nikomu nic do tego.
Dla nas najważniejsze aby się urodziło i było zdrowe….znajac naszą historię zamykają buzie .
Ja tez słyszę komentarze typu , podziwiam dwoje dorosłych praktycznie i pakujesz się w pieluchy albo tyle strat nie dajesz za wygraną….no tak pakuje , chcemy mieć nasze dziecko, chcemy stworzyć rodzinę co komu do tego.
Rosalinda lubi tę wiadomość
2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔(5tc)
O3.3024👼💔(Biochem)
O6.2024👼💔(6tc)
01.2025 👼💔(9tc)
14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)
19.04.2026 ⏸️
13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2
3.07 będziemy mieli synka🩵(14+3)

-
Naprawde spróbujcie komuś powiedzieć że będą blizniaki zobaczycie jak ludzie reagują. Jest to przykre bo czuje człowiek wtedy jakby taka ciąża była odbierana przez większość jak jakas nie wiem niszcząca życie. Ale to moje życie moje dzieciaki i ja sie ciesze że saRosalinda wrote:Poważnie 😳 ? Masakra, ludzie nie mają taktu naprawdę... A bliźniaki to podwójne szczęście 🥰 Będą razem dorastać i w ogóle, właśnie fajnie 😁
-
No ja nie wiem, może ich zdaniem powinniśmy byli zrobić miesiąc przerwy od starań, żeby przypadkiem nie było grudniowe 😅 ? W żadną ciążę nie zaszłam od tak za pierwszym razem, może gdyby nie udało się teraz to może by się udało za rok czy dwa albo nawet wcale, tak przecież też bywa...Lunaaa12 wrote:Jeny ludzie to się do wszystkiego przypier**🤬🤬🤬 zamiast się cieszyć, że dziecko się urodzi,to tysiąc powodów do narzekania.
Nie ogarniają, że już raczej nic nie zmienisz?🤣
My chcieliśmy trzecie z lata,bo chłopaki tez styczeń,marzec, ale cieszymy się,że udało się, że rośnie zdrowo, niektórzy latami się starają,tracą dzieci,rodzą się chore😪 i czy wtedy ktoś ma czelność sugerować, że a może dziewczynka, a może z maja by było lepiej,jakby się urodziło, itp
Wtedy reszta przestaje być istotna, ale serio ludzie w tych swoich teoriach nie przestaną mnie zadziwiać.
Ja w rodzinie mam bliźniaczki, to tez każdy siostrze ojej współczuję, ojej masakra, jak to z dwiema,a dziewczyny się chowają razem,wiadomo pierwszy rok jest trudny, ale wszystko zależy od dzieci, u mojej siostry od początku przesypiały prawie całe noce😳 gdzie nieraz jedno dziecko daje tak popalić, nieprzespane nocki itp, także nie ma reguły nie ma co się nastawiać,jak mówią inni ojej ale będzie źle
A ludzie jak nie mają nic mądrego do powiedzenia to mogą takie uwagi zachować dla siebie, bo to nic nie zmieni, a tylko denerwuje...🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
No i dokładnie masz racje to wasze życie i wasza decyzja wy nikomu nie mówicie jak maja żyćWiolami wrote:Ja na takie popaprane komentarze zawsze odpowiadam , że to nie koncert życzeń i dziecko będzie miało taką płeć jaką stworzyliśmy my i nikomu nic do tego.
Dla nas najważniejsze aby się urodziło i było zdrowe….znajac naszą historię zamykają buzie .
Ja tez słyszę komentarze typu , podziwiam dwoje dorosłych praktycznie i pakujesz się w pieluchy albo tyle strat nie dajesz za wygraną….no tak pakuje , chcemy mieć nasze dziecko, chcemy stworzyć rodzinę co komu do tego.
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Ja mam dwie koleżanki co mają bliźniaki i jak mi powiedziały to moja reakcja była taka, że wooow super, że bliźniaki 😁 Mój mąż w pierwszej ciąży pytał czy nie ma drugiego serduszka, bo liczył na bliźniaki 😄 Domyślam się, że nie każdy jest taki entuzjastyczny, ale takie komentarze co pisałaś w stylu "nie wiem co ja bym zrobiła" to szczerze aż mrozi krew w żyłach. No co by zrobiła? Oddała jedno? W ogóle niedawno słyszałam o sytuacji gdzie ktoś usunął jedno dziecko z ciąży bliźniaczej, bo w planach było tylko jedno. Serce pęka że są tacy ludzie... 💔Angela1108 wrote:Naprawde spróbujcie komuś powiedzieć że będą blizniaki zobaczycie jak ludzie reagują. Jest to przykre bo czuje człowiek wtedy jakby taka ciąża była odbierana przez większość jak jakas nie wiem niszcząca życie. Ale to moje życie moje dzieciaki i ja sie ciesze że sa🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Myszkaaa20 wrote:Rosalinda pozwól sobie na te emocje, to wszystko jest normalne, myślę że potrzeba czasu i poukładasz to sobie a jeśli nie to pomoc psychologa nie zaszkodzi 🫶🏼
Ja jeśli miałabym rodzić sn to też chciałabym do wody , jednak w pierwszej ciąży miałam dodatni GBS i niestety nie było to możliwe, ale jak byłam pod prysznicem to była naprawdę duża ulga i dużo czasu tam spędziłam, naprawdę woda baaardzo łagodzi ból.
Izia też miałam kiedyś takie miesiączki no i ból porodowy jest większy ale jakoś inaczej się czuje te skurcze, ciężko to opisać ale kobiety są jakby nie było stworzone do tego i wszystko można przeżyć, albo właśnie korzystać z metod łagodzenia bólu 😉
Mi wczoraj śniło się że byłam na USG i ewidentnie było widać dziewczynkę, dla mnie to abstrakcja bo jestem pewna chłopaka i czekam na potwierdzenie w końcu 😅
Kiedy masz teraz wizytę?
To jeszcze kilka z nas w niepewności kto mieszka w brzuszku 😅2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Marti126 wrote:Hej grudnioweczki
Czy jest jakas lista z tym ile mamy chłopców vs dziewczynek na wątku?
Jesli tak dopiszcie mnie proszę 💗
U nas potwierdzona dziewczynka🎀🥰
Spełniło się marzenie mojej 10-latki bo marzyła o siostrze😆
Mam też wyniki badań genetycznych, troche sie obawiałam bo koncze 40-tke jesienią a to ma jednak znaczenie ale wyszły super- ryzyko Downa 0.04%-(1:2400 a ryzyko Patau/Edwards 0.02%- :5000) także czekamy na zdrową córeczkę 💗
Czy któraś z Was ma łożysko na przedniej ścianie?
Ja takie mam w tej ciąży (nie przodujące na szczescie)ale bede przez to pewnie czuła pozniej ruchy bo działa jak poduszka...
Czuję juz delikatne muśnięcia tam gdzie malutka ma nóżki (potwierdzone skanem) ale wlasnie nie sa te ruchy tak odczuwalne aż, mam nadzieję że wkrótce będą bardziej.
Super gratuluję 💗💗💗
I najważniejsze,że zdrowa dzidzia💗
Marti126 lubi tę wiadomość
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Omg termin tez im nie pasuje?Rosalinda wrote:A jeszcze zapomniałam dodać, że narzekali, że koniec grudnia to najgorszy termin 🫣 Mam już jedno dziecko z końca roku (co prawda październik, ale to nadal jeden z ostatnich miesięcy) i jest bardzo bystry, matematykę ogarnia tak że szok, szybko nauczył się pisać, czytać. A teść jest ze stycznia i widać, że rozumem to właśnie nie grzeszy 😂
A co zlego w grudniu niby?
Ja tam specjalnie się starałam aby urodzic w grudniu (udało się za 1 razem ale gdyby sie nie udalo to byłoby w innym miesiącu, nie czekałabym kolejnego roku aby miec grudniowy termin😆) bo mąż jest z grudnia a poza tym cudownie mieć maleństwo pod choinkę 💗
11.10.08- córka
06.04.11- syn
17.05.16- córka
31.12.26- w oczekiwaniu na maleństwo numer 4❤️
4w4days BHCG 1564.4
6w2days pierwsze usg- potwierdzone 💗 -
Ja mam łożysko na przedniej ścianie dlatego nic jeszcze nie czuję czasami mam wrażenie że coś się ruszyło ale czekam z niecierpliwością 🥹 Mój lekarz prowadzący powiedział że jakoś po 2 trymestrze powinno iść do góry i tak samo skończą się plamienia i wiecie co faktycznie miał rację bo teraz każda wkładka czysta
Marti126 lubi tę wiadomość
-
Według teścia dziecko z grudnia będzie do tyłu w szkole przez to, że jest z końca roku i będzie praktycznie rok młodsze od tych ze stycznia. A przecież w klasie nie będzie 25 osób ze stycznia i mój grudniak - będą i z października i z listopada, a może jeszcze jacyś z grudnia 😛 Poza tym dzieci są różne i nie jest powiedziane, że ci z początku roku to same prymusy a te z końca to ledwo zdają z klasy do klasy 😅Marti126 wrote:Omg termin tez im nie pasuje?
A co zlego w grudniu niby?
Ja tam specjalnie się starałam aby urodzic w grudniu (udało się za 1 razem ale gdyby sie nie udalo to byłoby w innym miesiącu, nie czekałabym kolejnego roku aby miec grudniowy termin😆) bo mąż jest z grudnia a poza tym cudownie mieć maleństwo pod choinkę 💗🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Masz wizyty i prenatalne u tego samego lekarza 😉 ?bambari wrote:Ja też jeszcze nie mam pewności co do płci, bo na prenatalnych najpierw mówiła, że raczej dziewczynka, później że chyba jednak chłopak. Także czekam na kolejną wizyte🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Moj syn jest ze stycznia ale poszedł do przedszkola jako 2.5 latek do grupy 3 latków i niczym nie odstaje od grupy a jest najmłodszyRosalinda wrote:Według teścia dziecko z grudnia będzie do tyłu w szkole przez to, że jest z końca roku i będzie praktycznie rok młodsze od tych ze stycznia. A przecież w klasie nie będzie 25 osób ze stycznia i mój grudniak - będą i z października i z listopada, a może jeszcze jacyś z grudnia 😛 Poza tym dzieci są różne i nie jest powiedziane, że ci z początku roku to same prymusy a te z końca to ledwo zdają z klasy do klasy 😅
-
Lunaaa12 wrote:Kiedy masz teraz wizytę?
To jeszcze kilka z nas w niepewności kto mieszka w brzuszku 😅
Dopiero 16.07, więc jeszcze trooochę ☺️ -
bambari wrote:Ja też jeszcze nie mam pewności co do płci, bo na prenatalnych najpierw mówiła, że raczej dziewczynka, później że chyba jednak chłopak. Także czekam na kolejną wizyte
Właśnie, ten sam lekarz?
Ja prenatalne u innej, a jutro mam u swojej, ciekawe czy potwierdzi pierwszą wersję,ale nie zdziwie się jak będzie całkiem inna🤣
Wtedy było 12+3,to ciężko juz na tamtym etapie coś stwierdzić, żeby było pewne, zwłaszcza, że te pomyłki są bardzo czeste2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
U mnie zero plamien wlasnie i jest wysoko tyle ze na przedniej ścianieMama Antosia wrote:Ja mam łożysko na przedniej ścianie dlatego nic jeszcze nie czuję czasami mam wrażenie że coś się ruszyło ale czekam z niecierpliwością 🥹 Mój lekarz prowadzący powiedział że jakoś po 2 trymestrze powinno iść do góry i tak samo skończą się plamienia i wiecie co faktycznie miał rację bo teraz każda wkładka czysta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 21:39
11.10.08- córka
06.04.11- syn
17.05.16- córka
4w4days BHCG 1564.4
6w2days pierwsze usg- potwierdzone 💗 -
Moj mąż z grudnia a ma doktorat i zawsze byl ze wszystkim do przodu w szkole także to nie ma znaczenia 😆Rosalinda wrote:Według teścia dziecko z grudnia będzie do tyłu w szkole przez to, że jest z końca roku i będzie praktycznie rok młodsze od tych ze stycznia. A przecież w klasie nie będzie 25 osób ze stycznia i mój grudniak - będą i z października i z listopada, a może jeszcze jacyś z grudnia 😛 Poza tym dzieci są różne i nie jest powiedziane, że ci z początku roku to same prymusy a te z końca to ledwo zdają z klasy do klasy 😅
Ja tez z końca roku a nigdy nie mialam problemow z nauką
Tesc jakies bzdury opowiada, nie przejmuj sie11.10.08- córka
06.04.11- syn
17.05.16- córka
4w4days BHCG 1564.4
6w2days pierwsze usg- potwierdzone 💗