Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś tu ciszej ostatnio,czy mi się wydaje🤔

Ja w poniedziałek wizyta i jestem ciekawa co u dzidzi🙌🙌🙌

Wiolami lubi tę wiadomość

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • blancaa12 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najbliżej to polekowe a potem tydzień później wizyta u gina

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co się stało z Rosalinda, bo chyba nie doczytałam?

• Rosalinda Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przepraszam, że tak zniknęłam bez słowa, ale musiałam się odciąć. Za bardzo mnie bolało, że wszystkim mamom dwóch chłopców się udało i czekają na dziewczynkę, a mi nigdy się to marzenie nie spełni.
    Kocham moich synków, trzeciego również, ale to niespełnione marzenie jest trudne, a przebywanie na naszym forum i czytanie, że kolejnym z Was się udało jest dla mnie każdorazowo rozdrapywaniem rany...
    Lekarz na prenatalnych zrobił mi nadzieję, pewnie niepotrzebnie, bo jakoś inny lekarz wcześniej zauważył tego chłopczyka... Jeśli się potwierdzi to chyba najlepiej będzie przerobić ten brak córki z psychologiem...

Teraz postanowiłam zajrzeć do Was i widzę, że zauważyłyście mój brak, to bardzo miłe 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 19:35

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    A co się stało z Rosalinda, bo chyba nie doczytałam?

Nie odzywa się jakiś czas :(

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • bambari Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, też mnie trochę nie było. W pierwszej ciąży byłam na bieżąco, a teraz z dzieckiem trudniej mi znaleźć chwilę żeby przeczytać i odpisać, ale nadrobiłam :)

Gratuluję wszystkim potwierdzonych płci, prenatalnych i dobrych wyników.

Ja wizytuje 14.07, to jeszcze chwila. Ostatnio wydawało mi się,że czuje ruchy, te delikatne motylki, ale w sumie to nie wiem. W 1 ciąży mało czułam ruchów, jak już były to konkretne na dużo późniejszym etapie 😅
    Też mam łożysko na przedniej ścianie.

Powoli myślę o przejściu na L4, upały i ogólnie praca jest już trudna, mylę się, zapominam. No mam ciążowy mózg 😅

• Wiolami Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    Jakoś tu ciszej ostatnio,czy mi się wydaje🤔

Ja w poniedziałek wizyta i jestem ciekawa co u dzidzi🙌🙌🙌

Też zauważyłam ,zwłaszcza weekendy🫢😉

Rosalinda przytulam mocno 😘

Rosalinda lubi tę wiadomość

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️
    13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
    21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
    5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
    18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2
    3.07 będziemy mieli synka🩵(14+3)

preg.png
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Hej, przepraszam, że tak zniknęłam bez słowa, ale musiałam się odciąć. Za bardzo mnie bolało, że wszystkim mamom dwóch chłopców się udało i czekają na dziewczynkę, a mi nigdy się to marzenie nie spełni.
    Kocham moich synków, trzeciego również, ale to niespełnione marzenie jest trudne, a przebywanie na naszym forum i czytanie, że kolejnym z Was się udało jest dla mnie każdorazowo rozdrapywaniem rany...
    Lekarz na prenatalnych zrobił mi nadzieję, pewnie niepotrzebnie, bo jakoś inny lekarz wcześniej zauważył tego chłopczyka... Jeśli się potwierdzi to chyba najlepiej będzie przerobić ten brak córki z psychologiem...

Teraz postanowiłam zajrzeć do Was i widzę, że zauważyłyście mój brak, to bardzo miłe 🥹

Pozwól sobie na te emocje, to normalne, że mamy jakieś wizje,oczekiwania, niespełnione marzenie przeżywamy jak swego rodzaju żałobę i to nie oznacza, że będziesz zła matka,bo kocha się dziecko nade wszystko, ale to ukłucie w sercu pozostaje. Dobrym pomysłem jest wizyta u psychologa, no ale.. może nic przesądzone! Pierwszy lekarz równie dobrze mógł widzieć np. pępowinę, drugi nie widzial nic,to bardzo wczesny etap,wszystko może się wydarzyć w jedną jak i druga stronę, tego Ci życzę 🙌🙌🙌
    U mnie też na razie nic nie widziala, ale to nie znaczy, że na następnej wizycie jednak coś będzie miało między nogami, biorę te opcję pod uwagę, bo tak się wiercila dzidzia,ze dosłownie w locie aby zerknęła, więc jeszcze może nam się całkiem odwróci :)

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:

Kochana, ale Ty się nie martw… tak widocznie miało być, tak jest Wam pisane… domyślam się, że to trudne 😣 ale nie masz na to wpływu… 😔

• Rosalinda Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    Pozwól sobie na te emocje, to normalne, że mamy jakieś wizje,oczekiwania, niespełnione marzenie przeżywamy jak swego rodzaju żałobę i to nie oznacza, że będziesz zła matka,bo kocha się dziecko nade wszystko, ale to ukłucie w sercu pozostaje. Dobrym pomysłem jest wizyta u psychologa, no ale.. może nic przesądzone! Pierwszy lekarz równie dobrze mógł widzieć np. pępowinę, drugi nie widzial nic,to bardzo wczesny etap,wszystko może się wydarzyć w jedną jak i druga stronę, tego Ci życzę 🙌🙌🙌
    U mnie też na razie nic nie widziala, ale to nie znaczy, że na następnej wizycie jednak coś będzie miało między nogami, biorę te opcję pod uwagę, bo tak się wiercila dzidzia,ze dosłownie w locie aby zerknęła, więc jeszcze może nam się całkiem odwróci :)
    Mój bobas na tej wizycie też się mocno wiercił, na prenatalnych właśnie był spokojniutki a mimo tego lekarz nie widział płci 🤷‍♀️ W czwartek mam wizytę, ciekawe czy moja lekarka będzie dalej podejrzewać chłopca 🙈

Z dobrych wieści to dostałam wczoraj wyniki Pappy i ryzyka są niskie, także zapowiada się zdrowy dzidziuś, a w końcu to to jest najważniejsze ❤️ Czekam jeszcze na to echo serca płodu, może w czwartek dostanę skierowanie, bo to będzie 16 tydzień a jakoś w połowie ciąży mam zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 21:22

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Mój bobas na tej wizycie też się mocno wiercił, na prenatalnych właśnie był spokojniutki a mimo tego lekarz nie widział płci 🤷‍♀️ W czwartek mam wizytę, ciekawe czy moja lekarka będzie dalej podejrzewać chłopca 🙈

Z dobrych wieści to dostałam wczoraj wyniki Pappy i ryzyka są niskie, także zapowiada się zdrowy dzidziuś, a w końcu to to jest najważniejsze ❤️ Czekam jeszcze na to echo serca płodu, może w czwartek dostanę skierowanie, bo to będzie 16 tydzień a jakoś w połowie ciąży mam zrobić.

To trzymam kciuki, jeszcze wszystko się może zdarzyć :)
    Ja tez czekam na poniedziałkową wizytę z niecierpliwością, bo w sumie dopiero pierwsza wizyta po prenatalnych u innej gin, a teraz będę miala u swojej i sama jestem ciekawa czy to samo zobaczy 🤣
    Zdrówko najważniejsze 🥰

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko co na prenatalnych pani doktor napomniała że jej wyglada na dziewczyny a później żaden lekarz nie chciał sie wypowiedzieć. Ja mialam takie poczucie rozczarowania bo wolałabym zeby to byli chłopcy ale w naszym przypadku dziekuje Bogu za ten cud i co by to nie bylo czy chłopcy czy dziewczyny to dla nas jest to poprostu dar że zostały nam dane bo nawet nie sądziłam że jeszcze będziemy mogli przeżyć to jeszcze raz i to tak niespodziewanie. Na początku był szok bo juz ułożyliśmy życie tak jakby wiecej dzieci miało nie byc a tu taka niespodzianka ale wiem że damy rade.
    Nigdy nie zapomnę tych lat starań przepłakanych pierwszych dni jak przychodził okres pocz7cia niesprawiedliwości jak dowiadywaliśmy sie że ktos spodziewa sie kolejnego dziecka którego nie chce i moich aniołków.

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy ❤️❤️
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:

Kochana czuje to samo co Ty mam 3 córki , mam już swoje lata i to na 100 % moja ostatnia ciąża i ostatnia szansa żeby zostać mamą chłopca , wizytę mam 22.07 do tej pory nie wiem kto siedzi w brzuszku mam nadzieję że się w końcu dowiemy ale nie będę ukrywała że marzę o synu od tylu lat i będzie ból że nigdy mogę nie poczuć tego uczucia bycia mamą chłopca . Trzymaj się kochana , może będzie tak jak dziewczyny piszą wszystko się może zdarzyć może jednak będzie u Ciebie wymarzoną dziewczynka. Życzę Ci tego ❤️

preg.png
  • Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , znowu znikłam ale informowałam że tak będzie 😆 , jak przeżyłyście upały ? Powiem wam że na prawdę pierwszy raz chciałabym chłodne lato 😆 puchną mi nogi , wszystko mnie boli chodzę już na masaże bo plecy to dramat .. wgl od kilku dni borykam się znowu z lekkimi mdłościami niby wszystko prawie jem ale mam poczucie że jak nie zjem praktycznie co godzinę już jest coś nie tak .. brzuch rośnie już go „mocno” widać wiadomo to nie to co będzie później ale już napięty jest i serio spory 😂 , widzę że praktycznie każdy zna już płeć … u mnie troszkę osób się dowiedziało i każdy obstawia chłopca .. więc ja zmieniłam taktykę i stwierdziłam dobra może i tak ma być więc już patrzę wózki „niebieskie „ jestem ciekawa bardzo i już nie długo dowiem się kto siedzi u mnie w brzuszku , chciałabym już mówić po imieniu do brzuszka chociaż dla chłopca nadal brak imienia 😂😂
    Nie nadrobiłam was teraz przeczytałam tylko wyżej kilka komentarzy i tutaj zwrócę się do Rosalindy .. kochana to jest zupełnie normalne co czujesz to się nawet jakoś nazywa , wiem że najprościej sobie wytłumaczyć że kochasz i będziesz kochać kolejnego chłopca ale takie zawiedzenie się jest całkiem ok! I jeżeli jest ci ciężko psycholog jak najbardziej ci pomoże 🩷 trzymam kciuki za spokojną ciążę 😚

Przebadani - zdrowi :)
    starania od 08.2024 .

15.04- rośnie nowe życie !
‹‹ 141 142 143 144 145
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ