Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaki cudny brzusio 🩷 jesteś drobna i do tego masz dwa maleństwa to będzie już widać, ale wiem jak już może Cię to męczyć, a gdzie tu do grudnia...chociaż czytałam, że chyba już w listopadzie będą chcieli rozwiązać ciążę?Angela1108 wrote:
https://zapodaj.net/plik-UkgTKaoykS
Moj tez juz widoczny a gdzie do końca 🫣 ważę 59kg teraz mam 168cm wiec no odznacza sie
Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Współczuję...😞 Mnie też ostatnio bolało na dole, ale mi się wydaje że bardziej więzadłaLunaaa12 wrote:Jeny coś mnie boli tam na dole, nie wiem czy to spojenie czy co,ale aż promieniuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 13:36
-
Bolało mnie wieczorem więc jak rano wstałam już było normalnie 🙂 czasem boli mnie też podbrzusze ale wydaje mi się, że mała może tak uciskać bo jak byłam na wizycie u lekarza w zeszłym tygodniu to mówił, że mała jest właśnie nisko ułożona na doleLunaaa12 wrote:Przeszlo samo jak leżałaś?
Czy coś brałaś?
Mama Antosia lubi tę wiadomość
-
Bardzo Ci współczuję!😞 Teraz nie wiem co to znaczy ból głowy, ale jak byłam w ciąży z chłopakami to potrafiłam mieć bóle głowy które trwały po 3 dni i nic nie pomagało...😞 Pamiętam potrafiłam wstać już z bólem głowy i było mi aż niedobrze 😞 nawet mruganie powiekami mnie bolało... także tule mocno bo z bólem głowy nic nie idzie zrobić 😞Wiolami wrote:Mi też na koniec dnia doskwiera krzyż i przy dłuższym staniu bez ruchu.
Rosalinda dużo zdrówka dla Was !!!
Mi ta głowa dziś wogole nie odpuszcza 😕
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Tak tak między 36 a 37 tygodniem jak sie uda dotrwać 🙏boys' mum wrote:Jaki cudny brzusio 🩷 jesteś drobna i do tego masz dwa maleństwa to będzie już widać, ale wiem jak już może Cię to męczyć, a gdzie tu do grudnia...chociaż czytałam, że chyba już w listopadzie będą chcieli rozwiązać ciążę?
boys' mum lubi tę wiadomość
-
boys' mum wrote:Bardzo Ci współczuję!😞 Teraz nie wiem co to znaczy ból głowy, ale jak byłam w ciąży z chłopakami to potrafiłam mieć bóle głowy które trwały po 3 dni i nic nie pomagało...😞 Pamiętam potrafiłam wstać już z bólem głowy i było mi aż niedobrze 😞 nawet mruganie powiekami mnie bolało... także tule mocno bo z bólem głowy nic nie idzie zrobić 😞
No właśnie ja tak wstałam z bólem i nic nie przechodzi wręcz rozchodzi się teraz na całą głowę😕
2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔(5tc)
O3.3024👼💔(Biochem)
O6.2024👼💔(6tc)
01.2025 👼💔(9tc)
14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)
19.04.2026 ⏸️
13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2
3.07 będziemy mieli synka🩵(14+3)
23.07 209 g chłopczyka (17t+2)
8.08. 317 g. chłopczyka (19t+4)

-
Mi pomaga Apap plus zimna cola. Sam nie pomaga, ale z colą jakoś magicznie tak 😅Wiolami wrote:No właśnie ja tak wstałam z bólem i nic nie przechodzi wręcz rozchodzi się teraz na całą głowę😕
W poprzednich ciążach nie miałam bólów głowy, za to teraz często boli i tak się ratuję, bo mi nigdy ból głowy nie przechodzi sam...
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Jeżeli masz na myśli wzgórek i bol rozchodzący sie jakby do środka to spojenie mam ten ból od dłuższego juz czasu każdego dnia rozmawiałam o tym z lekarzem i niestety ale powiedział ze boleć bedzie 😞 u mnie najgorzej jest po pracy jak wstaje po zrobieniu klientki ale jak poleze troche to przechodzi trocheLunaaa12 wrote:Jeny coś mnie boli tam na dole, nie wiem czy to spojenie czy co,ale aż promieniuje

-
Piękny brzuszek 😊Angela1108 wrote:
https://zapodaj.net/plik-UkgTKaoykS
Moj tez juz widoczny a gdzie do końca 🫣 ważę 59kg teraz mam 168cm wiec no odznacza sie
Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Angela1108 wrote:Jeżeli masz na myśli wzgórek i bol rozchodzący sie jakby do środka to spojenie mam ten ból od dłuższego juz czasu każdego dnia rozmawiałam o tym z lekarzem i niestety ale powiedział ze boleć bedzie 😞 u mnie najgorzej jest po pracy jak wstaje po zrobieniu klientki ale jak poleze troche to przechodzi troche
No właśnie chyba to spojenie,bo tez mi się tak rozchodzi, jak zaczęłam chodzić to mnie zaczęło w pół zginać,ale jak poleżę to troche lepiej,tylko dalej takie napięcie jakby czuję i tak myślę czy jakaś nospe mogę wziąć2020 💙
2023 💙
Grudzień 2026 💗 -
Rosalinda Jezu współczuję to jedno z moich koszmarów bo miałam nie raz .. ale w ciąży to na prawdę współczuję razy 2 🫢
Angela ale masz super brzuszek taki okrąglutki , ja mam trochę mniejszy i bardziej rozlany, ale jestem grubsza 🤣 ważne już 70 kg mam ponad 1.7 wzrostu więc może nie jest najgorzej ale ten brzuszek taki właśnie rozlany ,
A jeszcze co do imion no np u mnie tak każdy gadał że musi pasować do nazwiska a ja tak zupełnie nie uważam ponieważ , dziewczynki zazwyczaj zmieniają nazwisko , a chłopcy to tak w sumie bez różnicy jak ładne nazwisko heheh 🤣🤣🤣
Wgl kiedyś słyszałam że jak brzuch piłka to chłopiec a jak rozlany to dziewczynka ( ale spoko wiem że to nie prawda ) już się przekonałam po koleżankach haha
Angela1108, Rosalinda lubią tę wiadomość
Przebadani - zdrowi
starania od 08.2024 .
15.04- rośnie nowe życie ! -
My już po połówkowych. Bobas idealny. Na pamiątkę dostaliśmy zdjęcie siusiaka 🤣. Od razu też się umówiłam na trzecie prenatalne.
Angela1108, Rosalinda, botanika, Cerva, Wiolami, Lunaaa12, Kfiatuszek666, Myszkaaa20, boys' mum, Minimalti, przyszłamama96, Justi2019 lubią tę wiadomość
-
Super gratuluję 💙Panikara97 wrote:My już po połówkowych. Bobas idealny. Na pamiątkę dostaliśmy zdjęcie siusiaka 🤣. Od razu też się umówiłam na trzecie prenatalne.
jejku ruszyły połówkowe 🥰🥰🥰
Panikara97 lubi tę wiadomość
-
Rosalinda wrote:Mi pomaga Apap plus zimna cola. Sam nie pomaga, ale z colą jakoś magicznie tak 😅
W poprzednich ciążach nie miałam bólów głowy, za to teraz często boli i tak się ratuję, bo mi nigdy ból głowy nie przechodzi sam...
A to wcale nie taki przypadek, bo kofeina w coli jest kofaktorem paracetamolu czyli zwiększa jego działanie przeciwbólowe i przyspiesza wchłanianie. 😁
Wiolami, Mira.huntrix lubią tę wiadomość
-
SuperPanikara97 wrote:My już po połówkowych. Bobas idealny. Na pamiątkę dostaliśmy zdjęcie siusiaka 🤣. Od razu też się umówiłam na trzecie prenatalne.
do moich ponad miesiąc 
Byłam dzisiaj na wizycie NFZ, zapisałam się w kwietniu! I stwierdziłam że sprawdzę bo mam bliżej niż w luxmed. Ale mi się nie podobało, babeczka zrobiła USG ale szybciutko, włączyła serducho ale nawet nie zwróciła uwagi jak szybko bije. Na pytania odpowiadała, ale takim tonem że o szczegóły nie chciało już się pytać. No i postraszyła że mam wysokie ryzyko porodu przedwczesnego bo 1:116 z prenatalnych. Gdzie wcześniej lekarz nie skomentował tego nawet.
Oczywiście googlowalam i wygląda że standardowo ciąża ma 1% szans takiego porodu więc nie ma o czym mówić . Prawda?
Za tydzień idę do mojego stałego lekarza to się upewnię -
Panikara97 wrote:My już po połówkowych. Bobas idealny. Na pamiątkę dostaliśmy zdjęcie siusiaka 🤣. Od razu też się umówiłam na trzecie prenatalne.
Super,gratulacje🍀
Panikara97 lubi tę wiadomość
2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔(5tc)
O3.3024👼💔(Biochem)
O6.2024👼💔(6tc)
01.2025 👼💔(9tc)
14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)
19.04.2026 ⏸️
13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2
3.07 będziemy mieli synka🩵(14+3)
23.07 209 g chłopczyka (17t+2)
8.08. 317 g. chłopczyka (19t+4)

-
Panikara97 wrote:My już po połówkowych. Bobas idealny. Na pamiątkę dostaliśmy zdjęcie siusiaka 🤣. Od razu też się umówiłam na trzecie prenatalne.
Super,, gratulacje 💙 jak duży juz maluch?
Ja tez jeszcze prawie miesiąc do prenatalnych, niesamowite niektóre z Was juz po będą, taka różnica:)
U mnie później trochę lepiej, dużo leżałam, ale pierwszy raz taka sytuacja, w poprzednich ciążach żadnych problemów, śmigałam cały czas na pełnych obrotach, zwłaszcza w drugiej jak trzeba było biegać za 2 latkiem2020 💙
2023 💙
Grudzień 2026 💗