Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • blancaa12 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Do połówkowych? A smutna jesteś, bo obawiasz się informacji o płci czy bardziej tego, że to już połowa za Tobą i zaraz powiększy się rodzina? Czy jeszcze coś innego?
    Najbardziej chodzi o płeć a reszta to już się ułoży byle maleństwo było zdrowe to wiadomie ale nie ukrywam że oboje z mężem pragniemy dziewczynki ale nie mamy na to wpływu

• Angela1108 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minimalti wrote:
    Ja też dzisiaj miałam ogromny problem z motywacją żeby pójść do pracy…
    Codziennie rano zastanawiam się dlaczego ja jeszcze nie poszłam na L4 🫣
    Jakbym tylko mogła odrazu bym poszła na L4 ale niestety szkoda mi klientek ale jak ty masz taką możliwość to podziwiam

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy 🩷🩷
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    Jakbym tylko mogła odrazu bym poszła na L4 ale niestety szkoda mi klientek ale jak ty masz taką możliwość to podziwiam

Kochana, a kiedy planujesz przestać pracować? Dla Ciebie to już czas… no i pewnie z tygodnia na tydzień będzie Ci coraz ciężej, musisz po malu oswoić się z myślą o odpoczynku :)

• Rosalinda Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blancaa12 wrote:
    Najbardziej chodzi o płeć a reszta to już się ułoży byle maleństwo było zdrowe to wiadomie ale nie ukrywam że oboje z mężem pragniemy dziewczynki ale nie mamy na to wpływu
    Rozumiem Cię, mam tak samo. Mężowi jest obojętnie, ale ja marzę o córeczce 🥺
    A na poprzednich wizytach były jakieś przypuszczenia?

Wysłany: 15 lipca, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam wizytę, zobaczymy co tam jest w środku na 100% ;)

Co do prezentów na parapetówkę to ja o ile kogoś niewiele znam to kupuję bon do wybranego sklepu z artykułami domowymi.

Bole brzucha dziewczyny będą się zdarzać coraz częściej, ciąża rośnie i uciska narządy, jelito też. Często będziecie odczuwać ból, będziecie mieć wrażenie, że to ciąża, a po wyproznieniu okaże się, że jednak nie ;)

Rosalinda lubi tę wiadomość

• wera1211 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u Was z wagą?
    Przed ciążą udało mi się schudnąć 12kg, ważyłam 68,5 jak zobaczyłam dwie kreski. A dzisiaj wchodzę na wagę, a tam już 74kg 😭😭
    Ja wiem, że grunt to się cieszyć, że bobasek zdrowy, ale wiecie.... Tak walczyłam, żeby tyle schudnąć, a teraz mam wrażenie, że ta waga z dnia na dzień się zwiększa.
    To dopiero połowa ciąży, a gdzie do końca. Nie chciałabym przekroczyć tych 80kg.... Ćwiczę, chodzę na długie spacery jak nie pada. Wydaje mi się, że nie jem nie wiadomo ile. Już sama nie wiem o co chodzi 😭

🧔'95 🧑 '96

12.2022 🩵 3425g
    12.2024 💔 biochem
    07.2025 💔 24tc 👼🩷

⏸️ 31.03.
    preg.png
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Ja dziś mam wizytę, zobaczymy co tam jest w środku na 100% ;)

Co do prezentów na parapetówkę to ja o ile kogoś niewiele znam to kupuję bon do wybranego sklepu z artykułami domowymi.

Bole brzucha dziewczyny będą się zdarzać coraz częściej, ciąża rośnie i uciska narządy, jelito też. Często będziecie odczuwać ból, będziecie mieć wrażenie, że to ciąża, a po wyproznieniu okaże się, że jednak nie ;)

Powodzenia ✊ jakieś podejrzenia juz były?

No co do bólu to pierwszy raz mialam coś takiego,a to moja trzecia ciąża, jak szlam zginało mnie w pół, przestraszyłam się, jeszcze, żeby te ruchy juz były to człowiek byłby spokojniejszy, a tak to nie wiadomo co się dzieje, na szczęście dzisiaj lepiej🙌

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Kochana, a kiedy planujesz przestać pracować? Dla Ciebie to już czas… no i pewnie z tygodnia na tydzień będzie Ci coraz ciężej, musisz po malu oswoić się z myślą o odpoczynku :)
    Nie wiem z jednej strony juz bym chciała I czuje że juz tego mój organizm potrzebuje z drugiej jest mi szkoda bo tyle pracy i serca włożyłam w ten salon kocham to co robię ale juz mi ciężko tak wysiedzieć 2 godziny bez przerwy podczas przedłużania i zdobien bo hybryda spoko max godzina ale sa usługi ktore wymagają dłuższego siedzenia a zdążają sie dni ze mam jedna po drugiej tak jak dzisiaj rano mialam dwie wcisniete na styk i wstałam tylko powycierać biurko i wyszło ciągiem prawie 4 godziny w pozycji siedzącej pochylona do przodu. Teraz juz czekam pod przedszkolem o 14 odbiorę syna w domu koło 15 będziemy bo teraz korki i na 16:30 znowu do pracy.

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy 🩷🩷
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wera1211 wrote:
    Przed ciążą udało mi się schudnąć 12kg, ważyłam 68,5 jak zobaczyłam dwie kreski. A dzisiaj wchodzę na wagę, a tam już 74kg 😭😭
    Ja wiem, że grunt to się cieszyć, że bobasek zdrowy, ale wiecie.... Tak walczyłam, żeby tyle schudnąć, a teraz mam wrażenie, że ta waga z dnia na dzień się zwiększa.
    To dopiero połowa ciąży, a gdzie do końca. Nie chciałabym przekroczyć tych 80kg.... Ćwiczę, chodzę na długie spacery jak nie pada. Wydaje mi się, że nie jem nie wiadomo ile. Już sama nie wiem o co chodzi 😭
    Ja przed ciążą ważyłam 70 kg (wzrost 173 cm), do tej pory przytyłam 2,5 kg. Po porodzie zamierzam wziąć się za siebie, jak patrzę na zdjęcia jaka kiedyś byłam szczuplutka, miałam około 60 kg, chciałabym do tego wrócić...

• Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wera1211 wrote:

Oj na wagę juz nie patrze 🙈 w pierwszych dwóch startowałam z niskiej wagi 60kg,przy wzroście 173 cm i ponad 20 kg przytyłam, a jadłam normalnie widocznie organizm potrzebował, więcej tkanki, teraz miałam więcej kg na starcie🙈 ale tempo wolniejsze, pocieszam się,że przy karmieniu i odpowiedniej diecie kg powinny spadać,chociaż to też nie zawsze idzie w parze🙈 ale jak nie będzie szło to będę robić badania i działać, liczę,że moje trzecie dziecko też będzie wózkowe i długie spacery Mi pomogą w zrzucaniu wagi

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗

Wysłany: 15 lipca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    Powodzenia ✊ jakieś podejrzenia juz były?

No co do bólu to pierwszy raz mialam coś takiego,a to moja trzecia ciąża, jak szlam zginało mnie w pół, przestraszyłam się, jeszcze, żeby te ruchy juz były to człowiek byłby spokojniejszy, a tak to nie wiadomo co się dzieje, na szczęście dzisiaj lepiej🙌

No już 3 razy słyszałam, że chyba chłopiec, ale moja córka też miała być chłopcem więc jeszcze czekam 🤭

Ja szczerze mówiąc w pierwszej ciąży jakiś mocny ból miałam
    Co chwilę i co chwila byłam w związku z tym u lekarza, włącznie z tym, że od 37tc tak mnie bolało podbrzusze, że brałam zastrzyki rozkurczowe. No różnie może być.

• Rosalinda Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    Nie wiem z jednej strony juz bym chciała I czuje że juz tego mój organizm potrzebuje z drugiej jest mi szkoda bo tyle pracy i serca włożyłam w ten salon kocham to co robię ale juz mi ciężko tak wysiedzieć 2 godziny bez przerwy podczas przedłużania i zdobien bo hybryda spoko max godzina ale sa usługi ktore wymagają dłuższego siedzenia a zdążają sie dni ze mam jedna po drugiej tak jak dzisiaj rano mialam dwie wcisniete na styk i wstałam tylko powycierać biurko i wyszło ciągiem prawie 4 godziny w pozycji siedzącej pochylona do przodu. Teraz juz czekam pod przedszkolem o 14 odbiorę syna w domu koło 15 będziemy bo teraz korki i na 16:30 znowu do pracy.
    Podziwiam naprawdę i faktycznie to trudna decyzja jeśli ma się swoją działalność. A myślałaś, żeby kogoś zatrudnić na te kilka miesięcy lub chociaż do pomocy przy tych bardziej czasochłonnych stylizacjach?

Wysłany: 15 lipca, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wera1211 wrote:

Ale to chyba nie ma co walczyć. Ja całe życie byłam raczej grubsza, cała rodzina mi przepowiadała plus 20 w ciąży najmarniej. A mi przybyło ledwo 15, a po porodzie minus 16 ;)
    Teraz mam minus 1,5kg od dnia w którym dowiedziałam się o w ciąży…. Jak organizm potrzebuje to nie ma co walczyć, jak nie potrzebuje to znaczy, że sobie radzi. Uwierz, że bobas, łożysko, krew, wody, woda w organizmie to wszystko waży kilkanaście kg i tyle ubędzie po porodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 13:54

• Rosalinda Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jeśli jest nadwyżka kilogramów to mniej się tyje. U mnie dotychczas się to sprawdziło:
    - pierwsza ciąża - waga 60 kg, przytyłam 18 kg
    - druga ciąża - waga 65 kg, przytyłam 12 kg.
    Po drugim porodzie szybko zrzuciłam kilogramy na wskutek silnego stresu (tak jak Wam wspominałam, po porodzie wyszła wada serca u synka), a potem niestety mało ruchu i niezdrowa dieta i przytyłam 🙈

• Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    No już 3 razy słyszałam, że chyba chłopiec, ale moja córka też miała być chłopcem więc jeszcze czekam 🤭

Ja szczerze mówiąc w pierwszej ciąży jakiś mocny ból miałam
    Co chwilę i co chwila byłam w związku z tym u lekarza, włącznie z tym, że od 37tc tak mnie bolało podbrzusze, że brałam zastrzyki rozkurczowe. No różnie może być.

A ile córka ma lat? :)

No na pewno takie rzeczy trzeba mieć pod kontrolą :(
    Dzisiaj głowa mnie boli, ta ciąża nie jest łaskawa dla mnie 🙈 j

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Podziwiam naprawdę i faktycznie to trudna decyzja jeśli ma się swoją działalność. A myślałaś, żeby kogoś zatrudnić na te kilka miesięcy lub chociaż do pomocy przy tych bardziej czasochłonnych stylizacjach?
    Myślałam ale nie opłaca mi sie wynajem lokalu opłacenie pracownika wyposażenie salonu a wiadomo jak jest że trafi sie osoba uczciwa ale sa i takie co do takich nie należą. Więc nie mam wyjścia i powiem tak jakbym wiedziała ze bedzie nam dane jeszcze miec dziecko nie otwierałabym takiego salonu w centrum tylko dalej robila w dobudówce u mojej siostry na przedmieściach a tak zainwestowałam w to naprawde ogromną kase i teraz szkoda. Tu sie człowiek cieszy ze będą maluszki jest szczęśliwy z drugiej strony jest zmęczony bo praca i nie ma jak sie oddać tej ciazy zeby odpoczywać jak mówią lekarze. Oj temat rzeka

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy 🩷🩷
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    Myślałam ale nie opłaca mi sie wynajem lokalu opłacenie pracownika wyposażenie salonu a wiadomo jak jest że trafi sie osoba uczciwa ale sa i takie co do takich nie należą. Więc nie mam wyjścia i powiem tak jakbym wiedziała ze bedzie nam dane jeszcze miec dziecko nie otwierałabym takiego salonu w centrum tylko dalej robila w dobudówce u mojej siostry na przedmieściach a tak zainwestowałam w to naprawde ogromną kase i teraz szkoda. Tu sie człowiek cieszy ze będą maluszki jest szczęśliwy z drugiej strony jest zmęczony bo praca i nie ma jak sie oddać tej ciazy zeby odpoczywać jak mówią lekarze. Oj temat rzeka
    Wiesz, ja myślę, że nawet jeśli zawiesisz działalność na kilka miesięcy to znajdą się klientki, które po tym czasie do Ciebie wrócą 😉

• Rosalinda Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:

Apap i zimna cola 😉 Dla mnie też ta ciąża nie jest łaskawa ood względem bólu głowy 🫣

• blancaa12 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Rozumiem Cię, mam tak samo. Mężowi jest obojętnie, ale ja marzę o córeczce 🥺
    A na poprzednich wizytach były jakieś przypuszczenia?
    Mogłam poznać na ostatnim USG ale nie zdecydowałam się wolę połówkowe i mieć już pewność

Wysłany: 15 lipca, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:

Dwa skończone :) i właśnie wychodzę od lekarza - będzie miała brata :)

Rosalinda, Minimalti, Justi2019, Lunaaa12, przyszłamama96 lubią tę wiadomość

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ