Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam ochotę na słodkie, ale bez ciąży też uwielbiam słodycze, więc i u mnie to nie wyznacznik 😛 I brzuch mam "na chłopca", a dziewczyny tu mówiły ze kształt brzucha im się sprawdził...blancaa12 wrote:Nie mam parcia na kwaśne ani śliwki winogron. ( w poprzednich ciążach miałam ochotę )
Do słodkiego też mnie nie ciągnie
Wiem że to żaden wyznacznik staram sobie nic nie wkładać do głowy i nie myśleć. -
Kfiatuszek666 wrote:Ja za to chyba zatrułam się wczoraj czymś, okropne mdłości, ciągle mi niedobrze plus ból głowy…
Iza, ta 50tka naprawdę może być za mała ;p
Liczę się z taką wersją, ale wolałam mieć coś mniejszego niż 56, chociaż mama mi truje, że gdzie 56 dla noworodka, ale ona jak mnie rodziła to byłam 7mies. wcześniakiem nie było ciuchów w sklepach, to ma inne doświadczenie 😂
Będę pewnie mieć do szpitala ubranka pomieszane 50-56, a takie grubsze typu spodenki sweterki kombinezoniki 62 na kolejne miesiące pokupuję.
Kurcze fatalnie, jak głowa boli i nie ma jak tabsa wziąć. Mnie rzadko dopada coś z głową, ale jeśli już to kawa zawsze pomoże. Za to wczoraj po drzemce wstałam i chwyciłam za mały kawałek czekoladki truskawkowej i tak mnie po chwili przeczyściło... ale zanim się udało sprawę załatwić potworny ból, aż mroczków dostałam zawroty głowy nagłe uderzenie gorąca poty, nie wiedziałam czy zaraz omdleję czy się prędzej pożygam. Na szczęście trwało to z 2minuty. Może macica już ugniata co na jelitach i dlatego trudniej o natychmiastowy efekt.👩'83👨'83
📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
2018 - 2021 starania naturalne
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
czerwiec punkcja, 3 zarodki
I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
sierpień II transfer ❄️ ❌
listopad III transfer ❄️ ❌
07/2023 II IVF
lipiec punkcja, 3 zarodki
IV transfer ❌
wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18
01/2024 III IVF
styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore
05/2024 IV IVF
maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
sierpień VIII transfer ❄️ ❌
wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌
10/2025 VI IVF
październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań
03/2026
X transfer ❄️❄️
8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️! -
Rosalinda wrote:Ja mam ochotę na słodkie, ale bez ciąży też uwielbiam słodycze, więc i u mnie to nie wyznacznik 😛 I brzuch mam "na chłopca", a dziewczyny tu mówiły ze kształt brzucha im się sprawdził...
Kształt brzucha też nie jest wyznacznikiem, u mnie sporo znajomych miało na odwrót niz mówią zabobony, także tym też bym sie nie sugerowała.2020 💙
2023 💙
Grudzień 2026 💗 -
Ja w poprzedniej ciąży nie mogłam patrzeć na słodkie, teraz zjem normalnie.Wymiotow też nie miałam , a teraz były .Brzuch w obu podobny i w obu chłopiec.
Rany jaką mam ochotę na uwaga zupkę chińską 🫢🫢🫢🫢🫢 ale mam opory żeby w siebie ładować takie jedzenie.2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔(5tc)
O3.3024👼💔(Biochem)
O6.2024👼💔(6tc)
01.2025 👼💔(9tc)
14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)
19.04.2026 ⏸️
13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2
3.07 będziemy mieli synka🩵(14+3)
23.07 209 g chłopczyka (17t+2)
8.08. 317 g. chłopczyka (19t+4)

-
Izia wrote:Liczę się z taką wersją, ale wolałam mieć coś mniejszego niż 56, chociaż mama mi truje, że gdzie 56 dla noworodka, ale ona jak mnie rodziła to byłam 7mies. wcześniakiem nie było ciuchów w sklepach, to ma inne doświadczenie 😂
Będę pewnie mieć do szpitala ubranka pomieszane 50-56, a takie grubsze typu spodenki sweterki kombinezoniki 62 na kolejne miesiące pokupuję.
Kurcze fatalnie, jak głowa boli i nie ma jak tabsa wziąć. Mnie rzadko dopada coś z głową, ale jeśli już to kawa zawsze pomoże. Za to wczoraj po drzemce wstałam i chwyciłam za mały kawałek czekoladki truskawkowej i tak mnie po chwili przeczyściło... ale zanim się udało sprawę załatwić potworny ból, aż mroczków dostałam zawroty głowy nagłe uderzenie gorąca poty, nie wiedziałam czy zaraz omdleję czy się prędzej pożygam. Na szczęście trwało to z 2minuty. Może macica już ugniata co na jelitach i dlatego trudniej o natychmiastowy efekt.
Wiesz, te 30-40 lat temu w ogóle było inaczej. Moja mama bardzo długo nie mogła zrozumieć dlaczego małego dziecka nie wolno przykrywać kocykiem i ma spać w rożku, potem w spiworku albo tylko w pajacyku? Nie można, bo jak się niechcący nakryje to się nie odkryje i udusi, ale moja mama mówi, że jak małe dziecko może zakryć sobie twarz kocykiem? ;p albo dopóki nie zobaczyła fotelika to w ogóle nie rozumiała po co jest otulacz do fotelika
a z drugiej strony była zachwycona wózkiem, że są dopasowane do wzrostu rodzica, że tak się lekko i fajnie prowadzą (a przecież głęboki wózek waży swoje!). No więc… mama może chcieć dobrze, ale niekoniecznie mieć rację
Izia lubi tę wiadomość
-
Wiolami wrote:Ja w poprzedniej ciąży nie mogłam patrzeć na słodkie, teraz zjem normalnie.Wymiotow też nie miałam , a teraz były .Brzuch w obu podobny i w obu chłopiec.
Rany jaką mam ochotę na uwaga zupkę chińską 🫢🫢🫢🫢🫢 ale mam opory żeby w siebie ładować takie jedzenie.
O matko,chyba raz w życiu zupkę chińska jadłam 😆 ale za to lody wchodzą jak złoto 🤭
Wiolami lubi tę wiadomość
2020 💙
2023 💙
Grudzień 2026 💗 -
Wiolami wrote:Ja w poprzedniej ciąży nie mogłam patrzeć na słodkie, teraz zjem normalnie.Wymiotow też nie miałam , a teraz były .Brzuch w obu podobny i w obu chłopiec.
Rany jaką mam ochotę na uwaga zupkę chińską 🫢🫢🫢🫢🫢 ale mam opory żeby w siebie ładować takie jedzenie.
Ja czasami jem 🤫 bardzo rzadko ale mam smaka i muszę zjeść 😅 -
Ja mam ochotę na burgera barbecue 😋 W tym tygodniu jeszcze sobie odpuszczę, niech żołądek odpocznie po jelitówce, ale w przyszłym chyba się skuszę 😄Wiolami wrote:Ja w poprzedniej ciąży nie mogłam patrzeć na słodkie, teraz zjem normalnie.Wymiotow też nie miałam , a teraz były .Brzuch w obu podobny i w obu chłopiec.
Wiolami lubi tę wiadomość
-
30-40 lat temu to na pewno, ale nawet i kilka lat potrafi zrobić różnicę w zaleceniach 😀 W 2019 jak urodziłam starszego syna to było zalecenie psikania pępka Octeniseptem, kąpiele codziennie, położne kąpały dzieci na sali. W 2024 po urodzeniu młodszego już było inaczej - pępka nie ruszać, tzw "pielęgnacja na sucho", a kąpiele 2-3 razy w tygodniu bodajże i dopiero po powrocie do domu. Ciekawe jak teraz 😄Kfiatuszek666 wrote:Wiesz, te 30-40 lat temu w ogóle było inaczej. Moja mama bardzo długo nie mogła zrozumieć dlaczego małego dziecka nie wolno przykrywać kocykiem i ma spać w rożku, potem w spiworku albo tylko w pajacyku? Nie można, bo jak się niechcący nakryje to się nie odkryje i udusi, ale moja mama mówi, że jak małe dziecko może zakryć sobie twarz kocykiem? ;p albo dopóki nie zobaczyła fotelika to w ogóle nie rozumiała po co jest otulacz do fotelika
a z drugiej strony była zachwycona wózkiem, że są dopasowane do wzrostu rodzica, że tak się lekko i fajnie prowadzą (a przecież głęboki wózek waży swoje!). No więc… mama może chcieć dobrze, ale niekoniecznie mieć rację 
Izia, Kfiatuszek666 lubią tę wiadomość
-
Oglądam właśnie "Położne z Yorkshire" (na Studio Med). Zawsze się wzruszam jak oglądam porody 🥹 To jest taki niesamowity moment jak dziecko się rodzi 🥹 Ból okropny, ale kurcze takiego zalewu miłości jak wtedy gdy pierwszy raz widzisz swoje maleństwo kochane i możesz je przytulić nie da się do niczego porównać 🥹
Cerva lubi tę wiadomość
-
Lunaaa12 wrote:Tez byłaś niedowiarkiem i podchodziłaś z dystansem do tych podejrzen co do dziewczynki co?😁 super, że się potwierdziło 🩷
Mnie takie same uczucia towarzyszą 😆
Tak. 😅 jeszcze czekam na połówkowe 🤣
Ja Synka urodziłam kurczaczka 2850g, ciąża donoszona 39+3, wszystko dobrze no ale maluszek. I rozmiar 50 był akurat. ☺️ więc warto na koniec ciąży się opierać po prostu na szacunkach wagi u lekarza, ja wiedziałam, że Synek urodzi się drobniutki -
Rosalinda wrote:30-40 lat temu to na pewno, ale nawet i kilka lat potrafi zrobić różnicę w zaleceniach 😀 W 2019 jak urodziłam starszego syna to było zalecenie psikania pępka Octeniseptem, kąpiele codziennie, położne kąpały dzieci na sali. W 2024 po urodzeniu młodszego już było inaczej - pępka nie ruszać, tzw "pielęgnacja na sucho", a kąpiele 2-3 razy w tygodniu bodajże i dopiero po powrocie do domu. Ciekawe jak teraz 😄
O taaaak, pielęgnacja na sucho!
-
Myszkaaa20 wrote:Ja czasami jem 🤫 bardzo rzadko ale mam smaka i muszę zjeść 😅
Ja też , dawno nie jadłam i normalnie aż mi w głowie pachnie🤣🤣🤣🤣🤣
Rosalinda o to też kusząca propozycja 😁 ale jak narazie zadowoliłam się ogórkową🤣😋
Luna oj czasem muszę bo się uduszę 😂2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔(5tc)
O3.3024👼💔(Biochem)
O6.2024👼💔(6tc)
01.2025 👼💔(9tc)
14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)
19.04.2026 ⏸️
18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2
3.07 będziemy mieli synka🩵(14+3)
23.07 209 g chłopczyka (17t+2)
8.08. 317 g. chłopczyka (19t+4)

-
Ja po słodkim mam mega zgagę 🫣 zjem, ale jakiś szczególnych ciągot nie mam... Jedynie McFlurry Lion z polewą karmelową 😋🤣 to o każdej porze dnia i nocy 🤣🤣🤣 no i ostatnio miałam fazę na śledzie 🤣 haha kiełbas jeszcze nie jem bo nie mam ochoty ale np. Kurczaka z piekarnika lub schaby mogłabym jeść 🤣🫣 gdzie ją wcześniej zjadłam mięso ale bez szaleństw 🤣
-
A ja dziś robię ogórki 😂 mąż mi kupił 10kg bo go prosiłam to teraz siedzę i kisze 😂 wczoraj przerabiałam wiśnie od rodziców na kompoty i dżemy... Lubię ten czas kiedy robi się słoiki na zimę 😁 tylko z tym czasem kiepsko bo zanim wrócę z pracy i wszystko sobie przygotuję to już jest wieczór 🫣
-
Rosalinda wrote:Mąż zrobił mi niespodziankę i zamówił burgery na kolację - no kocham tego człowieka 😄
Noooo i pięknie😋 smacznego
Rosalinda lubi tę wiadomość
2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔(5tc)
O3.3024👼💔(Biochem)
O6.2024👼💔(6tc)
01.2025 👼💔(9tc)
14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)
19.04.2026 ⏸️