Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Izia Ekspertka

Wysłany: 20 lipca, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zaliczyłam orła w przedpokoju 🙈 Jenyyy próbuję się uspokoić, że nic maluchowi nie będzie. Jestem sama, bo mąż teraz 3dni poza Polską. Zapomnialam, że postawiłam krzesełko 2stopniowe, było ciemno i ja z całym impetem szłam do sypialni i walnęłam w nie i przeleciałam zdzierając trochę skóry na stopie i łydce. Upadłam po troszę na kolano lewe i ciało już bokiem było więc brzuszek nie miał z niczym kontakru, ale i tak chwila zdenerwowania i szarpnięcie. Psiknęłam nogę octenisept, bo czytam, że w II trymestrze nie ma przeciwskazań.

👩'83👨'83
    📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
    2018 - 2021 starania naturalne
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF
    czerwiec punkcja, 3 zarodki
    I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
    sierpień II transfer ❄️ ❌
    listopad III transfer ❄️ ❌

07/2023 II IVF
    lipiec punkcja, 3 zarodki
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
    listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18

01/2024 III IVF
    styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore

05/2024 IV IVF
    maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF
    lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
    sierpień VIII transfer ❄️ ❌
    wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌

10/2025 VI IVF
    październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań

03/2026
    X transfer ❄️❄️
    8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️!
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia wrote:
    Właśnie zaliczyłam orła w przedpokoju 🙈 Jenyyy próbuję się uspokoić, że nic maluchowi nie będzie. Jestem sama, bo mąż teraz 3dni poza Polską. Zapomnialam, że postawiłam krzesełko 2stopniowe, było ciemno i ja z całym impetem szłam do sypialni i walnęłam w nie i przeleciałam zdzierając trochę skóry na stopie i łydce. Upadłam po troszę na kolano lewe i ciało już bokiem było więc brzuszek nie miał z niczym kontakru, ale i tak chwila zdenerwowania i szarpnięcie. Psiknęłam nogę octenisept, bo czytam, że w II trymestrze nie ma przeciwskazań.
    Współczuję stresu sama bym sie wystraszyła ale maluszki w brzuchu maja jeszcze sporo miejsca i dobra amortyzację mysle ze jak brzyluch nie boli nie ma krwawienia to jest ok oczywiście nie jestem lekarzem.

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy 🩷🩷
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minimalti wrote:
    Ja dzisiaj chyba poczułam pierwsze ruchy, takie jakby dwa puknięcia, i od tego czasu nic

To możliwe,że to bobas 💙 super 🥰

Minimalti lubi tę wiadomość

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia wrote:

Całe szczęście, że cała jesteś!
    Jak się dzisiaj czujesz?

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Jak samopoczucie laski? Jakeis dolegliwości teraz macie? Czy przeżywacie zloty okres drugiego trymestru?😁

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabrałam się dzisiaj za przegląd ubranek po chłopcach - jakie one są malutkie i słodziutkie, no nie mogę 🥰
    Wiadomo niektóre już znoszone, także takie wyrzucam, ale spora część jeszcze się przyda 😊 Nie wszystkie są w samochody, także gdyby się okazało, że jednak dziewczynka to też będzie mogła założyć 😄

• Rosalinda Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    Hej:)
    Jak samopoczucie laski? Jakeis dolegliwości teraz macie? Czy przeżywacie zloty okres drugiego trymestru?😁
    Samopoczucie lepsze niż w pierwszym trymestrze, ale za to zgaga mnie pali często 🫣 No i nadal potrzebuję drzemki w dzień 😅

• Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Zabrałam się dzisiaj za przegląd ubranek po chłopcach - jakie one są malutkie i słodziutkie, no nie mogę 🥰
    Wiadomo niektóre już znoszone, także takie wyrzucam, ale spora część jeszcze się przyda 😊 Nie wszystkie są w samochody, także gdyby się okazało, że jednak dziewczynka to też będzie mogła założyć 😄

Oj tak😍
    Siostra z bratowa część ubranek mi dały,to też wczoraj przeglądałam i taki wzrusz😍🥺
    Długo nad trzecim się zastanawialiśmy, ale wiem,że jakbyśmy się nie zdecydowali to za x lat pewnie takie uczucie żalu, ze nie spróbowaliśmy by się odezwało, a teraz czuję, że to najlepsza decyzja i nie mogę się doczekać, jak juz będzie z nami😍

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Samopoczucie lepsze niż w pierwszym trymestrze, ale za to zgaga mnie pali często 🫣 No i nadal potrzebuję drzemki w dzień 😅

Współczuję 😓
    U mnie ten tydzień jakby lepiej,a to 18sty, liczyłam, że od razu drugi trymestr i będzie super, jak to bywało wcześniej.. to się przeliczyłam 🙈 za to nad ranem pobudki do toalety, a potem nie mogę zasnąć, dzisiaj o 4:30 🥱

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    Oj tak😍
    Siostra z bratowa część ubranek mi dały,to też wczoraj przeglądałam i taki wzrusz😍🥺
    Długo nad trzecim się zastanawialiśmy, ale wiem,że jakbyśmy się nie zdecydowali to za x lat pewnie takie uczucie żalu, ze nie spróbowaliśmy by się odezwało, a teraz czuję, że to najlepsza decyzja i nie mogę się doczekać, jak juz będzie z nami😍
    U nas też decyzja o trzecim była trudniejsza, ale jak wyobrażałam sobie życie za 10 czy 20 lat to jakoś tak jeszcze mi kogoś brakowało 😄 Także też się cieszę i jestem pewna, że gdybyśmy się nie zdecydowali to byłoby mi szkoda. A trójka dzieci jest super 😊 I mnie w domu rodzinnym też była nas trójka, może dlatego jest to dla mnie taki idealny obraz 😄

• Rosalinda Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    Współczuję 😓
    U mnie ten tydzień jakby lepiej,a to 18sty, liczyłam, że od razu drugi trymestr i będzie super, jak to bywało wcześniej.. to się przeliczyłam 🙈 za to nad ranem pobudki do toalety, a potem nie mogę zasnąć, dzisiaj o 4:30 🥱
    Ooo pobudki do toalety, znam to 🙈

• blancaa12 Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:

Ja właśnie zrobiłam przegląd i takie typowo chłopięce schowała do worka. I zamówiłam komplet z fabryki bodziaków z napisem „księżniczka mamusi i tatusia” i jeszcze chcę zamówić body z napisem „ księżniczka trzech rycerzy „ albo coś takiego

Rosalinda lubi tę wiadomość

• Izia Ekspertka

Wysłany: 21 lipca, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    Całe szczęście, że cała jesteś!
    Jak się dzisiaj czujesz?

Udało mi się usnąć po północy ale po 3 znów nie spałam, czułam smyranie małego, więc to mnie uspokoiło, ale też dopiero skutki upadku zaczęły do mnie docierać, lewe udo bolesne, bo upadek był z całej siły na nie, ale siniaka żadnego nie mam. Prawa noga boli, bo ją mocno szarpnęło na krześle, więc pewnie jakiś mięsień naciągnięty plus obtarte miejsce. Myślałam, że skoro nie ma żadnych niepokojących objawów to wstrzymam się do czw do połówkowych, może za bardzo wpadam w panikę, ale ledwo wstałam klepnęłam w systemie luxmedu jedyną wolną wizytę w Katowicach po 12, wolę zrobić trochę km ale upewnić się na usg, że wszystko ok.

👩'83👨'83
    📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
    2018 - 2021 starania naturalne
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF
    czerwiec punkcja, 3 zarodki
    I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
    sierpień II transfer ❄️ ❌
    listopad III transfer ❄️ ❌

07/2023 II IVF
    lipiec punkcja, 3 zarodki
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
    listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18

01/2024 III IVF
    styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore

05/2024 IV IVF
    maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF
    lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
    sierpień VIII transfer ❄️ ❌
    wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌

10/2025 VI IVF
    październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań

03/2026
    X transfer ❄️❄️
    8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️!
  • blancaa12 Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia wrote:
    Udało mi się usnąć po północy ale po 3 znów nie spałam, czułam smyranie małego, więc to mnie uspokoiło, ale też dopiero skutki upadku zaczęły do mnie docierać, lewe udo bolesne, bo upadek był z całej siły na nie, ale siniaka żadnego nie mam. Prawa noga boli, bo ją mocno szarpnęło na krześle, więc pewnie jakiś mięsień naciągnięty plus obtarte miejsce. Myślałam, że skoro nie ma żadnych niepokojących objawów to wstrzymam się do czw do połówkowych, może za bardzo wpadam w panikę, ale ledwo wstałam klepnęłam w systemie luxmedu jedyną wolną wizytę w Katowicach po 12, wolę zrobić trochę km ale upewnić się na usg, że wszystko ok.

Lepiej dmuchać na zimne. Moja położna zawsze mówiła że w ciąży nie istnieje coś takiego jak za dużo po prostu lepiej zrobić z siebie przewrażliwioną niż potem żałować . Lepiej jeden raz za dużo niż za mało

Izia lubi tę wiadomość

• Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia dobrze że jedziesz sprawdzić, zawsze to będziesz spokojniejsza 😊

Lunaaa ja czuję się jak w typowym drugim trymestrze, mam siły, ogarniam co umiem itd. czekam z niecierpliwością na połówkowe za tydzień w środę i może wtedy już coś kupię 😊

👱🏼‍♀️31👨‍🦱32
    👶🏼2024

💕2014
    💍2018
    💒2020

28.03 12 dpo ⏸️
    Beta 30,7
    Prog 25,51
    30.03 14 dpo
    Beta 125,3
    22.04 6mm Maleństwa z ❤️
    20.05 4 cm szczęścia 😍
    1.06 prenatalne 6,5 cm Maluszka 🥹
    17.06 9,5 cm Bobo ❤️
    16.07 300g 🩷
    29.07 460g księżniczki 🩷
    13.08 640g dziewczyny 🌸

preg.png
  • boys' mum Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    Oj tak😍
    My z mężem chcieliśmy zawsze trójkę dzieci... Później on już tak niekoniecznie chciał... Może bardziej się bał z tego co rozmawialiśmy...bo po CC naprawdę długo dochodziłam do siebie... Ale zaczęliśmy tak oboje rozmawiać i stwierdziliśmy, że nigdy nie będziemy żałować że mamy trzecie dziecko, ale moglibyśmy żałować za kilka lat, że go nie mamy 🙂 no i bardzo długo nam się nie udawało... Się śmiałam, że księżniczka kazała na siebie długo czekać 🤣🫣

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    26.06.2026 Dziewczynka 🥹🥹🥹
    9.07.2026 214g Księżniczki 🩷🥹🩷
    28.07.2026 364g Kluseczki 💗💗💗
    preg.png
  • boys' mum Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Oj ja zauważyłam, że mam zgagę jak zjem np. coś czekoladowego... Albo za dużo cukierków Jogusiów🫣🤣 ale też pali często 🤣

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • boys' mum Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia wrote:
    Dobrze, że udało Ci się dostać wizytę... Będziesz spokojniejsza ❤️ ja ostatnio szłam w laczkach jak padało i też wywaliłam orła ale bardziej walnełam barkiem o ścianę...też się zamartwiałam, ale mała się ruszała i nic oprócz tego zbitego barku mnie nie bolało...

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • Wiolami Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia wrote:

O rany współczuję 😞

Ja miałam dwa puknięcia w niedzielę w południe i później wieczorem raz i cisza czekam z niecierpliwością na taką pewność że to maluszek daje znaki🤞🫢

Dziś byłam upuścić krew i mocz bo w czwartek wizyta już mnie trochę bierze stres zaczyna się czas w którym straciliśmy Jasia.Chcialabym już być po tym okresie.

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️
    13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
    21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
    5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
    18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2
    3.07 będziemy mieli synka🩵(14+3)
    23.07 209 g chłopczyka (17t+2)
    8.08. 317 g. chłopczyka (19t+4)

preg.png
  • boys' mum Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do drugiego trymestru to jest dużo lepszy niż pierwszy ❤️ mdłości już nie mam, wymioty mnie opuściły... Jedynie ta zgaga cały czas występuje, ale już wiem mniej więcej po czym się nasila 🙂 sił i energii nie mam jakoś wybitnie dużo🫣 chwilę coś porobie i jestem już zmęczona 🫣 a wejść po schodach to porażka taka łapie mnie zadyszka... A dom mamy piętrowy więc schody są nieuniknione 🫣 na siku potrafię wstawać nawet i dwa razy w nocy, ale na szczęście nie mam później problemów z zaśnięciem 😅 w sumie to celebruje tą ciążę bo wiem, że jest ona ostatnia i ostatni raz noszę pod sercem maleństwo i wzruszam się bardzo 🩷

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ