Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie super sprawdza się la roche posay 10%ureaWiolami wrote:Dziewczyny ja mam pytanko czy któraś z was ma problem ze suchą skórą i do tego swędzącą? Jak sobie radzicie?
Mnie mega męczy na brzuchu piersiach i krzyżu mega mnie momentami swędzi zwłaszcza wieczorem jak ściągam ubranie. Dziś chodzę bez stanika w domu , bo pod piersiami normalnie po całym dniu w staniku to zadrapac się idzie jakby mi się skóra odparzyła.🫢
Co do liczby dzieci to ja planowałam jedno. Mój partner raczej dwoje. Od kiedy jestem w ciąży już sama nie wiem czy na jedynym się skończy ale jednocześnie celebruje bo może to będzie jedyna ciąża. Zobaczymy…
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Niby nie przesądzone, ale jakoś tak wewnętrznie czuję, że chłopiec. Choć wiadomo nadzieja będzie do samego końca 😅Lunaaa12 wrote:Nic nie jest przesądzone jeszcze 😊
Ciekawe podejście;)
Szczerze to nigdy nie miałam oczekiwań do dziecka w zależności od płci, jak byłam mała sama sukienek nie nosiłam,bawiłam się autami,lalki były be, a jestem najstarsza z rodzeństwa.
Może na późniejszym etapie ciężej mi by było to zaakceptować, jak widzę teraz dziewczyny (nastolatki) poubierane na czarno, ścięte na krótko, kolorowe włosy i to samo makijaż upodobniający do jakichś dziwnych stworzeń,nie ogarniam co to za kult teraz,ale głównie młode dziewczyny tak chodzą 🙊
A to w moim otoczeniu takich nie ma, ale chodzą w takich worach i fryzurach, że czasem to ciężko rozpoznać czy to dziewczyna czy chłopak 🫣🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Rosalinda wrote:Obserwujecie kogoś na Instagramie i YouTubie? Mam na myśli konta o tematyce ciążowej, porodowej 🙂
Na insta zaufajpoloznej2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔(5tc)
O3.3024👼💔(Biochem)
O6.2024👼💔(6tc)
01.2025 👼💔(9tc)
14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)
19.04.2026 ⏸️
13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2
3.07 będziemy mieli synka🩵(14+3)
23.07 209 g chłopczyka (17t+2)

-
Hejo dziewczyny po dłuższej przerwie bez odzewu, nawet nie wiem kiedy to zleciało 🫠
Życie do mnie powoli wraca, skończyły mi się w końcu wymioty, najwyższy czas 😅
Angela, ale super, że Ty już po i wszytko dobrze, duże bobaski !
Ja jutro też mam połówkowe, musiałam przełożyć z sierpnia, tydzień temu na badaniu mała ważyła 281g także też już mała kluseczka 🍀🩷
Ja zdecydowałam się, że będę rodziła w Opolu (brałam pod uwagę jeszcze Wrocław, droga ta sama) i byłam miło zaskoczona, że na insta mają swój profil, i można podpatrzeć jak to u nich wygląda na oddziale 😁
Co do wyprawki, to coś tam kupiłam już z ciuszków, trochę dostałam, ale takie grubsze sprawy typu urządzanie pokoju, zakup wózka, to dopiero jakoś koniec września/ początek października 😇Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 20:31
Angela1108 lubi tę wiadomość
5.04 : ⏸️
14.04 : Widoczny pęcherzyk na USG
26.04 : Bijące Serduszko 💚
12.05 : 2,31 🫒 | 26.05 : 3,81 🍒
09.06 : 6,1 🍓 | 26.06 : 130g 🍋
💔Marzec 2025 : Poronienie zatrzymane 9tyg
💔 Paź 2025 : Ciąża pozamaciczna, laparoskopia -
W którym tygodniu ciąży byłaś tydzień temu?Ritaaa wrote:Hejo dziewczyny po dłuższej przerwie bez odzewu, nawet nie wiem kiedy to zleciało 🫠
Ja jutro też mam połówkowe, musiałam przełożyć z sierpnia, tydzień temu na badaniu mała ważyła 281g także też już mała kluseczka 🍀🩷
Ja zdecydowałam się, że będę rodziła w Opolu (brałam pod uwagę jeszcze Wrocław, droga ta sama) i byłam miło zaskoczona, że na insta mają swój profil, i można podpatrzeć jak to u nich wygląda na oddziale 😁
Co do wyprawki, to coś tam kupiłam już z ciuszków, trochę dostałam, ale takie grubsze sprawy typu urządzanie pokoju, zakup wózka, to dopiero jakoś koniec września/ początek października 😇 -
Ja miałam dzisiaj połówkowe, dziewczyna waży 460g lekarz musiał się nagimnastykować żeby wszystko sprawdzić, ale wszystko wygląda dobrze 🩷synek pokazywał wszystko bez problemu 😅
Najważniejsze że wszystko dobrze bo lekko stres był przed wizytą.
Może teraz kupię jakiegoś różowego bodziaka 🤭
Angela1108, Wiolami, Ritaaa lubią tę wiadomość
-
Też rozważałam Wrocław ale do Jeleniej mam bliżej . To juz spora dzidzia 🩷 trzymam kciuki za połówkoweRitaaa wrote:Hejo dziewczyny po dłuższej przerwie bez odzewu, nawet nie wiem kiedy to zleciało 🫠
Co do wyprawki, to coś tam kupiłam już z ciuszków, trochę dostałam, ale takie grubsze sprawy typu urządzanie pokoju, zakup wózka, to dopiero jakoś koniec września/ początek października 😇
Ja dopiero po pracy i padam juz 🫣
Ritaaa lubi tę wiadomość
-
Oooo to tez juz spora 🩷 super że wszystko dobrze gratuluję 🩷Myszkaaa20 wrote:Ja miałam dzisiaj połówkowe, dziewczyna waży 460g lekarz musiał się nagimnastykować żeby wszystko sprawdzić, ale wszystko wygląda dobrze 🩷synek pokazywał wszystko bez problemu 😅
Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
-
Myszkaaa20 wrote:Ja miałam dzisiaj połówkowe, dziewczyna waży 460g lekarz musiał się nagimnastykować żeby wszystko sprawdzić, ale wszystko wygląda dobrze 🩷synek pokazywał wszystko bez problemu 😅
Super, coraz większe te nasze bobasy😍
Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔(5tc)
O3.3024👼💔(Biochem)
O6.2024👼💔(6tc)
01.2025 👼💔(9tc)
14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)
19.04.2026 ⏸️
13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2
3.07 będziemy mieli synka🩵(14+3)
23.07 209 g chłopczyka (17t+2)

-
boys' mum wrote:W którym tygodniu ciąży byłaś tydzień temu?
Według OM, 18+6, ale dzidzia wyszła na 19+1 😊5.04 : ⏸️
14.04 : Widoczny pęcherzyk na USG
26.04 : Bijące Serduszko 💚
12.05 : 2,31 🫒 | 26.05 : 3,81 🍒
09.06 : 6,1 🍓 | 26.06 : 130g 🍋
💔Marzec 2025 : Poronienie zatrzymane 9tyg
💔 Paź 2025 : Ciąża pozamaciczna, laparoskopia -
Rosalinda wrote:Obserwujecie kogoś na Instagramie i YouTubie? Mam na myśli konta o tematyce ciążowej, porodowej 🙂
Ja właśnie nie mam ochoty na oglądanie słuchanie żadnych kont, może dlatego, że co chwilę czytam jakieś skrajne rady na zasadzie, że jedna poleca jakieś ćwiczenia druga opowiada jak to dużo ćwiczeń schodów zaszkodziło i przyspieszyło poród, jedne zwolenniczki zgody na kawę herbatę w ciąży inne przeciwniczki wywalające listę tylu negatywów, że za chwilę masz wyrzuty sumienia od samego czytania, no zgłupieć idzie, kto ma rację. I tak mój mózg jest bombardowany czy tego chcę czy nie postami na fb gdzie która co przeszła przy porodzie, tej pękło krocze druga miała 5operacji trzecia prawie zeszła, no dla kogoś kto nigdy nie rodził to są kolejne kamienie dokładane do lęku i strachu. Zdecydowanie wolę w tematach macierzyństwa wejść sobie tutaj, bo połowa już ma to za sobą, zna z autopsji, po prostu bezpieczna przystań, tak traktuję nasz wątek na forum. Swoją drogą moja kuzynka mieszkająca w Holandii jest położną, udziela się w socialach podcasty etc była prelegentką na wielu międzynarodowych szkoleniach dla położnych... i ja się nic nie podpytam, bo mam blokadę na mówienie o ciąży wśród znajomych i rodziny:)👩'83👨'83
📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
2018 - 2021 starania naturalne
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
czerwiec punkcja, 3 zarodki
I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
sierpień II transfer ❄️ ❌
listopad III transfer ❄️ ❌
07/2023 II IVF
lipiec punkcja, 3 zarodki
IV transfer ❌
wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18
01/2024 III IVF
styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore
05/2024 IV IVF
maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
sierpień VIII transfer ❄️ ❌
wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌
10/2025 VI IVF
październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań
03/2026
X transfer ❄️❄️
8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️! -
Ja nie mam żadnych złych doświadczeń z porodów. Jedno jest pewne każdy poród boli i nie ma co oszukiwać ( w szpitalu można wsiąść znieczulenie itd) ja najbardziej lubię drugą fazę porodu bo parte to dla mnie już są przyjemne skurcze no a 3 faza to już wogole lajcik. Najbardziej mnie w pierwszym i drugim porodzie wymęczyły skurcze które mi szły z krzyża ;/ a w 3 to były nawet fajne bo z brzucha. Boleć będzie ale ja zawsze sobie tłumaczę że ten ból przybliża mnie do dziecka.
-
Rosalinda jednym się udało za 6 razem drugim za 5 więc nie najgorzej jeszcze haha ale no to było ich marzenie .. nie wierzyli że wgl się uda no ale są za to też są większe różnice wieku i dla mnie osobiście to średnio ale kto co woli 😆 kurde to tylko u mnie znajomi to po 1 dziecku albo wcale ehPrzebadani - zdrowi

starania od 08.2024 .
15.04- rośnie nowe życie ! -
Myszkaaa20 wrote:Ja miałam dzisiaj połówkowe, dziewczyna waży 460g lekarz musiał się nagimnastykować żeby wszystko sprawdzić, ale wszystko wygląda dobrze 🩷synek pokazywał wszystko bez problemu 😅
Prawie pół kilo czlowieczka wow💪2020 💙
2023 💙
Grudzień 2026 💗 -
Ritaaa wrote:Hejo dziewczyny po dłuższej przerwie bez odzewu, nawet nie wiem kiedy to zleciało 🫠
Co do wyprawki, to coś tam kupiłam już z ciuszków, trochę dostałam, ale takie grubsze sprawy typu urządzanie pokoju, zakup wózka, to dopiero jakoś koniec września/ początek października 😇
Powodzenia jutro ✊
To Cie trzymało🙊
Ja w tym tygodniu ide na dnj otwarte na porodówkę w moim mieście, chociaż i tak inny szpital wybieram,ale kto wie,jak szybka akcja to ten szpital mam najbliżej2020 💙
2023 💙
Grudzień 2026 💗 -