Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze masz dźwięk jak serce bije w 10 tygodniu to już jak człowiek wygląda większość narządów uformowane szok jakie to są zmiany w naszym brzuchu 🥰Akacjowa_ wrote:To ja tak samo z ciążą+ oglądam sobie na bieżąco zmiany u Bobaska 😁 niesamowite jaki to już się robi człowieczek, od wczorajszej zmiany już rączki i nóżki takie wykształcone 😁
-
Jestem, fajnie że od nowa wątek, bedzie porządnie ☺️
Angela1108 lubi tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

-
MuminkAa wrote:Witajcie dziewczyny 🙂
Jestem mamą dwóch szkrabów dzięki ivf obecnie 5 tc naturalna niespodzianka można dołączyć ? 🙂 Powodzenie na najbliższych wizytach
Słoneczko przepraszam, że tak bezpośrednio ale kiedyś leczyłam się w tej samej klinice niepłodności jakiego lekarza wybrałaś? Tym razem bym chciała aby pracował w szpitalu i szukam. Z góry dziękuję za odpowiedź
Hej 🙂 Tak dr Piotr Piekarski ostatecznie zdecydowałam się na Poznań ze względu na innych specjalistów i połączenie dojazdowt.Jego ojciec w razie w jest ordynatorem porodówki . Chciałam zostać u obecnego ale no nie koleżanka dzisiaj pisała, że najpierw przesunęli godzinę teraz dostała SMS , że już jest opóźnienie 30 minut dopiero początek gabinetu . Myślałam o dr Paciorkowska Katarzyna i Doc Iciek. -
Hej dziewczyny ❤️ fajnie, że powstał nowy wątek 🙂 ja nie miałam czasu się odzywać przez weekend.... No i nadal czuję się kiepsko... Mega mdłości + zgaga po wszystkim wykańcza mnie już psychicznie 😞😞😞 nie mogę nawet wody się napić 😞 ale próbuje chociaż małe łyczki aby się nie odwodnić.... Przez to, że bardzo mało jem nie mam na nic siły 😞 ale z dobrych wiadomości to już niedługo (7 maja) mam kolejną wizytę u lekarza 😅 tym razem na NFZ. Zapisałam się już na badania prenatalne. 28 maja mam pobranie krwi a 2 czerwca USG 🙂 Będę potrzebować dużo wolnego teraz a szefostwo jeszcze nic nie wie 🫣 mam zamiar powiedzieć pod koniec czerwca jak wrócimy z wakacji 😅🫣 haha chociaż już czasem mi przychodzi na myśl aby iść na L4 szybciej tak się źle czuje, a pacjentów w aptece trzeba obsłużyć
-
Ja mam druga u tego ginekologa na 07.05 z wynikami mam juz iść tylko nie wiem jeszcze kiedy je zrobie myślicie ze jak zrobie 5tego to na 07 bede miala juz ?Rosalinda wrote:Przebijam, moja pierwsza wizyta 7 maja 😄
-
Oo to wieczorkiem zrobie juz cos na terminy prenatalnychboys' mum wrote:Hej dziewczyny ❤️ fajnie, że powstał nowy wątek 🙂 ja nie miałam czasu się odzywać przez weekend.... No i nadal czuję się kiepsko... Mega mdłości + zgaga po wszystkim wykańcza mnie już psychicznie 😞😞😞 nie mogę nawet wody się napić 😞 ale próbuje chociaż małe łyczki aby się nie odwodnić.... Przez to, że bardzo mało jem nie mam na nic siły 😞 ale z dobrych wiadomości to już niedługo (7 maja) mam kolejną wizytę u lekarza 😅 tym razem na NFZ. Zapisałam się już na badania prenatalne. 28 maja mam pobranie krwi a 2 czerwca USG 🙂 Będę potrzebować dużo wolnego teraz a szefostwo jeszcze nic nie wie 🫣 mam zamiar powiedzieć pod koniec czerwca jak wrócimy z wakacji 😅🫣 haha chociaż już czasem mi przychodzi na myśl aby iść na L4 szybciej tak się źle czuje, a pacjentów w aptece trzeba obsłużyć
-
Również melduję się na nowym wątku, dzięki za założenie i prowadzenie listy Angela!
Moje wizyty to póki co 9 maja USG i 22 maja pierwsze spotkanie z położną (mieszkam w UK i tutaj położne prowadzą ciąże jeśli nie ma komplikacji).
-
Izia wrote:No i wróciłam z luxmedu, wszystko w porządku, jest dokładnie 8tydzień +1dzień
Mam pić więcej wody i powtórzyć glukozę, bo pewnie się najadłam przed poprzednią. I tu tłumaczyłam lekarzowi, że właśnie nie, mało jem, apetytu brak.
Super,że wszystko ok 💪
Muminka hej witaj 👋
Ja z młodszym poszłam na rower, korzystam póki są chęci i siły 😁 -
Z VDRL może być różnie - ja miałam po 4 dniach (2 roboczych), więc musiałabyś zobaczyć jak u Ciebie w labo 😊 pozostałe będą raczej tego samego dnia 🙂Angela1108 wrote:Ja mam druga u tego ginekologa na 07.05 z wynikami mam juz iść tylko nie wiem jeszcze kiedy je zrobie myślicie ze jak zrobie 5tego to na 07 bede miala juz ?
-
Jestem i ja

Ja gina mam 05.05 , nie mogę się już doczekać.
Z objawów na szczęście poza bólem piersi nic, ale jest jeszcze bardzo wcześnie u mnie. W poprzedniej ciąży dużo wymiotowałam, brałam tabletki od lekarza na receptę a i tak mnie mdliło, zdecydowanie nie chciałabym powtórki 🤪 -
Kurcze bo wcześniej nie dam rady ich zrobic mam tak juz klientki rozpisane musze sobie zacząć jakos to bardziej planowo wszystko robic bo później musze kombinowaćAkacjowa_ wrote:Z VDRL może być różnie - ja miałam po 4 dniach (2 roboczych), więc musiałabyś zobaczyć jak u Ciebie w labo 😊 pozostałe będą raczej tego samego dnia 🙂
-
Oo a ja też chodzę do lekarza w Poznaniu i też szczerze zastanawiałam się nad dr Iciek, ze względu na opinie, ale nie wiem też w sumie jakie ma doświadczenie jako ultrasonografista i jak dobry jest we wczesnym wykrywaniu wad. Aktualnie chodzę do dr Hamid. Może ktoś ją zna? Jest w porządku?Słoneczko🌼 wrote:Hej 🙂 Tak dr Piotr Piekarski ostatecznie zdecydowałam się na Poznań ze względu na innych specjalistów i połączenie dojazdowt.Jego ojciec w razie w jest ordynatorem porodówki . Chciałam zostać u obecnego ale no nie koleżanka dzisiaj pisała, że najpierw przesunęli godzinę teraz dostała SMS , że już jest opóźnienie 30 minut dopiero początek gabinetu . Myślałam o dr Paciorkowska Katarzyna i Doc Iciek.
-
I powiem wam ze siedzieć np półtora godziny z klientką która ewidentnie jadła czosnek twarzą w twarz jest bardzo ciężkie teraz dzisiaj miałam taki przypadek i nooo bylo to wyzwanie
-
Jeśli chodzi o aplikacje ciążowe to w poprzedniej i w tej ciąży ja tylko Preglife oraz Ciąża+. No i Ovufriend 🤪Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

-
Tak będzie napewno jak juz będziemy miały jakieś terminy to zrobię jak któraś ma to piszcie i bedzie tez lista z płcią 🥰wera1211 wrote:Oo extra, również melduje się w nowymi wątku ☺️ a będziemy robić też listę z datami pierwszych badań prenatalnych?
Rosalinda lubi tę wiadomość
-
A w ogóle macie jakieś przeczucia co do płci 🤭 ?
Ja mam przeczucie, że pozostanę dalej mamą chłopców 😜Mama dwóch chłopców 🥰
🩵 2019 (3cs)
🩵 2024 (9cs)
Czekamy na trzecie dziecko 🥰
Termin porodu na grudzień 🎄
Nasz mały Aniołek 👼
💔 05.2023 (ciąża biochemiczna) -
Hej wam! Jestem również w wątku listopadowym, ale już trochę was podczytywałam, bo jestem w rozkroku terminowym - termin z OM 30 listopad, ale zawsze może być to 1 grudzień w praktyce 😄
Co do objawów to do ok. 6tc cieszyłam się niemal brakiem, a od 2 tygodni to raczej "przeżywam" dni niż "żyję". Pomimo Bonjesty jest momentami ciężko, co mnie czasami dołuje, bo dziewczyny listopadowe już zaczęły prenatalne, już powoli wchodzą w 2 trymestr i tego rodzaju objawy znikają, a ja się czuję jak zombie 🫠Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:43
⏸️ 24/3/26 (14dpo) 💕
💉bHCG || 14dpo: 438 mlU/ml || 16dpo: 1216 mlU/ml || 18dpo: 3461 mlU/ml
💉progesteron || 14dpo: 22,50 ng/ml || 18dpo: 23,30 ng/ml
🩺 1/4/26 (5+2) - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
🩺 10/4/26 (6+4) - 7,2 mm ❤️
🩺 15/4/26 (7+2) - 11,7 mm ❤️
➡️🩺 30/4/26 (9+3) wizyta 🌸
➡️🩺 20/5/26 (12+2) prenatalne I trymestr 🌸
⏳od 1/25 || cp 3/25 || cb 9/25 || 💔
💉lipidogram, glukoza, B9, B12, D3, ferrytyna, LH, FSH, estradiol, testosteron, DHEA-SO4, SHGB ✔️
progesteron 7dpo - 16,30 ng/ml (3/26), 18,70 ng/ml (1/26) ✔️
prolaktyna - 22,9 ng/ml❕️
TSH - 2,090 μlU/ml (3/26) ✔️
FT3, FT4, aTPO, aTG + USG tarczycy✔️
AMH - 8,47 ng/ml❕PCO
👱♂️astenozoospermia, morfologia 4%