Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam pytanie jak pękły wam krwiaczki jak to wyglądało?
Bo w nocy poleciała ze mnie krew bez skrzepów brzuch nie boli objawy nie ustały rano jak wstałam tez jeszcze troche poleciało.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:52
-
Ja tez czasami noszę syna jednak to jakieś 16kg moze i wiecej bo dawno go nie ważyłam i tak nie wiem. Nie chcem panikować
Przy poronieniach wcześniej zawsze zaczynało mi sie od bardzo brudnych plamien i okropny bol brzucha a tu tylko ta krewWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:04
-
A to była żywa krew czy bardziej brązowa?Angela1108 wrote:Dziewczyny mam pytanie jak pękły wam krwiaczki jak to wyglądało?
Bo w nocy poleciała ze mnie krew bez skrzepów brzuch nie boli objawy nie ustały rano jak wstałam tez jeszcze troche poleciało.Mama dwóch chłopców 🥰
🩵 2019 (3cs)
🩵 2024 (9cs)
Czekamy na trzecie dziecko 🥰
Termin porodu na grudzień 🎄
Nasz mały Aniołek 👼
💔 05.2023 (ciąża biochemiczna) -
Hej.
(Nie bylam na forum z 10 lat, jak fajnie przeczytać swoje wspomnienia)
Do rzeczy.
Zawsze chcieliśmy mieć czwórkę. Zawsze musieliśmy się o kazda z 3 ciąż starać a tu hop. Nagle czwarta bez starania. Tzn. Absolutnie nie zabezpieczaliśmy się od roku ani nie uważaliśmy w dni płodne, wręcz przeciwinie.
Będę jedna z ostatnich w tym roku jeśli się uda. Z miesiączki pokazuje 31.12.
Do lekarza nawet się jeszcze nie zapisałam.
Wiolami, Rosalinda lubią tę wiadomość
dlugie starania i leczenie 2022 🩵
2026 -
Angela, ja odnośnie krwiaka nie pomogę, ale trzymam kciuki, żeby już się nic nie działo 🍀
Trudno nie nosić wcale dziecka w tym wieku, sama mojego o podobnej wadze też nosze codziennie po kilka razy i nie widze innej możliwości za bardzo, bo jak tu odmówić takiemu maluchowi 🫣
-
Bardziej żywa i to tak nagle a jeszcze szlam pod prysznic to tak sama do siebie mówiłam ze mi cyrki odpadną bo takie były nabrzmiałe i boląRosalinda wrote:A to była żywa krew czy bardziej brązowa?
-
No właśnie wiadomo to jeszcze maluszki co potrzebują zeby ich wziasc na rece czy podnieść przenieść itdAkacjowa_ wrote:Angela, ja odnośnie krwiaka nie pomogę, ale trzymam kciuki, żeby już się nic nie działo 🍀
Trudno nie nosić wcale dziecka w tym wieku, sama mojego o podobnej wadze też nosze codziennie po kilka razy i nie widze innej możliwości za bardzo, bo jak tu odmówić takiemu maluchowi 🫣 -
Angela1108 wrote:Dziewczyny mam pytanie jak pękły wam krwiaczki jak to wyglądało?
Bo w nocy poleciała ze mnie krew bez skrzepów brzuch nie boli objawy nie ustały rano jak wstałam tez jeszcze troche poleciało.
Ja krwawiłam od 10 tc az do 16 tc, żywa krwią, nieprzerwalnie dzien za dniem. Raz mniej raz więcej. A krwiak wcale nie wydawał się duzy.
Angela1108 lubi tę wiadomość
dlugie starania i leczenie 2022 🩵
2026 -
No dokładnie, mąż jak jest to stara się go brać, ale najczęściej jest wtedy - 'nie tata! mama! 🤡 no i miło wiadomo, matka leci do malucha 😊Angela1108 wrote:No właśnie wiadomo to jeszcze maluszki co potrzebują zeby ich wziasc na rece czy podnieść przenieść itd
-
No właśnie troche mnie to zaskoczyło bo no żadnego plamienia przed ani nic poprostu poszła krewemmac wrote:Ja krwawiłam od 10 tc az do 16 tc, żywa krwią, nieprzerwalnie dzien za dniem. Raz mniej raz więcej. A krwiak wcale nie wydawał się duzy.
-
A jak byłaś na wizycie to było widać jakiegoś krwiaka na usg?Angela1108 wrote:No właśnie troche mnie to zaskoczyło bo no żadnego plamienia przed ani nic poprostu poszła krew
-
Lekarz nie oglądał tak mi sie wydaje jajników itd bo to wyglądało tak jakby namierzyl maluszka zrobil zdjęcia i tyle to trwało moze minute wiec nie wiemAkacjowa_ wrote:A jak byłaś na wizycie to było widać jakiegoś krwiaka na usg?
-
Obserwuj teraz czy się zatrzymało czy leci więcej ja dziś się podcierałam papierem toaletowym i też zauważyłam krew ale nitki narazie nie ma co panikować jeszcze kaszle to może od tego ciśnienia w brzuchu jak mnie dusi 🥲Angela1108 wrote:No właśnie troche mnie to zaskoczyło bo no żadnego plamienia przed ani nic poprostu poszła krew
-
Hejo,
Dziewczyny odnośnie krwiaków, a niestety mam z tym doświadczenie, porozmawiajcie ze swoim lekarzem, myślę że warto byłoby wdrożyć :
- magnez 200mg 3 x
- witamina C 1000 1x
Ja jeszcze przyjmuje leki drotafemme ( tak jak nospa 3x dziennie) i progesteron w końskich dawkach.
.. ja się stosuje do zasad mojego lekarza który nakazał mi leżeć i oczywiście zakaz współżycia 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:42
Mama Antosia lubi tę wiadomość
5.04 : ⏸️
Beta hcg
8.04 : beta 170, prog 56
10.04 : beta 360, prog 44
13.04 : beta 1250, prog 49
20.04 : beta 10 329, prog 47
14.04 : Widoczny pęcherzyk na USG
26.04 : Bijące Serduszko 💚
💔Marzec 2025 : Poronienie zatrzymane 9tyg
💔 Paź 2025 : Ciąża pozamaciczna, laparoskopia -
Angela1108 wrote:Dziewczyny mam pytanie jak pękły wam krwiaczki jak to wyglądało?
Bo w nocy poleciała ze mnie krew bez skrzepów brzuch nie boli objawy nie ustały rano jak wstałam tez jeszcze troche poleciało.
Z krwiakami jest tak mogą pojawić się w każdym momencie nawet kilka godzin po wizycie gdzie było czysto 🙉 -
Ja miałam w poprzedniej ciąży podobnie. Nagle ze mnie chlusnęło i krwawiłam kilka dni a potem już na brązowo. Lekarz mi powiedział że gdzieś sie zatrzymała stara krew jeszcze z poprzedniej miesiączki i teraz sie opróżnia no i faktycznie po chyba dwóch tygodniach przeszło. Jeśli nie masz skurczy brzucha ani skrzepów to wszystko powinno być dobrze 😊Z kolei po poronieniach najpierw miałam obfite brązowe plamienia a potem już krew ze skurczami więc łatwo było to rozróżnić 😊
Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry ☕ u nas przyplątała się choroba, idę dziś z młodym do lekarza i siedzę na opiece. On chory to marudny. Mi Z nosa mi leci, kaszle, głowa boli a teraz to już za dużo wziąć nie można. Mam nadzieję, że to jakoś negatywnie nie wpłynie na Okruszka.
No i ja też noszę mojego Maluszka, jakieś+-12kg.
W ogóle nazywam ich właśnie Maluszek i Okruszek 😅