Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
A ze starszymi Ci się sprawdził kalendarz 😄 ?Lunaaa12 wrote:To jak skończone to mi chłopak wychodzi, trzeci😆Mama dwóch chłopców 🥰
🩵 2019 (3cs)
🩵 2024 (9cs)
Czekamy na trzecie dziecko 🥰
Termin porodu na grudzień 🎄
Nasz mały Aniołek 👼
💔 05.2023 (ciąża biochemiczna) -
Mi lekarz prowadzący też powiedział że jak chcemy chłopca to stosunek w owulację albo dzień po a jak dziewczynka to dzień lub dwa dni przed owulacja a my chcemy dziewczynkę a wyszło że było w owulację więc zobaczymy czy będzie miał rację 😆
-
Mama Antosia wrote:Mi lekarz prowadzący też powiedział że jak chcemy chłopca to stosunek w owulację albo dzień po a jak dziewczynka to dzień lub dwa dni przed owulacja a my chcemy dziewczynkę a wyszło że było w owulację więc zobaczymy czy będzie miał rację 😆
To zwiększa szanse jedynie o 10%
Także kto chciał przyjść ten i tak przyjdzie. 
Jeju jaka jestem dziś głodna okropnie, chyba zjadłam zapas kalorii na cały 1 trymestr. A miałam uważać, żeby się nie roztyć. I tyle z teorii😆
Kalendarz chiński sprawdził się u mnie w 1/3 i uważam, że to scam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia, 20:09
Mama Antosia lubi tę wiadomość
-
Ja to się boję co to będzie po porodzie jak ten brzuch nie zejdzie teraz mi było tak trudno go zgubić po 9 miesiącach dopiero zaczęłam się prawie mieścić w rozmiar M. Ale wcześniej miałam S i o tym już mogę zapomnieć bo mi się już biodra po porodzie rozszerzyły i mam zupełnie inne ciało ale i tak się sobie podobam to jest taki kosmos co się dzieje z ciałem kobiety że szok. Ja akurat mniej jem teraz ale czuję jakby mi się woda w organizmie zatrzymała i nie mieszczę się w żadne spodnie nawet do połowy uda nie włożę. Kupiłam sobie legginsy, sukienkę, spodnie i dresy ciążowe z sheina takze niedługo przyjdą i przynajmniej będzie mi wygodnie 🥰Fermina wrote:To zwiększa szanse jedynie o 10%
Także kto chciał przyjść ten i tak przyjdzie. 
Jeju jaka jestem dziś głodna okropnie, chyba zjadłam zapas kalorii na cały 1 trymestr. A miałam uważać, żeby się nie roztyć. I tyle z teorii😆
Kalendarz chiński sprawdził się u mnie w 1/3 i uważam, że to scam
Fermina lubi tę wiadomość
-
U mnie to nie przeczucie tylko rzeczywistość 😁 u męża w rodzinie rodzą się sami chłopcy - 100 % męska ekipa, więc od początku wychodziłam z założenia, że z nim o dziewczynkę będzie trudno 🤡 kalendarz chiński też przeciwko mnie 😅Lunaaa12 wrote:A w poprzednich ciążach przeczucie Ci się sprawdziło? Co mowi kalendarz chiński?😄
-
Ja juz mam i corke i syna wiec mi to właściwie obojętnie czy chlopiec czy dziewczynka aby bylo zdrowe. Wiadomo teraz dla chlopca mam sporo rzeczy chociaz te niemowlęce oddałam wszystko bo juz miało nie byc 😂
-
Hej
Byłam dziś na USG. Jest Bobas z serduszkiem. 🥹🌈 piękny widok. Na dziś 6+0 więc wszystko pięknie się zgadza.
Termin z USG 21.12. ☺️
Hera098, Angela1108, Fermina, Akacjowa_ lubią tę wiadomość
33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
03.2026 wznowienie starań 🌈
08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
13.04 14 dpo - 263,11
15.04 16 dpo - 830,05
21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
27.04 jest Maluszek z ❤️ -
Mama Antosia wrote:Mi lekarz prowadzący też powiedział że jak chcemy chłopca to stosunek w owulację albo dzień po a jak dziewczynka to dzień lub dwa dni przed owulacja a my chcemy dziewczynkę a wyszło że było w owulację więc zobaczymy czy będzie miał rację 😆
Ponoć ta teoria to ściema, ale ja wierzę w nią troszkę 😅 Lekarz tłumaczył mi, że ewentualnie szanse z 50/50 zmieniają sie na 49/51 😂
My z narzeczonym mamy cichą nadzieję na chłopca, ale nie bedzie nam przykro jak będzie dziewczynka. Byle zdrowe, jak to się mówi😊 W rodzinie od strony narzeczonego w poprzednie pokolenie rodzili się głównie chłopcy, zaś jego pokolenie rodzi same dziewczynki jak narazie, więc naprawdę dziewczynka nas nie zaskoczy😉
Jeśli chodzi o stosunek a owulacje, to mieliśmy trochę zawirowania w tym miesiącu i z tydzien przed owulacją nie było seksu w ogóle. Chodziłam za to na ocenę jajeczkowania. Ginekolog powiedziała, że owulacja powinna wypaść jakoś w sobote / niedziele. Przyszedł czwartek a mnie naszło aby odbyć stosunek. Coś mi mówiło, żeby to zrobić. W piatek na ostatniej ocenie jajeczkowania pani ginekolog powiedziała zdziwiona, że jestem po owulacji😅 I że była ona dzień wcześniej😂 Także mialam przeczucie😆
Ale moja ginekolog troszkę mnie zgasiła. Powiedziała, że widzi malo płynu i że chyba pecherzyk nie urósł do takich wymiarów jakich powinien, a stosunek był za późno. Pozniej robiłam po 9 dniach bete i progesteron. Beta 0 a progesteron 11. Wysłałam jej wynik i odpisała, że nie ma szans na ciążę i próbujemy za miesiąc.
Pogodziłam się z tym, ale jestem ogólnie pakiecie EnelMed i mialam tam wiszące jeszcze jedni skierowanie na bete i proga. Uznałam, ze skoro za darmo to szkoda zmarnować i wartoo zrobic to sobie tak na odczepię. Jak przyszły wyniki to akurat z narzeczonym wychodziliśmy od złotnika (odbieraliśmy obrączki bo w maju mamy ślub). Przyszla mi wiadomość, że są wyniki. Powiedziałam narzeczonemu "aa spojrzę tylko i idziemy" i patrze jak wryta i wydarłam sie na cały rynek "ej,jestem w ciazy!!!"😂
Pomimo, że staraliśmy się, to byliśmy w niezłym szoku 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia, 23:03
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

-
Cerva wrote:Hej
Byłam dziś na USG. Jest Bobas z serduszkiem. 🥹🌈 piękny widok. Na dziś 6+0 więc wszystko pięknie się zgadza.
Termin z USG 21.12. ☺️
Wspaniale 😍Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

-
Super gratuluję ❤️Cerva wrote:Hej
Termin z USG 21.12. ☺️ -