Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Alora wrote:Siema dziewczyny, nie odzywam się za często, ale cały czas was poczytuje. A propos łożyska napisze tu ku pokrzepieniu serc: w 17tyg stwierdzono u mnie łożysko przodujące praktycznie szorujące po ścianie dolnej, dwa tygodnie później nieznacznie się podniosło, a dziś już jest poza ryzykiem przodowania. A i moja do tej pory dziewczynka właśnie pokazała siusiaka 😂 przez tyle USG nie udało się tego uchwycić a tu nagle taka niespodzianka.
Mam nadzieję że u mnie też się podniesie🙏
A to mały dowcipniś 😂 gratulacje synka 🩵
2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔(5tc)
O3.3024👼💔(Biochem)
O6.2024👼💔(6tc)
01.2025 👼💔(9tc)
14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)
19.04.2026 ⏸️
13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2
3.07 będziemy mieli synka🩵(14+3)
23.07 209 g chłopczyka (17t+2)

-
Alora wrote:Siema dziewczyny, nie odzywam się za często, ale cały czas was poczytuje. A propos łożyska napisze tu ku pokrzepieniu serc: w 17tyg stwierdzono u mnie łożysko przodujące praktycznie szorujące po ścianie dolnej, dwa tygodnie później nieznacznie się podniosło, a dziś już jest poza ryzykiem przodowania. A i moja do tej pory dziewczynka właśnie pokazała siusiaka 😂 przez tyle USG nie udało się tego uchwycić a tu nagle taka niespodzianka.
Ale jaja 😅 To z dziś informacja? A wcześniejsze USG kiedy było?
Znowu taka historia, zaczynam się zastanawiać czy się też czegoś nie dopatrzą na połówkowych🤣 -
Ale numer!💙
A ostatnio pisałyśmy o przypadku gdzie dziewczyna do 21 tygodnia na każdym usg dziewczyna, a na połówkowych siusiak się pokazał 🤣
Mnie w poniedziałek gin zaznaczyła na zdjęciu usg,że to na pewno dziewczyna i z tego chłopaka nie będzie , trudno było w to uwierzyć, bo tez mam te wszystkie historie o pomyłkach w głowie 🤣2020 💙
2023 💙
Grudzień 2026 💗 -
https://zapodaj.net/
Ja korzystałam z tego. Wrzucacie, klikacie i kopiujecie link.
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Hejka,
Ja dziś też w końcu wyraźnie poczułam ruchy - bez żadnych wątpliwości. Nawet mąż wyczuł jak położył rękę na brzuchu. Normalnie aż się wzruszyłam 🥹
Wiolami lubi tę wiadomość
👧 29 👦 30
Starania od 01/2025
08.2025 ⏸️
08.2025 💔 cb
08.03.2026 ⏸️
09.03.2026 Beta HCG 16, progesteron 8,7
11.03.2026 Beta HCG 16,3, progesteron 1,3
CB 💔
09.04 ⏸️ beta HCG 16
11.04 beta HCG 75
13.04 beta HCG 198
16.04 beta HCG 641
20.04 beta HCG 4321
22.04 5+5 GS 14,3 mm, YS 2,6 mm, bez echa zarodka
06.05 7+5 GS 27,9 mm, YS 4 mm, obecny zarodek z ❤️ CRL 1,01 cm - wiek 7+1
25.05 CRL 3,31 cm - wiek 10+1
26.05 Test Sanco - ryzyka niskie, synek 💙
11.06 prenatalne prawidłowe, CRL 6,55 cm - 12+6
29.06 - 128 g maleństwa
30.07 - 274 g, łożysko centralnie przodujące

-
Dziękuję za Wasze słowa i Wasze historię. Aż w szoku jestem jak u niektórych to dobre Wasze serce się skończyło. Czuję dalej lekkie wyrzuty ale no ja na porodówce przelewów też nie będę robić i wtedy będę o wiele dłużej niedostępna. To nie tyle szefowa, co jej mąż który jej zleca rzeczy, aż babce współczuję takiego męża tyrana.
Ja mam już sporo rzeczy 😅 wózek, isofix, fotelik, ciuszki 50/56/62. -
Tak ,do połówkowych na każdym USG była dziewczynka, ostatnie USG miałam 2 tyg przed połówkowym u innego gina niż mój prowadzący ( poszłam prywatnie bo coś brzuch mnie dziwnie pobolewal) i też była dziewczynka, tak więc jest to zaskakujące bardzo. Ale cieszę się bardzo. I warto czasem pojsc do innego lekarza bo np mój prowadzący na każdej wizycie sprawdza mi szyjkę macicy a nie zauważył polipa którego wykryła ta druga ginekolog.
Słoneczko🌼 lubi tę wiadomość

-
Super zazdroszczę ja bym chciała miec juz chociaz wybrany wózek 🫣 ale wiecie jak jest jak sie cos nie podoba tu mam na myśli wózek blizniaczy duży szeroki itd to choćby nie wiem jaki był to serca nie skradnie 🤷♀️Doriibzh wrote:Dziękuję za Wasze słowa i Wasze historię. Aż w szoku jestem jak u niektórych to dobre Wasze serce się skończyło. Czuję dalej lekkie wyrzuty ale no ja na porodówce przelewów też nie będę robić i wtedy będę o wiele dłużej niedostępna. To nie tyle szefowa, co jej mąż który jej zleca rzeczy, aż babce współczuję takiego męża tyrana.
Ja mam już sporo rzeczy 😅 wózek, isofix, fotelik, ciuszki 50/56/62.
Ale wiecie co bardzo sie ciesze że dziewczyny będą z nami i teraz juz sobie nie wyobrażam że miało by byc jedno 🥰 nie zamieniła bym tego za nic wiem że będzie mega ciężko ale to nic ❤️
Minimalti lubi tę wiadomość
-
Kfiatuszek666 wrote:Ja za to pierwszy raz w życiu, a tym bardziej w ciąży mam anemię i zum. Mam powtórzyć badanie siuskow i dostanę żelazo.
Jaka masz ferrytyne? Ja biorę żelazo już od miesiąca i dziś badałem, znowu spadek w porównaniu do poprzedniego msc
-
bambari wrote:Jaka masz ferrytyne? Ja biorę żelazo już od miesiąca i dziś badałem, znowu spadek w porównaniu do poprzedniego msc

Nie badałam. Już po podstawowej morfo położna stwierdziła lekką anemię, mam dostać receptę na żelazo. Już mi koleżanki powiedziały: najlepiej brać przed snem, a jeśli w ciągu dnia to 2h przed piciem i jedzeniem, nie łączyć z kawą i nabiałem.