Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w ciąży z synkiem przybrałam 15kg z czego po porodzie spadło mi tylko 6kg 🤡 reszta mimo karmienia piersią została ze mną na dość długo, bo synek ma 3,5roku, a ja dopiero w zeszłym roku na jesień zobaczyłam wagę taką jak sprzed ciąży z nim. Teraz startuje z podobnej wagi jak wtedy. Tylko na tym etapie co teraz to w ciąży z synkiem byłam 4kg na minusie przez wymioty, a teraz mimo wymiotów jestem 1kg na plusie, no ale już trudno. Zobaczymy jak to będzie 😁
A ja mam jeszcze pytanie do Was o detektor tętna płodu. Czy używałyście w poprzednich ciążach? Od którego tygodnia i jakiej firmy? Planuje kupić, bo w sumie skończyłam 11tc i myślę czy już nie udałoby się złapać serduszka -
wera1211 wrote:Ja w ciąży z synkiem przybrałam 15kg z czego po porodzie spadło mi tylko 6kg 🤡 reszta mimo karmienia piersią została ze mną na dość długo, bo synek ma 3,5roku, a ja dopiero w zeszłym roku na jesień zobaczyłam wagę taką jak sprzed ciąży z nim. Teraz startuje z podobnej wagi jak wtedy. Tylko na tym etapie co teraz to w ciąży z synkiem byłam 4kg na minusie przez wymioty, a teraz mimo wymiotów jestem 1kg na plusie, no ale już trudno. Zobaczymy jak to będzie 😁
A ja mam jeszcze pytanie do Was o detektor tętna płodu. Czy używałyście w poprzednich ciążach? Od którego tygodnia i jakiej firmy? Planuje kupić, bo w sumie skończyłam 11tc i myślę czy już nie udałoby się złapać serduszka
Ja używałam. Angel Sound, z allegro za nie pamiętam, niecałe 100zl chyba. Od czasu do czasu go używałam dla własnego funu
trzeba się trochę naszukac bicia serduszka co może być stresujące, ale działa
-
Ja tez używałam i faktycznie na początku jak dzidzius jest maleńki to mozna dostac zawału jak sie nie moze znaleźć ale później mi bardzo pomagał uspokajałwera1211 wrote:Ja w ciąży z synkiem przybrałam 15kg z czego po porodzie spadło mi tylko 6kg 🤡 reszta mimo karmienia piersią została ze mną na dość długo, bo synek ma 3,5roku, a ja dopiero w zeszłym roku na jesień zobaczyłam wagę taką jak sprzed ciąży z nim. Teraz startuje z podobnej wagi jak wtedy. Tylko na tym etapie co teraz to w ciąży z synkiem byłam 4kg na minusie przez wymioty, a teraz mimo wymiotów jestem 1kg na plusie, no ale już trudno. Zobaczymy jak to będzie 😁
A ja mam jeszcze pytanie do Was o detektor tętna płodu. Czy używałyście w poprzednich ciążach? Od którego tygodnia i jakiej firmy? Planuje kupić, bo w sumie skończyłam 11tc i myślę czy już nie udałoby się złapać serduszka -
Mnie właśnie wczoraj wieczorem/dziś nad ranem dopadł katar, całe szczęście że udało się ogarnąć wizytę z rana w Medicover i dostałam L4, niestety lekarz nie mogła mi wiele zaproponować, kazała dużo pić ciepłych płynow i robić inhalacje, mam nadzieję że te przeziębienie/choroba nie zrobi krzywdy dla dzieckaNutka-koloru wrote:Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ja mam dopiero 9 czerwca i się już stresuje że tak długo muszę czekać 🫣 Katar męczy na noc przyjęłam Apap bo bałam się że dostanę gorączki . Któraś z was chorowała na wczesnym etapie ciąży ?
Podziwiam was za to że jecie ja mam z tym problem zmuszam si do wszystkiego 🥹
w czwartek mam prenatalne i się stresuję
Ja: '90 Mąż: '87
IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok
4-6.2025. 2 IUI ❌
07.25 IVF Menopur Rekovelle 16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA
09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
10 dpt beta 0,2
Immunolog : metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron, cross match 30%
2.2026 cykl sztuczny estromef Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
5dpt ⏸️ 8dpt 36 biochem
Marzec naturals czekając na transfer
10dpo 21, 11dpo 45,

-
Nutka-koloru wrote:Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ja mam dopiero 9 czerwca i się już stresuje że tak długo muszę czekać 🫣 Katar męczy na noc przyjęłam Apap bo bałam się że dostanę gorączki . Któraś z was chorowała na wczesnym etapie ciąży ?
Tak, ja byłam chora w pierwszej ciąży i teraz też na samym początku, dużo odpoczynku ciepła herbata z miodem/sokiem z malin w ilościach hurtowych a na katar woda morska. Zdrówka !
Mira.huntrix lubi tę wiadomość
-
Mira.huntrix wrote:Mnie właśnie wczoraj wieczorem/dziś nad ranem dopadł katar, całe szczęście że udało się ogarnąć wizytę z rana w Medicover i dostałam L4, niestety lekarz nie mogła mi wiele zaproponować, kazała dużo pić ciepłych płynow i robić inhalacje, mam nadzieję że te przeziębienie/choroba nie zrobi krzywdy dla dziecka
w czwartek mam prenatalne i się stresuję
Ja niestety narazie l4 mi odpada tak to jest pracować w małej gminie gdzie ludzi do pracy brakuje 🥺i na nowo powstałe miejsce byłyśmy tylko 2 chętne a dzieci 20 i ciągle szukamy ludzi do pracy. . Ale lekarz mi sam powiedział pani czy w pracy czy w domu to ma te same wirusy bo 2 w szkole i 2 latek który jest wszędzie 🤪 -
Współczuję odpoczywaj dużo ❤️Nutka-koloru wrote:Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ja mam dopiero 9 czerwca i się już stresuje że tak długo muszę czekać 🫣 Katar męczy na noc przyjęłam Apap bo bałam się że dostanę gorączki . Któraś z was chorowała na wczesnym etapie ciąży ?
Podziwiam was za to że jecie ja mam z tym problem zmuszam si do wszystkiego 🥹 -
Zapisałam na pierwszej stronie 🙂Rosalinda wrote:Zapisałam się na prenatalne na 19 czerwca 🙂
Angela, powodzenia na wizycie! 🤞
Zaglądajcie tam jakbym gdzieś kogoś pominęła ❤️
Rosalinda lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zdrówka 🙂 chyba coś krąży męża siostry dzieci jedna przyniosła katar druga jelitówke ostatecznie rodzice też polegli
-
Nutka-koloru wrote:Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ja mam dopiero 9 czerwca i się już stresuje że tak długo muszę czekać 🫣 Katar męczy na noc przyjęłam Apap bo bałam się że dostanę gorączki . Któraś z was chorowała na wczesnym etapie ciąży ?
Zdrówka! Mnie też coś rozkładało na samym początku ciąży, chłopaki po kolei i mama na końcu,klasyk 🙆♀️ opryszczkę też już przerobiłam 🙃
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Ja detektor polecam Jumper, bardzo czuły. W 11 tygodni myślę, że złapiesz spokojnie. Ale jak nie to też bez stresu, do nich trzeba podchodzić z rezerwą ale mnie bardzo uspokajał 🙂
Wiolami lubi tę wiadomość
33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
03.2026 wznowienie starań 🌈
08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
13.04 14 dpo - 263,11
15.04 16 dpo - 830,05
21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
27.04 jest Maluszek z ❤️ -
Ja też używałam i mam detektor jumper kupiłam na Vinted za 40 zł i uspokajało mnie gdy słyszałam serduszko.Teraz też będę używać , ale myślę że ok 12 tyg spróbuje.
-