Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • wera1211 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży z synkiem przybrałam 15kg z czego po porodzie spadło mi tylko 6kg 🤡 reszta mimo karmienia piersią została ze mną na dość długo, bo synek ma 3,5roku, a ja dopiero w zeszłym roku na jesień zobaczyłam wagę taką jak sprzed ciąży z nim. Teraz startuje z podobnej wagi jak wtedy. Tylko na tym etapie co teraz to w ciąży z synkiem byłam 4kg na minusie przez wymioty, a teraz mimo wymiotów jestem 1kg na plusie, no ale już trudno. Zobaczymy jak to będzie 😁

A ja mam jeszcze pytanie do Was o detektor tętna płodu. Czy używałyście w poprzednich ciążach? Od którego tygodnia i jakiej firmy? Planuje kupić, bo w sumie skończyłam 11tc i myślę czy już nie udałoby się złapać serduszka

🧔'95 🧑 '96

12.2022 🩵 3425g
    12.2024 💔 biochem
    07.2025 💔 24tc 👼🩷

⏸️ 31.03.
    preg.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wera1211 wrote:
    Ja w ciąży z synkiem przybrałam 15kg z czego po porodzie spadło mi tylko 6kg 🤡 reszta mimo karmienia piersią została ze mną na dość długo, bo synek ma 3,5roku, a ja dopiero w zeszłym roku na jesień zobaczyłam wagę taką jak sprzed ciąży z nim. Teraz startuje z podobnej wagi jak wtedy. Tylko na tym etapie co teraz to w ciąży z synkiem byłam 4kg na minusie przez wymioty, a teraz mimo wymiotów jestem 1kg na plusie, no ale już trudno. Zobaczymy jak to będzie 😁

A ja mam jeszcze pytanie do Was o detektor tętna płodu. Czy używałyście w poprzednich ciążach? Od którego tygodnia i jakiej firmy? Planuje kupić, bo w sumie skończyłam 11tc i myślę czy już nie udałoby się złapać serduszka

Ja używałam. Angel Sound, z allegro za nie pamiętam, niecałe 100zl chyba. Od czasu do czasu go używałam dla własnego funu :) trzeba się trochę naszukac bicia serduszka co może być stresujące, ale działa :)

• Justi2019 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty i prenatalne , dajcie znać po koniecznie ❤️

Angela1108 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wera1211 wrote:

Ja tez używałam i faktycznie na początku jak dzidzius jest maleńki to mozna dostac zawału jak sie nie moze znaleźć ale później mi bardzo pomagał uspokajał

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Mira.huntrix Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru wrote:
    Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ja mam dopiero 9 czerwca i się już stresuje że tak długo muszę czekać 🫣 Katar męczy na noc przyjęłam Apap bo bałam się że dostanę gorączki . Któraś z was chorowała na wczesnym etapie ciąży ?

Podziwiam was za to że jecie ja mam z tym problem zmuszam si do wszystkiego 🥹
    Mnie właśnie wczoraj wieczorem/dziś nad ranem dopadł katar, całe szczęście że udało się ogarnąć wizytę z rana w Medicover i dostałam L4, niestety lekarz nie mogła mi wiele zaproponować, kazała dużo pić ciepłych płynow i robić inhalacje, mam nadzieję że te przeziębienie/choroba nie zrobi krzywdy dla dziecka :( w czwartek mam prenatalne i się stresuję

Ja: '90 Mąż: '87

IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok

4-6.2025. 2 IUI ❌

07.25 IVF Menopur Rekovelle 16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA

09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
    10 dpt beta 0,2

Immunolog : metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron, cross match 30%

2.2026 cykl sztuczny estromef Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
    5dpt ⏸️ 8dpt 36 biochem

Marzec naturals czekając na transfer
    10dpo 21, 11dpo 45,
    preg.png
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru wrote:
    Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ja mam dopiero 9 czerwca i się już stresuje że tak długo muszę czekać 🫣 Katar męczy na noc przyjęłam Apap bo bałam się że dostanę gorączki . Któraś z was chorowała na wczesnym etapie ciąży ?

Tak, ja byłam chora w pierwszej ciąży i teraz też na samym początku, dużo odpoczynku ciepła herbata z miodem/sokiem z malin w ilościach hurtowych a na katar woda morska. Zdrówka !

Mira.huntrix lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️31👨‍🦱32
    👶🏼2024

💕2014
    💍2018
    💒2020

28.03 12 dpo ⏸️
    Beta 30,7
    Prog 25,51
    30.03 14 dpo
    Beta 125,3
    22.04 6mm Maleństwa z ❤️

preg.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira.huntrix wrote:
    Mnie właśnie wczoraj wieczorem/dziś nad ranem dopadł katar, całe szczęście że udało się ogarnąć wizytę z rana w Medicover i dostałam L4, niestety lekarz nie mogła mi wiele zaproponować, kazała dużo pić ciepłych płynow i robić inhalacje, mam nadzieję że te przeziębienie/choroba nie zrobi krzywdy dla dziecka :( w czwartek mam prenatalne i się stresuję

Ja niestety narazie l4 mi odpada tak to jest pracować w małej gminie gdzie ludzi do pracy brakuje 🥺i na nowo powstałe miejsce byłyśmy tylko 2 chętne a dzieci 20 i ciągle szukamy ludzi do pracy. . Ale lekarz mi sam powiedział pani czy w pracy czy w domu to ma te same wirusy bo 2 w szkole i 2 latek który jest wszędzie 🤪

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru wrote:

Współczuję odpoczywaj dużo ❤️

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Zapisałam się na prenatalne na 19 czerwca 🙂

Angela, powodzenia na wizycie! 🤞
    Zapisałam na pierwszej stronie 🙂

Zaglądajcie tam jakbym gdzieś kogoś pominęła ❤️

Rosalinda lubi tę wiadomość

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Słoneczko🌼 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrówka 🙂 chyba coś krąży męża siostry dzieci jedna przyniosła katar druga jelitówke ostatecznie rodzice też polegli

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf

FET 5.1.1 acard ,clexana ,estrofem ,lanzeto ,medargin ,prolutex 2x ,cyclogest ,duphaston ,acofil,immunoglobuliny, atosiban
    👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
  • Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru wrote:

Zdrówka! Mnie też coś rozkładało na samym początku ciąży, chłopaki po kolei i mama na końcu,klasyk 🙆‍♀️ opryszczkę też już przerobiłam 🙃

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Cerva Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja detektor polecam Jumper, bardzo czuły. W 11 tygodni myślę, że złapiesz spokojnie. Ale jak nie to też bez stresu, do nich trzeba podchodzić z rezerwą ale mnie bardzo uspokajał 🙂

Wiolami lubi tę wiadomość

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
    08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
    13.04 14 dpo - 263,11
    15.04 16 dpo - 830,05
    21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
    27.04 jest Maluszek z ❤️
  • Wiolami Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używałam i mam detektor jumper kupiłam na Vinted za 40 zł i uspokajało mnie gdy słyszałam serduszko.Teraz też będę używać , ale myślę że ok 12 tyg spróbuje.

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️
    13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1

preg.png
‹‹ 58 59 60 61 62
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ