Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia wrote:
    Wróciliśmy z mężem z prenatalnych. Wszystko cacy:) Pani była przemiła i co chwilę tylko słyszałam główka pięknie, kręgosłup no idealnie i tak do końca badania słyszeliśmy same zachwyty nad małym człowieczkiem:) Chciała żeby się poruszył, więc robiła na brzuchu energiczne ruchy, a on ciągle nie chciał, pewnie spał, a tu go budzą nie wiadomo po co😂. W końcu nastąpiło przebudzenie😆. Wyniki z krwi do 2tyg ale usłyszałam to samo, co w klinice niepłodności, że to tylko statystyka którą zawyży nam wiek, żeby nie denerwować się jeśli będzie tel. o wyższym ryzyku i że wtedy oczywiście decyzja do nas czy chcemy sobie robić dodatkowo test genetyczny czy iść w amniopunkcje, której absolutnie nie ma się co bać. Planuję jutro iść na sanco, bo zeżre mnie z ciekawości:) Dzisiaj zrezygnowałam z mówienia tacie, zrobię mu prezent w czerwcu na dzień taty, z mamą spotkam się na mieście poświętować, a wieczorem idziemy z mężem do teściów oficjalnie powiedzieć.

Cudownie słyszeć takie słowa, gratulacje dla Was💜

Izia lubi tę wiadomość

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia wrote:
    Wróciliśmy z mężem z prenatalnych. Wszystko cacy:) Pani była przemiła i co chwilę tylko słyszałam główka pięknie, kręgosłup no idealnie i tak do końca badania słyszeliśmy same zachwyty nad małym człowieczkiem:) Chciała żeby się poruszył, więc robiła na brzuchu energiczne ruchy, a on ciągle nie chciał, pewnie spał, a tu go budzą nie wiadomo po co😂. W końcu nastąpiło przebudzenie😆. Wyniki z krwi do 2tyg ale usłyszałam to samo, co w klinice niepłodności, że to tylko statystyka którą zawyży nam wiek, żeby nie denerwować się jeśli będzie tel. o wyższym ryzyku i że wtedy oczywiście decyzja do nas czy chcemy sobie robić dodatkowo test genetyczny czy iść w amniopunkcje, której absolutnie nie ma się co bać. Planuję jutro iść na sanco, bo zeżre mnie z ciekawości:) Dzisiaj zrezygnowałam z mówienia tacie, zrobię mu prezent w czerwcu na dzień taty, z mamą spotkam się na mieście poświętować, a wieczorem idziemy z mężem do teściów oficjalnie powiedzieć.
    Super gratuluję ❤️❤️❤️

Izia lubi tę wiadomość

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Według Shettlesa na dziewczynkę jest 2-3 dni przed a na chłopca w owulację 😛 dzień przed to nie wiem, chyba 50:50 😄

Nam się zupełnie przypadkiem trafiło, że uprawialiśmy seks w owulacje. W ogole wedlug wyliczeń ginekolog ovu miala byc w weekend. Mnie naszło w czwartek. Zas w piatek dowiedziałam się, że juz po owulce🤣
    Liczę, że metoda Shettlesa sie sprawdzi 🫣 Ale naprawdę nie zaskoczy mnie dziewczynka😝❤️ Byle zdrowe.

Chyba zaktualizuje swój paseczek, bo z OM mam 9+2 ale na usg maluszek wychodzi na 8+1.

Ja 1998, On 1990
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

2024:

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

2026:

23.04 - Beta 54 😍

event.png

preg.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skonsultowałam się online z położną z luxmedu i mam już elektroniczną kartę ciąży, a wraz z nią skierowania na badania :)

Hera098, Minimalti lubią tę wiadomość

• Wiolami Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie dziwne może pytanko….
    Czy Wy też tak macie ,że na moment zapominać o ciąży ,robicie coś i nagle dodajecie takie przebudzenie przecież ja w ciąży🫢 ja tak mam od paru dni i potem mam wyrzuty ,że zapomniałam albo czy coś się przypadkiem nie stało maleństwu …nie wiem skąd mi się tak bierze….

Wogole zauważyłam ,że jestem taka bardziej impulsywna,emocjonalna,szybciej się irytuje .Ostatnio do narzeczonego mówię,że ta ciąża bardzo różni się od poprzedniej i jestem tym zaskoczona zarownobobjawy jak i sytuacje z młodszą ciążą , później plamienia ….

Miłego dnia dla Was 🌞

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️
    13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
    21.05 1,86cm małego cudu 8t+2

preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera098 wrote:
    Nam się zupełnie przypadkiem trafiło, że uprawialiśmy seks w owulacje. W ogole wedlug wyliczeń ginekolog ovu miala byc w weekend. Mnie naszło w czwartek. Zas w piatek dowiedziałam się, że juz po owulce🤣
    Liczę, że metoda Shettlesa sie sprawdzi 🫣 Ale naprawdę nie zaskoczy mnie dziewczynka😝❤️ Byle zdrowe.

Chyba zaktualizuje swój paseczek, bo z OM mam 9+2 ale na usg maluszek wychodzi na 8+1.
    Nam to nie wiem kiedy sie udało bo myśmy sie nie starali juz nawet pomysłu nie mam w każdym razie z ostatniego usg maluszek większy niż z om o jakieś 3 dni

Hera098 lubi tę wiadomość

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolami wrote:
    Dziewczyny a ja mam takie dziwne może pytanko….
    Czy Wy też tak macie ,że na moment zapominać o ciąży ,robicie coś i nagle dodajecie takie przebudzenie przecież ja w ciąży🫢 ja tak mam od paru dni i potem mam wyrzuty ,że zapomniałam albo czy coś się przypadkiem nie stało maleństwu …nie wiem skąd mi się tak bierze….

Wogole zauważyłam ,że jestem taka bardziej impulsywna,emocjonalna,szybciej się irytuje .Ostatnio do narzeczonego mówię,że ta ciąża bardzo różni się od poprzedniej i jestem tym zaskoczona zarownobobjawy jak i sytuacje z młodszą ciążą , później plamienia ….

Miłego dnia dla Was 🌞
    Ja jestem bardzo płaczliwa teraz 😂 wszystko mnie wzrusza 😂

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    Haha na to wychodzi 🤣
    Mój mąż jest święcie przekonany, że będzie dziewczynka, ja go sprowadzam na ziemię 🤣
    Najważniejsze zdrowie w tym wszystkim i byle szczęśliwie wszystko.
    Ale chyba po pierwszych prenatalnych juz kupię jakiegoś ciuszka 🙈 jest tyle pięknych rzeczy 💜 wszystko od nowa musimy kupować, wózek tez juz dwóch chłopaków przeżył, to potrzeba nowego ,bo młodszy mial prawie wszystko po starszaku
    O, to mój mówi, że będzie trzeci chłopak 😂
    Tak, te ubranka dla dzieci są tak piękne, że ciężko się powstrzymać 🤭 Mój młodszy syn ma tyle po starszym a i tak co rusz kupuję coś nowego dla obu 😄

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • bambari Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przeczucie na dziewczynkę, zobaczymy jak będzie.
    Na początku czerwca będą wyprzedaże, na pewno hm, myślę że już się na coś neutralnego skusze 😜
    Zostawiałam po synku, to mam tego pełno, no ale to takie słodkie 🤪

My chyba nie będziemy robić tych genetycznych, w pierwszej ciąży robiłam, teraz lekarz powiedział żeby poczekać na prenatalne i jak cię wzbudzi wątpliwości to wtedy zrobić, i chyba tak zrobimy.

• boys' mum Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Moi teściowie się w końcu oswoili i mówią, że się cieszą. Oczywiście o dziewczynce też mówili, właściwie to pytali czy robiliśmy z przepisu na dziewczynkę 😝
    Na początku i przy drugim i przy trzecim tak robiliśmy, że kilka dni przed owulacją jak to jest w metodzie Shettlesa, ale nie zachodziłam wtedy w ogóle w ciążę. Z młodszym synem w końcu olałam tę metodę i zaszłam w ciążę w dzień owulacji, teraz dzień przed. Zobaczymy, co będzie to będzie, oby zdrowe to najważniejsze ❤️
    U nas pierwszy syn w dzień owulacji. Później staraliśmy się przed owu na dziewczynkę, nic nie wychodziło więc było codziennie i drugi chłopak 😁 tym razem nie mam pojęcia...🫣 Małe co nieco było 10 i 11dc 🫣 i wg wieku malucha wg USG owu miałam właśnie tego 11 lub 12dc. Bo termin porodu wychodził mi na 12-13 grudnia ale lekarz przyjął datę szybszą.... Także zobaczymy 🤣
    Kiedyś zagłębiałam się bardziej w to wszystko i jest coś jeszcze takiego jak metoda Lunar 🤣🫣 w jakim znaku zodiaku danego dnia był księżyc ( męski czy żeński). Wg tego można niby też określić płeć dziecka , ale to trzeba znać dokładną datę owu🤣 znałam dziewczyny, które patrzyły właśnie tylko na znaki... Chociaż jak patrzyłam z ciekawości to u mnie się sprawdziło 😅 wiadomo to są tylko ciekawostki, a nie żaden pewnik i nie można brać tego pod uwagę... To tak jak chiński kalendarz 🤣

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wszystko dobrze, za 2 tygodnie pełen opis z pappą, ale wg. usg nic niepokojącego nie było widać 😊 raczej chłopak, więc szykuje mi się męska ekipa 😁

boys' mum, Hera098, Rosalinda, Myszkaaa20, Wiolami, Minimalti, przyszłamama96, Angela1108, Justi2019 lubią tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • boys' mum Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt ❤️ ja nie mogę się doczekać swojej 2 czerwca ❤️ w sobotę miałam gorszy dzień, strasznie źle się czułam... W niedzielę było ok. Wczoraj też... Nawet tak mdłości ustąpiły i objawy...zaczęłam się martwić już... Ale dzisiaj z rana już przytulalam toaletę 😅 dzidzia dała mamie znać w Dzień Mamy 😁😅 haha
    Kupiłam dziś młode ziemniaczki bo mnie naszło tak zrobić z koperkiem i boczkiem 😅 tak kiedyś babcia nam robiła i do tego mizeria albo zsiadłe mleko 🫣

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    U nas też wszystko dobrze, za 2 tygodnie pełen opis z pappą, ale wg. usg nic niepokojącego nie było widać 😊 raczej chłopak, więc szykuje mi się męska ekipa 😁

Gratulacje 💜
    Chłopaki też są fajne 💜

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • boys' mum Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Lekarz powiedział Ci na podstawie wyrostka? Masz może jakieś zdjęcie? Ja z drugim synkiem miałam USG w 12tc( no plus ileś dni nie pamiętam już dokładnie czy 3 czy 4 ) i było tak ewidentnie widać, że to chłopak że nie było żadnej pomyłki 😅🫣 jak znajdę fotkę to Wam wrzucę

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • boys' mum Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    Gratulacje 💜
    Chłopaki też są fajne 💜
    Potwierdzam 🩵🩵

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:
    U nas pierwszy syn w dzień owulacji. Później staraliśmy się przed owu na dziewczynkę, nic nie wychodziło więc było codziennie i drugi chłopak 😁 tym razem nie mam pojęcia...🫣 Małe co nieco było 10 i 11dc 🫣 i wg wieku malucha wg USG owu miałam właśnie tego 11 lub 12dc. Bo termin porodu wychodził mi na 12-13 grudnia ale lekarz przyjął datę szybszą.... Także zobaczymy 🤣
    Kiedyś zagłębiałam się bardziej w to wszystko i jest coś jeszcze takiego jak metoda Lunar 🤣🫣 w jakim znaku zodiaku danego dnia był księżyc ( męski czy żeński). Wg tego można niby też określić płeć dziecka , ale to trzeba znać dokładną datę owu🤣 znałam dziewczyny, które patrzyły właśnie tylko na znaki... Chociaż jak patrzyłam z ciekawości to u mnie się sprawdziło 😅 wiadomo to są tylko ciekawostki, a nie żaden pewnik i nie można brać tego pod uwagę... To tak jak chiński kalendarz 🤣

O masz nie wiedziałam, że może być księżyc męski albo żeński i od tego może zależeć płeć 😅😳

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:
    Lekarz powiedział Ci na podstawie wyrostka? Masz może jakieś zdjęcie? Ja z drugim synkiem miałam USG w 12tc( no plus ileś dni nie pamiętam już dokładnie czy 3 czy 4 ) i było tak ewidentnie widać, że to chłopak że nie było żadnej pomyłki 😅🫣 jak znajdę fotkę to Wam wrzucę

Ja miałam tak samo,w drugiej ciąży tak zbliżył, że byłam w szoku, ze juz będzie tak widać i nie łudziłam się nawet, że może jednak dziewczynka 🤣
    W drugą stronę częściej pomyłki się zdarzają i z dziewczynki robi się chłopak 😅

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • boys' mum Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    O masz nie wiedziałam, że może być księżyc męski albo żeński i od tego może zależeć płeć 😅😳
    Hahaha 😂😂😂 zależy w jakim znaku jest księżyc od tego jest większe prawdopodobieństwo poczęcia chłopca lub dziewczynki 😅 to się wtedy nazywa metoda księżycowa wg Jonasa 😅 haha

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • boys' mum Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam zdjęcie 😅 tu nie było prawa do pomyłki 😉20171220-215138-1.jpg

Hera098, Myszkaaa20, Angela1108, Justi2019 lubią tę wiadomość

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:

O kurczaczki, gratuluje😊❤️

Ja 1998, On 1990
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

2024:

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

2026:

23.04 - Beta 54 😍

event.png

preg.png
‹‹ 73 74 75 76 77
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ