jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyANiLewe na oko ta moja data porodu, bo chyba wyjątkowo szybko ovu była, a cykle to ja takie długie mam. Czekam na dr co tam wyduma! Wg kalkulatorow 22-23.01. A Ty co sobie wyliczylas?
Ja ide do dr Lim, ale dopiero za tydz. Liczę, ze bedzie juz cos widać i slychac potem moze wyrobie sie do gp, zeby list wysłać do Cork. Widzimy sie na tej porodowce- prawda
A! Objawów brak, tylko brzuch widoczny i spodni powoli nie dopinam
Wyjątkowo dobrze sie czuje, nie to co za pierwszym razem
A, Ty jak sie czujesz? Powiedzialas juz komuś, czy czekasz? Fajnie, ze tak razem sie udało nam strzelić w terminEwelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina piękny Ty masz juz ten brzuszek
I gratuluje, bo 5 kg to prawie nic normalnie zazdrościć
Twoja i Lim ciąże lecą mi niesamowicie szybko! Wierzyć mi sie nie chce, jak widzę Wasze suwaczki!
Dobrze, bo zaraz będziecie sciskac CóreczkiEwelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
merida17 wrote:Ewelina piękny Ty masz juz ten brzuszek
I gratuluje, bo 5 kg to prawie nic normalnie zazdrościć
Twoja i Lim ciąże lecą mi niesamowicie szybko! Wierzyć mi sie nie chce, jak widzę Wasze suwaczki!
Dobrze, bo zaraz będziecie sciskac Córeczki
No z nicola mialam 23 kg na plusie . A w polowie jakies 12na plusie jak i nie wiecej . Ale chyba mniek ruchu i to ze moglam spac kiedy chcialam tez swoje zrobilo . Teraz tego czasu nie ma tak bo nicola odpoczac nie damerida17 lubi tę wiadomość
-
No moze Cie Ewelina rozpierac i bolec, kazda ciaza jest inna na objawy
tak jak piszesz kosci spojenia i wiezadla pewnie rozchodza sie powoli
ja tez mam takie bolesci jak lapie po str jajnikow, zazwyczaj przed praca nie wiem czy to jeszcze stresowe bo olewam brzydko piszac problemy kadrowe w job teraz ale moze stres siedzi w glowie dzien trzeba przepracowac jednak, ale jeszcze 5tyg i na health and safety wybieram sie
dosc ganiania po schodach hotelu z brzuchem bez windy tym bardziej ze jest busy
ja na razie przybralam 9kg co jest tez ladnym wynikiem, pewnie ginka w Poz bedzie mnie scigac na jablka zamiast slodyczy
sledzac wykres poprzed ciazy to wagowo ide raczej tak samo, wiadomo ruch przy Lolusi jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 14:34
merida17 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny120e tez mi tak powiedziała.
Ja mysle, ze u mnie teraz 6 tydz i chciałabym zobaczyć serduszko, a nie tylko pecherzyk, jeśli mogę kaprysic
Z Zoja w ciazy na pierwszej wizycie serce biło w 5t5d. A sprzęt miała stary tak bardzo, ze az mnie ta starość zatkala!
Teraz jestem pozytywnie nastawiona, nie znalazłam nigdzie złego słowa o dr.
U mnie było równe 20 kg i głownie na końcówce przybralam i do końca w pracy po 10 h na nogach, w biegu, a kg rosły! Ja jestem ogólnie aktywna, wiec gdybym tylko siedziała, to nie wiem ile tych kg, by było -
Dziewczyny zapytalam w md clinic w cork jakie ceny i odpisali
Cena USG do 11 tygodnia ciazy wynosi 90Euro. Wraz z badaniem ginekologicznym cena wzrosnie do 140 E. Po 11 tygodniu ciazy wynosi 120Euro; wraz z badaniem ginekologicznym cena wzrosnie do 150 E
Moje pytanie brzmi glupio chyba ale ja chce zobaczyć serduszko czy ciąża dobrze ułożona więc od tego jest usg. a co to za badanie ginekologiczne o którym mowa? Pobranie wymazow czy sprawdzenie jajnikow czy jak? Chodze do gina zawsze jak jestem w pl czesto i dwa razy do roku mam wizytę i zawsze robi pomiary itp. Ale w ciazy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 22:59
-
Mój termin jest szacowany na 27-30.01. Ostatnio mialam cykle 26dniowe okolo a owulke zazwyczaj okolo 11 dnia nawet przy 28dniach. Takze okaze sie na usg. Jutro odwolam wizytę bo bede się stresować jak nic nie zobaczę a byloby 4t2d dopiero. Pomimo ze testy pozytywne od tygodnia ale to wciąż początek ledwo.
Mezus wie i synus intuicyjnie mnie ciągle w brzuch całuje i przytula. Powoli zaczne cos więcej mówić po usg a szerzej całkiem po 12 tygodniu. Z Sebkiem powiedzieliśmy po 12 tygodniu nawet rodzicom. Pierwsza ciąża aniolek więc chcialam odczekać.
A u ciebie merida wszyscy wiedzą?
Lim jak zareagowali w pracy na druga ciążę?
Ja pracowalam prawie do 9miesiaca i przybralam 16kg a co dzien biegalam w pracy takze teraz bedzie praca plus bieganie po pracy a nie odpoczywanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 23:08
-
Ja na bad gin na fotelu w ciazy nigdy sie nie pisze z wyjatkiem koncowki po 33tc gdzie spr sie szyjke, pobiera paciorkowce lub dopadnie infekcja
po prostu mowie ze nie chce w zw z poronieniami i usg mi starczy, lekarz i tak tu na sile nic nie zrobi
w sumie jesli ciaza ok to nie ma zagrozenia jesli chodzi o bad na helikopterze, ale ja np sceptycznie nie widze potrzeby tam gmerac manualnie, a z mezem dla dobra baby mamy i tak seksualna posuche
Raz bylo seksowanie ale strach w glowie pozostal, a jak maz pyta w trakcie czy z baby ok to takie i ciazowe przytulanie...
w pracy mam full blogoslawienstwo za 5tyg by odejsc na health i safety, zreszta wlasciciele sami maja 4 dzieci, teraz juz doroslych fakt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 00:01
-
No na pewno 6tydz skonczony i np 4 dzien to moze byc serducho lub nawet wczesniej, w zaleznosci od daty owul
choc teraz 4tc4dzien to pikal piksel na ekranie i pan dr i ja zwidow nie mielismy a przy Lolce byl tylko 1mm zarodka w tym czasie
wiadomo jak po 7tyg nie ma serducha to placz niestety
takze my tez paluchy tym razem gryzlismy te 2.5tyg, najgorsze to czekanie , dzien sie wlokl za dniem, a niczego nie mozna przyspieszyc, ok ze bylo zajecie przy Lolusi i praca
aNiLewe zycze by to czekansko na pompke Babelka Wam szybko zlecialoaNiLewe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnilewe u mnie nikt nie wie. Tylko Luby sprawa prosta. Za pierwszym razem też powiedzieliśmy około 12-13 tyg, bo akurat lecieliśmy do Pl na wesele mej Sis, a ja świadkową jeszcze byłam plus czułam się strasznie jeszcze wtedy.
W pracy wiedzieli szybko, ale będąc w niej dopadły mnie okropne mdłości i nie szłam w zaparte, bo po co. Teraz też im powiem za tydz po badaniach, bo są rzeczy, których robić nie mogę i tyle, ale z tym nie ma problemu. I szefostwo nie plotkowało, wszystko utrzymane w tajemnicy na ile się dało.
Mam zamiar pracować do końca, jeśli tylko się da.
Moja mała zaczęła też się tulić do krocza i brzucha mocniej i się śmiejemy, że zazdrosna już i zaznacza teren a tak serio, to raczej pewnie przypadekaNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ceny z kosmosu za te usg i badanie ginekologiczne ! Badanie ginekologiczene to jak kladziesz sie na fotel i on /ona zaglada do srodka .
U nas badanie ginekologiczne z usg 80e a za kolejnym razem 60e
Wiec roznica jest ladna .
Jeszcze placisz w zaleznosci ile tyg jestes w ciazy az dziwne . Nigdy sie z tym nie spotkalam
-
Ja generalnie rozumiem co to badanie ginekologiczne tylko zastanawiałam sie czy jest jakaś roznica w ciąży.
W takim razie zrobie tylko usg bo po co maja mi tam zagladac. Chyba zroboe okolo 8 tygodnia. Sebek wtedy mial 226mm.
Urlop nam sie konczy. Ostatnie dni 28stopni. Szkoda ze z dwóch tygodni tylko 4 takie pelne slonca. -
My teraz w pt lecimy do Pl, ma byc fala upalow z burzami w Poz, mam nadz ze jakos przetrwamy w 3 plus jedna sztuka w brzuszku
no fakt najlepsze ceny to ma dr Dybkowski w Dub po 80e i tez ok scan
nam z paliwem wyszloby tak samo co w Limerick cenowo
wiadomo klinika w Cork musi na siebie zarobic normalka, ale nie ma co na zdrowiu oszczedzac
W koncu nie w kolko jest sie w ciazy ale w kolko wydatki
nam wlasnie zalozyli watermeter -
Lim chce poczekac chwile i zobaczyc jak bede miala wizyty bo chce zrobic ten w 3d tez a to chyba do ktoregos tyg narazie nakladaja mi sie te wizyty wiec jeszcze chwile zaczekam .
Lim no niby w ciazy nie chodzi sie non stop ale w dublinie tez musza na siebie zarabiac i aneta stepka tez bieze 120-150 e a ludzi ma polowe mniej co Dybkowski . Zeby nie on nie bylo by z nami Nicoli . I pewnie dalej bysmy o nia walczyli .
Druga sama przyszla
I na tym koncze produkcjie dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 16:40
-
z ta produkcja dzieci tasmowo to nie mow hop Ewelina he he
moja mama tez na 3im zakonczyla I po 5 latach niespodzianka 4te bejbi bylo w drodze a szykowala sie do menopauzy ...
co ja czytam ze Ewelina mieliscie big klopty przy Nikole? , to przezyliscie swoje, dobrze ze gina znalezliscie ok co pomogl
czy to nie bylo czasem na koncowce jak mialas krwawienia a odeslali Was ze szpitala jak pojechaliscie?
my jutro ruszamy do Dub po polud, a w pt lot do Poz, w pon mam polowkowe
tez doczekac sie nie moge, minely 3 tyg od ost scanu a cos slabo mi sie mala rusza, pewnie przez to lozysko usytuowane na przedniej scianie
na szczescie mam detector, ktory rozwiewa watpliwosco bo tetno jest
dzis rozmawialam z nasza recepcjonistka co jest w 22tyg I mowi ze maly kopie ze hej
moja corka jest na etapie destrukcji czego sie da, na razie zabawki co jej wpadna w reke I ksiazki co maja miekkie lub sredniotwarde kartki
maz smieje sie ze dla Lolki ksiazki to powinni produkowac pancerne
przychodze dzis z pracy a tu metalowy labedz otwierany na uchwycie popsuty...popsula coreczka ge, ge,Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 22:14
-
O nicole staralismy sie ponad rok. Mialam problemy z owulacjia i czeste torbiele na jajnikach . Chodzilam do jednego co wymyslal mi choroby i leczyl mnie na to . Az w pewnym momencie zapisal mi konska dawke na torbiele i pow ze cos jest tu nie tak . Wiec zadzwonilam do dybkowskiego on mowi ze to zdecydowanie za duza dawka . Poprzedni gin odwlekal wszelkich badan . Umowilam sie do Dybka i na tej samej wizycie wszelkie badania kolejna wizyta leki a za 3 wizyta bylam na potwierdzenie ciazy .
U wczesniejszego gina zostawialam po 500-600e miesiecznie a u dybka za te wszystkie wizyty 240e roznica cenowo ale i tez z efektami .
Lim chce spirale albo cos innego a skutecznego . Aby nie brac tabletek bo czesto bym pewnie zapominala .
Wiec juz postanowione .Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Kazdy ma jakies swoje klopoty, dobrze ze je Ewelina przezwyciezyliscie te wszystkie trudnosci plus koszty finansowe
w ogole super ze mozemy miec dzieci bo teraz 1 na 5 par ma problem z plodnoscia
czy w pracy czy grono znajomych kazdy jakos walczy/l o potomstwo