Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANiLewe na oko ta moja data porodu, bo chyba wyjątkowo szybko ovu była, a cykle to ja takie długie mam. Czekam na dr co tam wyduma! Wg kalkulatorow 22-23.01. A Ty co sobie wyliczylas?

Ja ide do dr Lim, ale dopiero za tydz. Liczę, ze bedzie juz cos widać i slychac ;) potem moze wyrobie sie do gp, zeby list wysłać do Cork. Widzimy sie na tej porodowce- prawda :D

A! Objawów brak, tylko brzuch widoczny i spodni powoli nie dopinam ;)
    Wyjątkowo dobrze sie czuje, nie to co za pierwszym razem ;)

A, Ty jak sie czujesz? Powiedzialas juz komuś, czy czekasz? Fajnie, ze tak razem sie udało nam strzelić w termin ;)

Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina piękny Ty masz juz ten brzuszek ;)
    I gratuluje, bo 5 kg to prawie nic ;) normalnie zazdrościć ;)

Twoja i Lim ciąże lecą mi niesamowicie szybko! Wierzyć mi sie nie chce, jak widzę Wasze suwaczki!
    Dobrze, bo zaraz będziecie sciskac Córeczki ;)

Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze pamietacie czy mialyscie tak bo ja juz nie pamietam jak to bylo .
    Podnoszac noge prawa czy tez lewa jak naprzyklad rozbieram sie boli mnie spojenie lonowe . Ale chyba bolec nie powinno ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Ewelina piękny Ty masz juz ten brzuszek ;)
    I gratuluje, bo 5 kg to prawie nic ;) normalnie zazdrościć ;)

Twoja i Lim ciąże lecą mi niesamowicie szybko! Wierzyć mi sie nie chce, jak widzę Wasze suwaczki!
    Dobrze, bo zaraz będziecie sciskac Córeczki ;)

No z nicola mialam 23 kg na plusie . A w polowie jakies 12na plusie jak i nie wiecej . Ale chyba mniek ruchu i to ze moglam spac kiedy chcialam tez swoje zrobilo . Teraz tego czasu nie ma tak bo nicola odpoczac nie da

merida17 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moze Cie Ewelina rozpierac i bolec, kazda ciaza jest inna na objawy
    tak jak piszesz kosci spojenia i wiezadla pewnie rozchodza sie powoli

ja tez mam takie bolesci jak lapie po str jajnikow, zazwyczaj przed praca nie wiem czy to jeszcze stresowe bo olewam brzydko piszac problemy kadrowe w job teraz ale moze stres siedzi w glowie dzien trzeba przepracowac jednak, ale jeszcze 5tyg i na health and safety wybieram sie
    dosc ganiania po schodach hotelu z brzuchem bez windy tym bardziej ze jest busy

ja na razie przybralam 9kg co jest tez ladnym wynikiem, pewnie ginka w Poz bedzie mnie scigac na jablka zamiast slodyczy ;-)
    sledzac wykres poprzed ciazy to wagowo ide raczej tak samo, wiadomo ruch przy Lolusi jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 14:34

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak robilam scany w md przy Lolce i bylo to po 120e
    scany porzadne, szczegolowe, fachowe, zawsze bylam z takiej wizyty zadowolona plus po 12tyg slyszalam pompke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 14:37

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    120e tez mi tak powiedziała.
    Ja mysle, ze u mnie teraz 6 tydz i chciałabym zobaczyć serduszko, a nie tylko pecherzyk, jeśli mogę kaprysic ;)

Z Zoja w ciazy na pierwszej wizycie serce biło w 5t5d. A sprzęt miała stary tak bardzo, ze az mnie ta starość zatkala!
    Teraz jestem pozytywnie nastawiona, nie znalazłam nigdzie złego słowa o dr.

U mnie było równe 20 kg i głownie na końcówce przybralam i do końca w pracy po 10 h na nogach, w biegu, a kg rosły! Ja jestem ogólnie aktywna, wiec gdybym tylko siedziała, to nie wiem ile tych kg, by było ;)

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapytalam w md clinic w cork jakie ceny i odpisali

Cena USG do 11 tygodnia ciazy wynosi 90Euro. Wraz z badaniem ginekologicznym cena wzrosnie do 140 E. Po 11 tygodniu ciazy wynosi 120Euro; wraz z badaniem ginekologicznym cena wzrosnie do 150 E

Moje pytanie brzmi glupio chyba ale ja chce zobaczyć serduszko czy ciąża dobrze ułożona więc od tego jest usg. a co to za badanie ginekologiczne o którym mowa? Pobranie wymazow czy sprawdzenie jajnikow czy jak? Chodze do gina zawsze jak jestem w pl czesto i dwa razy do roku mam wizytę i zawsze robi pomiary itp. Ale w ciazy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 22:59

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój termin jest szacowany na 27-30.01. Ostatnio mialam cykle 26dniowe okolo a owulke zazwyczaj okolo 11 dnia nawet przy 28dniach. Takze okaze sie na usg. Jutro odwolam wizytę bo bede się stresować jak nic nie zobaczę a byloby 4t2d dopiero. Pomimo ze testy pozytywne od tygodnia ale to wciąż początek ledwo.

Mezus wie i synus intuicyjnie mnie ciągle w brzuch całuje i przytula. Powoli zaczne cos więcej mówić po usg a szerzej całkiem po 12 tygodniu. Z Sebkiem powiedzieliśmy po 12 tygodniu nawet rodzicom. Pierwsza ciąża aniolek więc chcialam odczekać.
    A u ciebie merida wszyscy wiedzą?

Lim jak zareagowali w pracy na druga ciążę?

Ja pracowalam prawie do 9miesiaca i przybralam 16kg a co dzien biegalam w pracy takze teraz bedzie praca plus bieganie po pracy a nie odpoczywanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 23:08

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na bad gin na fotelu w ciazy nigdy sie nie pisze z wyjatkiem koncowki po 33tc gdzie spr sie szyjke, pobiera paciorkowce lub dopadnie infekcja
    po prostu mowie ze nie chce w zw z poronieniami i usg mi starczy, lekarz i tak tu na sile nic nie zrobi ;-)
    w sumie jesli ciaza ok to nie ma zagrozenia jesli chodzi o bad na helikopterze, ale ja np sceptycznie nie widze potrzeby tam gmerac manualnie, a z mezem dla dobra baby mamy i tak seksualna posuche ;-)
    Raz bylo seksowanie ale strach w glowie pozostal, a jak maz pyta w trakcie czy z baby ok to takie i ciazowe przytulanie...

w pracy mam full blogoslawienstwo za 5tyg by odejsc na health i safety, zreszta wlasciciele sami maja 4 dzieci, teraz juz doroslych fakt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 00:01

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno 6tydz skonczony i np 4 dzien to moze byc serducho lub nawet wczesniej, w zaleznosci od daty owul
    choc teraz 4tc4dzien to pikal piksel na ekranie i pan dr i ja zwidow nie mielismy ;-) a przy Lolce byl tylko 1mm zarodka w tym czasie
    wiadomo jak po 7tyg nie ma serducha to placz niestety

takze my tez paluchy tym razem gryzlismy te 2.5tyg, najgorsze to czekanie , dzien sie wlokl za dniem, a niczego nie mozna przyspieszyc, ok ze bylo zajecie przy Lolusi i praca

aNiLewe zycze by to czekansko na pompke Babelka Wam szybko zlecialo :-)

aNiLewe lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilewe u mnie nikt nie wie. Tylko Luby sprawa prosta. Za pierwszym razem też powiedzieliśmy około 12-13 tyg, bo akurat lecieliśmy do Pl na wesele mej Sis, a ja świadkową jeszcze byłam plus czułam się strasznie jeszcze wtedy.

W pracy wiedzieli szybko, ale będąc w niej dopadły mnie okropne mdłości i nie szłam w zaparte, bo po co. Teraz też im powiem za tydz po badaniach, bo są rzeczy, których robić nie mogę i tyle, ale z tym nie ma problemu. I szefostwo nie plotkowało, wszystko utrzymane w tajemnicy na ile się dało.

Mam zamiar pracować do końca, jeśli tylko się da.

Moja mała zaczęła też się tulić do krocza i brzucha mocniej i się śmiejemy, że zazdrosna już i zaznacza teren :P a tak serio, to raczej pewnie przypadek :)

aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceny z kosmosu za te usg i badanie ginekologiczne ! Badanie ginekologiczene to jak kladziesz sie na fotel i on /ona zaglada do srodka .
    U nas badanie ginekologiczne z usg 80e a za kolejnym razem 60e
    Wiec roznica jest ladna .
    Jeszcze placisz w zaleznosci ile tyg jestes w ciazy az dziwne . Nigdy sie z tym nie spotkalam

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie rozumiem co to badanie ginekologiczne tylko zastanawiałam sie czy jest jakaś roznica w ciąży.
    W takim razie zrobie tylko usg bo po co maja mi tam zagladac. Chyba zroboe okolo 8 tygodnia. Sebek wtedy mial 226mm. ;)
    Urlop nam sie konczy. Ostatnie dni 28stopni. Szkoda ze z dwóch tygodni tylko 4 takie pelne slonca.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz w pt lecimy do Pl, ma byc fala upalow z burzami w Poz, mam nadz ze jakos przetrwamy w 3 plus jedna sztuka w brzuszku

no fakt najlepsze ceny to ma dr Dybkowski w Dub po 80e i tez ok scan
    nam z paliwem wyszloby tak samo co w Limerick cenowo
    wiadomo klinika w Cork musi na siebie zarobic normalka, ale nie ma co na zdrowiu oszczedzac
    W koncu nie w kolko jest sie w ciazy ale w kolko wydatki
    nam wlasnie zalozyli watermeter :-(

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina mialas juz ten swoj scan ? Wiesz czy lozysko podnioslo sie troche?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 15:06

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lim chce poczekac chwile i zobaczyc jak bede miala wizyty bo chce zrobic ten w 3d tez a to chyba do ktoregos tyg narazie nakladaja mi sie te wizyty wiec jeszcze chwile zaczekam .
    Lim no niby w ciazy nie chodzi sie non stop ale w dublinie tez musza na siebie zarabiac i aneta stepka tez bieze 120-150 e a ludzi ma polowe mniej co Dybkowski . Zeby nie on nie bylo by z nami Nicoli . I pewnie dalej bysmy o nia walczyli .
    Druga sama przyszla :-D
    I na tym koncze produkcjie dzieci :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 16:40

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ta produkcja dzieci tasmowo to nie mow hop Ewelina he he
    moja mama tez na 3im zakonczyla I po 5 latach niespodzianka 4te bejbi bylo w drodze a szykowala sie do menopauzy ...

co ja czytam ze Ewelina mieliscie big klopty przy Nikole? , to przezyliscie swoje, dobrze ze gina znalezliscie ok co pomogl
    czy to nie bylo czasem na koncowce jak mialas krwawienia a odeslali Was ze szpitala jak pojechaliscie?

my jutro ruszamy do Dub po polud, a w pt lot do Poz, w pon mam polowkowe
    tez doczekac sie nie moge, minely 3 tyg od ost scanu a cos slabo mi sie mala rusza, pewnie przez to lozysko usytuowane na przedniej scianie

na szczescie mam detector, ktory rozwiewa watpliwosco bo tetno jest
    dzis rozmawialam z nasza recepcjonistka co jest w 22tyg I mowi ze maly kopie ze hej

moja corka jest na etapie destrukcji czego sie da, na razie zabawki co jej wpadna w reke I ksiazki co maja miekkie lub sredniotwarde kartki
    maz smieje sie ze dla Lolki ksiazki to powinni produkowac pancerne
    przychodze dzis z pracy a tu metalowy labedz otwierany na uchwycie popsuty...popsula coreczka ge, ge,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 22:14

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nicole staralismy sie ponad rok. Mialam problemy z owulacjia i czeste torbiele na jajnikach . Chodzilam do jednego co wymyslal mi choroby i leczyl mnie na to . Az w pewnym momencie zapisal mi konska dawke na torbiele i pow ze cos jest tu nie tak . Wiec zadzwonilam do dybkowskiego on mowi ze to zdecydowanie za duza dawka . Poprzedni gin odwlekal wszelkich badan . Umowilam sie do Dybka i na tej samej wizycie wszelkie badania kolejna wizyta leki a za 3 wizyta bylam na potwierdzenie ciazy .
    U wczesniejszego gina zostawialam po 500-600e miesiecznie a u dybka za te wszystkie wizyty 240e roznica cenowo ale i tez z efektami .
    Lim chce spirale albo cos innego a skutecznego . Aby nie brac tabletek bo czesto bym pewnie zapominala .
    Wiec juz postanowione .

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy ma jakies swoje klopoty, dobrze ze je Ewelina przezwyciezyliscie te wszystkie trudnosci plus koszty finansowe
    w ogole super ze mozemy miec dzieci bo teraz 1 na 5 par ma problem z plodnoscia
    czy w pracy czy grono znajomych kazdy jakos walczy/l o potomstwo

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ