X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • sikorka@ Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Moja znajoma walczy juz 6lat. I 3invitro i nadal nic . :(
    Niby z nia wszystko dobrze u meza sie poprawilo i tyle lat :/

Ewelina jesli moge cos doradzic tej twojej znajomej to ja osobiscie bylam u kobietki w Kildare, nazywa sie Geraldine Sammon i jest kinezjoligyst?..nawet za bardzo nie wiem co to jest ale ona modyfikuje diete i daje ci ziolka do picia i dla wielu kobiet to dziala, mnie pomogla bo po 5 tyg bylam w ciazy z moja corcia, teraz znow jestem po 5 mcach od urodzenia corki;) pozatym znam wiele kobiet ktore po wizycie u niej zachodza w ciaze.
    Jesli ona bylaby zaineteresowana to moge dac ci do niej numer.

sikorka_
    m3sxskjoe9kewgnp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    Dziewczyny na kiedy isc z pierwsza wozyta5 do gp?

Ja ide do ginka w poniedz i po tej wizycie chciałam iść do gp, zeby ten list wysłał do szpitala, ale akurat od poniedz ma tydzien urlopu :/ nie wiem, czy jest sens iść do innego, wiec chyba poczekam jeszcze tydz, jak ten wroci z hol. Na oko maja 6 tyg zapasu, zeby ustalić wizytę, chyba sie wyrobia ;)
    A Ty masz jakiś plan?

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mimo ze nie bylo latwo lekko i przyjemnie Polna w Poz ok wspominamy
    Stad nasza decyzja ze kolejna corcia tez tam do delivery
    pierwsza na czas nam wyciagneli same tegie profesjonalne glowy wolali ;-)
    troche tam terroryzym laktacyjny fakt ale teraz czl z dos to wiadomo butla kupna i tyle zadnego sciagania tego czego nie ma ...

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pojdzie sie do gp i po 10tyg ciazy to list na 13tydz/14 zdazy ze szpitala spokojnie dotrzec ;-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • sikorka@ Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze, kazdy ma inne doswiadczenia i chyba duzo zalezy na jaki oddzial sie trafi. ja w 34 tyg lezalam tam i trafilam na bardzo dobry odzdzial a potem jak urodzilam to na beznadziejny, inne mamuski mi pomagaly bo piguly bznadziejne byly a na koniec jeszcze przywiozlam do domu wszy.. ale to juz 6 lat temu bylo wiec teraz pewnie jest inaczej.

Limerikowo lubi tę wiadomość

sikorka_
    m3sxskjoe9kewgnp.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nr z tymi lolkatorkami weszkami fu
    chyba ktoras pacjentka musiala miec brudaska fe
    to jeszcze Sikorka extra mialas wlosy czyscic

teraz moj maz wyczytal ze new lozka kupili :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 12:50

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikorka to znajoma z pl . Wiec tu jej nic nie pomoge . Jezdza gdzie sie tylko da ale bez skutkow

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • sikorka@ Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Sikorka to znajoma z pl . Wiec tu jej nic nie pomoge . Jezdza gdzie sie tylko da ale bez skutkow
    biedna, bardzo mi jej szkoda, ja sie staralam 2 lata o 2 dziecko w tym 3 poronienia wczesne... to jest barddzo stersujaca sytuacja.
    a co do polnej to pewnie teraz juz jest inaczej..ale wtedy byla taka pacjentka ze mna w pokoju...strach sie bac

sikorka_
    m3sxskjoe9kewgnp.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przykre . Nieraz sie do niej nie odzywam no bo sama niebwiem jak jej pomoc . A jak ona sie odezwie to pisze ze zazdrosci i wogole ja sie wtedy bardzo glupio czuje :\

Zmieniajac temat bardzo goraco leze w spodenkach i koszulce na trampolinie i sie opalam .

sikorka@ lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina u nas tez dzisiaj lato ;)

Wszy i to jeszcze ze szpitala- masakra!!

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam ze z racji ze mialam poronienie w 7tygodniu to przy ciąży z Sebkiem wyslali mnie na usg w 8tyg a potem dopiero na koniec 14tygodnia dostalam i wszystko mialam lekko przesuniete.
    Stad obawiam się żeby nie bylo za pozno potem znow z tym szpitalem. Ale ze zmieniam gp to nie wiem sama czy 6 tydzien nie za szybko żeby isc? Moze jutro zadzwonię spytam w recepcji.

W ogole brzuch mi wypchalo jakbym miala wieczne wzdecie. Dziewczyny w pracy wiedziały że planujemy i pierwszy dzień po urlopie zaczęły gratulowac. Nie zaprzeczylam ale jeszcze im nie potwierdzilam ale jak to powiedziały jestem pod obserwacja ;)

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilewe przy Zojeczce byłam u ginki 5t5d to była niedz i w poniedz byłam u gp.

Mi zależy, by mieć wizyty tylko w poniedziałki, bo mam wolne. Nie chce marnować hol, ani zamienić godz/dni w pracy, bo sa ustawione pod Lubego i zlobek ;) dlatego chciałam szybciej tego gp. Nic zobaczymy.

To tylko gp, ktory wysyła list, także możesz iść mysle. Jestem ciekawa, czy teraz tez potraktuje Cie "uważniej", czy juz standardowo.

I ja tez mam brzuch duzy czasami, a widać, bo ja wklesla jestem ;) ale ja z facetami pracuje, to nie pytali ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 20:10

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tak wczesnie u gp jestescie ?
    Ja poszlam prywatnie gin wypisal mi papiery do szpitala wyslalam przyszla mi wizyta a wizyte u gp mam teraz we wtorek .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • sikorka@ Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam od razu jak zrobilam test z racji tego ze musze brac leki na podtzrymanie a pozatym nadal karmie moja niemowlaczke:)..
    Jutro jade prywatnie do ginki zeby zdecydowala jakie leki mam brac itp..
    A co do laktacji to chyba moj organizm sie przestawia na koniec karmienia bo mam chyba mniej pokarmu i slabej jakosci ..mala jest ciagle glodna, dzis musialam jej dac troche baby rice bo wyla w nieboglosy..
    Pogoda super, chociaz troche slonca. Nie wiem czy tez tak macie ale dla mnie to w polsce latem powietrze inaczej pachnie;))...tak letnio
    Cos sie sentymentalna zrobilam przez ta ciaze

sikorka_
    m3sxskjoe9kewgnp.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANiLewe w zw z wczesniejszym klopotem to idz sobie na pryw scan po 6 tyg jak bedzie juz pompka
    ja mysle ze gp po pompce , ja tak teraz zrobilam i w przypadku Lolki

mi niestety mimo ze 4ta ciaze sledzilam od poczatku - 4t4d w Irl plus beta hcg wszystko prywatnie to tabsy cytotec dostalam w szpitalu recepte dopiero 10tydz 2x po 3 scanach co tydzien i 4h czekania za kazdym razem mimo appointmentu, bylo za pozno ogolnie , dostalam mokrej goraczki,wykrwawilam i oslabilam sie niepotrzebnie plus stres psych
    polecialam do Pl, crp nie bylo na szczescie podwyzszone i od razu na zabieg jak po wynikach okazalo sie ze jeszcze nie ma zakazenia - 115dc!!

Teraz madrzejsci o to zle doswiadczenie od razu bym sie decydowala na lot do Pl, po 7 tyg jak nie ma pomki to cytotec lub zabieg

My tu tez mamy lato, fajnie ze lato rzadzi rowniez na wyspach, w koncu tam pora

a czy Polna czy inny szpital wszedzie sie mamuski strange albo z jakiejs patologii spolecznej moga zdarzyc

a mimo 3 poronien ja teraz z corcia termin scanu mialam na... 13tc nic nie wczesniej wiec nawet nie szlam do szpitala, bo wczesniej mialam z 3 porobione prywatnie w tym 1y prenatalny
    ciaze zarejestrowalam tylko u pl gp by miec teraz po 24tyg papiery na health i safety wypelnione
    w Irl poronienie jest wciaz tematem tabu i panuje przekonanie ze jesli ciaza ma utrzymac sie to utrzyma sie, dlatego leki na podtrzymanie sa tak koszmarnie drogie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 20:41

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Wy tak wczesnie u gp jestescie ?
    Ja poszlam prywatnie gin wypisal mi papiery do szpitala wyslalam przyszla mi wizyta a wizyte u gp mam teraz we wtorek .

Mój gp przez cała ciąże chciał mnie widzieć co 3 tyg. W międzyczasie dogladala mnie położna- taka rozpiske dali mi na samym poczatku i tego sie trzymali. Wiem, ze głownie to macanki, waga, podstawy, ale tez kontrolowi serduszko na każdej wizycie po 13 tyg i czułam sie pewniej.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z 2h temu wrocilismy z lasku Morasko, nic nie gryzlo tylko latalo ale wypsikalismy sie w 3
    Lola nazbierala woreczek szyszek i szla rowno w lasek a maz za nia, okazalo sie ze w lasku sa sarenki o czym nie mielismy pojecia :-)
    teraz umeczona spi z nadmiaru wrazen
    na drzemke miala odjazd po polud w 5min, nie chciala zejsc ze zjezdzalni w aquaparku, to maz juz mowi ze sie tym wchodzeniem i zjezdzaniem zmeczyl po 7x lub wiecej a mala dalej by zjezdzala
    takze dzien b udany rodzinnie

merida17 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lim, Ty masz jutro polowkowe? Dobrze pamietam?

Moja kumpela plamila 6-7 tydz i ku memu zaskoczeniu, w szpitalu na podtrzymanie, obserwacje i ma zdrowa córkę- wiec miejmy nadzieje, ze idzie ku lepszemu ;)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez co 3 tyg w sumie, czl czuje sie spokojniejszy, szczegolnie po problemach
    ja wpierw bylam po 4 tyg spr jak tam sytuacja a potem po 6 i pompka a pozniej prenatalny i nast scany co 2.5-3tyg
    Tetno to spr detektorem bo b slabo czuje mimo ze dzis konczy sie 20tydz,lozysko jest na przedniej scianie

merida17 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak Merida pamiec masz dobra:-) jutro polowkowe po 10
    maz chce potwierdzic czy na pewno baby girl i myslec nad imieniem
    wciaz wierzy w chlopaka he he he, mowie mu zlosliwie ze na dziedzica to nada miec fit szybka armie wojownikow :-))))))))))))

merida17, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ