jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina.Irl wrote:Moja znajoma walczy juz 6lat. I 3invitro i nadal nic .
Niby z nia wszystko dobrze u meza sie poprawilo i tyle lat
Ewelina jesli moge cos doradzic tej twojej znajomej to ja osobiscie bylam u kobietki w Kildare, nazywa sie Geraldine Sammon i jest kinezjoligyst?..nawet za bardzo nie wiem co to jest ale ona modyfikuje diete i daje ci ziolka do picia i dla wielu kobiet to dziala, mnie pomogla bo po 5 tyg bylam w ciazy z moja corcia, teraz znow jestem po 5 mcach od urodzenia corki;) pozatym znam wiele kobiet ktore po wizycie u niej zachodza w ciaze.
Jesli ona bylaby zaineteresowana to moge dac ci do niej numer. -
nick nieaktualnyaNiLewe wrote:Dziewczyny na kiedy isc z pierwsza wozyta5 do gp?
Ja ide do ginka w poniedz i po tej wizycie chciałam iść do gp, zeby ten list wysłał do szpitala, ale akurat od poniedz ma tydzien urlopu nie wiem, czy jest sens iść do innego, wiec chyba poczekam jeszcze tydz, jak ten wroci z hol. Na oko maja 6 tyg zapasu, zeby ustalić wizytę, chyba sie wyrobia
A Ty masz jakiś plan? -
My mimo ze nie bylo latwo lekko i przyjemnie Polna w Poz ok wspominamy
Stad nasza decyzja ze kolejna corcia tez tam do delivery
pierwsza na czas nam wyciagneli same tegie profesjonalne glowy wolali
troche tam terroryzym laktacyjny fakt ale teraz czl z dos to wiadomo butla kupna i tyle zadnego sciagania tego czego nie ma ...
-
to dobrze, kazdy ma inne doswiadczenia i chyba duzo zalezy na jaki oddzial sie trafi. ja w 34 tyg lezalam tam i trafilam na bardzo dobry odzdzial a potem jak urodzilam to na beznadziejny, inne mamuski mi pomagaly bo piguly bznadziejne byly a na koniec jeszcze przywiozlam do domu wszy.. ale to juz 6 lat temu bylo wiec teraz pewnie jest inaczej.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Ewelina.Irl wrote:Sikorka to znajoma z pl . Wiec tu jej nic nie pomoge . Jezdza gdzie sie tylko da ale bez skutkow
a co do polnej to pewnie teraz juz jest inaczej..ale wtedy byla taka pacjentka ze mna w pokoju...strach sie bac -
No przykre . Nieraz sie do niej nie odzywam no bo sama niebwiem jak jej pomoc . A jak ona sie odezwie to pisze ze zazdrosci i wogole ja sie wtedy bardzo glupio czuje
Zmieniajac temat bardzo goraco leze w spodenkach i koszulce na trampolinie i sie opalam .sikorka@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pamietam ze z racji ze mialam poronienie w 7tygodniu to przy ciąży z Sebkiem wyslali mnie na usg w 8tyg a potem dopiero na koniec 14tygodnia dostalam i wszystko mialam lekko przesuniete.
Stad obawiam się żeby nie bylo za pozno potem znow z tym szpitalem. Ale ze zmieniam gp to nie wiem sama czy 6 tydzien nie za szybko żeby isc? Moze jutro zadzwonię spytam w recepcji.
W ogole brzuch mi wypchalo jakbym miala wieczne wzdecie. Dziewczyny w pracy wiedziały że planujemy i pierwszy dzień po urlopie zaczęły gratulowac. Nie zaprzeczylam ale jeszcze im nie potwierdzilam ale jak to powiedziały jestem pod obserwacja -
nick nieaktualnyAnilewe przy Zojeczce byłam u ginki 5t5d to była niedz i w poniedz byłam u gp.
Mi zależy, by mieć wizyty tylko w poniedziałki, bo mam wolne. Nie chce marnować hol, ani zamienić godz/dni w pracy, bo sa ustawione pod Lubego i zlobek dlatego chciałam szybciej tego gp. Nic zobaczymy.
To tylko gp, ktory wysyła list, także możesz iść mysle. Jestem ciekawa, czy teraz tez potraktuje Cie "uważniej", czy juz standardowo.
I ja tez mam brzuch duzy czasami, a widać, bo ja wklesla jestem ale ja z facetami pracuje, to nie pytaliWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 20:10
-
ja bylam od razu jak zrobilam test z racji tego ze musze brac leki na podtzrymanie a pozatym nadal karmie moja niemowlaczke:)..
Jutro jade prywatnie do ginki zeby zdecydowala jakie leki mam brac itp..
A co do laktacji to chyba moj organizm sie przestawia na koniec karmienia bo mam chyba mniej pokarmu i slabej jakosci ..mala jest ciagle glodna, dzis musialam jej dac troche baby rice bo wyla w nieboglosy..
Pogoda super, chociaz troche slonca. Nie wiem czy tez tak macie ale dla mnie to w polsce latem powietrze inaczej pachnie;))...tak letnio
Cos sie sentymentalna zrobilam przez ta ciaze -
ANiLewe w zw z wczesniejszym klopotem to idz sobie na pryw scan po 6 tyg jak bedzie juz pompka
ja mysle ze gp po pompce , ja tak teraz zrobilam i w przypadku Lolki
mi niestety mimo ze 4ta ciaze sledzilam od poczatku - 4t4d w Irl plus beta hcg wszystko prywatnie to tabsy cytotec dostalam w szpitalu recepte dopiero 10tydz 2x po 3 scanach co tydzien i 4h czekania za kazdym razem mimo appointmentu, bylo za pozno ogolnie , dostalam mokrej goraczki,wykrwawilam i oslabilam sie niepotrzebnie plus stres psych
polecialam do Pl, crp nie bylo na szczescie podwyzszone i od razu na zabieg jak po wynikach okazalo sie ze jeszcze nie ma zakazenia - 115dc!!
Teraz madrzejsci o to zle doswiadczenie od razu bym sie decydowala na lot do Pl, po 7 tyg jak nie ma pomki to cytotec lub zabieg
My tu tez mamy lato, fajnie ze lato rzadzi rowniez na wyspach, w koncu tam pora
a czy Polna czy inny szpital wszedzie sie mamuski strange albo z jakiejs patologii spolecznej moga zdarzyc
a mimo 3 poronien ja teraz z corcia termin scanu mialam na... 13tc nic nie wczesniej wiec nawet nie szlam do szpitala, bo wczesniej mialam z 3 porobione prywatnie w tym 1y prenatalny
ciaze zarejestrowalam tylko u pl gp by miec teraz po 24tyg papiery na health i safety wypelnione
w Irl poronienie jest wciaz tematem tabu i panuje przekonanie ze jesli ciaza ma utrzymac sie to utrzyma sie, dlatego leki na podtrzymanie sa tak koszmarnie drogieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 20:41
-
nick nieaktualnyEwelina.Irl wrote:Wy tak wczesnie u gp jestescie ?
Ja poszlam prywatnie gin wypisal mi papiery do szpitala wyslalam przyszla mi wizyta a wizyte u gp mam teraz we wtorek .
Mój gp przez cała ciąże chciał mnie widzieć co 3 tyg. W międzyczasie dogladala mnie położna- taka rozpiske dali mi na samym poczatku i tego sie trzymali. Wiem, ze głownie to macanki, waga, podstawy, ale tez kontrolowi serduszko na każdej wizycie po 13 tyg i czułam sie pewniej.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
My z 2h temu wrocilismy z lasku Morasko, nic nie gryzlo tylko latalo ale wypsikalismy sie w 3
Lola nazbierala woreczek szyszek i szla rowno w lasek a maz za nia, okazalo sie ze w lasku sa sarenki o czym nie mielismy pojecia
teraz umeczona spi z nadmiaru wrazen
na drzemke miala odjazd po polud w 5min, nie chciala zejsc ze zjezdzalni w aquaparku, to maz juz mowi ze sie tym wchodzeniem i zjezdzaniem zmeczyl po 7x lub wiecej a mala dalej by zjezdzala
takze dzien b udany rodzinniemerida17 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My tez co 3 tyg w sumie, czl czuje sie spokojniejszy, szczegolnie po problemach
ja wpierw bylam po 4 tyg spr jak tam sytuacja a potem po 6 i pompka a pozniej prenatalny i nast scany co 2.5-3tyg
Tetno to spr detektorem bo b slabo czuje mimo ze dzis konczy sie 20tydz,lozysko jest na przedniej scianiemerida17 lubi tę wiadomość
-
Tak tak Merida pamiec masz dobra:-) jutro polowkowe po 10
maz chce potwierdzic czy na pewno baby girl i myslec nad imieniem
wciaz wierzy w chlopaka he he he, mowie mu zlosliwie ze na dziedzica to nada miec fit szybka armie wojownikow )))))))))))merida17, aNiLewe lubią tę wiadomość