jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzis takze b udany dzien:palmiarnia poznanska zaliczona
najwiekszym powodzeniem cieszyly sie zwierzaki i bylo kilka grup przedszkolakow
i tak Lola szukala zaby kum kum, zolwia, jaszczurek i robaczkow
plus byly tez kurki ko ko i kogutki oraz ekspozycja duzych ryb, u kazdej ryby panienka pokazywala ..ogon
na koniec wzmocnilismy sie w kawiarni tam pierogami, sernikiem z malinami i kawa
mi na szczescie po magnezie z apteki twardnienia brzucha na razie odpuscilyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 12:47
-
A no u nas tez upal . Ale musialam ubranka powkladac do komody . Musze je i tak wyprac ,wyprasowac ale to jeszcze . A ja juz nie mialam gdzie chowac ubranek dla malej wiec trzeba bylo zakupic komode .
Pojechalismy na bawialnie i nad morze . A zaraz sobie ugotuje botwine na jutro bo ma byc jeszcze cieplej wiec w domu siedziec nie bedziemy .
Raz wiecej energii a za chwile mniejsikorka@ lubi tę wiadomość
-
Niesamowite jakie dlugie włoski ma twoja córka Ewelina. Seba to dopiero po mału ma widoczne. Co prawda blondasek ale dopiero ze 3 tygodnie temu widać jak mu zaczynają nareszcie rosnąć. A jak sie urodzil to mial sporo i czarne a teraz jasniutkie i ledwo ledwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 00:50
Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
A Lolka ma slabe wlosy genetycznie na moc i kolor po mnie,nic nie da rady tu zrobic i trudno
na razie ma krotkie fryzury bo na mysie ogonki to nie ma co hodowac
dzis okulista zaliczony w Poz, pani smiala sie, ze mala to najmniejsze obrazki najlepiej widziala, oczy 2 x zakropione , badania wyszly ok i komputerowe i dna oka, nast wizyta za rok
dotarlismy za Szczeciek do baby Ireny ok, trafilismy na 2 remonty przed Pila, ruch wahadlowy ale jakos poszlo, upal zelzal troche plus dojechalismy na czas przed spora burza i ulewa na bialo normalnie -
merida17 wrote:Ja ide do ginka w poniedz i po tej wizycie chciałam iść do gp, zeby ten list wysłał do szpitala, ale akurat od poniedz ma tydzien urlopu nie wiem, czy jest sens iść do innego, wiec chyba poczekam jeszcze tydz, jak ten wroci z hol. Na oko maja 6 tyg zapasu, zeby ustalić wizytę, chyba sie wyrobia
A Ty masz jakiś plan?
Zadzwon do szpitala i sama sie umow.
Dzien dobry witam w 13tc.
W poniedzialek bylam na wizycie. Groszek ma 5.5cm, NT1.7, serduszko pieknie bije 158 uderzen na minute
Przez chwile, wraz z doktorkiem widzielismy na ekranie siusiaka Ciekawe, czy faktycznie bedzie chlopiec
aNiLewe lubi tę wiadomość
...więc teraz serca mam dwa... -
Ok udalo Ci sie bez GP wiec masz 3 scany w szpitalu i porod zarezerwowany
ale procedura jest taka ze ciaze w Irl wciaz rejestruje sie u GP i on ja, prowadzi,
rzeczywiscie placilo sie 50e za 1sza wizyte a potem za free gp i polozna jesli wizyty sa zwiazane z ciaza
bo np choroba w ciazy to juz normalnie placisz za wizyte
ja mialam tak przy Lolce ze wyniki krwi ktora mi gp pobrala odebralam dopiero na pismie w szpitalu na wizycie ze scanem w 13tyg, ale wczesniej telefonicznie dowiadywalam sie czy wyniki wyszly ok
teraz przepisy chyba zmienili bo ja za 1sza wizyte u gp w Limerick w Medipolu nie placilam
oczyw kazdy kombinuje jak moze bo 50e piechota nie chodziWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 20:20
-
W moich poprzednich dwoch ciazach 1sza wizyta u gp ograniczala sie do nasikania na patyczek i krotkiego wywiadu
To ze nie zarejstrowalam sie przez GP nie oznacza, ze nie podlegam juz jego opiece. Wszystkie kolejne wizyty zamierzam odhaczyc
...więc teraz serca mam dwa... -
No tak jak piszesz wygladaja wizyty u niektorych gp: wywiad, cisnienie, waga i test ciazowy na siusiu, czasem tez pobieraja krew a wynik do odbioru w szpitalu
ja teraz rejestrowalam u gp tylko po to by miec papiery na zwolnienie po 24tyg, tak to samodzielnie scanow i wynikow pilnuje i robie, wszystko w sumie prywatnie jak w poprzedniej ciazy
natomiast szpital i wizyty w nim totalnie odpuscilam
to co robia tu w 3h plus w szpitalu mialam zrobione na 1ej wizycie u pl gp i gina w 30min -
A nie ma problemu
Ja prowadzilam i prowadze ciaze w 2 krajach bo tak wypada akurat nam najlepiej i czujemy sie bezpieczni medycznie
ostatnio dowiedzialam sie np na party od poloznej ze szpital maternity w Lck nie ma wlasnego lab i probki woza do regionala po czym przywoza wyniki.. -
Mi dawal papiery dybkowski z nicola sama wysylalam bo i tak u niego staralismy sie o nicole a jak poszlam na potwierdzenie i sprawdzic czy wszystko dobrze bo bylam na clo to wyslalam wtedy . Tym razem bylam u ahmeda bo byl Dybkowski na urlopie i tez mi wypisal papiery do szpitala jak mam placic gp za sikanca to wolalam isc na usg .
Ale tez robily tak znajome ze dzwonily do szpitala i sie umawialy na pierwszy scan .
Ja mialam scan teraz w 13 tyd 22 i wiecej juz nie bede miala tak mi pow gdzie mowilam jej o lozysku ze jest nisko i to olala cieplym moczem .
Majanna gdzie rodzisz ?
-
Ja jakos medycznie nie czuje sie w Ie bezpiecznie bo oni duzo olewaja . Albo tez zle diagnowy stawiaja taka jest prawda licza sobie za to bog wie jakie pieniadze a efektow nie ma .
Tak samo jak i szpital .
Ale jak tu mieszkam siedze tu rodze tez tu . Jesli wiem ze cos nie tak jade do pl gina i wiem ze zrobi tak jak w pl .
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Majanna wrote:Hej. Rodze w Rotundzie, tak jak poprzednio. Ciaze przebiegaly bezproblemowo to i bylam zadowolona z opieki. Mam nadzieje ze i tym razem tak bedzie.
A Ty, Ewelina?Majanna lubi tę wiadomość