Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis takze b udany dzien:palmiarnia poznanska zaliczona
    najwiekszym powodzeniem cieszyly sie zwierzaki i bylo kilka grup przedszkolakow
    i tak Lola szukala zaby kum kum, zolwia, jaszczurek i robaczkow
    plus byly tez kurki ko ko i kogutki oraz ekspozycja duzych ryb, u kazdej ryby panienka pokazywala ..ogon
    na koniec wzmocnilismy sie w kawiarni tam pierogami, sernikiem z malinami i kawa

mi na szczescie po magnezie z apteki twardnienia brzucha na razie odpuscily

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 12:47

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wysprzatalam caly dom . A teraz usiadlam . Nicola wdtanie zje obiadek i pojedziemy moze na bawialnie z okazji dnia dziecka :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Ewelina jakie Ty masz sily i powera, normalnie wijesz gniazdko :-)

my zmeczeni upalem ogolnie, bo czl nieprzyzwyczajony i w ogole skora biali jak mlynarze ;-)
    No ale juz w niedz frry i koniec walizek na pare tygodni

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no u nas tez upal . Ale musialam ubranka powkladac do komody . Musze je i tak wyprac ,wyprasowac ale to jeszcze . A ja juz nie mialam gdzie chowac ubranek dla malej wiec trzeba bylo zakupic komode .
    Pojechalismy na bawialnie i nad morze . A zaraz sobie ugotuje botwine na jutro bo ma byc jeszcze cieplej wiec w domu siedziec nie bedziemy . :)
    Raz wiecej energii a za chwile mniej :)

sikorka@ lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05433c1dc638.jpg

Nicola dala sobie zrobic warkocza bo po za kitka nie udawalo mi sie nic zrobic bo nie usiedziala az tyle :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesamowite jakie dlugie włoski ma twoja córka Ewelina. Seba to dopiero po mału ma widoczne. Co prawda blondasek ale dopiero ze 3 tygodnie temu widać jak mu zaczynają nareszcie rosnąć. A jak sie urodzil to mial sporo i czarne a teraz jasniutkie i ledwo ledwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 00:50

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielewe nicola ma ciemny blad tu na zdjeciu miala mokre wlosy po kapaniu wiec one byly jeszcze ciemniejsze .
    Sebastian to sliczny chlopoec . Szkoda ze tak daleko mieszkacie :*

aNiLewe lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Lolka ma slabe wlosy genetycznie na moc i kolor po mnie,nic nie da rady tu zrobic i trudno
    na razie ma krotkie fryzury bo na mysie ogonki to nie ma co hodowac

dzis okulista zaliczony w Poz, pani smiala sie, ze mala to najmniejsze obrazki najlepiej widziala, oczy 2 x zakropione , badania wyszly ok i komputerowe i dna oka, nast wizyta za rok

dotarlismy za Szczeciek do baby Ireny ok, trafilismy na 2 remonty przed Pila, ruch wahadlowy ale jakos poszlo, upal zelzal troche plus dojechalismy na czas przed spora burza i ulewa na bialo normalnie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Ja ide do ginka w poniedz i po tej wizycie chciałam iść do gp, zeby ten list wysłał do szpitala, ale akurat od poniedz ma tydzien urlopu :/ nie wiem, czy jest sens iść do innego, wiec chyba poczekam jeszcze tydz, jak ten wroci z hol. Na oko maja 6 tyg zapasu, zeby ustalić wizytę, chyba sie wyrobia ;)
    A Ty masz jakiś plan?

Zadzwon do szpitala i sama sie umow.

Dzien dobry :) witam w 13tc.
    W poniedzialek bylam na wizycie. Groszek ma 5.5cm, NT1.7, serduszko pieknie bije 158 uderzen na minute :)
    Przez chwile, wraz z doktorkiem widzielismy na ekranie siusiaka :D Ciekawe, czy faktycznie bedzie chlopiec :)

aNiLewe lubi tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej w Irl jest tak ze to GP umawia do szpitala kobiety w ciazy na scany i po inne dodatkowe badania
    wyjatkiem sa emergency przypadki kiedy jedzie sie z marszu samemu i czeka h y na lekarza

Majanna gratuluje udanej wizyty i wynikow Maluszka

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak doradzil Dybkowski. Dzwonilam i dwa pozniej dostalam list.
    Po co placic €50?

7470vfxmkaynkjbz.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok udalo Ci sie bez GP wiec masz 3 scany w szpitalu i porod zarezerwowany

ale procedura jest taka ze ciaze w Irl wciaz rejestruje sie u GP i on ja, prowadzi,
    rzeczywiscie placilo sie 50e za 1sza wizyte a potem za free gp i polozna jesli wizyty sa zwiazane z ciaza
    bo np choroba w ciazy to juz normalnie placisz za wizyte

ja mialam tak przy Lolce ze wyniki krwi ktora mi gp pobrala odebralam dopiero na pismie w szpitalu na wizycie ze scanem w 13tyg, ale wczesniej telefonicznie dowiadywalam sie czy wyniki wyszly ok

teraz przepisy chyba zmienili bo ja za 1sza wizyte u gp w Limerick w Medipolu nie placilam

oczyw kazdy kombinuje jak moze bo 50e piechota nie chodzi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 20:20

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moich poprzednich dwoch ciazach 1sza wizyta u gp ograniczala sie do nasikania na patyczek i krotkiego wywiadu :)
    To ze nie zarejstrowalam sie przez GP nie oznacza, ze nie podlegam juz jego opiece. Wszystkie kolejne wizyty zamierzam odhaczyc :)

7470vfxmkaynkjbz.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jak piszesz wygladaja wizyty u niektorych gp: wywiad, cisnienie, waga i test ciazowy na siusiu, czasem tez pobieraja krew a wynik do odbioru w szpitalu

ja teraz rejestrowalam u gp tylko po to by miec papiery na zwolnienie po 24tyg, tak to samodzielnie scanow i wynikow pilnuje i robie, wszystko w sumie prywatnie jak w poprzedniej ciazy
    natomiast szpital i wizyty w nim totalnie odpuscilam
    to co robia tu w 3h plus w szpitalu mialam zrobione na 1ej wizycie u pl gp i gina w 30min :-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty nie rodzisz tutaj? (Przepraszam, nie doczytalam)

7470vfxmkaynkjbz.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie ma problemu :-)
    Ja prowadzilam i prowadze ciaze w 2 krajach bo tak wypada akurat nam najlepiej i czujemy sie bezpieczni medycznie

ostatnio dowiedzialam sie np na party od poloznej ze szpital maternity w Lck nie ma wlasnego lab i probki woza do regionala po czym przywoza wyniki..

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dawal papiery dybkowski z nicola sama wysylalam bo i tak u niego staralismy sie o nicole a jak poszlam na potwierdzenie i sprawdzic czy wszystko dobrze bo bylam na clo to wyslalam wtedy . Tym razem bylam u ahmeda bo byl Dybkowski na urlopie i tez mi wypisal papiery do szpitala jak mam placic gp za sikanca to wolalam isc na usg .
    Ale tez robily tak znajome ze dzwonily do szpitala i sie umawialy na pierwszy scan .
    Ja mialam scan teraz w 13 tyd 22 i wiecej juz nie bede miala tak mi pow gdzie mowilam jej o lozysku ze jest nisko i to olala cieplym moczem .

Majanna gdzie rodzisz ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakos medycznie nie czuje sie w Ie bezpiecznie bo oni duzo olewaja . Albo tez zle diagnowy stawiaja taka jest prawda licza sobie za to bog wie jakie pieniadze a efektow nie ma .
    Tak samo jak i szpital .
    Ale jak tu mieszkam siedze tu rodze tez tu . Jesli wiem ze cos nie tak jade do pl gina i wiem ze zrobi tak jak w pl .

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Rodze w Rotundzie, tak jak poprzednio. Ciaze przebiegaly bezproblemowo to i bylam zadowolona z opieki. Mam nadzieje ze i tym razem tak bedzie.
    A Ty, Ewelina?

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna wrote:
    Hej. Rodze w Rotundzie, tak jak poprzednio. Ciaze przebiegaly bezproblemowo to i bylam zadowolona z opieki. Mam nadzieje ze i tym razem tak bedzie.
    A Ty, Ewelina?
    W coombe. :) tez tak jak poprzednio . No i najblizej bo z Tallaght dostac sie do centrum w ciagu dnia jak zlapie ciezko .

Majanna lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ