Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja historie z niewykrytymi ciazami blizniaczymi to 35lat do tylu jak nie bylo usg
    na blizniaki to raczej wiecej jest beta hcg plus innych nieprzyjemnych objawow typu mdlosci

13tc to na pewno dadza Ci posluchac serce jesli prywatnie a moze i panstwowo kto ich tam wie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko tutaj mało kto robi bete, zreszta moja historie sa stare, bo 50 lat temu to i prądu nie było ;)
    Przy dzieciach były skany i mowil, ze nie było widać tego drugiego ;)
    Ciagle sie ze mnie nabija, ze wyglądam jak jego zona, chuda, tracę kg i te wymioty i mdłości ;)
    No, ale ja wierze, ze jak mowia jedno, to jedno ;)
    A! To drugie wylecialo jak wystrzelone z procy po pierwszym ;)

• Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) w końcu się przemogłam i chciałam się umówić do GP, ale jakiegoś mam pecha i nikt nie chce zarejestrować ani mnie ani dziecka, Full i ch*j(dzwoniłam do 4 najbliższych przychodni) :/ musze chyba się do Wexford przejechać, bo to jakaś paranoja :/ chyba, ze jest jakiś akapit, że w ciąży mają obowiązek mnie zarejestrować :D
    W Castlebar mnie tak trzymali, ponieważ, na porodówce dostałam gorączki i od razu antybiotyki, młody też był na antybiotyku 5 dni i to na oddziale dla wcześniaków :/ (dziwnie to wyglądało jak moje dziecko 4.125g leżało z takimi maluszkami :) nikt się tego nie spodziewał, do samego dnia porodu, ze może być coś nie tak, poza tym próżnociągiem go targali oj, mieliśmy z nim na początku (jeść też nie chciał, ale sama się nie dziwie, jak mu wsadzili sondę do nosa, to po co miał pracować buzią, jak mu leciało bezpośrednio do brzuszka :D)

Limerikowo lubi tę wiadomość

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lol Marpati to mialas przezycia z 1ym dzieckiem, no nie zazdroszcze
    ale ok ze sie wszystko dobrze ostatecznie skonczylo
    z ta temp u malego to moze gbs byl czyli paciorkowiec lub inna zaraza Was zaatakowala, wiadomo po porodzie male I kobieta sa b podatne

to synek b duzy jak na wczesniaka ponad 4kg, moze teraz sobie krzywa cukrowa sprawdz na wszelki wypadek po 20tc, wiadomo smaczne to to nie jest fe ale trzeba

no u nas tez byl klopot z jedzeniem bo mala zacpana po dolarganie znieczuleniowym a ja jak na kacu z bolem glowy 5dni, ale po glukozie na 3 dzien ruszyla z jedzonkiem pelna para

z ta rejestracja ciazy to chyba jakas rejonizacja panuje teraz czy co ? choc jak prowdzilam do 2 scanu w Cork mimo ze mieszkam w Lck to nie bylo klopotu 2 lata temu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 18:44

Marpati lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racja Merida no tak z ta beta w Irl to zawracanie kijem rz Shannon, skoro na 1y wynik czeka sie tydz na kolejny tez to co z czym porownywac..., to trzeba miec big cierpliwosc a tu pierwsze tyg czl jak na szpilkach, szczegolnie po klopotach I nie ma to w sumie sensu badanie tu, tylko w Polandii lub na kontynencie gdzie wynik jest w ciagu pare h lub tu odczekac swoje do scanu w 7tyg do serduszka

mam nadz ze wkrotce mdlosci Ci odpuszcza, zadna przyjemnosc plus jak jeszcze tracisz na wadze, ale potem odbijesz he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 18:51

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oni nie wiedzieli od czego, ja dostałam antybiotyk dożylnie i później tabletki, a mały profilaktycznie :/ nie mieli gdzie go dać bo miał wenflon w nóżce. Duży był, ale mój partner tak samo duży sie urodził. Krzywą cukrową i insulinę robię co 4 miesiące (mam problemy z insuliną i jestem na tabletkach) także z tym ok. Na usg w poniedziałek powiedzieli mi ze dziecko ma 3.600, a urodziłam w piątek rano 4.125także na nich trzeba brać poprawke :)
    Zadzwoniłam do Wexford (40 km ode mnie), tam nie ma problemu, mam przyjechać wypełnić formę i to wszystko :)

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra kuchnia pomalowana zostal salon , sypialnia i lazienka .
    Mnie tez na tallaght do gp na maternity nie przyjeli a chodzilam tam z nicola .
    Wiec musialam sie zapisac do centrum i tak dojezdzam .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżacie Ewelina przed narodzinami?

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy miec mieszkanie na wynajem odmalowane I odwiezone plus new pralka

mam nadz ze tak bedzie ale trudno w koncowce ciazy sie pruc, badz co badz kase babka dostala przez agencje na remoncik

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    Odświeżacie Ewelina przed narodzinami?
    Tak . Odswiezalismy przed nicoli narodzinami jakies 2,5eoku temu wiec czas i pora .

Nicola nadal przeziebiona kupilam inhalator i inhalacjie robimy . Jutro do lekarza dopiero mamy .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ktory dzien juz Nikol chora?
    dobry pomysl z tymi inhalacjami

Szkoda bo pogoda w miare, Lolusia uganiana 1.5h na placu spi i regeneruje sie, sama dzis legla kolo mnie a zwykle to jeszcze skacze kolo wyrka na ksiazki i maskotki

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lim od pon . Ale goraczki nie ma . Niby poprawa jest . Chcialam ja umowic jak najszybciej ale przyjmuje tylko bardzo chorych od reki . A jak nie ma goraczki i nic takiego to dopiero na jutro wizyta .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo ze Mama wie najlepiej jak sie dziecko ma I jak leczyc, w domku najlepiej bo w przychodni pacjent oslabiony jeszcze cos moze zalapac gorszego
    no od pon to juz czas na GP

u nas wlasnie tez tez przeziebienia przechodza bez goraczki, Lolusia choruje jak maz niestety, goraczka jest dopiero jak jest juz b zle
    natomiast ja jak mam pzreziebienie to od razu czuje bo organozm temp podwyzsza I walczy goraczka w 1ej kolejnosci

u dzieci to takie ups down, niby wydaje sie czasem ze poprawa I nas to zwiodlo w grudniu I lekarke w szpitalu tu a za 15h juz bylo b zle pod kroplowka w Pl

ja to lece z Lolka po 4 dniach domowego leczenia taka mam panike,sobie to wiem jak pomoc ale ja, to boje sie leczyc, moze jka wieksza bedzie to lemsip w akcji, mi tam pomaga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 17:30

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina życzę zdrowka.
    Wierze, ze inhalacje pomogą! U nas to jest strzał w 10. Sama sol fizjolog, raz dwa przechodzi i tanie i bez faszerowania dziecka.
    Trzymam kciuki!

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nicoli poprawe widze od 2 dni . Ale ide dla spokoju i zeby ja osuchala . Kataru tez juz nie ma takiego jak miala .
    No zobaczymy jutro co nam powie
    50€ jutro nie moje o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 18:40

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas jest GP za free w programie under 6

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie. Dlaczego nie idziesz na program opieki do 6 lat za darmo?

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba standard, bo u mnie tez to funkcjonuje.

Edit:
    Ewelina możesz jeszcze dzis wypełnić aplikacje online i wybierz swojego gp. Zrób zdjęcie, na dowód i moze jutro nie zapłacisz za wizytę. Ten program należy sie wszystkim bez wyjątku. Powiedz, ze złożyłas aplikacje i czekasz na kartę. U mnie taka słowna deklaracja wystarczyła i nie placilam, a karta była chyba po 2 dniach ;) warto spróbować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 19:48

Ewelina.Irl, aNiLewe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANiLewe, a Ty juz wrocilas do formy? Zero mdłości i innych upierdliwych dolegliwości?

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no wlasnie dwa razy zapisywalam na gp free na nasze rejony i nas odzucili .
    Jutro sie zapytam jak to wyglada u nich . Bo jak szukalam jej na liscie to nie bylo jej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 21:56

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ