jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
no wlasnie patrzalam prognoze zeby sie spakowac na 3tyg potem maz dowiezie ubrania na chlodniejszy wrzesien I widze ze lato w pelni, mam nadz ze jakos z Lola sie zaklimatyzujemy plus nie spuchne bardzo
dzis znajomy z Poz przyslal wiadomoc ze w aucie mial tylko 42 stop C tak ladnie nagrzalo sie na parkingu
u mnie juz III trym fakt ,teraz leci 29tc, takze gonie EwelineEwelina.Irl lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gratulacje pompki aNiLewe oby tak dalej ok do przodu!
my juz spakowani , dzis po polud jedziemy do Dub na lot jutro rano
safe journey w tych niebezpiecznych czasach, przyjemnosc podrozowania znikla jak dla mnie calkowicie a mus przemieszczania sie raczej z punktu a do b, czl szczesliwy jak ziemie z powrotem jak Papiez ucaluje
spodziewamy sie wiekszych I szczegolowych kontroli bagazu
a ja jeszcze glodna, wsunelam wlasnie miseczke weetabixa z mlekiem I rodzynkami, coreczka tez jeszcze nie spi, bo kopie ze ho hoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 02:22
-
Ja sie witam w drugim trymestrze
Pogoda u nas nijaka. Niby cieplo ale czarne chmury od rana.
Moje dziecie od rana udawalo ze jest psem. Jakie zabawy. A jaki sie madralinski zrobił poucza nas non stop albo krzyczy uważaj itp. Mowie do meza ze trzeba uwazac bo gabka chłonie. Na szczęście mowi prosze daj. Przepraszam. dziękuję. Bez problemowo.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
a dziekuje, pobyt jak pobyt ale cel najwazniejszy
wczor jeszcze wstepnie ogarnelismy mieszkanie wynajmowane, ogolnie jest ok ale niestety sa braki typu ok odkurzacz, mikrofala, suszarka na ubrania, problem z pralka, ''garnki'' niezaslugujace na to miano... takze niewesolo, pracujemy nad tym w zakresie wlasnym plus od pon Wlascicielka ma pralke fix
plus oczywiscie sprzatansko, mialo byc wszytsko zrobione a prosil pan musial zrobic sam
na szczescie czesc rzeczy mamy dodatkowych z wlasnej wlascicielskiej piwnicy I maz juz dzis ma ost kurs tam
wczoraj to naklnelam na pralke I Wlascicielke mieszkania bo w pt zaklinala ze pralka jest ok...
mazrozmawial z kolega I podobno rynek wynajmow tak wyglada w PL, landlord nie inwestuje a kase bierze..
nasze mieszkanie wynajete jest w ok standardize, dla mnie nie do pomyslenia jest by byly takie big braki, no ale jaki pan taki I kram
badz co badz dilujemy do przodu, dzis zakupy ''brakow'' I odpisujemy faktury od podatkow
wczoraj tez sprzatajac klatke schodowa ( moja wlasna inicjatywa bo widzialam sporo piasku I mowie do meza ze bedzie nam sie nosic z tego parteru ze ho ho, no I po sprztaniu o wiele jasniej ) az 3 sasiadow wyhaczylam I pogadalismy ze zmiana lokatorow, przed nami mieli studentow I bylo wesolo na party, jeden sasiad przyniosl nam 3 kobialki papierowek I dzis robimy kompocik dla Lolki, reszte przejmie mama jak bedzie na dzemy mniam
sasiad kasy nie chcial wiec wyslalam meza z big czekolada z podziekowaniem
a dzis cos spac nie moge,coreczka od 2ej nocy na glowe mamy nozki sobie zaklada nad ranem, lozeczko-tapczanik ma byc jutro/pojutrze uff, a spi nam na drzemki po 3h wow, tak jest wywietrzona po 2h rano w piaskownicy I na placu zabaw/spacerze
dzis juz 5 x ja, przykrywalam przescieradem I @5am zorientowalam sie ze pupe ma I tak gola, papmperka sobie zdjela , no to akcjawsuniecia maty by nie bylo powodzi na sofie
maz tez juz nie moze spac I dziala od sniadania poranno-rannego pilnie he he, tez wije gniazdko dla drugiej Panienki
dzis Termy Maltanskie I zakupy sprzetowe po sjescie, cos mi sie widzi ze w 3 rowno bedziemy aaa robic
to by bylo wstepnie tyle nowego u nas
slemy Wam duuuuzo slonka I cieplaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 05:51
-
u nas Lola raczej jest na daj I chodz, sama I nie chce, ale w sklepie ladnie powiedziala ze ''banany sa''
to super ze Sebastaian juz zlapal formy grzecznosciowe, moje siostrzenice 3lata I 7lat raczej sa na bakier tu, wiadomo ze rodzice nie uzywaja..
u nas Lolusia z ''przepraszam'' sie smieje, moze jest w tym wyrazie za duzo szeleszczacych spolglosek ktore ja, smiesza hehe
tez do meza mowie by uwazal co mowi bo mala ma otwarte uszy I glowe, by mu potem gdzies czegos publicznie nie powtorzyla ''ladnego slowka'' bo burak bedzie na twarzy -
nick nieaktualnyDzień Dobry!
U nas juz 16 tydz, jutro lecimy do Pl, w piatek sluchalam serducha, także jest bdb.
I najważniejsze powoli wracam do żywych!! Wizyty w łazience robią sie sporadyczne i juz tak nie boli, mózg wrocil na swoje miejsce, brzuch rośnie.
Ewelina, jak tam zdrowko Nikoli? Chyba nie doczytalam, ale inhalacje pomogły?
Trzymajcie sie ciepło, zdrowo i dzielnie!!aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Merida tak pomogly bylismy u lekarki i kaxala inchalacjie robiv bo ona juz niec nie slyszy i gardlo ok . Wiec inhalacja sie zdala . Ale dzis znow wstala z katarem . Takie mamy pogody .
My dzis caly dzien na shopingu szukamy glosnikow do tv i szawki ale szawke upatrzylismy w ikea pojechalismy po nia i za dluga w kartonie zeby wejsc nam do auta bezemnie i bez nicoli dalo by pewnie rade wiec na dniach piotrek ma kurs do ikea .
Nicola dzis zaskoczyla mnie nowym slowem . Przyszla do mnie z rana z bajka i mowi mamo przeczytasz ? Albo przyniesie tablice magnetyczna i mowi pisac ?
Papuga juz coraz wiecej mowi i wie jak skladac i kiedy powiedziec . Niedlugo mnie przegada .
Tak jak anielewe mowi trzeba uwazac co sie mowi .merida17 lubi tę wiadomość
-
O czytam ze progres jest spory z mowa u naszych Dzieci , to b dobrze, nareszcie idzie sie powoli dogadac ufff, tak dlugo na ten moment czekalo sie
my tez jutro ikea komoda , ktora potem wstawimy na poznanskie mieszkanie
katary to masakra u maluchow, nas i dziecko te 10 dni umecza ze ho hoWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 21:18
-
nick nieaktualnyTo dobrze, ze inhal działają.
U nas katar skrócił sie do 3 dni odkąd zapodaje sol fizj. Skończyło sie ciąganie nosem i gluty po kolana, zapchany nos w nocy i co tam jeszcze. Na szczescie to sporadyczne sprawy teraz! Moze jest starsza, zeby juz wyszły, wiec tez moze inaczej to juz przechodzi- ale niczego nie musze w nią ładować co chwile, bez lekarstw i wspomagaczy i to mnie cieszy!Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
Witam czy mogę dołączyć?
U mnie to dopiero sam początek... gdzieś 6 tydzień... ale chętnie bym popisała z bardziej doświadczonymi mami w Irl..
co prawda mam dwoje dzieci ale w Irl mieszkam dopiero 2 lata
PozdrawiamLimerikowo, Ewelina.Irl, merida17, aNiLewe lubią tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś