X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida spokojnego pobytu w pl. Idziecie na jakies badania usg cokolwiek?

Lim tak to juz jest po studentach landrord musiałby chyba wszystko wymienić zeby nowi wynajmujący byli w pleni zadowoleni.

My też mamy inhalator takze warto miec przy początkach infekcji.

Witaj nowa mamo. Skad jestes. To twoje pierwsze dziecko? I wielkie gratulacje

Gaduaaa lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pralka naprawiona, zaliczyla serwis w warsztacie, z naszymi studentami nie bylo akurat tak zle i nic nie musielismy w sumie wymieniac tylko malowansko i sprzatansko
    z pralka bylo jeszcze tak ze maz ok obstawil ze siadla grzalka bo przy 40stop pralka zaciagnela wode i byl stop, podobnie przy 30, odpoczynki sobie robila
    siadly styki przy grzalce, pan fachowiec stwierdzil ze maz musi sie ok znac ;-) tak przekazal mezowi pochwale wlasciciel mieszkania

ale wiadomo wszystko zalezy od ludzi, badz co badz tu sie landlordy nie popisali co do wyposazenia czy czystosci, dzis ikea zaliczona 2 komodki kupione beda na naszym poz mieszk potem a teraz dla corek na garderobe, sztuce tez ok kupione bo tu ogryzki i jeszcze z 3 gary potrzebne , bo w tych co sa to strach gotowac no chyba ze podczas wojny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 22:38

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa mamusie pewnie ze mozesz rozgosc sie i czuj sie jak u siebie :)
    Gratuluje kolejnej ciazy :)
    Merida udanego urlopu .

Kurde czy wy tez macie problem z bezsennoscia? Krecenie sie z boku na bok doprowadza mnie do szalu !

Gaduaaa lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z Pl ;)

Nie ide do ginka. Mój ma słaby sprzęt, a iść do nieznanego tak dla zasady, bezsensu chyba.
    Rozwazalam to, ale w piatek słyszałam serduszko, wiec daje sobie spokój. Jak wrócę to bede umawiac sie na polowkowe.
    Leci to, ze hej!!

Ewelina, ja miałam takie bezsenne noce, jak miałam zwolnienie przez te 3 tyg. Odsypialam troche w dzien, nic nie robiłam konkretnego i chyba brak zmęczenia (pomijając mdłości) było tego przyczyna.
    Odkąd wróciłam do pracy, problem sie skończył ;) chociaz pozna pora mego pisania wskazuje inaczej ;) ha ha!

Witaj Nowa Mamusiu!
    Gratuluje pozytywnego testu!!!

aNiLewe, Ewelina.Irl, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja walcze tez na sen nad ranem po 5.to chyba jest juz nam coraz ciezej z kazdym dniem az do rozwiazania
    Ja czekam na przyjemnosc glukozy.wyniki krwi i siuskow pobrane do analiz

aNiLewe, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczor wizyta ginekologiczna ok wypadla.mala pomiedzy 1330 a 1430g.pupa do dolu teraz ale ma jeszcze czas i miejsce na zmiane pozycji
    Wymiarowo dziecko ok plus szyjka 4.5cm zamknieta.plynu iloscowo w normie
    Coreczka pokazywala stopki raz podeszwe a raz cala nozke
    Nast wizyta 19go po poludniu

aNiLewe, Ewelina.Irl, merida17 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lim tak sie zastanawiam to moja malo wazyla na scanie w 34 tc bo 1700?
    My walczymy z myszami skad te dziadostwo wychodzi nie mam pojechia .
    Nicola spi na drzemce . A ja jem obiad w spokoju .
    Te noce sa straszne . Jak poszlam na zwolnienie moglam spac teraz bardziej doskwiera bezsennosc . I po calym dniu mimo ze jestem padnieta bo trzeba zrobic to czy tamto nicola nie da odpoczac czy spacer itp . Aby do wrzesnia . Juz coraz blizej .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    Merida spokojnego pobytu w pl. Idziecie na jakies badania usg cokolwiek?

Lim tak to juz jest po studentach landrord musiałby chyba wszystko wymienić zeby nowi wynajmujący byli w pleni zadowoleni.

My też mamy inhalator takze warto miec przy początkach infekcji.

Witaj nowa mamo. Skad jestes. To twoje pierwsze dziecko? I wielkie gratulacje
    To będzie moje trzecie... :) po ponad 6 latach przerwy i z kilkoma gratisami w postaci Hashimoto i wirus EBV ... dlatego starsznie się boje.. nawet bardziej niż pierwszej ciąży.. no i ta opieka nad cieżarną w Irlandii... masakra

edit: mieszkam w Co. Waterford :)

a wy? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 15:46

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduua ja tez mam niedoczynność i hashimoto i nie zapomnę jak moja endo w pl powiedziała ze najpierw to muszę zajsc w ciaze a potem bedzie ja bardzo ciezko utrzymać. Zalamalam się ze pewnie nigdy nie zajde w ciążę. Pierwsza stracilam ale zaraz potem znow bylam w ciąży i mam 2 letniego syna. Teraz czekamy na drugiego szkraba i wiesz co? Ciąża przebiega prawidłowo. sprawdzam częściej poziomy hormonów i wcale nie wariuje.
    Tobie tez życzę bardzo nudnej (o ile sie da z 2 szkrabów) ciąży.

Mam problem natomiast z synem bo ciagle chce całować i przytulac brzuch i co jest ok jak stoje ale jak np rano lezymy i lenichujemy to strasznie mi sie kladzie na brzuch bo tam dzidzia. Gp mowila ze to ok ale jak u was?

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veronica Domi skonczyla 2 latka. Potem mala Eweliny i chyba Agatki i Justyny.
    Rosna nam bable

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadua my z Tallaght dublin 24
    Anielewe to prawda rosna szybko dzieci i kiedy te 2lata minely ?
    Nicola 2latka 30wrzesnia . Wiec porod i urodziny przed nami .
    Z nicola mam ten sam problem nie uwaza wogole na brzuc .
    Robi puk puk i wola Lenka tyle ze ja stopuje troche bo te puk puk nie jest wcale lekkie ale tez z rana kladzie glowe przytyka ucho i mowi mama dzidzia . Wszedzie musze uwazac na nia . Zeby czegos nie odwalila co jej sie czesto zdaza .
    No cos trzeba przetrwac .
    Justyny Adas w lutym 2 latka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 23:23

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko mi sie wydaje ze brakuje postów?

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem co sie dzieje nie chce dodawac mi postow dopiero za ktoryms razem .
    Tak odpowiedzislam . My tallaght , Dublin 24 .
    Bylam dzis w szpitalu ns wizycie . Mam cos w moczy wslali do badania mocz maja dzwonic . Wrocilam do domu i mam nieregularne skurcze jutro 36tc . Pytala sie czy mnie cos boli to jej wszystko pow . I ze mialam tez ostatnio skurcze . Kazala wrazie cos jechac . Narazie czekam zobaczymy .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brakuje . Wskoczyla ostatnia strona ktorej brakowalo i znow brakuje dzisiejszej :\ co cheila cos robia i wkurza mnie juz te ovu

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sie melduj Ewelina jeszcze cie pogoni szybciej ;)

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze Ci Ewelina bys sie jeszcze nie rozpakowala bo masz 2tyg minimum, moze wez magnez podwojna dawke i nospe i lezenie to skurcze wycisza sie
    a co ile min byly te skurcze ? moze mala pcha sie juz troche za wczesnie na swiat
    pewnie tu decyduje tez lozysko bo mialas nisko

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze zjadlo moj wczor post o myszach
    moze tez na belly kursuja....

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wrocilismy z term i trwa usypiansko na drzemke, mala wskoczyla do new lozeczka- tapczanika, mam nadz ze zasnie sama, maz sprzata schody, 1y raz ja oprzatnelam, ok spali ciazowy brzuszek, po tyg juz w 1ne spodenki zmiescil sie jupi taki ma poznanski work out oby tak dalej kontynuuowal
    jutro wraca do IRL, bedzie z nami za 2,5tyg, jutro tez moja mama do nas dolaczy do pomocy i towarzystwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 12:33

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co racja to racja. Urodzic wcześniej bym chciała żeby nie czekać znow po terminie ale to tak gora kilka dni przed. Takze Ewelina Limerikowo ma racje. Z kanapy Nicolce proponuj zabawy i sie oszczędzaj.

My lecimy do Polski za miesiąc i juz po malu nie moge się doczekać kto tam mieszka pod moim sercem. Jakie mialyscie uczucia jak szlyscie na usg kiedy poznalyscie plec?

A bakus dzis rano odmowil wspolpracy przy ubieraniu. Pieluchy nie chcial i ganialam za nim az w koncu odpuscilam i ubralismy tylko majetczki i spodnie. Oczywiście radocha byla ogromna z pierwszego siku w spodnie i kaluza na podłodze. Szybko krzyczy ze siku i trzeba isc na gore przebrac. Wiec tlumacze po raz kolejny ze trzeba wczesniej powiedzieć to pójdziemy na nocnik. Drugie raz juz taki wesoly nie byl jak sie zsiusial i rozplakal sie i szedl okrakiem szybko na gore. A na schodach lezal pampers wziął go do reki i krzyczy w placzu do mnie ze chce pampersa ubrac. Teraz to ja sie usmialam. Mowie ze rano nie chcial wiec dzis mamy dzień bez pampersa. Zobaczymy jak pojdzie caly dzien. Moze bedzie postęp a moze nie.

Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANiLewe powodzonka w odpamperkowamiu, my mamy 1pot na dole wyzszy wygodniejszy grajacy a zwykly na gorze
    tu w Poz potty jest niski zwykly ale w uzyciu od rana ;-)

W Pl Ewelina to lezalaby te 2tyg w szpitalu na podtrzymaniu a maz zajmowalby sie Nikol
    moze jest taka mozliwosc by mama Ewelina wczesniej przyjechala pomogla przy Nikol a Ty polegiwanie
    lepiej jednak bobas donoszony bo wczesniaki sa b wrazliwe i lepiej juz nie wracac do szpitala

moja kol urodzila 7tyg wczesniej, normalnie w Lck wypuscili po 2dniach z 2kg baby ale byl problem z drgawkami plus niedowlad pr cz ciala do dzis, noga i reka w rehabilitacji , klopot z niemowieniem

takze lepiej niech bobasy siedza do konca

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ