jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Merida spokojnego pobytu w pl. Idziecie na jakies badania usg cokolwiek?
Lim tak to juz jest po studentach landrord musiałby chyba wszystko wymienić zeby nowi wynajmujący byli w pleni zadowoleni.
My też mamy inhalator takze warto miec przy początkach infekcji.
Witaj nowa mamo. Skad jestes. To twoje pierwsze dziecko? I wielkie gratulacjeGaduaaa lubi tę wiadomość
-
No pralka naprawiona, zaliczyla serwis w warsztacie, z naszymi studentami nie bylo akurat tak zle i nic nie musielismy w sumie wymieniac tylko malowansko i sprzatansko
z pralka bylo jeszcze tak ze maz ok obstawil ze siadla grzalka bo przy 40stop pralka zaciagnela wode i byl stop, podobnie przy 30, odpoczynki sobie robila
siadly styki przy grzalce, pan fachowiec stwierdzil ze maz musi sie ok znac tak przekazal mezowi pochwale wlasciciel mieszkania
ale wiadomo wszystko zalezy od ludzi, badz co badz tu sie landlordy nie popisali co do wyposazenia czy czystosci, dzis ikea zaliczona 2 komodki kupione beda na naszym poz mieszk potem a teraz dla corek na garderobe, sztuce tez ok kupione bo tu ogryzki i jeszcze z 3 gary potrzebne , bo w tych co sa to strach gotowac no chyba ze podczas wojny...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 22:38
-
Witam nowa mamusie pewnie ze mozesz rozgosc sie i czuj sie jak u siebie
Gratuluje kolejnej ciazy
Merida udanego urlopu .
Kurde czy wy tez macie problem z bezsennoscia? Krecenie sie z boku na bok doprowadza mnie do szalu !Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam z Pl
Nie ide do ginka. Mój ma słaby sprzęt, a iść do nieznanego tak dla zasady, bezsensu chyba.
Rozwazalam to, ale w piatek słyszałam serduszko, wiec daje sobie spokój. Jak wrócę to bede umawiac sie na polowkowe.
Leci to, ze hej!!
Ewelina, ja miałam takie bezsenne noce, jak miałam zwolnienie przez te 3 tyg. Odsypialam troche w dzien, nic nie robiłam konkretnego i chyba brak zmęczenia (pomijając mdłości) było tego przyczyna.
Odkąd wróciłam do pracy, problem sie skończył chociaz pozna pora mego pisania wskazuje inaczej ha ha!
Witaj Nowa Mamusiu!
Gratuluje pozytywnego testu!!!aNiLewe, Ewelina.Irl, Gaduaaa lubią tę wiadomość
-
Wczor wizyta ginekologiczna ok wypadla.mala pomiedzy 1330 a 1430g.pupa do dolu teraz ale ma jeszcze czas i miejsce na zmiane pozycji
Wymiarowo dziecko ok plus szyjka 4.5cm zamknieta.plynu iloscowo w normie
Coreczka pokazywala stopki raz podeszwe a raz cala nozke
Nast wizyta 19go po poludniu
aNiLewe, Ewelina.Irl, merida17 lubią tę wiadomość
-
Lim tak sie zastanawiam to moja malo wazyla na scanie w 34 tc bo 1700?
My walczymy z myszami skad te dziadostwo wychodzi nie mam pojechia .
Nicola spi na drzemce . A ja jem obiad w spokoju .
Te noce sa straszne . Jak poszlam na zwolnienie moglam spac teraz bardziej doskwiera bezsennosc . I po calym dniu mimo ze jestem padnieta bo trzeba zrobic to czy tamto nicola nie da odpoczac czy spacer itp . Aby do wrzesnia . Juz coraz blizej .
-
aNiLewe wrote:Merida spokojnego pobytu w pl. Idziecie na jakies badania usg cokolwiek?
Lim tak to juz jest po studentach landrord musiałby chyba wszystko wymienić zeby nowi wynajmujący byli w pleni zadowoleni.
My też mamy inhalator takze warto miec przy początkach infekcji.
Witaj nowa mamo. Skad jestes. To twoje pierwsze dziecko? I wielkie gratulacje
edit: mieszkam w Co. Waterford
a wy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 15:46
Fabian Cyprian Tymuś -
Gaduua ja tez mam niedoczynność i hashimoto i nie zapomnę jak moja endo w pl powiedziała ze najpierw to muszę zajsc w ciaze a potem bedzie ja bardzo ciezko utrzymać. Zalamalam się ze pewnie nigdy nie zajde w ciążę. Pierwsza stracilam ale zaraz potem znow bylam w ciąży i mam 2 letniego syna. Teraz czekamy na drugiego szkraba i wiesz co? Ciąża przebiega prawidłowo. sprawdzam częściej poziomy hormonów i wcale nie wariuje.
Tobie tez życzę bardzo nudnej (o ile sie da z 2 szkrabów) ciąży.
Mam problem natomiast z synem bo ciagle chce całować i przytulac brzuch i co jest ok jak stoje ale jak np rano lezymy i lenichujemy to strasznie mi sie kladzie na brzuch bo tam dzidzia. Gp mowila ze to ok ale jak u was? -
Gadua my z Tallaght dublin 24
Anielewe to prawda rosna szybko dzieci i kiedy te 2lata minely ?
Nicola 2latka 30wrzesnia . Wiec porod i urodziny przed nami .
Z nicola mam ten sam problem nie uwaza wogole na brzuc .
Robi puk puk i wola Lenka tyle ze ja stopuje troche bo te puk puk nie jest wcale lekkie ale tez z rana kladzie glowe przytyka ucho i mowi mama dzidzia . Wszedzie musze uwazac na nia . Zeby czegos nie odwalila co jej sie czesto zdaza .
No cos trzeba przetrwac .
Justyny Adas w lutym 2 latkaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 23:23
-
Niewiem co sie dzieje nie chce dodawac mi postow dopiero za ktoryms razem .
Tak odpowiedzislam . My tallaght , Dublin 24 .
Bylam dzis w szpitalu ns wizycie . Mam cos w moczy wslali do badania mocz maja dzwonic . Wrocilam do domu i mam nieregularne skurcze jutro 36tc . Pytala sie czy mnie cos boli to jej wszystko pow . I ze mialam tez ostatnio skurcze . Kazala wrazie cos jechac . Narazie czekam zobaczymy .
-
Zycze Ci Ewelina bys sie jeszcze nie rozpakowala bo masz 2tyg minimum, moze wez magnez podwojna dawke i nospe i lezenie to skurcze wycisza sie
a co ile min byly te skurcze ? moze mala pcha sie juz troche za wczesnie na swiat
pewnie tu decyduje tez lozysko bo mialas niskoEwelina.Irl lubi tę wiadomość
-
My wrocilismy z term i trwa usypiansko na drzemke, mala wskoczyla do new lozeczka- tapczanika, mam nadz ze zasnie sama, maz sprzata schody, 1y raz ja oprzatnelam, ok spali ciazowy brzuszek, po tyg juz w 1ne spodenki zmiescil sie jupi taki ma poznanski work out oby tak dalej kontynuuowal
jutro wraca do IRL, bedzie z nami za 2,5tyg, jutro tez moja mama do nas dolaczy do pomocy i towarzystwaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 12:33
-
Co racja to racja. Urodzic wcześniej bym chciała żeby nie czekać znow po terminie ale to tak gora kilka dni przed. Takze Ewelina Limerikowo ma racje. Z kanapy Nicolce proponuj zabawy i sie oszczędzaj.
My lecimy do Polski za miesiąc i juz po malu nie moge się doczekać kto tam mieszka pod moim sercem. Jakie mialyscie uczucia jak szlyscie na usg kiedy poznalyscie plec?
A bakus dzis rano odmowil wspolpracy przy ubieraniu. Pieluchy nie chcial i ganialam za nim az w koncu odpuscilam i ubralismy tylko majetczki i spodnie. Oczywiście radocha byla ogromna z pierwszego siku w spodnie i kaluza na podłodze. Szybko krzyczy ze siku i trzeba isc na gore przebrac. Wiec tlumacze po raz kolejny ze trzeba wczesniej powiedzieć to pójdziemy na nocnik. Drugie raz juz taki wesoly nie byl jak sie zsiusial i rozplakal sie i szedl okrakiem szybko na gore. A na schodach lezal pampers wziął go do reki i krzyczy w placzu do mnie ze chce pampersa ubrac. Teraz to ja sie usmialam. Mowie ze rano nie chcial wiec dzis mamy dzień bez pampersa. Zobaczymy jak pojdzie caly dzien. Moze bedzie postęp a moze nie.Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość
-
ANiLewe powodzonka w odpamperkowamiu, my mamy 1pot na dole wyzszy wygodniejszy grajacy a zwykly na gorze
tu w Poz potty jest niski zwykly ale w uzyciu od rana
W Pl Ewelina to lezalaby te 2tyg w szpitalu na podtrzymaniu a maz zajmowalby sie Nikol
moze jest taka mozliwosc by mama Ewelina wczesniej przyjechala pomogla przy Nikol a Ty polegiwanie
lepiej jednak bobas donoszony bo wczesniaki sa b wrazliwe i lepiej juz nie wracac do szpitala
moja kol urodzila 7tyg wczesniej, normalnie w Lck wypuscili po 2dniach z 2kg baby ale byl problem z drgawkami plus niedowlad pr cz ciala do dzis, noga i reka w rehabilitacji , klopot z niemowieniem
takze lepiej niech bobasy siedza do konca