jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Nicola dzis dwa razy zesikala majty raz z mojej winy bo obiad robilam i nie zdazylam rak umyc a krzyczala mama situ
A drugi raz zapatrzyla sie w bajke i polecialo po nogach . Ale caly dzien super . Na noc zalozylismy ale chciala zeby jej jeszcze sciagnac bo chce situ . Wiec moze sie udalo .merida17 lubi tę wiadomość
-
Ewelina.Irl wrote:Nicola dzis dwa razy zesikala majty raz z mojej winy bo obiad robilam i nie zdazylam rak umyc a krzyczala mama situ
A drugi raz zapatrzyla sie w bajke i polecialo po nogach . Ale caly dzien super . Na noc zalozylismy ale chciala zeby jej jeszcze sciagnac bo chce situ . Wiec moze sie udalo .
imię wybrane?Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś -
no jeszcze 1.5tyg I bedzie ok Ewelina po strachu kalendarzowo 37tc finish
mi poprzychodzily paczki typu przescieradla, posciel do lozeczka 140x70, piore I prasuje, jeszcze tylko musze obrobic najblizsza Biedronke na pieluszki Dady I Happy bo pamperki na noc juz mam, mleko I butle tez
wlasnie byla akcja obudzilam sie bo zlalam sie, wiec zmiana koszulki na spiocha z sukcesem, plus kolderka pod cialko, no tez mokro bym lezec nie chciala
u nas akcje na wymuszanie placzem, koncerty jakby ze skory obdzierali
no ale opanowujemy powoli sytuacje z moja mama
mama mowi ze jak Lola jest madra tak uparta,no ale ja bardziej uparta od niej
koncerty bo nie chce maszerowac potem wierci sie po kolo 1h na drzemke I sen wieczorem, przyzwyczaila sie nie wiem skad pupe wozkiem wozic
zabrac jej cos typu lakier do paznokci jak chwyci lub nie dac cezgos np kwiatka z trawnika to oczywiscie concert ze ho ho
dzis dobijala sie do laz jak sie kapalam, mowie do mamy: a wpusc ja, a mama ze Lola nie musi wszystkiego dostac I zajela ja, czym innym I spokojny prysznic juz uff oby do grudnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 02:32
-
nick nieaktualnyU nas ostatnio tez była akcja z mokrym łóżkiem i przebieranie na spiocha, bo dama sobie pampera odpiela i polecialo
Nie obudziła sie, tyle dobrze
Dziewczyny, ale Wam te suwaczki zapierdzielaja! Jejku, zaraz będziecie witać swoje córeczki na świecie- niesamowite! -
Ewelina moze wez zapobiegawczo cos z pl hurtu zuravit, urosept,furaginum, ok sok zurawinowy, powinno cos pomoc skoro dalej jest infekcja
ja nie rozumiem braku info plus wlaczenia leczenia, zlewaja po irl czy co?
przeciez I laik wie o negatywnym wplywie infekcji moczowych na ciaze I dziecko
moze pl gin pomoze jesli masz jakiekolwiek wyniki siuskowEwelina.Irl lubi tę wiadomość
-
Pytalam sie co z ostatnim badaniem ktore bylo w piatek i jak bylismy w szpitalu tez pobrali no jest infekcjia . Na pytanie jaka nic mi nie odpowiedziala wyszla przyszla to scan zrobila . I wyslala nastempne do badania . Chore .
Jutro wysle piotrka bo rano jedziemy na szczepienie z nicola to po sklepach nie bede jej ciagnac . Chociaz jakas tam chyba cherbate z zurawina mam to z rana sie napije fakt nie zaszkodzi .
Merida leca sowaki szybko tak jak i wam
Szybko zleci i zaraz bedzie u was koncowka
Ja ostatnio czesto zwijam sie z bolu . Lena tak sie rozpycha ze az mnie wygina i mam lzy w oczach . Nicola tak sie nie rozpychala . Jak ona taki dzien bedzie miala jak sie rusza w brzuchu to chyba wogole spac nie bedzie .
Bo rusza sie co chwila a ja nawet stojac w kuchni dzis wygielam sie w hinskie 8 az piotrek pytal co mi jest o .
Lece spac rano trzeba wstac . Dobranoc
-
moze wyniki zaginely? w irl szpitalach to sie czesto zdarza, tym bardziej ze woza probki do lab bo nie kazdy szpital ma swoje wlasne
moja kol z Cavan tez tak 2 x miala podczas jednego pobytu, twierdzili ze ok a wynikow nie bylo bo probki zaginely, w konCu zmuszeni byli 3ci raz pobrac
tym bardziej ze dublinskie szpitale maja bardziej busy
ja kiedys odwozilam wlasna probke, bo za pozno bylo juz na kuriera to jak dotarlam do desku laba w szpitalu w Limerick to czekalam chyba z 20min I desk dalej pusty..
przyszedl jakis pan sprztatajacy I mowi ze jak mam podpisane to mam zostawic na desku I isc sobie I ok
a ja na to jak ok?! jak mi zaginie jeszcze, przeciez kazdy moze zgarnac probke a to jest moje zaplacone badanie I ja pracujac nie mam czasu x razy jezdzic I kluc sie dla przyjemnosci ,powiedzialam mu dobitnie bo mnie wnerwil ten med balagan
to laskawie zawolal kogos z obslugi kto probke zabral wsadzil do lodowki I zapisal w ksiazce godzine, podpisal sie I ja tez
uff wiedzialam ze teraz to OKWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 00:23
-
Hej dziewczyny...
dziś znalazłam u siebie różowy śluz... może dwa razy...
i nie bardzo wiem co powinnam teraz zrobić.. jak pojadę do GP to pewnie nic nie zrobi.. jak do szpitala to pewnie też mnie odeślą z kwitem.. hmm
no nie wiem co robić...
jakieś porady?Fabian Cyprian Tymuś -
aNiLewe wrote:Po pierwsze spokojnie. Pewnie peklo jakieś naczynko. To sie zdarza. Odpocznij. A jesli bedzie wiecej to jedz do szpitala ale napewno to nic takiego.
a tak na marginesie.. jak tutaj jest z usg przesiewowym? czy to pierwsze usg między 12 a 14 tyg to jest robione właśnie pod tym kątem? Czy są tu jakieś szanse na test pappa?Fabian Cyprian Tymuś -
Na poczatku moze tak byc ze pojawia sie sluz zabarwiony i to wszystko . Mialam tak samo w tej ciazy . Pozniej jednak jak sie bedzie pojawiac to napewno jechac i sprawdzic teraz jak nie ma duzo i czystej krwi spokojnie .
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny maja racje Gaduaa jak nie ma duzej ilosci zywej czerwonej krwi to nie ma czym sie zbytnio martwic, rozowy sluz zdarza sie
zreszta nawet jak pojedziesz do gp czy do szpital tez nic z tym nie zrobia , zaleca lezenie I odpoczynek I tyle
od pl gina mozesz zdobyc luteine na wszelki wypadek
jesli chodzi o 1sze usg to jest w szpitalu zwykle,zadne przesiewowe ,chyba ze pojdziesz prywatnie to wtedy pomiary biometryczne plus przeziernosc bedzie zrobiona
test Pappa tez tylko prywatnie lub Nifty/harmony, nifty jest za 500e I czeka sie 2 tyg na wynik probek z Londynu, pewnosc na 99%
dr Dydowicz robi Nifty w Lck, moja kol robila sobie u niego, bo wyszla jej wysoka przeziernosc na usg, ostatecznie wynik Nifty wyszedl jej ok I spodziewa sie we wrzesniu zdrowego synkaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 19:25
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
to wezmę może narazie nospę i poczekam na rozwój sytuacji...
nie wiem czy isc jutro do pracy czy się wstrzymać narazie.. eh...
to może lepiej zrobię przesiewowe prywatnie w polskiego gina... i wtedy zobaczymy..
szkoda że Oni tak powierzchownie robia te usg tutaj
przecież to ważne badanieFabian Cyprian Tymuś -
No ja poszlam prywatnie i dal mi cyclogest . Choc u mnie byly poNiejsze tyg .
No niestety irl tak podchodza i nie wiem co by musialo to zmienic zeby robili dokladniej . Ja w srode poszlam tu glowka tu serduszko wszystko ok i nawet wagi nie sprawdzila . Takie to u nich badanie . Jak bys poszla prywatnie i da ci luteine to daj znac mam w domu jeszcze 4-5czopkow to ci wysle bo mi potrzebne nie beda a z checia sie pozbede oczywiscie za free .Limerikowo lubi tę wiadomość