X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola dzis dwa razy zesikala majty raz z mojej winy bo obiad robilam i nie zdazylam rak umyc a krzyczala mama situ :-D
    A drugi raz zapatrzyla sie w bajke i polecialo po nogach . Ale caly dzien super . Na noc zalozylismy ale chciala zeby jej jeszcze sciagnac bo chce situ . Wiec moze sie udalo .

merida17 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Nicola dzis dwa razy zesikala majty raz z mojej winy bo obiad robilam i nie zdazylam rak umyc a krzyczala mama situ :-D
    A drugi raz zapatrzyla sie w bajke i polecialo po nogach . Ale caly dzien super . Na noc zalozylismy ale chciala zeby jej jeszcze sciagnac bo chce situ . Wiec moze sie udalo .
    a drugie dzieciątko to chłopiec czy dziewczynka ?
    imię wybrane?

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka . Lena :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Ewelina skurcze ustąpiły??

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie tak . Jutro wizyta .

aNiLewe, merida17 lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jeszcze 1.5tyg I bedzie ok Ewelina po strachu kalendarzowo 37tc finish ;-)

mi poprzychodzily paczki typu przescieradla, posciel do lozeczka 140x70, piore I prasuje, jeszcze tylko musze obrobic najblizsza Biedronke na pieluszki Dady I Happy bo pamperki na noc juz mam, mleko I butle tez

wlasnie byla akcja obudzilam sie bo zlalam sie, wiec zmiana koszulki na spiocha z sukcesem, plus kolderka pod cialko, no tez mokro bym lezec nie chciala

u nas akcje na wymuszanie placzem, koncerty jakby ze skory obdzierali
    no ale opanowujemy powoli sytuacje z moja mama
    mama mowi ze jak Lola jest madra tak uparta,no ale ja bardziej uparta od niej
    koncerty bo nie chce maszerowac potem wierci sie po kolo 1h na drzemke I sen wieczorem, przyzwyczaila sie nie wiem skad pupe wozkiem wozic
    zabrac jej cos typu lakier do paznokci jak chwyci lub nie dac cezgos np kwiatka z trawnika to oczywiscie concert ze ho ho

dzis dobijala sie do laz jak sie kapalam, mowie do mamy: a wpusc ja, a mama ze Lola nie musi wszystkiego dostac I zajela ja, czym innym I spokojny prysznic juz uff oby do grudnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 02:32

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio tez była akcja z mokrym łóżkiem i przebieranie na spiocha, bo dama sobie pampera odpiela i polecialo ;)
    Nie obudziła sie, tyle dobrze ;)

Dziewczyny, ale Wam te suwaczki zapierdzielaja! Jejku, zaraz będziecie witać swoje córeczki na świecie- niesamowite!

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec co zrobili usg , cisnienie wszystko okey . W moczu dalej jakas infekcjia ale dowiedziec sie co to ciezko . Za tydzien wizyta gp a za 2 szpital .

aNiLewe lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina moze wez zapobiegawczo cos z pl hurtu zuravit, urosept,furaginum, ok sok zurawinowy, powinno cos pomoc skoro dalej jest infekcja

ja nie rozumiem braku info plus wlaczenia leczenia, zlewaja po irl czy co?
    przeciez I laik wie o negatywnym wplywie infekcji moczowych na ciaze I dziecko
    moze pl gin pomoze jesli masz jakiekolwiek wyniki siuskow

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak moze warto zurawine wziąć moze przejedzie infekcja a na pewno nie zaszkodzi bo samo zdrowie.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytalam sie co z ostatnim badaniem ktore bylo w piatek i jak bylismy w szpitalu tez pobrali no jest infekcjia . Na pytanie jaka nic mi nie odpowiedziala wyszla przyszla to scan zrobila . I wyslala nastempne do badania . Chore .
    Jutro wysle piotrka bo rano jedziemy na szczepienie z nicola to po sklepach nie bede jej ciagnac . Chociaz jakas tam chyba cherbate z zurawina mam to z rana sie napije fakt nie zaszkodzi .
    Merida leca sowaki szybko tak jak i wam :)
    Szybko zleci i zaraz bedzie u was koncowka
    Ja ostatnio czesto zwijam sie z bolu . Lena tak sie rozpycha ze az mnie wygina i mam lzy w oczach . Nicola tak sie nie rozpychala . Jak ona taki dzien bedzie miala jak sie rusza w brzuchu to chyba wogole spac nie bedzie .
    Bo rusza sie co chwila a ja nawet stojac w kuchni dzis wygielam sie w hinskie 8 az piotrek pytal co mi jest o .
    Lece spac rano trzeba wstac . Dobranoc

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze wyniki zaginely? w irl szpitalach to sie czesto zdarza, tym bardziej ze woza probki do lab bo nie kazdy szpital ma swoje wlasne

moja kol z Cavan tez tak 2 x miala podczas jednego pobytu, twierdzili ze ok a wynikow nie bylo bo probki zaginely, w konCu zmuszeni byli 3ci raz pobrac
    tym bardziej ze dublinskie szpitale maja bardziej busy

ja kiedys odwozilam wlasna probke, bo za pozno bylo juz na kuriera to jak dotarlam do desku laba w szpitalu w Limerick to czekalam chyba z 20min I desk dalej pusty..

przyszedl jakis pan sprztatajacy I mowi ze jak mam podpisane to mam zostawic na desku I isc sobie I ok

a ja na to jak ok?! jak mi zaginie jeszcze, przeciez kazdy moze zgarnac probke a to jest moje zaplacone badanie I ja pracujac nie mam czasu x razy jezdzic I kluc sie dla przyjemnosci ,powiedzialam mu dobitnie bo mnie wnerwil ten med balagan

to laskawie zawolal kogos z obslugi kto probke zabral wsadzil do lodowki I zapisal w ksiazce godzine, podpisal sie I ja tez
    uff wiedzialam ze teraz to OK ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 00:23

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny...
    dziś znalazłam u siebie różowy śluz... może dwa razy...
    i nie bardzo wiem co powinnam teraz zrobić.. jak pojadę do GP to pewnie nic nie zrobi.. jak do szpitala to pewnie też mnie odeślą z kwitem.. hmm
    no nie wiem co robić...
    jakieś porady?

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze spokojnie. Pewnie peklo jakieś naczynko. To sie zdarza. Odpocznij. A jesli bedzie wiecej to jedz do szpitala ale napewno to nic takiego.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    Po pierwsze spokojnie. Pewnie peklo jakieś naczynko. To sie zdarza. Odpocznij. A jesli bedzie wiecej to jedz do szpitala ale napewno to nic takiego.
    dzięki ... na razie jest cicho i czysto... ale i tak jestem przerażona..

a tak na marginesie.. jak tutaj jest z usg przesiewowym? czy to pierwsze usg między 12 a 14 tyg to jest robione właśnie pod tym kątem? Czy są tu jakieś szanse na test pappa?

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku moze tak byc ze pojawia sie sluz zabarwiony i to wszystko . Mialam tak samo w tej ciazy . Pozniej jednak jak sie bedzie pojawiac to napewno jechac i sprawdzic teraz jak nie ma duzo i czystej krwi spokojnie .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny maja racje Gaduaa jak nie ma duzej ilosci zywej czerwonej krwi to nie ma czym sie zbytnio martwic, rozowy sluz zdarza sie

zreszta nawet jak pojedziesz do gp czy do szpital tez nic z tym nie zrobia , zaleca lezenie I odpoczynek I tyle
    od pl gina mozesz zdobyc luteine na wszelki wypadek

jesli chodzi o 1sze usg to jest w szpitalu zwykle,zadne przesiewowe ,chyba ze pojdziesz prywatnie to wtedy pomiary biometryczne plus przeziernosc bedzie zrobiona
    test Pappa tez tylko prywatnie lub Nifty/harmony, nifty jest za 500e I czeka sie 2 tyg na wynik probek z Londynu, pewnosc na 99%

dr Dydowicz robi Nifty w Lck, moja kol robila sobie u niego, bo wyszla jej wysoka przeziernosc na usg, ostatecznie wynik Nifty wyszedl jej ok I spodziewa sie we wrzesniu zdrowego synka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 19:25

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wezmę może narazie nospę i poczekam na rozwój sytuacji...
    nie wiem czy isc jutro do pracy czy się wstrzymać narazie.. eh...

to może lepiej zrobię przesiewowe prywatnie w polskiego gina... i wtedy zobaczymy..
    szkoda że Oni tak powierzchownie robia te usg tutaj :/
    przecież to ważne badanie

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja poszlam prywatnie i dal mi cyclogest . Choc u mnie byly poNiejsze tyg .
    No niestety irl tak podchodza i nie wiem co by musialo to zmienic zeby robili dokladniej . Ja w srode poszlam tu glowka tu serduszko wszystko ok i nawet wagi nie sprawdzila . Takie to u nich badanie . Jak bys poszla prywatnie i da ci luteine to daj znac mam w domu jeszcze 4-5czopkow to ci wysle bo mi potrzebne nie beda a z checia sie pozbede oczywiscie za free .

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety nam się nie udało...
    sraciłam groszka...
    niedawno wróciłam ze szpitala..

‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ