jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Uroki mieszkania w stolicy. Co prawda nam tez polska gp odmowila ale jak mimo wszystko chodziliśmy do niej (majac irl gp bezplatnie) za kase to nas postanowiła przyjac.
Merida niestety mam wieksze mdłości. Nie wymiotuje ale jest blisko. Z synem mialam podobnie takze pewnie tak bedzie i juz. A jak u ciebie? Wrocilas do pracy? Robilas jakies badania czy nie nabawilas sie anemii albo jeszcze czego innego?
U mnie zaczynają się problemy z glowa chyba. Przedłużający sie remont oznacza siedzenie na gorze w sypialni caly dzien i noc i nie wiem kiedy skoncza. A juz mam dosc bo to 11 tygodni trwa a mialo byc 6-8
Do tego w pracy musze robic po 6 dni po 45h czesto zanim mam wolne to przepracuje po 10-12dni. Tak teraz mam dwa dni wolne pierwszy raz od kilku tygodni i to chyba najgorsze dni w ostatnim czasie. Sebek nie pomaga. Wredny jest starsznie. Za oknem szaro. Szefowa ma w d... ze chce pracować mniej. Poprosilam o urlop to mi odmowila z kpina jak to urlop ludzi do pracy nie ma. Akurat sie zwolnila jedna dziewczyna. Szkoda gadac. Chyba lapie mnie depresja. Nie wiem co robic. Przeczekać jeszcze i darowac sobie ta robotę bo czlowiek wszystko za bardzo przezywa. Maz nie rozumie mowi miej to w d.. ale ja tak nie umiem pracowac na pol gwizdka.
Co myslicie dziewczyny? Taki hormonalny kryzysik czy zwariowalam? -
No ja zapisywalam do iroli bo w okolicy jest jeden pl gp ale on sie kapletnie nie nadaje jako pediatra .
Do tej co jezdze jest kawalek bo na d7 a my d24 to prawie w samym centrum ale musze zapytac czy przyjmuje na crumlin jest polka ale ona przyjmuje stalych pacjietow na ten free gp ktorzy jej placili wczesniej . Chore takie wybieranie . Niby powinni nas przyjac gdzie mamy najblizej a najblizej mamy u siebie na osiedlu i lipa .
Anielewe wspilczuje tych mdlosci\nudnosci . Ja nie wiem co to znaczy . Z nicola wymiotowalam raz jak wzielam tabletke od bolu i zjadlam banana ale nie wiedzialam ze w ciazy jestem . I to na tyle . Jejku do porodu zostalo 50 dni . I kiedy to zlecialo. Pamietam jak marudzilam kiedy to jeszcze a to juz za chwile .
Ubranka jeszcze nie poprasowane torba nie spakowana .
Dzis tak mi sie brzuch napinal i bolalo w dole ze az usiadlam .
Stracha mam okropnego . Wiem co mnie czeka i jak przypomne sobie z nicola porod chyba chciala bym ccLimerikowo lubi tę wiadomość
-
No wlasnie ile wazyla Nikol bo nie pamietam
moze nie bedzie 2gi porod taki zly, nie ma co sie nakrecac
wspolczuje dl remontu aNiLewe ale w pracy to bym wziela wolne 2tyg od gp, wiadomo ze ciaza i zdrowie wazniejsze, brak staffu to nie Twoj klopot
no z Lolka to tez jest wesolo ale dajemy rade na 4 rece na 2 jest troche ciezej, teraz jest na etapie rozlewania z kubkow , przelewania i darcia, niszczenia rzeczy
dzis po 8am zalatwila termometr na sprezynki zdzierajac pokrywe, ok ze nie ma wiekszych strat jeszcze -
nick nieaktualnyAnilewe myślałam, ze Tobie przeszło, bo tak wspomnialas ostatnio! To trzymam kciuki za koniec i za cierpliwość do reszty spraw, bo chyba masz kryzys, wszystko jednocześnie!
Ale szefowa najbardziej mnie wkurzyla! Wiem, jak to jest, bo ja w standardzie pracuje 45h tyg/5 dni.
Tylko, ze mój stan jest szanowany od poczatku.
Dzis zaczęłam 15 tydz, 8 tydz haftowania i wróciłam do pracy. Z rana było ciezko przez te mdłości, potem ciut lżej.
Ogólnie panowie stesknieni, docenili moja prace, jak mnie nie było, Ci co nie wiedzieli gratulowali, bo do innych sie roznioslo
Moja 3370 ważyła- akurat do wycisnieciaLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Merida a co porabiasz w pracy jak mozna spytac?
U mnie niestety czesto trzeba robic za dwóch a moj stan nie jest w ogole szanowany. Zresztą szacunek nalezy sie nie zaleznie czy jest sie w uprzywilejowanym stanie czy tez nie.
U mnie bylo juz lepiej ale widac to jeszcze nie koniec. Ale da sie znieść. Oby u ciebie bylo juz tylko lepiej Merida. Ja w piatek zaczęłam 14tydz to my dalej tylko tydzien różnicy bo przecież wyszlo ci szybciej? -
U nas dzien milo spedzony . Pojechalismy do Bray na pokaz latajacych samolotow . Nicola szczesliwa wybiegala sie .
Padla dzis szybko . Ja tez padam .
Odpoczywajcie mamuski .
Ps Nikoska
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9029d13e10ac.jpgLimerikowo, merida17 lubią tę wiadomość
-
wow jaka Nikol dzielna nie bala sie samolotow
my dzis kulki I basen, pogoda w kratke z przewaga deszczu niestety
z kulek ciezko bylo po 1h Panienke sciagnac,dokumenty z hotelu na maternity odebrane, z dziewczynami bye bye na te pare mcy zrobione na slodkoEwelina.Irl, merida17 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyANiLewe, by nie wchodzić w detale jestem technol zywn. Roboty tez za dwóch, bo sezon- ale my zawsze mamy sezon do tego dochodzą takie życiowe sytuacje, jak urlopy, ciaza Meridy, która haftuje, kolega dwójka dzieci przygotowanych do operacji, spędzają po całym dniu w szpitalu i nagle odwołują!!! Córkę trzymali 14h i kazali przyjechać dzis i znowu zmiana godzin, jeden miał teraz wesele, inny poszedł do pubu obcielo mu palec, jeden poszedł kupić płytki do łazienki, a w sklepie sprzedawca paletę zrzucil na nogi!! Do szpitala. Wszystko w jednym czasie, robotę trzeba zrobić, ale na prawdę wszystko jest na poziomie. Pot po tyłku leci, ale trafia na każdego jak widać
Co do terminu, na tym etapie trzymam sie tego pierwszego, ktory dr w Lim ustalił na 22/24, potem wyszedł 17, wiec ten tydz do przodu, w szpitalu na 19 i bądź tu mądry z racji tego, ze Zoja z wywołania i mam nieregularnie regular długie @ trzymam sie, ze bedzie pozniej niż wcześniej- byłabym do szpitala dojechala, nie ma bata, bo swoje trzeba odchodzić.
Dziewczyny, jestem nie w temacie. To taki kontrolny form wysyłają do wszystkich? -
Takie pismo do wypełnienia żeby dalej dostawać Child benefit. Ja dostalam pierwszy raz czyli za często tego widać nie rozsylaja. Pytam bo jest zeby potwierdzić przez gp czy przedszkole i nie wiedzialam czy sama pisze czy musze isc po pieczatke.
Merida u mnie podobne przeboje w zasadzie od marca non stop. Ale mysle ze teraz chyba moja kolej pomyśleć o sobie. -
No my jeszcze zadnego dokumentu potwierdzajacego nasza prace i obecnosc na wyspie wzgledem child benefit nie dostalismy, moze i bedzie za jakis czas
za 1ym razem jak wystapilismy o ch benefit to potrzebne bylo zaswiadczenie od gp z tego co pamietam
badz co badz wizyty mamy niestety regularne u gp ze wzgledu na te spore katary zatokowe i infekcje gardla
teraz na szczescie zdrowa Panienka i tak trzymac przed lotem w ptWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 16:04