Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uroki mieszkania w stolicy. Co prawda nam tez polska gp odmowila ale jak mimo wszystko chodziliśmy do niej (majac irl gp bezplatnie) za kase to nas postanowiła przyjac.

Merida niestety mam wieksze mdłości. Nie wymiotuje ale jest blisko. Z synem mialam podobnie takze pewnie tak bedzie i juz. A jak u ciebie? Wrocilas do pracy? Robilas jakies badania czy nie nabawilas sie anemii albo jeszcze czego innego?

U mnie zaczynają się problemy z glowa chyba. Przedłużający sie remont oznacza siedzenie na gorze w sypialni caly dzien i noc i nie wiem kiedy skoncza. A juz mam dosc bo to 11 tygodni trwa a mialo byc 6-8 :/
    Do tego w pracy musze robic po 6 dni po 45h czesto zanim mam wolne to przepracuje po 10-12dni. Tak teraz mam dwa dni wolne pierwszy raz od kilku tygodni i to chyba najgorsze dni w ostatnim czasie. Sebek nie pomaga. Wredny jest starsznie. Za oknem szaro. Szefowa ma w d... ze chce pracować mniej. Poprosilam o urlop to mi odmowila z kpina jak to urlop ludzi do pracy nie ma. Akurat sie zwolnila jedna dziewczyna. Szkoda gadac. Chyba lapie mnie depresja. Nie wiem co robic. Przeczekać jeszcze i darowac sobie ta robotę bo czlowiek wszystko za bardzo przezywa. Maz nie rozumie mowi miej to w d.. ale ja tak nie umiem pracowac na pol gwizdka.
    Co myslicie dziewczyny? Taki hormonalny kryzysik czy zwariowalam?

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zapisywalam do iroli bo w okolicy jest jeden pl gp ale on sie kapletnie nie nadaje jako pediatra .
    Do tej co jezdze jest kawalek bo na d7 a my d24 to prawie w samym centrum ale musze zapytac czy przyjmuje na crumlin jest polka ale ona przyjmuje stalych pacjietow na ten free gp ktorzy jej placili wczesniej . Chore takie wybieranie . Niby powinni nas przyjac gdzie mamy najblizej a najblizej mamy u siebie na osiedlu i lipa .
    Anielewe wspilczuje tych mdlosci\nudnosci . Ja nie wiem co to znaczy . Z nicola wymiotowalam raz jak wzielam tabletke od bolu i zjadlam banana ale nie wiedzialam ze w ciazy jestem . I to na tyle . Jejku do porodu zostalo 50 dni . I kiedy to zlecialo. Pamietam jak marudzilam kiedy to jeszcze a to juz za chwile .
    Ubranka jeszcze nie poprasowane torba nie spakowana .
    Dzis tak mi sie brzuch napinal i bolalo w dole ze az usiadlam .
    Stracha mam okropnego . Wiem co mnie czeka i jak przypomne sobie z nicola porod chyba chciala bym cc

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ostatniego usg wynika ze jutro 34 tc

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena tez dzis oszalala z kopniakami :-D tak dawala po pepku i wogole ze az bolalo . Nicola sie tak nie rozpychala .
    Ciekawi mnie koncowa waga .

merida17 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ile wazyla Nikol bo nie pamietam
    moze nie bedzie 2gi porod taki zly, nie ma co sie nakrecac

wspolczuje dl remontu aNiLewe ale w pracy to bym wziela wolne 2tyg od gp, wiadomo ze ciaza i zdrowie wazniejsze, brak staffu to nie Twoj klopot
    no z Lolka to tez jest wesolo ale dajemy rade na 4 rece na 2 jest troche ciezej, teraz jest na etapie rozlewania z kubkow , przelewania i darcia, niszczenia rzeczy
    dzis po 8am zalatwila termometr na sprezynki zdzierajac pokrywe, ok ze nie ma wiekszych strat jeszcze

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola wazyla 4,040 :-D duzaaaa

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na dziewczynke to duza fakt :-)
    U nas ledwo 3240 przeszlo

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajomej ostatnio sie urodzila 4,560 :-O
    No jak bylam w 33 tc to wazyla 1700 ale to plus / minus
    Narazie mam 9kg na plusie dzis sie wazylam :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz 3720 i pamietam mowie jaki on maluski a polozna ze wcale nie taki maluski

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilewe myślałam, ze Tobie przeszło, bo tak wspomnialas ostatnio! To trzymam kciuki za koniec i za cierpliwość do reszty spraw, bo chyba masz kryzys, wszystko jednocześnie!
    Ale szefowa najbardziej mnie wkurzyla! Wiem, jak to jest, bo ja w standardzie pracuje 45h tyg/5 dni.
    Tylko, ze mój stan jest szanowany od poczatku.

Dzis zaczęłam 15 tydz, 8 tydz haftowania i wróciłam do pracy. Z rana było ciezko przez te mdłości, potem ciut lżej.
    Ogólnie panowie stesknieni, docenili moja prace, jak mnie nie było, Ci co nie wiedzieli gratulowali, bo do innych sie roznioslo ;)

Moja 3370 ważyła- akurat do wycisniecia ;)

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida a co porabiasz w pracy jak mozna spytac?
    U mnie niestety czesto trzeba robic za dwóch a moj stan nie jest w ogole szanowany. Zresztą szacunek nalezy sie nie zaleznie czy jest sie w uprzywilejowanym stanie czy tez nie.
    U mnie bylo juz lepiej ale widac to jeszcze nie koniec. Ale da sie znieść. Oby u ciebie bylo juz tylko lepiej Merida. Ja w piatek zaczęłam 14tydz to my dalej tylko tydzien różnicy bo przecież wyszlo ci szybciej?

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzien milo spedzony . Pojechalismy do Bray na pokaz latajacych samolotow . Nicola szczesliwa wybiegala sie .
    Padla dzis szybko . Ja tez padam .
    Odpoczywajcie mamuski .
    Ps Nikoska
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9029d13e10ac.jpg

Limerikowo, merida17 lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow jaka Nikol dzielna nie bala sie samolotow

my dzis kulki I basen, pogoda w kratke z przewaga deszczu niestety
    z kulek ciezko bylo po 1h Panienke sciagnac,dokumenty z hotelu na maternity odebrane, z dziewczynami bye bye na te pare mcy zrobione na slodko

Ewelina.Irl, merida17 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak przyslali mi teraz pierwszy raz ponownie forme na Child benefit to daje sie to do podpisania do gp np? Czy sama wypisuje dane lekarza i po prostu odsyłam?

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama wypisalam i wyslalam papiery :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANiLewe, by nie wchodzić w detale jestem technol zywn. Roboty tez za dwóch, bo sezon- ale my zawsze mamy sezon ;) do tego dochodzą takie życiowe sytuacje, jak urlopy, ciaza Meridy, która haftuje, kolega dwójka dzieci przygotowanych do operacji, spędzają po całym dniu w szpitalu i nagle odwołują!!! Córkę trzymali 14h i kazali przyjechać dzis :( i znowu zmiana godzin, jeden miał teraz wesele, inny poszedł do pubu obcielo mu palec, jeden poszedł kupić płytki do łazienki, a w sklepie sprzedawca paletę zrzucil na nogi!! Do szpitala. Wszystko w jednym czasie, robotę trzeba zrobić, ale na prawdę wszystko jest na poziomie. Pot po tyłku leci, ale trafia na każdego jak widać ;)

Co do terminu, na tym etapie trzymam sie tego pierwszego, ktory dr w Lim ustalił na 22/24, potem wyszedł 17, wiec ten tydz do przodu, w szpitalu na 19 i bądź tu mądry ;) z racji tego, ze Zoja z wywołania i mam nieregularnie regular długie @ trzymam sie, ze bedzie pozniej niż wcześniej- byłabym do szpitala dojechala, nie ma bata, bo swoje trzeba odchodzić.

Dziewczyny, jestem nie w temacie. To taki kontrolny form wysyłają do wszystkich?

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sprawdzaja czy dalej tu jestes. Od kad sie nicola urodzila dostalam raz . Znajoma mowila ze sama wypisywala i wysylala tak samo zrobilam i nie bylo problemu a oni i tak pewnie dzwonia i sprawdzaja .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie pismo do wypełnienia żeby dalej dostawać Child benefit. Ja dostalam pierwszy raz czyli za często tego widać nie rozsylaja. Pytam bo jest zeby potwierdzić przez gp czy przedszkole i nie wiedzialam czy sama pisze czy musze isc po pieczatke.

Merida u mnie podobne przeboje w zasadzie od marca non stop. Ale mysle ze teraz chyba moja kolej pomyśleć o sobie.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my jeszcze zadnego dokumentu potwierdzajacego nasza prace i obecnosc na wyspie wzgledem child benefit nie dostalismy, moze i bedzie za jakis czas
    za 1ym razem jak wystapilismy o ch benefit to potrzebne bylo zaswiadczenie od gp z tego co pamietam

badz co badz wizyty mamy niestety regularne u gp ze wzgledu na te spore katary zatokowe i infekcje gardla
    teraz na szczescie zdrowa Panienka i tak trzymac przed lotem w pt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 16:04

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to w pubie paluszka obcielo? O rany
    to ze mozna miec glowe zszywana po lecacej butelce to czytalam w gazetach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 16:06

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ