X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaszczurka znajoma kupila taki http://www.malyglobtroter.pl/deuter-kids-p1076.html
    wiem ze to nie typowo szkolny a podrozniczy ale jest zadowolona.

jaszczurka lubi tę wiadomość

• jaszczurka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podoba mi sie nie typowy i ladne kolory takie sloneczne i tani :)

AgataP lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Laseczki:)
    U mnie znowu pada istny koszmar:( i nie zanosi sie na zadna poprawe pogody.
    Nic ubieram dzieciaczki i jade na shoping szybki chociaz Chlopcy z domu wyjda bo tak to dzien w dzien dom :(

Pozdrawiam

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. u mnie dzis ekscytacja od samego rana- wlasnie moja kolezanka dzwonila ze juz w 3ke sa!!! Przezywalysmy ciaze razem bo pracujemy w tej samej firmie i same jestesmy na wygnaniu z mezami i ona miala termin tydzien wczesniej niz ja.
    Urodzila wczoraj synka- oboje czuja sie dobrze, bardzo szybka akcja mowila- zadnych skurczy nie czula- nagle odeszly jej wody, do szpitala- tam juz za pozno na epidural- 1 godzinka i maly na swiecie:)

Ale to niesamowite!!!!!!!!!!!!!!!!

jaszczurka, Limerikowo, aNiLewe, AgataP, juska19 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis mam wizyte w szpitalu o 14ej. ciekawe co powiedza:)

jaszczurka, AgataP lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi teraz z tymi wyzitami tez sie porobilo jedna mam
    na 29 lipca i te druga na 31 lipca oszaleci idzie jak tam dalej pojdzie to mi M z roboty wywala.

Domi relacje musisz zdac po wizycie :) co i jak !

Ide lunch robic M na przerwe przyjezdza wiec lece Kochane buziole :)

Powodzenia na wizycie Domi:)

AgataP lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz po szczepieniu 6w1 hexa za 210 zl 1na igielka, bylo ok w udo, ja sie bardziej nastresowalam niz mala naplakala, teraz spi jak prawdziwy suseł
    z nerwow juz po kontroli u dermatolga na tradzik i po hexie wrabalam czekolade z orzechami, a myslalam ze juz mi apatyt na slodkie przeszedl ha ha ha, mylilam sie calkowicie
    maz dzwonil do Medicusa w Cork, podobno hexy w Irl sa za free, za 6 tyg i kolejnych 12 nast 2 dawki hexy nas czekaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 16:06

jaszczurka, AgataP lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi i Dziewczyny zycze Wam tak blyskawicznego i bezbolesnego porodu jak opisany!!!

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi takiego porodu to tylko pozazdrościć ;) gratuluję koleżance. Ja też miałam koleżankę z terminem dwa tygodnie przed. Akurat mamy parke o się śmiejemy że wszystko już ustalone i zaklepane ;)

Limerikowo musze przyznać że nie miałam momentu zmęczenia czy jakiś myśli ze dopadł mnie baby blues itp. Trzyma mnie ciągle chyba ta cała magia że mamy synka i pełna rodzinę. Po porodzie od razu od momentu ujrzenia maluszka czułam sie świetnie. Wiadomo szwy ciągnęły itp. Ale w żaden sposób nie musiałam się jakoś szczególnie regenerować. Sama sie dziwie bo sądziłam ze bede chodzić jak zoombie. Tymczasem nawet dziś maly nie spal od 4-8 i jakos nam zlecialo. Ja spioxh straszy bylam i tego sir balam ze nie podolam ze wstawaniem. Tymczasem wstaje sie w nocy automatycznie i nie mysli ze znowu. . Bynajmniej u nas tak jest.
    Jutro mamy wizytę u gp na 2tyg. Ciekawe ile waży.

Jaszczurka faktycznie jak masz dzień po dniu jechać tyle do cork to współczuję.

jaszczurka, Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam w zeszym roku wstawanie jak do niemowlecie na butelek:(
    Musialm starszemu synkowi miezyc cukier o 1-ej i o 4-ej nad ranem dzien w dzien prze pol roku istny koszmar.
    Cukier lecial mu w dol za bardzo o tych godzinach dopiero jakos po pol roku unormowalam ten cukier.
    Wiec wstawani bylo duzo na zmiane z M choc pracowal to pomietam do dzis , ze ja juz bylam tak zmeczona i ze mowie do niego ze by on mogl wsatc wstal jeden dzien bo i tak mnie budzil co ma robic co podac Synkowi wiec doszlam do wniosku zeby jedno z na sbylo chociaz wyspane heheheh

Z 2 synkiem porod byl bolesny choc wydaje mi sie, ze krotki.
    W Niedziele na wieczor zadzwonilam do mojej PL Gini i mowie , ze mnie pobolewaja mocno pachwiny.
    Pamientam ze M polozyl sie na lozko z Synkiem na tak zwanej jedynce bo synek chcial spac z tata i zasneli sobie smacznie,
    Na drigi dzien byl Poniedzilek rano okolo 6-ej zaczelam krwawic.
    Mowie do M wstawaj zaczelo sie bo krwawienie bylo dosc silne i odszedl czaly czop.
    Nie mogl sie podniesc z tego lozka polamany byl caly:)

Ja na drugi dzien we Wtorek urodzilam rano o 9:20
    a w Srode juz bylam w domu jeden dzien po i juz do domku mi pozwolili wyjsc,
    ale powiem Wam ze tym razem zostanie dluzej 2 dni bo bylo to za szybko czlowiek na pupke usiasc nie moze w samochodzie to myslalam ze umer tak mnie wszystko ciagnelo.
    Pamientam ze tak jak dla mnie to jejs zrobic kupe po porodzie masakra i ten brzuch taki falk :)

Ale pamietajcie, ze najwazniejsz po porodzie jes kupienie majtoch takich mocno sciagajacych brzuch.
    ja nosilam po pierwszej ciazy spodnie z wysokim stane po deugiej wlasnie majty sciagajace ( juz sie zaopatrzylam w XS zeby jak najwiecej sie brzuch wstapil:)

A tak dzis mialam ochote na goraca czekolade i tak mnie po mniej zemdlilo, ze przelezalam 1.5h w lozku poprostu umieram.

Limerikowo lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez na razie ominal baby blues choc momentami na 2 rece tylko bylo ciezko, kladlam sie jak polamana do lozka
    teraz ustawiansko plecow i pomoc mej mamy to duzo plus mala ciut mniej absorubujaca jak ma ok dzien co drugi wypada
    po wizycie wazy 4600

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Limerkowo ze mala rosnie jak na drozdzach :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.

Wpisana na cesarke na 1ego sierpnia(piatek) z samego rana.
    W srode przed mam krew jeszcze robiona, konsultacje z anastezjologiem i jakies instrukcje od pielegniarki plus jakies tabsy dostane.

Teraz juz jestem podekscytowana na maxa!!!!!!!!
    Nie wierze ze juz niedlugo zobaczymy nasz coreczke!!!

Baby blues podobno dosc popularny- tak mi kolezanki mowily ze w koncu kazda dopada- wazne zeby sie nie dac- i uzywac kazdej pomocy jaka jest dostepna bo zadna z nas superkobieta nie jest:)

Limerikowo, jaszczurka, AgataP, juska19 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby blusa maja bardziej kobiety co karmia naturalnie ale i na mm mozna od nawalu obowiazkow, bolu plecow czy braku snu lub czasu dla siebie zirtytowac sie mocno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 21:34

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ojej to juz z goreczki masz:)

Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze:) godziny masz policzone i ujzysz mala ale jazda :)

jestem po 2 ciazach trzecia w toku i o baby blusie slysze poraz pierwszy :)

AgataP, juska19 lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Domi no to super! juz wiesz kiedy zobaczysz malenstwo :) pewnie ze ekscytacja na maxa :)

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekscytacja dziewczyny ze szok. Pewnie bede trzasc ze strachu dzien przed. Teraz byle sie do tego 1ego dokulac bez zadnych akcji:)

Dobrej nocy dzieczyny. Mega duchota co?? Ja juz 3 razy dzis prysznic bralam. Maz spac juz poszedl bo jutro ma na rano a ja kisze przed tv jeszcze troszke.

AgataP lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez sie duszno zrbilo okna to chyba mam wszystkie mozliwe pootwierane :)

Branoc:)

AgataP lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzis pusto:)

Ja wyruszam dzis z chlopcami do biblioteki publicznej:) cos skubniemy do czytania.

I do biura z nieruchomosciami rozgladamy sie z M nad dzialka dostalismy projekt jaki sie na niej znajduje i co mozna wybudowac.
    ALe pan z biura nie dolaczyk kosztorysu budowy oto tego domku a bank to potrzebyje zeby wiedziec ile ma na przyznac kredytu.
    Mam nadzieje, ze nie bedzie duzo taka budowa kosztowac.

AgataP lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dzewczyny ta duchota to niezle tortury sa niestety :( ja tez wsyztskie okna otwarte a wiatru zero.. bylam dzis w socjalu podbic kopie paszportow i w piatek wysle juz formularz na macierzynski,ale tak nie lubie do tego socjala chodzic,ostatnio bylam tam 4 lata temu i tyle sie pozmienialo ze dzisiaj krazylam od okienka do okienka masakra,teraz na szczescie juz po wiec lece zupe gotowac jakas i troszke w domu ogarne a jutro do pracy znowu :( ciezko to widze w tej duchocie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 14:30

Limerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ