X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaszczurka znajoma kupila taki http://www.malyglobtroter.pl/deuter-kids-p1076.html
    wiem ze to nie typowo szkolny a podrozniczy ale jest zadowolona.

jaszczurka lubi tę wiadomość

• jaszczurka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podoba mi sie nie typowy i ladne kolory takie sloneczne i tani :)

AgataP lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Laseczki:)
    U mnie znowu pada istny koszmar:( i nie zanosi sie na zadna poprawe pogody.
    Nic ubieram dzieciaczki i jade na shoping szybki chociaz Chlopcy z domu wyjda bo tak to dzien w dzien dom :(

Pozdrawiam

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. u mnie dzis ekscytacja od samego rana- wlasnie moja kolezanka dzwonila ze juz w 3ke sa!!! Przezywalysmy ciaze razem bo pracujemy w tej samej firmie i same jestesmy na wygnaniu z mezami i ona miala termin tydzien wczesniej niz ja.
    Urodzila wczoraj synka- oboje czuja sie dobrze, bardzo szybka akcja mowila- zadnych skurczy nie czula- nagle odeszly jej wody, do szpitala- tam juz za pozno na epidural- 1 godzinka i maly na swiecie:)

Ale to niesamowite!!!!!!!!!!!!!!!!

jaszczurka, Limerikowo, aNiLewe, AgataP, juska19 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis mam wizyte w szpitalu o 14ej. ciekawe co powiedza:)

jaszczurka, AgataP lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi teraz z tymi wyzitami tez sie porobilo jedna mam
    na 29 lipca i te druga na 31 lipca oszaleci idzie jak tam dalej pojdzie to mi M z roboty wywala.

Domi relacje musisz zdac po wizycie :) co i jak !

Ide lunch robic M na przerwe przyjezdza wiec lece Kochane buziole :)

Powodzenia na wizycie Domi:)

AgataP lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz po szczepieniu 6w1 hexa za 210 zl 1na igielka, bylo ok w udo, ja sie bardziej nastresowalam niz mala naplakala, teraz spi jak prawdziwy suseł
    z nerwow juz po kontroli u dermatolga na tradzik i po hexie wrabalam czekolade z orzechami, a myslalam ze juz mi apatyt na slodkie przeszedl ha ha ha, mylilam sie calkowicie
    maz dzwonil do Medicusa w Cork, podobno hexy w Irl sa za free, za 6 tyg i kolejnych 12 nast 2 dawki hexy nas czekaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 16:06

jaszczurka, AgataP lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi i Dziewczyny zycze Wam tak blyskawicznego i bezbolesnego porodu jak opisany!!!

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi takiego porodu to tylko pozazdrościć ;) gratuluję koleżance. Ja też miałam koleżankę z terminem dwa tygodnie przed. Akurat mamy parke o się śmiejemy że wszystko już ustalone i zaklepane ;)

Limerikowo musze przyznać że nie miałam momentu zmęczenia czy jakiś myśli ze dopadł mnie baby blues itp. Trzyma mnie ciągle chyba ta cała magia że mamy synka i pełna rodzinę. Po porodzie od razu od momentu ujrzenia maluszka czułam sie świetnie. Wiadomo szwy ciągnęły itp. Ale w żaden sposób nie musiałam się jakoś szczególnie regenerować. Sama sie dziwie bo sądziłam ze bede chodzić jak zoombie. Tymczasem nawet dziś maly nie spal od 4-8 i jakos nam zlecialo. Ja spioxh straszy bylam i tego sir balam ze nie podolam ze wstawaniem. Tymczasem wstaje sie w nocy automatycznie i nie mysli ze znowu. . Bynajmniej u nas tak jest.
    Jutro mamy wizytę u gp na 2tyg. Ciekawe ile waży.

Jaszczurka faktycznie jak masz dzień po dniu jechać tyle do cork to współczuję.

jaszczurka, Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam w zeszym roku wstawanie jak do niemowlecie na butelek:(
    Musialm starszemu synkowi miezyc cukier o 1-ej i o 4-ej nad ranem dzien w dzien prze pol roku istny koszmar.
    Cukier lecial mu w dol za bardzo o tych godzinach dopiero jakos po pol roku unormowalam ten cukier.
    Wiec wstawani bylo duzo na zmiane z M choc pracowal to pomietam do dzis , ze ja juz bylam tak zmeczona i ze mowie do niego ze by on mogl wsatc wstal jeden dzien bo i tak mnie budzil co ma robic co podac Synkowi wiec doszlam do wniosku zeby jedno z na sbylo chociaz wyspane heheheh

Z 2 synkiem porod byl bolesny choc wydaje mi sie, ze krotki.
    W Niedziele na wieczor zadzwonilam do mojej PL Gini i mowie , ze mnie pobolewaja mocno pachwiny.
    Pamientam ze M polozyl sie na lozko z Synkiem na tak zwanej jedynce bo synek chcial spac z tata i zasneli sobie smacznie,
    Na drigi dzien byl Poniedzilek rano okolo 6-ej zaczelam krwawic.
    Mowie do M wstawaj zaczelo sie bo krwawienie bylo dosc silne i odszedl czaly czop.
    Nie mogl sie podniesc z tego lozka polamany byl caly:)

Ja na drugi dzien we Wtorek urodzilam rano o 9:20
    a w Srode juz bylam w domu jeden dzien po i juz do domku mi pozwolili wyjsc,
    ale powiem Wam ze tym razem zostanie dluzej 2 dni bo bylo to za szybko czlowiek na pupke usiasc nie moze w samochodzie to myslalam ze umer tak mnie wszystko ciagnelo.
    Pamientam ze tak jak dla mnie to jejs zrobic kupe po porodzie masakra i ten brzuch taki falk :)

Ale pamietajcie, ze najwazniejsz po porodzie jes kupienie majtoch takich mocno sciagajacych brzuch.
    ja nosilam po pierwszej ciazy spodnie z wysokim stane po deugiej wlasnie majty sciagajace ( juz sie zaopatrzylam w XS zeby jak najwiecej sie brzuch wstapil:)

A tak dzis mialam ochote na goraca czekolade i tak mnie po mniej zemdlilo, ze przelezalam 1.5h w lozku poprostu umieram.

Limerikowo lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez na razie ominal baby blues choc momentami na 2 rece tylko bylo ciezko, kladlam sie jak polamana do lozka
    teraz ustawiansko plecow i pomoc mej mamy to duzo plus mala ciut mniej absorubujaca jak ma ok dzien co drugi wypada
    po wizycie wazy 4600

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Limerkowo ze mala rosnie jak na drozdzach :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.

Wpisana na cesarke na 1ego sierpnia(piatek) z samego rana.
    W srode przed mam krew jeszcze robiona, konsultacje z anastezjologiem i jakies instrukcje od pielegniarki plus jakies tabsy dostane.

Teraz juz jestem podekscytowana na maxa!!!!!!!!
    Nie wierze ze juz niedlugo zobaczymy nasz coreczke!!!

Baby blues podobno dosc popularny- tak mi kolezanki mowily ze w koncu kazda dopada- wazne zeby sie nie dac- i uzywac kazdej pomocy jaka jest dostepna bo zadna z nas superkobieta nie jest:)

Limerikowo, jaszczurka, AgataP, juska19 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby blusa maja bardziej kobiety co karmia naturalnie ale i na mm mozna od nawalu obowiazkow, bolu plecow czy braku snu lub czasu dla siebie zirtytowac sie mocno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 21:34

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ojej to juz z goreczki masz:)

Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze:) godziny masz policzone i ujzysz mala ale jazda :)

jestem po 2 ciazach trzecia w toku i o baby blusie slysze poraz pierwszy :)

AgataP, juska19 lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Domi no to super! juz wiesz kiedy zobaczysz malenstwo :) pewnie ze ekscytacja na maxa :)

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekscytacja dziewczyny ze szok. Pewnie bede trzasc ze strachu dzien przed. Teraz byle sie do tego 1ego dokulac bez zadnych akcji:)

Dobrej nocy dzieczyny. Mega duchota co?? Ja juz 3 razy dzis prysznic bralam. Maz spac juz poszedl bo jutro ma na rano a ja kisze przed tv jeszcze troszke.

AgataP lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez sie duszno zrbilo okna to chyba mam wszystkie mozliwe pootwierane :)

Branoc:)

AgataP lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzis pusto:)

Ja wyruszam dzis z chlopcami do biblioteki publicznej:) cos skubniemy do czytania.

I do biura z nieruchomosciami rozgladamy sie z M nad dzialka dostalismy projekt jaki sie na niej znajduje i co mozna wybudowac.
    ALe pan z biura nie dolaczyk kosztorysu budowy oto tego domku a bank to potrzebyje zeby wiedziec ile ma na przyznac kredytu.
    Mam nadzieje, ze nie bedzie duzo taka budowa kosztowac.

AgataP lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dzewczyny ta duchota to niezle tortury sa niestety :( ja tez wsyztskie okna otwarte a wiatru zero.. bylam dzis w socjalu podbic kopie paszportow i w piatek wysle juz formularz na macierzynski,ale tak nie lubie do tego socjala chodzic,ostatnio bylam tam 4 lata temu i tyle sie pozmienialo ze dzisiaj krazylam od okienka do okienka masakra,teraz na szczescie juz po wiec lece zupe gotowac jakas i troszke w domu ogarne a jutro do pracy znowu :( ciezko to widze w tej duchocie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 14:30

Limerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ