X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata widze ze obskoczylas irl urzedy z sukcesem , brawo
    pociesze ze w Pl duuzo wiecej formalnosci i produkcja zbednego papieru, szkoda tylko drzew
    siedzim tak dl bo uziemione z passem do konca sierpnia, gdyby nie te upaly to tak bym nie narzekala,ale w sumie idzie i plechy ustawic, dzis byl tez dentysta i wypadl ok, czyszczenie tylko sobie zapodalam i inne sprawy zalatwic
    np w urzedzie woj poz i na str www jest oddzial paszportowy na libelta a passy robia na pl wolnosci i extra wedrowka, ok ze w sumie nie tak far far away i wozkiem sie czl jakos doturla
    dzis zlala mnie burza ale temp juz 25 wiec super
    b mila pani w busie rozdawala worki na glowe na rain i skorzystalam ;--)
    wiem, ze moj maz sie uzaleznil od dawna i tez podczytuje forum i jego watki wiec sie dowie ze 28 ma dyzur ze swymi rodzicami po obiedzie (zero sjesty) a ja na sesje z panem kregarzem-wychodne hi hi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 18:56

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane . Znow mnie troche nie bylo . Anielew sliczne malenstwo I malusi brzuszek zostal . LLimerykowo sliczna coreczka :)
    Mi choroba juz odpuszcza ale jeszcze ten katar .
    Wybralismy sie dzis nad morze do rush north super tam jest .
    Spieklam sie troche bo nie bylo gdzie sie schowac .
    Zaczely mi sie juz skurcze . Normalnie az sie boje porodu .
    Zostalo kupic tylko łozeczko , kosz mojzeszowy I krem na brodawki I wsio juz mamy :)
    Juz sie doczekac nie moge .
    Milego wieczorku :)

Limerikowo, AgataP, aNiLewe lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina na pewno masz dodatek do wozia baby czyli parasolke, nada zatem jej na piekace słońce uzywac juz teraz jak heat wave atakuje Irl
    jak czujesz skurcze to polecam magnez i standardowo odpoczynek/polegiwanie
    nasza dzis minimal goraczkuje 37.5 po szczepionce ale to ok w sumie znak ze szczepienie sie przyjmuje i organizm wytwarza przeciwciala
    oczyw all pod obserwacja i full kontrola,
    badz co badz temp dzis o 3.30 am na nocny budzik 37.2 bylo czyli ok

ps wiem ze latwo sie now pisze bo sama sie balam przed pare dni strach/niepokoj jak tk bedzie ale nada myslec o healthy baby i tyle jako priorytet
    ja w ramach wizualizacji CELU wlozylam do rzecz do szpitala fotke 4d malej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 22:02

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Ewelina na pewno masz dodatek do wozia baby czyli parasolke, nada zatem jej na piekace słońce uzywac juz teraz jak heat wave atakuje Irl
    jak czujesz skurcze to polecam magnez i standardowo odpoczynek/polegiwanie
    nasza dzis minimal goraczkuje 37.5 po szczepionce ale to ok w sumie znak ze szczepienie sie przyjmuje i organizm wytwarza przeciwciala
    oczyw all pod obserwacja i full kontrola,
    badz co badz temp dzis o 3.30 am na nocny budzik 37.2 bylo czyli ok

ps wiem ze latwo sie now pisze bo sama sie balam przed pare dni strach/niepokoj jak tk bedzie ale nada myslec o healthy baby i tyle jako priorytet
    ja w ramach wizualizacji CELU wlozylam do rzecz do szpitala fotke 4d malej
    Wizyte mam dopiero 1 sierpnia . Musze sie zapytac jaka dawke magnezu . Bo chyba ten musujacego nie mozna pic .
    Oby szybko goraczka minela :* Buziaczki dla Was :*

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Wizyte mam dopiero 1 sierpnia . Musze sie zapytac jaka dawke magnezu . Bo chyba ten musujacego nie mozna pic .
    Oby szybko goraczka minela :* Buziaczki dla Was :*
    Wg mnie magnez jest magnez i lepszy musujacy niz zaden, ale oczyw zapytaj lekarza
    w Pl magnez to standard na skurcze, lepszy niz nospa plus uspokaja , w szpitalu przy wyciszeniu skurczow podaja kroplowke z mg wlasnie
    w pl sklepie pewnie jest mg w tab z wit b6 dostepny
    najlepszy jest aspargin z jonami mg i k -potasu, ja bralam 3x2 i nie odczuwalam silnych skurczow cala ciaze tylko spinania brzuszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 23:05

AgataP, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam sie z Limerikowo ja mialam problem ze skurczami i po tyg brania magnezu jest o wiele lepiej :)

Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten magnez w wB6 musujacy mam nawet w domu . Bede w babyparadays tam maja pl leki to kupie tam magnez zadzwonie do lekarza I zapytam I zaczne go brac . Dziekuje dziewczynki .

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupuje magnez z firmy Sona w aptekach pełno 60 tabletek 7,25 i z tej firmy większość witamin mam.
    Nie raz jak będziesz 2 to drugie masz za pół ceny :)

AgataP, Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W bootsie czesto kupisz 2op w cenie 3 :) takze warto popatrzec.

Domi trzymam kciuki zatem za 1 sierpnia. Fajna data. Teraz to juz tylko dopakowac torbe i czekac te pare dni :) Ale jestem podekscytowana. Nowe dzieciątko nam zaraz przybędzie. Także mocno mocno kibicuje!

AgataP, Ewelina.Irl, Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieje sie tu u nas ,dzieje! dzieciaczkow przybywa :) Domi trzymam kciuki :) odpoczywaj i sprobuj sie zrelaksowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 18:58

Domi IRL, jaszczurka lubią tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny:)
    Narazie odpoczywamy w dwupaku, kolana razem trzymam co by sie nic nie wydarzylo do 1ego -juz nawet po schodach do gory nie latam- tylko jak koniecznie musze- wczoraj np bylam na gorze dwa razy, raz prysznic wziasc a drugi jaks szlam spac:)
    Moja matka co z nia rozmawiam- to tylko gada zebym rak do gory nie podnosila! (o co chodzi?)

Torba juz spakowana- od jakiegos 30tego tygodnia- przepakowuje ja codziennie hehehe, a to cos wyjme a to cos doloze, a to cos zamienie. Zwariowac mozna:)

Juz od tego odpoczywania sie zmeczylam:) Zdjelam obraczke i pierscionek zareczynowy wczoraj bo tak goroaco bylo, mysle sobie lepiej terazniz jak spuchne od upalu-te pare dni wytrzymam bez.
    Dzis mi troszke kostki spuchly mi sie wydaje, ale pewna nie jestem, musze meza zapytac jak wroci:)

Kolacji dzis nie robie- cale 2 dni jadlam zupe jarzynowa ktora wczoraj ugotowalam- pychotka, maz nie jada zup:P
    Mysle zamowie burgery z wloskiej knajpki niedaleko nas- pychotka- to bedzie zadowolony:)

Milego wieczorku dziewczyny.

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wszystkie moje ringi posciagalam chyba juz ze 3 tyg. temu i powiem Wam ze to pierwszy raz w poprzednich ciazach nie musialm sciagac:)

A co do tych ra to moze i mnie tez oswiecice:)

AgataP lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proste: ra,k nie nalezy do gory podnosic, wyciagac, wspinac sie siegajac po cos wysoko bo napina sie i napreza niepotrzebnie brzuszek, to samo dotyczy mycia okien w ciazy
    zajecie to nalezy przekazac mezowi

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ringi to raczej na zapas juz pozdejmowac w zaawansowanych tyg ciazy by potem czasem nie pilowac jak paluch bedzie puchl na zatrzymana wode w organizmie czy upal

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo w pierwszej ciazy spuchly mi strasznie nogi rece nie wiec nie bylo porzeby sciagania ringow.
    W drugiej ciazy spuchla mi mordka :)
    A w tej teraz troszku palce u rak i nogi choc plce ju rak nie znacznie ale na zapas sciagnelam :)zeby pozniej nie trzeba bylo ciac obraczek :)

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Jaszczurka co ciaza to puchnie sie inaczej he he, zatem kazda ciaza jest podobna ale inna ;-)
    Moja swiadkowa ostrzegala mnie przed ringami, ona tak napuchla ze prawie juz szlo ku przecinaniu obraczki na palcu, w ogole miala cc i nogi jak balony doslownie, szczegolnie w kostkach, mowila, ze nie myslala, iz mozna tak napuchnac
    mi tu w Pl troche tylko napuchly palce jak bylam na walku w lasku i czulam doslownie plus ciut kostki jak chodzilam w upaly a tak generalnie ok, 2 butle h2o schodzily dziennie tak mnie gnalo do wodopoju
    zasada jest generalnie taka ze trzeba w ciazy duzo wody pic, wiadomo biega sie do przybytku ale woda wypycha limfe i nie gromadzi sie ona az tak mocno

AgataP, jaszczurka lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety puchnie sie ja na szczescie mialam tylko raz problem ze stopami jak jechalam do Dublina do ambasady 2 godz w jedna strone w aucie plus dodatkowa godzina na wjezdzie i wyjezdzie do miasta bo Dublin caly rozryty masakraaa,stalam w korkach w takim upale ze myslalm ze zejde tam normalnie,nigdy wiecej ,zaszyje sie u siebie na wiosce i nigdzie nie jade juz :P ,strasznie sie Ikea rozczarowalam mialam upatrzone online pare rzeczy a okazalo sie ze jakosc okropna ,glownie chodzilo o posciel dla malej ,fajne byly posicele ale na wieksze dzieciaki a na malenstwa jakies takie brzydkie :( dlatego pozamawialam z Polski i na szczescie juz mam wsyztsko gotowe,ale jechalam do Ikei po pare konkretnych rzeczy a przyjechalam z jedna :(
    ja pije bardzo duzo ale to nawet przed ciaza pilam,woda dla mnie to podstawa,jak ide spac to w nocy mam kolo lozka i co sie budze to pije jakos tak mam od dziecka :P a w tej pogodzie to nawet 4 5 butelek wleje w siebie wiec moze to mi pomaga nie trzymac tak wody ,bo jak narazie to tylko jeden epizod ze stopami mialam i to pewnie przez to siedzenie w aucie non stop.

Ale mam nadzije ze ta pogoda troszke zelzy bo spac nie mozna w tej duchocie a boje sie przy wiatraku zasypiac zeby mnie nie zawialo,wiec budze sie co godzine cala spocona ...lato w Irlandii ,no cos takiego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 09:01

juska19, Limerikowo lubią tę wiadomość

• jaszczurka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane:)
    Aga ty do Dublina 2h jedziesz a co ja mam powiedziedziec ja mam do szpitala 2h drogi.
    Widocznie unikasz sloi ze nic ci nie puchnie jak troszku tez ograniczylam no ale nie da sie jesc i jak wykluczyc calkowicie:)

No i moze ja mam tedecje do puchniecia :)

No przy wiatraku to lepiej nie zasypiac najgorzej to cyce przewiac na to trzeba bardzo uwazac.

Noc smigam do Lidla dzi do ktorego najblizszego ma 30km ;(

AgataP lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow 30km do Lidla b daleko do ok sklepu, ja mam kolo 10-12, wlasciwe zaraz obok pracy wiec po job sie od razu smigalo po chlebek pieczony etc
    prawda lepiej witrak na noc gasic
    to Wy mnie straszycie Dziewczyny pogoda w Irl ze parno i duszno, to ja wam z wczor przywioze 4 sierp deszcz na calutki dzien :--)))))))))))))

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej jaszczurka to masz faktycznie kochana daleko ja lidla.mam pod nosem i w sumie aldika ,a soli duzo nie uzywam wiec pewnie to tez mi pomaga

limerikowo przywoz deszcz bo dzisiaj 27 stopni i ja juz wymiekam....siedze na schodach w pracy w cieniu i rozwazam zalamanie nerwowe ... gotuje sie od srodka. ale moze w weekend temp sapdnie do 20stopni...moze

jaszczurka lubi tę wiadomość

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ