jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
wogole nie wiem za bardzo co zrobic jakby Veronica dostala goraczki nagle np w nocy- czy mozna cos podac czy odrazu do szpitala?
Musze sie koniecznie spytac lekarza na nastepnej wizycie:/
Mamy calpol wprawdzie ale napisane na nim powyzej 3 miesiaca.
Limerikowo ile ml twoja malutka zjadala jak miala 3tyg do miesiaca?AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzieki za info o tej wysypce po augmentinie, dzis rano jakby mniej na tlowiu, tylko czolo mocno czerwone i cz glowki
tez obstawialam wstepnie amoxyc choc zadne z nas alergii na leki nie ma
na czole dostala po calpolu lub jakas wysypka, ciezko rozpracowac
na razie kapiele i spacery z glowy do pon wg zalecen gp
nie mam pojecia co malenstwo zaatakowalo, jaka zaraza
jak goraczka 39 lub kolo to mysle od razu do szpitala jak noc, a w dzien szybko do gp, oczyw mozna podac calpol lub inny paracetamol tylko mniejsza dawke ponizej 2.5ml specjalna mala strzykaweczka i ratowac juz od razu maluszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 13:15
-
My juz po vizycie za free, rush od amoxy, gardlo lepiej i slinianki poszly juz w gore , mamy amoxy przerwac, mam nadz ze gardlo bedzie doleczone bo wstepnid antybiotyk mial byc do pon przez 7dni
maz kupi baby krople na wszelki wypadek na gardlo w Pl
przyjdzie abonament na malucha wykupic, he he tu w Irl
w sumie liczylam ze zmieni mi lek na inny, pilnuje dalej jak pilnowalam temperatury od poczatku
wiem ze ciezko jest dobrac cos ok dla maluszka
oby bylo juz tylko dobrze i tam zmiana klimatyczna skonczyla juz sie dla KarolkiAgataP lubi tę wiadomość
-
Mysle ze a propos karmienia butla to najlepiej stosować sie do zalecen na puszcze
np wg insty matki i dziecka pl 3mce baby powinno zjadac do 130ml max 7x dziennie a na puszcze enfamila wyrazie napisane ze 180ml wody i 6 lyzek mieszanki czyli 200ml razem wychodzi, oczyw raz wsunie 200 a raz i 100 i 140 wg wlasnego apetytu
pilnuje by litraz sie zgadzal na dzien 700-1000ml i jest ok w tym woda do przepajania 20-60mlAgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
AniLewe dobrze zrobilas kupujac calpol, lepiej nie czekac na fever i miec pod reka w razie czego, nie szukac, nie jezdzic ale od razu podawac
polecam tez zapasy soli fizjologicznej ale na pewno juz macie, w bootsie sa dostepne, bo jak male zacznie pchac raczki do buzi to mozna woda przegotowaną lub wlasnie sola czyscic, plus oczy, buzke, do nosa na babolkiAgataP lubi tę wiadomość
-
Sprowadzalam sol fizj. Z pl bo mi znajoma mówiła ze tu noe dostane i nawet nie szukałam. Dobrze wiedzieć. U nas oczka ropialy po porodzie pierwsze tygodnie i przemywalam sola i teraz uzywamy do noska przy fridzie.
Pogoda dziś taka ze słońce deszcz słońce deszcz i tak nakladalam folie i sciagalam jak wyszliśmy na spacer. Kupilam dzis bilety do pl na święta. Oj bolało jak placilam. Swoją drogą nie wiedziałam że powyżej 2lat juz ta sama cena. Myślałam że jakas inna jak dla dorosłego skoro trzeba wpisywać ze tonie ddorosły. A wez tu lec z dwoma dzieciakami..
AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A to ciekawe jakie swieta beda w Pl zimowe czy deszczowe?
, my nie mam pojecia czy zostajemy czy tez polecimy wszystko zalezy czy siostra bedzie chrzcila synka na b .narodz, czy nasza bedzie zdrowa i oczyw cena lotow, za szalone 1000e trudno sie wybrac raczej, zobaczymy
no ja tez naciagalam spory zapas soli i plus cenowo super z Pl, na palecie przyjechala:-)
Z 2ej str wybrac sie z dzieciakami samolotem na wakacje to trzeba szukac dobrej last minute lub pol roku wcześniej kupowac bilecik
szkoda ze nie mamy tel do Jaszczurki, na pewno ma big bizi z synkiem
poniewaz tak sie zzylysmy ja na wszelki wypadek podaje moj, jak cos potrzeba to mozna sie zawsze zdzwonic 0857069556;-)Domi IRL lubi tę wiadomość
-
O AniLewe ladnie podliczylas ze to juz 2 tyg nie ma newsow od Jaszczurki, mam nadz ze i nich ok, po prostu kołowrotek rodzinny z dzieciaczkami, roboty po pachy
no mi ten czas minal na walce z bieguna, gardlem i goraczka i nie zaluje ze mamy to juz the worst jak powiedział gp za soba, uffff
ja tam w sumie na fejsie nie siedze, raz konto zalozylam, ale nieużywane
gadu jak najbardziej natomiast 4902068
troche maluchy odchowamy i bedzie meeting jak trza:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 12:56
-
ja mam konto na facebooku- mozece mnie poszukac- DominicaSoltysik:)
bylo by przykro jakbysmy kontakt stracily:(
2 tyg to juz?? o kurcze! mam nadzieje ze zmienianiem pieluch zajeta i niedlugo do nas zajrzy poopowiadac jak poszlo i jak sie maluch ma
aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość