X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal sladu Jaszczurki?
    Mam nadzieje ze wszystko ok u iej i maluszka.

Cos moj suwaczek jest chyba do bani! nie odlicza:/

Limerikowo lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widze wlasnie ten suwaczek..."nasze malestwo ma Now" :P

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmienilam, zobaczymy czy teraz bedzie odliczal

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    no kochana juz niedlugo bedziesz miala malutka na swiecie :) mi zostaly 2 msc ale juz tez chyba spakuje torbe na wszelki wielki.Ostatnio wlasne zaczelam sie denerwowac ze cos sie zacznie dziac szybciej...mam nadzieje ze wytrzymam do 38 tyg wtedy niech sie dzieje.

Wicie gniazda mi sie wlaczyl,latam jak poparzona ,sprzatam jak szalona...urlop mi nie sluzy,strasznie sie mecze z nadmiarem czasu.Musze wykombinowac jakies zajecie.

ladne imie :)
    juz ostatecznie Nicol czy jeszcze sie zastanawiacie?
    my od zawsze mielismy jedno,piec lat temu wybralismy Ninę i tak zostało,nawet nigdy sie nie zastanawialam nad innymi imionami a teraz juz tak sie przyzwyczailam ze nie potrafilabym zmienic :P
    ja do pakowania torby zabieralam sie sporo czasu :O jakos ciezko bylo mi niewiedzialam tez jak sie za to zabrac ale ostatnio p mowi uszykuj torbe bo pozniej bede na szybko pkowal I pewnie nie zabiore czegos . No I ready :)
    Tak imie napewno zostaje chyba ze bedzie niespodzianka I uslysze na porodowce boy to bedzie Nathan :)
    Co do wicia gniazdka to tez mi sie zaczelo tak kolo 30 tyg I nadal chodze tylko sprzatam . Poprawiam przekladam :) przestawilam juz 2 razy lozeczko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 20:26

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do tej torby spakowałaś? Bo ja nadal szukam jakiejś konkretnej listy...i co jedna to inna,poradźcie co tam wpakować żeby było dobrze.

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmetyki dla ciebie jak zel do mycia. Szczoteczka dl zębów itp.
    Jakas gumka i grzebień do włosów
    Koszule do karmienia ze 3conajmjiej. Na oddziałach jest bardzo gorąco. Ja mialam 3a maz codziennie pral. Kapcie szlafrok
    Podkłady ew. Duże podpaski. Ręczniki tez ze dwa trzy.
    Woda woda i jeszcze raz woda. Dają codziennie kranowe. Jakies snaki ja mialam wafle ryżowe.
    Dla dziecka pampersy chusteczki krem do pupy. 3-6krotkich body i tyle pajacow. Czapki u nas nie kazali. Ew. Niedrapki.

Co jeszcze dopiszcie dziewczyny.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byl u nas market i wylosowali mnie na wstęp bezpłatny i jako pierwsza wchodzilam i ogladalam.
    Kupiliśmy fajne rzeczy a nie wydaliśmy więcej jak 30euro. A naprawdę oboje mieliśmy ręce zajęte. Wszystko jak nowe. Fajna sprawa.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spakowalam ubranka dla malej , pizamy , staniki do karmienia , majtki , skarpetki , jednorazowe majtki , podaski , wkladki laktacyjne , zel pod prysznic takie wszytsko taletowe , szlafrok , reczniki dla siebie I malej , pieluchy tetrowe , pampers , chusteczki nawilzajace , kapcie , pomadka do ust, gumka szczotka szczoteczka pasta do zebow , sudokrem I chyba tyle . Bo wode to kupimy juz gdzies w szpitalu no I znajoma podpowiedziala zebym jedzenie wziela ale w szpitalu maja tam I serwuja cos wiec piotrek wyskoczy jak zglodnieje :)
    Ostatnio znajoma rodzila w coombe tam gdzie bede rodzic urodzila kolo 11am a na drugi dzien ja wypuscili zobaczymy jak bedzie ze mna jak cos piotrek dowiezie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 22:05

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam zabrac gatki z siatki- takie oddychajace- polecam zainwestowac w takie zamawiane przez net co mozna prac-(cos takiego http://allegro.pl/seni-majtki-poporodowe-rozm-xl-2szt-wielorazowe-i4307682966.html
    http://inspiracjeonline.pl/wielorazowe-siateczkowe-majtki-poporodowe-conpol-babies-i-baby-ono/) nie bedziecie pewnie ale sa mega lepsze niz te jednorazowe- te sie dra i sa niewygodne! i radze rozmiar sprawdzic- ja dzien przed porodem sprawdzilam i sie okazalo ze rozmiar 12-14 z tesco i bootsa byly za male (normalnie nosze rozmiar 10)

No i wygodne staniki do karmienia.
    Polecam rowniez kompresy: Multi mum do piersi jakby wam sutki popekaly- mi zycie uratowaly.(tanie nie sa-ok 15 e za paczkewniej 10 kompresow- wielorazowego uzytku,ale polecam- mam paczke do wydania jakby ktoras z was chciala)

t60z7qg.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Te majtki z siatki sa jak najbardziej potrzebne. Ja ich uzywalam jeszcze w domu przez pierwszy tydzień. Mozna prac i jak domi pisze wygodniejsze na pewno jak te "szpitalne"

AgataP, Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej dzieki dziewczyny! kochane jestescie,zaraz sobie zapisze wszystko,te majtki to mi szwagierka z PL przywozi pod koniec wrzesnia bo tez mi polecala i jej kazalam zapakowac :) jutro jej napisze zeby wziela M i L rozmiar zawsze lepiej miec na wszelki wielki w dwoch rozmiarach bo nie mam pojecia czy w M nie bedzie ciasno.

Zaraz porobie liste,jutro jade kupic koszule,nie wiem chyba do penneysa zobaczy sie jeszcze,no i pizame jedna tez kupie.

multi mam sa super juz nawet pare wykorzystalam jak mialam zapalenie sutka takie lekkie i serio dzialaly cuda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 23:27

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ty to jesteś chudzina to ja bym s i ew m wzięła. Mi w sklepie facet powiedział zeby l brac choc nosze normalnie m ale ze tak powiem zlustrowal mnie od gory do dolu i tak mi doradzil. Fakt ze nie spadaly ale jak maja utrzymać te podkłady poporodowe to lepiej mieć dopasowane. Ja kupilam oba rozmiary i stwierdzam ze m byl na mnie ok. Stąd wydaje mi sie drobinko ze l to z ciebie spadnie hihi. Mówimy o tych rozmiarach z polski. Bo co do mother care to nie wiem

Przypomniało mi się ja mial z baby ono te majtki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 00:41

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki to wezme sie w M zaopatrze :) ,faktycznie L moze mi spadac a wiadomo lepiej miec to tam przytrzymane wsyztsko.

chudzina nie chudzina boje sie sprawdzic czyw spodnie nieciazowe wchodze...

ach a teraz jeszcze zaczelam sie prodem stresowac... no coz taka kolej rzeczy.

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mi chyba nie zdarza dojsc te gatki . Mam tylko takie jednorazowe z fileliny kupilam 10 sztuk bo kupilam tez rozmiar wieksze zwyklych gatek I zamierzam je nosic juz w domu bo znajoma mi powiedziala ze na poczatek sa dobre te jednorazowe a w domu lepiej bylo jej w zwyklych majtach tylko o numer wieksze cos takiego mam a jeszcze smoczek musze spakowac bo mi sie przypomialo
    https://www.google.ie/search?q=majtki+jednorazowe+z+flizeliny&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=mRX7U9PAHcSy7AaDv4GQBg&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1280&bih=654#facrc=_&imgdii=_&imgrc=EVHJUVFa3XtVIM%253A%3BoB26JxO-JEYswM%3Bhttp%253A%252F%252Fsklepmati.pl%252F250-503-large%252Fhorizon-majteczki-jednorazowe-po-porodzie-fizelinowe-7-szt.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fsklepmati.pl%252Fmajtki%252F250-horizon-majteczki-jednorazowe-po-porodzie-fizelinowe-7-szt.html%3B300%3B300

I tam jest taka jak by kieszonka na wlozenie podpaski .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:57

AgataP lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Kurcze mi chyba nie zdarza dojsc te gatki . Mam tylko takie jednorazowe z fileliny kupilam 10 sztuk bo kupilam tez rozmiar wieksze zwyklych gatek I zamierzam je nosic juz w domu bo znajoma mi powiedziala ze na poczatek sa dobre te jednorazowe a w domu lepiej bylo jej w zwyklych majtach tylko o numer wieksze cos takiego mam a jeszcze smoczek musze spakowac bo mi sie przypomialo
    https://www.google.ie/search?q=majtki+jednorazowe+z+flizeliny&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=mRX7U9PAHcSy7AaDv4GQBg&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1280&bih=654#facrc=_&imgdii=_&imgrc=EVHJUVFa3XtVIM%253A%3BoB26JxO-JEYswM%3Bhttp%253A%252F%252Fsklepmati.pl%252F250-503-large%252Fhorizon-majteczki-jednorazowe-po-porodzie-fizelinowe-7-szt.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fsklepmati.pl%252Fmajtki%252F250-horizon-majteczki-jednorazowe-po-porodzie-fizelinowe-7-szt.html%3B300%3B300

I tam jest taka jak by kieszonka na wlozenie podpaski .

dojda nie martw sie .a jak nie dojda to sa tutaj takie same w mothercare http://www.mothercare.ie/mothercare-disposable-maternity-briefs-5-pack.html

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja takie zwykle z fizeliny to mam . Zamowie jak nie dojda to trudno damy rade :D

AgataP lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej moj suwaczek dalej do bani. ktos poleca dobrastronke z suwaczkami?

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok mam nowy suwaczek- jak nie bedzie odliczal wywalam i nie ma suwaczka wcale:/

AgataP, aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ost mnie nie byko w ogole bo bizi-niestety choroba malej od gardla i big goraczka 38.7, gotowosc byla o 5am z sun na mon do hospitala
    ale udalo sie zbic calpolem i wytrzymac do rana do ok gp na doorydole medical center
    a teraz wysypka na brzuszku i nad czolem ..jak nie urok
    na szczescie mama mnie wspiera bo maz w Pl remontuje na wynajem

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nr taki ze leczylismy na biegune a to infekcja od gardla byla jako 1y objaw
    w medipolu lekarz widzial zaczerwienienie gardla i dal kontrole za tydz, dzis ta wizyte odwolalam"kontrolna"
    Gardlo, slinianki i fever rozkrecily sie od sob wieczor, a potem od niedz od 5.30 na max
    Obecnie jest concern od wysypki nad oczami i czolo ktora po goraczce sie pojawila
    a teraz jak od wczor rana jest lek amoxiciline czyli augmentin lokalny na gardla zakazenie wysyka na brzuszku, pleckach
    oszalec idzie, jak gorzej to jutro znowu wycieczka do gp

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ