X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczny za wsparcie.
    Ciezko z tym karmieniem piersianaprawde- teraz juz nie boli nawet bardzo ale mala bardzo sie zrobila wybredna- 10 minut siedzi a potem sie denerwuje i zachwile znowu glodna. Pompowac w nocy to masakra bo spac bym musiala wcale nie spac.
    A przeciez poki co mam pomoc meza jeszcze przez 3tyg a potem bede juz sama.
    Moze faktycznie w koncu sie przemoge i przestawie mala na formule i tylko dokarmiac bede cyckiem jak dlugo bede mogla bo przeciez sie zamartwie i przekombinuje i zycia wcale.

Agata- no powiem Ci ze mnie tez nikt miejsca nie ustapil nigdzie ani np w luasie jak z brzuchem bylam( no raz koles szedl po mnie z polowy luasa zebym usiadla na jego miejscu- ale jego zona mu chyba kazala ktora tez w ciazy byla i mnie dojrzala w tlumie):)

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi pamiętaj ze zestresowana mama to zestresowane dziecko. Jeśli uważasz ze karmienie piersią nie jest dla ciebie to stosuj mm. Jak dziewczyny piszą mleko to mleko ważne żeby mala rosla zdrowo a tak będzie niezależnie czy kp czy mm.

Ja przywyklam do karmienia na żądanie. Jeśli tylko myślisz ze ci nie wychodzi to walcz o laktacje. Ale nie warto ciągnąć jeśli ma to szersze podłoże. Masz czuć sie dobrze w każdej sytuacji.

Jaszczurko kciukam żeby już było po. I czekamy na wieści.

Robie test kapania co dzień. Zawsze jak była kąpiel średnio co drugi trzeci dzień to maly super przesypial momenty między karmieniami. Także będziemy kąpać codziennie liczę ze to będzie nasz sposób na grzeczne dziecko w nocy ;)

AgataP, Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kąpiel nie działa tak jak sądziłam. Istny demon tej nocy wstąpił w moje dziecko

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe a moze spacerek pomoze taki 30min i turkot kolek wozka uspi synka tak jak nasza core lub przynajmniej uspokoi na nocke i da Wam pospac
    my co dzien mamy spacerek czyli wietrzenie po calym dniu w domku
    spacer przypada na wieczorna pore jak maz wroci z job, zjemy kolacje i idziemy plus Lapa dolacza
    mala juz tak weszla w ten rytual ze jak zakladam jej kurtke to zaciesza ale pare 1ych razy to plakala na ubieranie i fotelik reagowala placzem, a teraz przyzwyczaila sie
    ubrac kurtke, czapke przykryc kocem i jazda plus my tez rozprostujemy nogi na zdrowym spacerku :--))
    a kapiel co 2gi dzien bo potrzeba na 4 rece w malej lazience ktora raz dwa nagrzewamy na kapiel
    w Poz na upaly to oczywiscie co dzien kapiel w ramach mozliwosci malej (niemarudna) a dzis rano 18stop mielismy na chacie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 12:00

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały ma takie noce ze budzi sie na karmienie i spi grzecznie, a czasem obudzi sie np. o 2 idzie spac na godzinke czy dwie a potem od 3-5 to juz ryk do samego rana. Tak sie zdarza. Bo generalnie ladnie zasypia około 21 gorzej tak od polowy nocy. Poza tym inne rzeczy ciesza, bo jak mały sie obudzi nad ranem to uśmiecha sie od ucha do ucha bardzo długo. Wystarczy na niego spojrzeć i tak się cieszy, że mamusia jest obok. Piękne chwile. Poza tym nareszczie karuzelka zaczela go inetresowac i da rade zostawic w lozeczku na kilkanascie minut i oglada sobie zabawki krecacace sie wysoko. I na mate mozna polozyc, jedynie co w bujaczku siedziec nie chce.
    Wczoraj jak M wrocil z pracy pozna pora, maly spal i pierwszy raz zostawilam go na gorze na niani a my ogladalismy sobie serialik i dzielilismy sie nowinami z calego dnia. Ale stresowalam sie i pare razy szlam sprawdzac (bez powodu oczywiscie) i ciagle gapilam sie na nianie :) Ale to juz krok na przod, zawsze maly lezal w koszu mojzesza z nami w salonie a tak bedzie mial niezaklocony sen w sypialni ;)
    Rano jak wstalam w koncu patrze a na dworze 8 stopni. Masakra jak faktycznie juz jest chlodno, mialam nadzieje na piekny wrzesien.
    Jutro mamy gp i usg bioderek. Obu wyszlo wszystko ok. A dzis 6tygodni.

Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak mysle czy maluchowi nic nie dokucza skoro placze ciagle albo mu niwygodnie, ja zakladam ciut wieksze ubranka i staram sie metki wew obcinac
    mnie osobiscie np metki draznia a niemowleta maja skore 2.5x delikatniejsza od naszej
    a Wy aNiLewe nie jestescie czasem juz po 1ym szczepieniu?

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czyli macie 1sza wizyte patronazowa to jest za free sa 2 pierwsze
    na pewno usg bioderek wyjdzie ok, malego wpakuja w tzw korytko ale to doslownie 4min badania
    my mamy teraz usg kontrolne na pocz wrzes umawiac sie bedziemy w pl przychodni, mam nadz ze ok wyjdzie, wiadomo nie szarpiemy za nozki podczas pieluchowania
    a propos to dzieci bedziemy mialy zimnego chowu, tylko po slonce beda latac jak sie nic nie zmieni i zostaniemy w Irl
    najgorsze do 6mcy odchowac i temp ok trzymac kolo 20stop
    potem baby juz ma wlasna regulacje tempki

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani Lewe my wczoraj wysunelismy podobna teorie z kapiela. Dzis testujemy. Bo poki co po kapieli spala jak aniolek wieczorem.

Dzis w nocy dala mi popalic- karmienie za karmieniem- cycek plus mieszanka- na zadanie. Rano myslalam ze sie nie podniose z lozka. Moj maz ja wzial a ja pospalam jeszcze 2godzinki.
    Uff- ciezko:)

zarazjedziemy mala rejestrowac:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas po kapieli wesola i spokojna, dostaje butle i lula kolo 10.30 pm po razu, mamy z "glowy" baby do 6.30/7
    Domi wypelnialas juz papiery na child benefit?,ladna papierologia teraz i na garde i do gp nada jechac po pieczatke lub od pracodawcy
    130e nie majatek ale na pampery po tylu latach job tu nalezy sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:08

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam cjd benefit i wypełniłam tylko ta stronę co dali. Nic z gardy czy pracodawcy.
    Jutro idziemy na druga bezpłatna wizytę u gp kontrolna w 6tyg.
    A do nawrota prywatnie na usg bioderek. Nie wiedziałam jak to wygląda. Dobrze ze szybkie to badanie jest. Potem będzie kontrolne a potem w 4 miesiącu sie może doczekamy skierowania od gp na to usg.

Maly spal pięknie ze 3godz od 9 potem karmienie na powietrzu na werandzje i znów spal 3godz az go teraz gazy budzą ;) ax ciężko uwierzyć że tyle maly brzuszek pomieści he he

Chyba będziemy kapac codziennie bo przynajmniej stworzymy taki rytuał. Kapanie. Karmienie przytulanie i spać.
    Domi a jak brzuszek małej reaguje na karmienie mieszane? Więcej gazow. Mniej kupek? Zastanawiam się gdybym raz na jakiś czas dokarmila czy to wpłynie na brzuszek malucha. Bardziej chodzi mi np. Wyjście do fryzjera i m da mm.
    Fajnie położyć dziecko przed 22i niech śpi do rana. A od dawna wam tak spi Limerikowo?

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a rozumiem ze Wy 1 kartke wyplenialiscie bo porod tu, maz sciagnal forme z sieci i kosmos tyle formalnosci
    moim zd wg aktu urodzenia baby i ppsa rodzicow powinni przyznawac child benefit i tyle, w koncu billsy, taxy tu placimy i auta tez jezdzone

no nasza juz ladnych pare tyg spi cale nocki
    tez zdziwko ze tak szybko wpadla w nocny tryb, od pocz na noc gasilam all swiatla i spanie w egipskich ciemnosciach tak jak my a w dzien normalnie sama raczkami sie przysloni lub do cyca pod pache i tez ma ciemniej, swiatlo jej nie razi
    zresza caly dzien my w salonie ktory osloniety drzewami i krzakami od domu sasiada i tak jasno nie jest
    plus na mm to dluzej syta i na nocke starcza butla do rana

popieram wyjscie do fryzjera na relax i ploteczki oczywscie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 17:24

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym rytualem to b dobry pomysl nawet zalecana jest taka rutyna dla niemowlaka a potem dla malego dziecka by wiedzialo czego sie spodziewac w kazdym dniu-posilki, zabawa, spacer, kapiel, oczyw wyjatkiem sa dni rodzinnych wyjazdow i wycieczek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 17:50

aNiLewe lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. nie wypelnialam papierow na child benefit jeszcze. dzis dopiero bylismy mala zarejestrowac- ale sie nie udalo bo nasz akt malzenstwa nie potwierdzony notarialnie wiec musimy potwierdzioc i wrocic. sie wkurzylam, godzine czekalismy i dupa. jak zarejestrujemy wtedy child benefit i paszport bedziemy zalatwiac.

aniLewe mala poki co dobrze reaguje na mieszane- 2-3 razy dostaje mieszanke a reszte mleko z piersi. kupek moze o 1-2 mniej na dobe ale wygladaja tak samo. gazow nie ma wiecej- i tak zawsze ja odbijamy na wszelki wypadek. moze wiecej jej sie ulewa po jedzeniu- moze dlatego ze wiecej naraz potrafi zjesc.

t60z7qg.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo dobrze Domi pytam bo u koleżanki pojawiły sie problemy brzuszkowo kupkowe jal zaczela dokarmiać trochę. Musze przetestować na swoim podac raz butelkę np jak jedziemy na zakupy i zobaczę czy będzie reakcja.

Domi IRL lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis do rodzinnego do medipolu na 11.30, wydaje mi sie ze jednak mala ma biegunki
    kupki z 3 do 7 dziennie wiec za duzo chyba jak na mm
    plus strzelajace sie po baczku i aromatyczne jak jajka, roznie rzadkie, ale raczej nie sformowane
    dzis w nocy to nie spalam prawie, moze z 3h zlapalam w pzrerwach, nasluchiwalam malej jak o 3am i o 5am wiercila sie, cos tam pojekujac i bączki strzelala przez sen
    mam nadz ze w szpitalu na weekend nie wyladujemy
    kurcze juz nie wiadomo co gorsze zaparcie z kolka czy biegunka, mama mia

kol z synkiem w zeszlym roku czekala 9h!! jak mial rota no ale byl 2 latek, powiedzielin jak ostatecznie ich przyjeli by dala sprite'a, mowila ze szybkiej by bylo do Pl leciec i miec ok opieke oraz ze staff irl rozszarpie po tych 9h czekania z malym co przodem i tylem dawal..

tak sie ciesze ze od poczatku wzorem mej swiadkowej prowadze dziennik ile pamperkow i ile butli i kiedy, teraz mam super porownanie plus dla lekarza tez sie przyda czarno na bialym
    teraz zaczelam z powrotem pisac ile siuskow bo to b wazne przy biegunce
    co sie zmienilo to odstawilismy juz krople na razie i fairy do mycia butli
    dzis w bootsie maz odbiera NUK jak poprzednio mielismy do butli, byl w katalogu, ale nie na polce , wiec zamowilismy
    czort wie co to dziecko dopadlo pomieszanie z poplataniem objawow
    jak poprzednie dni rano chrrr bylo po 2 kupkach 2h od razu tak dzis "gu gu i bu bu" humor na rozmowe i kopanie mnie w brzuch jak ją polozylam, zmienil jej sie nastroj i badz to czlowieku madry
    wole jednak sprawdzic by w razie czego niebezpiecznie nie odwodnilo sie baby
    niby 3 mc malej i przewod dojrzaly sie robi i dojrzal na biegunke dla odmiany, ehhhhhhhhhhhhhhhhhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 10:44

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe tez czytalam ze jak sie mm daje z cycem na zmiane to moze byc brzuszkowa rewolucja i to wcale nie od razu bo maly brzuszek musi przetrawic

mi tam mama mowila albo cyc albo mm, zeby nie mieszac ani mm nie zmieniac jak uzywa sie jednego, no chyba ze zle tolerowane i lekarz zleci inaczej
    ja jak przeszlam na mm to rewolucji brzuszkowej nie bylo na szczescie

na razie i maz targa puszki z Pl jak wroci po remocie mieszkania, i moja mama co przylatuje pomóc za meza i tesciowie potem, i na swieta
    myslimy jechac na enfamilu 1 do konca 6mca i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 10:44

aNiLewe lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na moich czerwcowkach 2014 girls dokarmiaja normlanie mm i maja na cycu dzieciaczki
    mysle ze teraz mm nie moze rownac sie temu co kiedys pod wzgledem skladu i bolow brzuszka mozna wcale nie doswiadczyc

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz po gp, mala dostala probiotyk udo, zobaczymy czy pomoze, kontrola za tydz, mam nadz ze sie poprawi plus gardlo ma czerwone
    ciekawe od czego, chyba zimniejsze powietrze bo mleko dajemy cieple

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo mam nadzieje ze malutkiej przejdzie po tym probiotyku! Biedna kochana malenka,trzymam kciuki.

No z tym czekaniem i spritem jestem w stanie uwierzyc ,ostatnio sie smialam w pracy do kolezanki ze trzeba zapas sprita ze sklepow wykupic bo jak ebola do nas dotrze to tylko to ci gp bedzie przepisywal :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 15:07

Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprite jest dobry na wszystko jak piszesz, nawet na ebole :--))
    swietny kawal
    ja tez mam nadz ze przejdzie zaraza

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ