jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale mieliśmy wesoła noc. Maly spal do 22 tatuś wrócił z pracy i sie obudził. Zasnal o 2w nocy na cala godzinkę. Darl się w nieboglosy do 6i w końcu zasnął na trzy godziny. Szkoda mi go bo nic nie mogło go uspokoić ;/
Domi a u was mala to aniołek czy juz zaczyna trochę rozrabiac?
Ja pamiętam ze dwa dni w szpitalu mialam aniołka az sie dziwilam. Ale nie długo to trwało )Limerikowo, AgataP, jaszczurka, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
no u mnie AniLewe tez sob i niedz czyli 2 dni po porodzie byl aniolek az czuwalam sprawdzajac czy oddycha, kladlam to na karb zmeczenia baby po porodzie a teraz to uparciuszek na raczkach tylko
szkoda mi twego maluszka ze plakal a nie wiadomo co mu, w nocy kolki to chyba rzadkosc ale nie niemozliwe, dodajesz moze kropeki miejscowe infacol do pokarmu?
moja juz ladnie przesypia nocki choc dzis krecila sie od 3 do 4, pewnie jej sie cos snilo, ale nie obudzila sie :--))Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 16:56
-
Mi sie wydaje ze on się wyspał do 22 bo normalnie spi do 21 I później od 12/1 do 2/3 I potem znow lezy I je I idzie spać. Fakt że przerwy między spaniem to ma dwie trzy godzinki ale w nocy do tej pory nie płakał tyllo sobie coś tam gaworzyl po swojemu.
Myslalam o tym infacolu e go trzeba dawać przed każdym kamieniem a ja karmie na żądanie I musiałabym czasem co 15min dać.
Ciekawa jestem czy po kp jak seba będzie w wieku twojej córki to będzie przesypial więcej w nocy tj dłużej.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
WItam Was Kochane:)
Limerikowo bylam u GP stwierdzil, ze te nadcisnienie mam od zeladka buhahah wypisal mi jakies tam cos ale mawet tego nie wykupilam i zapytal sie czy moze pije gaviscon powinnien pomuc .
Ale ja sie pytam na nadcisnienie.
Masarka!!
Wstaje w nocy do WC to zawsze sobie zmierze cisnienie i mam podwyzszone zeszla noc tak od 150 do 170
Dzis w sumie 2 razy bylo wyzsze:(
Poniedzialek coraz blizej az sie boje.
Przetocze Wam slowa mojego starszego synka.
" mama ale CI buzia urosla "
Myslalam ze buchne smiechem ale musialam mu wytlumaczyc, ze to opuchlizna zwiazana z ciaza
Jak Wam zazdroszcze, ze macie to juz za soba
I Wasze maluszki sa juz z wamiLimerikowo, juska19 lubią tę wiadomość
-
aNiLewe wrote:Jaszczurko a jak twoje skurcze, bole sa jakieś? A może ucichlo?
A to dobre to już nie paracetamol a gaviscon jest lekiem na wszystko
Skurcze sa co 10 minut boli to juz mnie chyba wszystko
byle do Poniedzialku tak sobie tlumacze a w Poniedzialek sie tak bede tak galotami trzesc , ze masakra!!!
Niby bedzie to moj 3-ci porod ale kazdy inny tak jak ta cala ciaz:)
Wczoraj jeszcze ostatie szopingi robilam i tak musze jeszcze juro jechac znowu.
Iniformy kupowalam dla chlopcow nowe bo wszystko wyblaklo.
A mlodszy zaczyna dopiero to wszystko i tak musi byc new
Ksiazki takie drogi kupilam dla jednego wczoraj bo zapomnialam listy dla starszego synka i powiem Wam , ze same ksiazki dla Junior drogie jak pieron.
zreszta wszystko dzis drogie.
Ksiazki opieraja sie na samych cwiczeniach w Irlandi wiec z roku na rok musza byc nowe.
Jeszcze wczoraj buty chlopca kupilam kocham Clarksa byty i dal mi pan nie ten rozmiar co chcielismy wiec musze jechac zamienicLimerikowo lubi tę wiadomość
-
No tak szkoła to wydatki. Nic nie poradzisz. Ja już chyba zacznę oszczędzać na książki i uniformy
Tak sie słyszy ze tylko pierwszy poród długi I bolesny a kolejne to już z górki. E widzę że wcale tak nie jest. Jaszczurko nie myśl za dużo. Będzie dobrze.Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość
-
Jaszczurka wspolczuje sytuacji, ten Twoj gp to totalna beznadzieja, szkoda pisac
dawac go tu na czarna liste konowalow i tyle
juz sama w sumie sobie postawilas diagnoze i ok gaviscon/paracetamol nie rozwiaze problemu cisnienia
cis to Ci moze od stresu podskakiwac i wtedy czuc w zoladku , nawet i na biegunke pogoni
do pon juz niedlakeo, prawie widac
na pewno bedzie ok i upewnia sie co do twgo cis i moze cc??
przy wysokim i niestabilnym cis cc , sn raczej niewskazany i nic tu do tego ze 3 porod
widze ze jeszcze na ostatki masz bizi z szkolna wyprawka, no tak 2 tyg i kids come back to school :--))
a marke Clarksa to tez b lubie, modna, trwala, wygodna i cena w miare ale nosi sie b. ladnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 00:12
jaszczurka, AgataP lubią tę wiadomość
-
ja tez nastawilam sie ze 1y porod b dlugo i bolesnie ale nie bylo tak, od skurczow regularnych od 1pm do 10.30pm vaccum to mozna latwo policzyc ile h minelo choc fakt bole z krzyza i z brzucha odbieraja czl sile, takze ok ze szybko mi baby wyciagneli, wlasc byla juz prawie na koncu kanalu
jaszczurka lubi tę wiadomość
-
AniLewe- moja mala byla aniolkiem 2 dni w szpitalu potem w dzien aniol a w nocy- ''sowka zlosnik''- tak ja nazwalam bo oczy miala wielkie otwarte a w dzien ledwo uchylala.
Odkad wrocilismy do domu to we dnie jest aniolek i 2 noce a potem 2 nastepne noce daje popalic.
U nas problemem bylo ze byla glodna- nic nie pomagalo na wieczorny placz tak od 22ej nie wiedzielismy co sie dzieje. Jak zaczelismy karmic wiecej mala znow jak aniolek.
Ja mialam problem z tymi cyckami- teraz juz sie troche zregenerowaly- pompowanie to byl koszmar ale cycki wrocily do stanu uzywalnosci i mala stopniowo na nie wraca z pomoca pompowanego. Odpukac !!!!!!!!!!!!! byle nie zapeszyc.
My dajemy ten infacol- znajomi nam polecili- prawie przed kazdym jedzeniem ( mala je co ok 3 godziny) i od tego czasu na zwiekszonych porcjach jest duzo lepiej. Zobaczymy jak dlugo hehehe:)
Nasza Weronisia ogolnie ma taki rytual- je, odbeka, je, robi kupeeee wielka taka ze slysza chyba sasiedzi a czuja napewno (tzn jej baka podczas kupy bo sama kupa nie smierdzi). Potem idzie spac. Od rana teraz jest bardziej towarzyska- lubi u tatusia na kolankach posiedziec i popatrzec sobie:)
Na spacerkach spi ladnie jesli wozek sie porusza, w samochodzie kimono gwarantowane:)
Wszystko moze sie zmienic jeszcze bo mamy dopiero 2 tygonie ale poki co tak jest:)
W nocy miedzy karmieniami jak ma dobra noc i po karmieniu odrazu zasypia mam ok 2-2.5 godzinki snu i wtedy jestem nawet wyspana. Raz moj maz sie nia zajmowal cala noc a ja spalam cala noc- ale wytracilo mnie strasznie z rytmu i przez to ze nie pompowalam w nocy z moich poranionych sutkow myslalam ze piersi mi eksploduja rano i cala bylam zalana mlekiem jak sie obudzilam a potem jakby mleka mialam mniej wiec raczej juz tak nie bedziemy robic.
Odkad mala zaczela wrac na cycka pokarmu jakby wiecej bo ciagle spompowuje raz czy 2 razy zeby miec zapas i zwiekszyc ilosc mleczka jeszcze dla mojego glodomora.
Juz bylismy troche w desperacji musze przyznac i na skraju przejscia na mieszanke ale moze jakos damy rade bez narazie a co najwyzej bedziemy ja dokarmiac mieszanka jak bedzie trzeba.
W poniedzialek mamy 2 tyg check up u GP zobaczymy co powie.
Jaszczurka- bidulko- wspolczuje przebojow naprawde. Mysle o Tobie caly czas i mam nadzieje ze szybciutko urodzisz i nie beda Cie juz meczyc.
Powiem Wam ze widze plusy prywatnej opieki jak tak czytam takie historie.
Limerikowo, AgataP, jaszczurka lubią tę wiadomość
-
Domi wydaje mi sie ze czy pacjenta pryw czy pub to ma prawo do ok opieki w ciazy a nawet poza nia, w koncu na cos te nasz taxy ida do jasnej...
oczyw nie ulega watliowsci ze niestety jak chcesz miec ok opiek to jeszcze doplac, takie smutne fakty
teraz Irki sie kapnely ze system med maja total niewydolny jak kiedys w Holandii I mysla na universal medical insurance, wiec dalej beda łoic nasze kieszenie a opieka med jak na przykladzie Jaszczurki I innych do bani, czekanie na wyniki krwi tydz, lub 2
AgataP lubi tę wiadomość
-
my dzis po wizycie w pl przychodni a barrongton st, dr pl ok, mala na 5kg co czuje na mych plecach choc obstawialam 5kg plus :--)), tyle by wyszlo z mokra pielucha hi hi
od wczor martwia nas a mnie bardzo jako mamke kupki naszej malej,nie wodniste a jednak b rzadkie, I np 4 na dzien
zmiejszylismy juz ilosc kropli, oczyw jest koncert wieczorem I spinanie nozek , a dzis I rano 30min I wieczorem 1h, niby nie duzo ale serce mi sie kroi, mala placze lzami...bo ja, boli
nie wiemy co to za przyczyna , do tej pory bylo ok
I myslimy czy woda, nie bo ta sama przegotowana plus niegaz zywiec z rekomendaja dla niemowlat, ostatecznie obstwiamy krople (moze przewod pokarmowy juz dojrzalszy jest I tyle kropli nie potrzebuje Espumisanu 100)lub plyn fairy, do tej pory butle mylismy nukiem niem z Tesco pl, ale sie skonczyl
teraz jest guide Bootsa o baby I produktach dostepny za free I wyczailismy ze ta jest ten plyn za 6e wiec jutro jedziem po niego
mam nadz ze jutro bedzie lepiej z wyprozneniami, bardziej sformowane I nie czeka nas irl pseudo emergency I czekanie godzinami
dzis dr stwierdzil ze nie jest odwodniona I je ok
odwodnenie sprawdza sie tez na skorze czy po nacisnieciu lekkim wraca skora do poprzed stanu naprezeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 01:23
AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A Ty Limerikowo mala piersia karmisz?
Veronika ma takie wodniste kupki bardziej ale zoltego koloru i jak pielegniarka zobaczyla to stwierdzila ze tak ma byc i ze dzieci co jedza mieszanke maja bardziej uformowane stolce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 14:05
AgataP lubi tę wiadomość
-
Jutro Poniedzialke BIg day
Pierwszy raz znam date dziwne uczucie:)
Dzis jedziemy na ostatniego dinerka w 4-o osobowej faliadzie
Nastepny juz bedzie z baby No. 3
Boje sie jak diabli tego poniedzialku.
Dizs naszej sasiadki synowa urodzila Emma Kate slicznie imionka.
A byla sasiadka przed wczoraj u mnie i mowila ze byla jej synowa na kontrolnej wizycie i jak do domu wyslali a tu masz
baby za dwa dni
Domi IRL, AgataP lubią tę wiadomość
-
My ostatnio spisywalismy ile pieluch q ciągu 24h zuzywamy. To wyszło nam 13sztuk. Z czego 11to z kupka. Ja sie czasem śmieje dziecko co ty jadles? Bo niby nie śmierdzą ale zapach jest dla mnie jak mango hehe.
Faktycznie zimno sie robi. Ost dwa dni o 19bylam na spacerze to nawet ja zmarzlam. Dziec pod kocykiem wiec ok.
My dziś od w nocy małego do łóżeczka I maz mówi no to mamy 3godz snu a ja mówię chyba 5min. Nie wierzył mi I co? Z zegarkiem w ręku 5min minęło. Byla 2 w nocy I tak do rana mały podsypial I więcej nie spal a podplakiwal.
Limerikowo wasza mala dopiero 5kg waży czy jest blad? Bo nasz na wypisie spadl do 3400 a juz o prawie 5kg a to miesiąc różnicy I na mm ponoc szybciej nabierają?