jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
o kurcze widze ze pozmieniali w szpitalu z opieka nad kobietamiw ciazy 4 lata temu mialam co 2 miesiace wizyty na kazdej krew pobierali i wogole a teraz szok jaki pewnie zrobie badania prywatnie i bede jezdzila zeby wiedziec czy wszystko dobrze bo tutaj to widze ze mozna sie stresowac cala ciaze
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
ja w Irl jestem od 2004 i zawsze byly 3 scany i 2 morfologie normalnie jak ciaza ok wg gp i poloznej,
w 2013 z 3 scanow oszczednosciowo kryzysowo zrobiono 2 i tak trafilo na moja bratowa Zanete, wiec robili prywat polowkowe w cork w pl przychodni
i nawet jak kobitki ida rodzic to nie wiedza jak baby lezy do porodu jesli nie pojda na pryw scan, takze nie ma co tu zalowac sobie
girl z mej job 2x byla w lck odsylana ze skurczami, brak rozwarcia a baby lezalo poprzecznie i sie kurcze zorientowali na ost chwile i oczyw ccWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 13:30
AgataP lubi tę wiadomość
-
AniLewe nie ma sensu zglaszac w tax officie 3ch os ze wam sie rodzina powiekszyla i tak maternity masz opodatkowane i z kredytow twego meza sami sciagna , tak jak nam rocznie 2tys e wychodzi ze przepada, masakra, to tak jakbym dostawala polowe maternity czyli z 230e 1/2
spotkalam kumpele juz po maternity i mowi ze nie oplaca sie pracowac na part time, system premiuje na zasilki a nie na job
zobacze jak ja finansowo wyjde od listopadaAgataP lubi tę wiadomość
-
Hura Hura Hura
Mamy date wywolania porodu szczesliwa na Maxa !!
A wiec tak na wczorajszej wizycie bylo super inna pani dr
przyjechalam przed 8-ma numerek mialam 3-ci wiec nie tak zle i juz 20 po bylam w gabinecie:)
Nogi mam opuchniete rece i twarz moiwlam pani dr no i mysle ze to zatrucie ciazowe ktore mialam w pierwszej ciazy.
No ale wracaja do wizyty to tak USG bardzo szybkie prawidlowe maly bardzo aktywny
Cisnienie podwizszone nie prawidlowe 3 razy miezone.
Badanie ginekologiczne wczorajasze bardzo wspominam pozytywnie nie jak te z poprzedniego wtorku istny koszmar.
Badnanie moczu 2x bo bialko w moczu juz sie pojawilo.
Plus pani dr wyslala mnie na godinne badanie cisnienie po 1h spadlo w miare bylo ok.
wrucilam jeszcze raz do niej i powiedziala ze mamy sie zglosci.
Poniedzialek godzine 21:00 na wywolywanie
z jednej strony cie bardzo ciesze ale z drugiej i bardzo boje.aNiLewe, juska19, AgataP lubią tę wiadomość
-
No Jaszczurka wkoncu jakies postepy. Podadza ci zel na noc i we wtorek bedziesz miala malenstwo. Super.
Limerikowo wlasnie tak to jest. Finansowo lepiej siedziec w domu na zasilku i opiekowac sie dzieckiem niz wrocic do pracy. Taka rzeczywistosc. Ja nastawiam sie na powrot. My chcemy niedlugi odstep miedzy dziecmi stad wymyslilam sobie, ze wroce do pracy i na dobre po roku bedziemy sie starac o kolejne a wtedy pojde na zwolnienie szybciej. A potem z dwojka to juz zupelnie nie wiadomo co to bedzie.Limerikowo, jaszczurka, AgataP lubią tę wiadomość
-
nie wiem, co odpisaC na wpis Jaszczurki na zatrucie ciazowe i objawy-puchniecie, podwyzszone cis..brak slow
nie chce byc krytyczna i stresowac doswiadczona kobiete w 3ej ciazy, ale jak mozna bylo dopuscic do tak zlej sytuacji???
mi szkoda tylko dziecka no sorry
nie mowie ze nie chodzilo sie po doktorach/szpitalach, skutek chodzenia po niekompetentnych irlandzich mozna przeczytac powyzej
jesli ktos liczy na super irl med opieke za free to oby sie nie przeliczyl..
mam nadz ze baby urodzi sie zdrowe i doczeka ok do ponAgataP, jaszczurka lubią tę wiadomość
-
hej kochane . jak wam mija dzionek ?
Ja dzis mecze sie z biegunka . Na dodatek mialam miec wizyte gora do wtorku u gp . Ale dzis zadzonil P zeby mnie umowic I mam dopiero na 26;08 co mnie nie cieszy bo mialam zapytac o pare rzeczy . A w szpitalu mam wizyte 29.08 3 dni po wizycie u gp . Ahhh ale gp poszedl sobie na urlop akurat teraz .
Limerykowo sliczna coreczka .
Jasczurko ciesze sie ze wiesz na czym stoisz . I ze skacza sie te dlugie meczace wycieczki.
Milego dniaLimerikowo, jaszczurka, AgataP lubią tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:nie wiem, co odpisaC na wpis Jaszczurki na zatrucie ciazowe i objawy-puchniecie, podwyzszone cis..brak slow
nie chce byc krytyczna i stresowac doswiadczona kobiete w 3ej ciazy, ale jak mozna bylo dopuscic do tak zlej sytuacji???
mi szkoda tylko dziecka no sorry
nie mowie ze nie chodzilo sie po doktorach/szpitalach, skutek chodzenia po niekompetentnych irlandzich mozna przeczytac powyzej
jesli ktos liczy na super irl med opieke za free to oby sie nie przeliczyl..
mam nadz ze baby urodzi sie zdrowe i doczeka ok do pon
Jezdzilam od lekarza do lekarza i to nie tylko irlandzkiego bo w medicusa tez odwiedzalam kilka razy i poradnie Nawrota w Cork. I jesten na bierzac z PL ginem telefonicznie.
Mimo tego ze nie uzywam prawie juz soli od 5 miesiac to i tak moj organizm zatrzymuje wode i na to nic nie poradze bynajmiej ja:)
Ciesnienie podwyzszone mialam pod koniec kazdej ciazy tylko przy drugiej bylo brak opuchlizny ten +
A teraz wszystko naraz sie zwalilo.
Nie mowie ze ilrandzi system zdrowia jest perfekcyjny ale np 2 ciazy nie bylo tego bylo wszystko ok napewno co teraz sie zmienilo to personel w Corki i ilosc lekarzy bo da sie to oczczuc
AgataP lubi tę wiadomość
-
ja z corka 4 lata temu mialam 5 skanow i wizyty bardzo czeste a tutaj moze dlatego inaczej ze bede miala cesarke nie ma pojecia ale nie bede sie ttym stresowac bede jezdzila do polskiego gina Jaszczurka super ze w koncu wiesz co i jak :)do poniedzialku juz nie dlugo i pewnie lada chwile bedziesz tulila maluszka
jaszczurka, Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość
-
aNiLewe wrote:Domi mi w szpitalu jak i położna w domu mówili ze nawet jak leci krew i sutki mega poszarpane to i tak przystawiac. Ale dobrze robisz ze odciagasz swoje a nie mm. Swoja droga ile udaje ci sie odciągnąć? U mnie jest na żądanie wiec odciagne moze ze 30ml ale co się dziwic jak maly ssie co chwile to więcej nie ma. Innym razem nie jadł ze trzy godziny to w 20min miałam 90ml. Ale obie jesteśmy na innym etapie. Mam nadzieje ze poki mały przybiera to mleka mu wystarcza.
Ja nie chcialam podawać smoka. Ale mieliśmy w zestawie z butelkami i jak sie darl to podaliśmy. Generalnie to go wypluwa. Zwłaszcza jak placze to gp noe chce ale czasem ssie reke albo tylko ciumka cyca to wezmie smoka i potrzyma chwile. Ale nie wciskamy na sile. Myślę że w ten sposób mu nie zaszkodzi.
udaje mi sie odciagnac miedzy 80-120 ml z dwoch piersi ale czasem tylko 60 tak ze roznie.
Przystawiam ja do prawej piersi jak moge moze od jutra zaczne tez do lewejbo lepiej wyglada juz.
Oh. masakra):
My dostalismy list z data usg bioderek w szpitalu na 18 wrzesnia.AgataP lubi tę wiadomość
-
jaszczurka wrote:Limerikowo ja sobie sama zdrowia Zycze bo wlasnie zmiezylam cisnienie i jest wysoki i juz sama nie wiem co robic. 168/111 p 96
Jaszczurka a jakies leki na zbijanie cisnienia w ogole mialas w ciazy przepisane? Cokolwiek przepisali podczas wizyt w CUMH Cork?
Ja mialam nadcisnienie ciazowe i dr prowadzaca ciaze w Poznaniu okreslila kryterium na zgloszenie sie na izbe przyjec: 150/100 lub wiecej utrzymujace sie przez godzine. Z dawkami doszlam do 8 tabletek na dobe przy 9 max.
U Ciebie jest tez bialkomocz, ja mialam regularne badanie probek moczu pod tym katem.
Nie wiem jaki jest schemat dzialania w Cork i kiedy kwalifikuja do hospitalizacji. W Poznaniu niewatpliwie byloby bezwarunkowe przyjecie na oddzial patologii ciazy.
Masz podany jakis numer alarmowy do szpitala w swojej teczce ciazowej? Moze trzeba zadzwonic i zglosic pogorszenie sie powiklan i wtedy kaza od razu na izbe przyjec przyjechac?jaszczurka lubi tę wiadomość
-
Jaszczurka jak potrzebujesz i chcesz to moge poratowac dopegytem na nadcis za free, mam tez labetalol
ja bym jechala do szpitala, wiem pewnie masz daleko do Cork cala wycieczka, ale moze jakis szpital blizej jest dostepny
myslimy z mezem o Tobie by bylo ok!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 23:54
jaszczurka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaszczurka dobrze ze w poniedzialek bedziesz w szpitalu pod kontorla i zaczna wywolywac.Czas najwyzszy zeby juz wszytsko bylo ok.Powodzenia trzymam kciuki za Ciebie kochana.
Limerikowo wlasnie tez sie zastanawiam bo slucham kolezanek to mowia ze nie oplaca sie wracac na part time ,tylko ze one na socjalu siedza a mnie nie bardzo ten pomysl kreci,ale z drugiej strony jak wroce na part time to strace i jak na full time to tez starce bo zlobek mnie finansowo wyssie!
Nie wiem narazie o tym nie mysle narazie chce mala juz ze soba miec i wtedy bede kombinowac co i jak,ale serio smutno sie robi jak pomysle ile starce na powrocie.Coz trzeba cos zadecydowac.
Domi jak sie czujesz? Jak tam rana goi sie ok? boli cos?
aNiLewe o dwojce dzieci to sie juz w ogole nasluchalam ze nie oplaca sie pracowac nawet obojgu rodzicom serio tak mnie kolezanki namawiaja na tego socjala jakby to one go wypalcaly a ja dalej swoje ze socjal nie i juz.Teraz zreszta mam taki metlik juz w glowie ze mysle tylko o porodzie i nie wybiegam dalej planami bo bym zwariowala.
Co macie do lózeczka becik ,sleeping bag czy jakis kocyk?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 00:04
Limerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość
-
moja spi pod kocykiem lekkim i tez lekka kolderka
mam nadz ze nei przegrzewam co dzien temp jej sprawdzam i jest ok 37 lub kolo tego oscyluje
na chacie mam 19-20 stopni
po tych upalach w Pl, to mi rano w 19 jest zimno i narzucam szlafrok
no z tym socjalem tez slyszalam, ze jak 2 rodzicow pracuje i 2jka dzieci to zlobki/przedszkola wysaja pensje normalnie
ja tam raczej wracam na part time, trudno bedzie jak bedzie, wole by mi cora urosla i zarazy nie miala non stop ze zlobka, bo gp i apteka wyssie ma kieszen tak samo lub bardziej niz miejscowy tax system
stresu przynajmniej na chorobach i nocach zaoszczedze i me dziecko sie nei nacierpi tyle a my razem z nimAgataP, jaszczurka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydokladnie tak mysle ze bedzie mi non stop coz ze zlobka przynosic i chorowac,ja wracam na pewno ale na jaki wymiar godzinowo to jeszcze mysle.
jako ze od 1 sierpnia juz oficjalnie jest jesien i sie zimno zrobilo to od wczoraj spie w mojej cieplejszej pizamie a rano to juz dygocze ale ja zmarźluch jestem,w dzien potrafi byc jeszcze fajnie cieplo ale wieczory i ranki to juz jesien w powietrzu.
Ja mam kocyk i kupilam tez kolderke ale zastanawialam sie nad becikiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 00:23
Limerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość
-
kurde jaszczurka to juz tuz tuz i bedie bobas:) mysl tylko o tym- nerwow mialas juz dosc przez cala ciaze i teraz na koniec ci nie potrzeba wiecej.
Agata- rana dobrze- wyglada bardzo ladnie- jakby tak zostalo to ja uznaje ze sladu nie ma po CC:)
Dzisrano wizelam ostatniego tabsa z przepisanych przeciwbolowych- teraz bede musiala ciagnac na paracetamolu:)
Ale w sumie pobolewa mnie brzuch lekko a nie sama rana- da sie wytrzymac- tylko ze lepiej funkcjonuje jak jest bezbolesnie.
Musze uwazac w samochodzie- kocyk na brzuch- i dopiero pasy, mala jak poloze delikatnie jest ok ale raczej jeszcze staram sie poduszke sobie podkladac najpierw. W sumie bardziej mnie plecy bola od noszenia Veronici:)
Limerikowo, AgataP, jaszczurka lubią tę wiadomość
-
Domi witam w klubie bolacych pleckow, powoli one tez sie przyzwyczaja do ciezaru z dnia na dzien wiekszego, znam ten bol, 1sze 5tyg kladlam sie jak połamana do wyrka
widze dzieci mamy cwane na raczki jak trza, zostaje nam jedmorecznosc
sa fajne krzesla masujace, mam takie tyl;ko musze zalaczyc
mi duzo pomogl kregarz bo nogi i reka juz ''chodzily same''
cz\ekam na pocz wrzesnia i idziem w 3 jke na basen
plywajace huggies czekaja w szafie na mala pupe
Agata sleeping bags to nam sie na jesien zime przydadza jak trza, wtedy maluchy sie nie rozkopia
choc moja b spokojnie spi
ja nabylam 2x w tkmax z termometrem w srodku taki bajer i 1x w smyku w pl
mam zapas bo klopot bedzie z suszeniem w zimie, suszarka w pralce pelna para bedzie chodzic chyba choc jestem za natural suszeniem bo sie ciuszki nie kurcza plus dehumidifaier w ruch
Jaszczurka jak tam dzis sie czujecie? mam nadz ze lepiej z cisAgataP, Domi IRL, jaszczurka lubią tę wiadomość