X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mialam napisac. moj lewy sutek dalej out of order. pompuje z obu piersi i dajemy malej butelke do kompletnego zagojenia. prawy troche lepiej to daje malej piers od czasu do czasu zeby nie zapomniala jak sie ssa z piersi.

pocieszam sie ze to ciagle moj pokarm a mala musi przybierac. jak sie wylecza bedzie spowrotem na cycu mam nadzieje. lepiej taj niz infekcja piersi przez pekniecia wielkosci kanionow. moja konsultantka lakacyjna tez tak mowi. co wy myslicie??

a i mialam spytac limerikowo, anilewe i jeszczurka- dajeciewaszym malcom smoczek?

Limerikowo, AgataP, jaszczurka lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi mi w szpitalu jak i położna w domu mówili ze nawet jak leci krew i sutki mega poszarpane to i tak przystawiac. Ale dobrze robisz ze odciagasz swoje a nie mm. Swoja droga ile udaje ci sie odciągnąć? U mnie jest na żądanie wiec odciagne moze ze 30ml ale co się dziwic jak maly ssie co chwile to więcej nie ma. Innym razem nie jadł ze trzy godziny to w 20min miałam 90ml. Ale obie jesteśmy na innym etapie. Mam nadzieje ze poki mały przybiera to mleka mu wystarcza.

Ja nie chcialam podawać smoka. Ale mieliśmy w zestawie z butelkami i jak sie darl to podaliśmy. Generalnie to go wypluwa. Zwłaszcza jak placze to gp noe chce ale czasem ssie reke albo tylko ciumka cyca to wezmie smoka i potrzyma chwile. Ale nie wciskamy na sile. Myślę że w ten sposób mu nie zaszkodzi.

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki :) domi super gratuluje :) bylam ostatnio na iwzycie w szpitalu jak na razie jest wszystko dobrze maluch sie ruszal pokazal nam swoja raczkie :) tylko martwie sie tym ze kolejna wizyte w szpitalu mam w 24 tygodniu pozniej w 36tygodniu kolejna na ktorej omowimy cesarke :/ masakra jak dla mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:37

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaszczurka wspolczuje Ci przezyc niestety w nirl tak podchodza do nas lekarze :/

jaszczurka lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska no sporo kaza czekac . :/ Ale moze przez to ze mniejsze miasto I duzo kobiet . bo tu mam wizyty co 4 tyg .

juska19 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z corka mialam wizyty co 6 max 8 tyg a tu taki szok i gp mowil wizyty w szpitalu bedziesz miala czesto po takim porodzie bla bla masakra jakas

relge6yd0kju1g7d.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedz gp jak bedziesz ze nie masz tak czestych wizyt moze on bedzie wysylal szybciej do szpitala .

juska19 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio moze zobacze na poaczatku wrzesnia ide do gp wtedy pogadam

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi widze walczysz ostro z cycami mimo bolu, jak lew piszesz do krwi, uuu podziwiam, tak mowi sie ze mimo iz mleczko bialo-czerwone to przystawiac

AniLewe okresu nie mam jeszcze, za to sluz plodny wg mnie tak, wiec moze za 2tyg bede popijac red wine na zlagodzenie nastroju i potencjalnych boli miesieczkowych
    podobno na 1y okres bole moga byc niezle, ale wiadomo kazda babka ma inaczej
    u mej bratowej po 6mach karmienia cycem podobno zwijala sie tak bolalo, mam nadz ze mnie to ominie a maz dostanie na list ok czerwone winko pol slodkie do zakupu

Juska taki schemat wizyt z hsi jest teraz dla ciazy, malo wizyt, 2 scany jak ok i 2 morfologie, regularne wizyty to u gp i poloznej, nie w szpitalu
    w Irl ciaza jest stanem bardziej naturalnym niz niezaciuazona kobitka
    na me i meza opowiesci o ciazy tu pl kol pediatra powiedziala ze to : ''totalna jazda bez trzymanki'' czyli irl ciazowy rollercoaster
    rozumiem Twe obawy, ja tam do pl przychodni co 4tyg na scan walilam , kupe kasy poszlo ale psych bylismy calm i bylo warto, dowod namacalny pod spodem ;--)))))))))))))))))))))))))))))
    11w3spd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 18:41

juska19, AgataP lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo sliczny bobas kurde chyba tez bede jezdzila do polskiego gina bo to jest masakra naprwde a wgp pan powiedzial nam ze dostane list kiedy mam przyjsc na wizyte bo jesli nic sie nie dzieje nie ma potrzeby czesto przychodzic a na pierwszej wizycie mowil ze po takim porodzie bede miala co 4 tyg wizyte w szpitalu ale coz to tylko irlnadia..

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skan mialam teraz na wizycie ciekawe kiedy kolejny bedzie

relge6yd0kju1g7d.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moalam w 14/15tyg 1usg potem dopiero w 34tyg drugi. W międzyczasie mialam dwa prywatne.

Lim boska jaka duża ;) ta wasza panna.

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha no ja pierwszy skan mialam w 11tyg 6 dniu ciekawe czy te polowkowe mi zrobia ja tez chce jechac prywatnie bo pozniej wizyta w 36 tyg

Limerikowo lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska polowkowe to prywatnie w szpitalu ci nie zrobia ja mialam pierwszy scan w 11 tyg bo poszlam z bolem potem wizyta w 15 tyg juz mi scanu nie zrobili i teraz dop mam wizyte kolo 31 tyg i tez nie wiadomo czy scan zrobia cholera ich wie a jesli zrobia to taki expresowy wiec ja chodze prywatnie co 4 tyg i co jakis czas moj gin robi mi scan,niestety polowkowe musisz placic prywatnie.

Limerikowo piekna ta Wasza córa ! :)

Podziwiam Was za to karmienie z poranionymi sutkami,jako ze sie boje to zakupie te nakladki nawet w ciemno najwyzej oddam komus :)

Limerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha to dobrze ze mi powiedzialyscie jak to wyglada prywatnie na bank bede chodzila

relge6yd0kju1g7d.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja po twoim avatatrze to myslalam ze ty niezniszczalna jesteś ;)

My teraz będziemy sie zapisywać na usg bioderek. Gp wyslala nas na usg w 4moesoacu a norma w pl to 6-12tydzien. I lepiej bliżej jak dalej bo wtedy ew. Wady mozna wyleczyć.
    W cork 100euro za usg+wizyta i wlicza sie kontrol po miesiącu znow z usg. Także b dobra cena. To u nawrota. Tak na przyszłość gdyby ktoś potrzebował kiedyś.

Limerikowo a orientujesz sie czy trzeba np w tax office zgłaszać ze juz sa 3osoby. Mam na myśli jakieś tax credit. Zielona jestem.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska a spr ci przyziernosc karkowa teraz? Bardzo ważne badanie. Wiem ze jak sie czasem poprosi to robią w szpitalu. Ale warunek do 14tyg. Max. Potem najważniejsze jest połowkowe.

AgataP, juska19, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe chcialabym :) ale wole dmuchac na zimne a w tym przypadku na sutki :)

aNiLewe lubi tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe nie nic nie sprawdzilali zrobili skan powiedzieli ze jest wszystko dobrze maluch sie rusza jest wiekszy i tyle

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    aNiLewe nie nic nie sprawdzilali zrobili skan powiedzieli ze jest wszystko dobrze maluch sie rusza jest wiekszy i tyle

no to najlepiej jakbys sobie prywatnie zrobila przyziernosc tak jak aNiLewe pisala robi sie ja do 14 tyg dokladnie do 13 tyg 6 dnia.polski gin powinien robic.Potem polowkowe to tez prywatnie idz bo w szpitalu nie zrobia.Zaplacisz ale bedziesz miala zrobione i bedziesz spokojniejsza.

Ja teraz w szpitalu powinnam miec w 31 tyg ostatni drugi(!) scan ale mowie nigdy nie wiadomo i tak sobie jeszcze zrobie prywatnie ze dwa.

Jakiekolwiek inne badania krwi,moczu,wymazy jesli potrzebujesz tez sobie rob raz czasem prywatnie bo w szpitalu tylko 2 razy krew i to wsio....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 22:39

juska19, Limerikowo lubią tę wiadomość

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ