jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
no i mialam napisac. moj lewy sutek dalej out of order. pompuje z obu piersi i dajemy malej butelke do kompletnego zagojenia. prawy troche lepiej to daje malej piers od czasu do czasu zeby nie zapomniala jak sie ssa z piersi.
pocieszam sie ze to ciagle moj pokarm a mala musi przybierac. jak sie wylecza bedzie spowrotem na cycu mam nadzieje. lepiej taj niz infekcja piersi przez pekniecia wielkosci kanionow. moja konsultantka lakacyjna tez tak mowi. co wy myslicie??
a i mialam spytac limerikowo, anilewe i jeszczurka- dajeciewaszym malcom smoczek?Limerikowo, AgataP, jaszczurka lubią tę wiadomość
-
Domi mi w szpitalu jak i położna w domu mówili ze nawet jak leci krew i sutki mega poszarpane to i tak przystawiac. Ale dobrze robisz ze odciagasz swoje a nie mm. Swoja droga ile udaje ci sie odciągnąć? U mnie jest na żądanie wiec odciagne moze ze 30ml ale co się dziwic jak maly ssie co chwile to więcej nie ma. Innym razem nie jadł ze trzy godziny to w 20min miałam 90ml. Ale obie jesteśmy na innym etapie. Mam nadzieje ze poki mały przybiera to mleka mu wystarcza.
Ja nie chcialam podawać smoka. Ale mieliśmy w zestawie z butelkami i jak sie darl to podaliśmy. Generalnie to go wypluwa. Zwłaszcza jak placze to gp noe chce ale czasem ssie reke albo tylko ciumka cyca to wezmie smoka i potrzyma chwile. Ale nie wciskamy na sile. Myślę że w ten sposób mu nie zaszkodzi.AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
hej kobietki domi super gratuluje bylam ostatnio na iwzycie w szpitalu jak na razie jest wszystko dobrze maluch sie ruszal pokazal nam swoja raczkie tylko martwie sie tym ze kolejna wizyte w szpitalu mam w 24 tygodniu pozniej w 36tygodniu kolejna na ktorej omowimy cesarke masakra jak dla mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:37
Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość
-
Domi widze walczysz ostro z cycami mimo bolu, jak lew piszesz do krwi, uuu podziwiam, tak mowi sie ze mimo iz mleczko bialo-czerwone to przystawiac
AniLewe okresu nie mam jeszcze, za to sluz plodny wg mnie tak, wiec moze za 2tyg bede popijac red wine na zlagodzenie nastroju i potencjalnych boli miesieczkowych
podobno na 1y okres bole moga byc niezle, ale wiadomo kazda babka ma inaczej
u mej bratowej po 6mach karmienia cycem podobno zwijala sie tak bolalo, mam nadz ze mnie to ominie a maz dostanie na list ok czerwone winko pol slodkie do zakupu
Juska taki schemat wizyt z hsi jest teraz dla ciazy, malo wizyt, 2 scany jak ok i 2 morfologie, regularne wizyty to u gp i poloznej, nie w szpitalu
w Irl ciaza jest stanem bardziej naturalnym niz niezaciuazona kobitka
na me i meza opowiesci o ciazy tu pl kol pediatra powiedziala ze to : ''totalna jazda bez trzymanki'' czyli irl ciazowy rollercoaster
rozumiem Twe obawy, ja tam do pl przychodni co 4tyg na scan walilam , kupe kasy poszlo ale psych bylismy calm i bylo warto, dowod namacalny pod spodem ;--)))))))))))))))))))))))))))))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 18:41
juska19, AgataP lubią tę wiadomość
-
Limerikowo sliczny bobas kurde chyba tez bede jezdzila do polskiego gina bo to jest masakra naprwde a wgp pan powiedzial nam ze dostane list kiedy mam przyjsc na wizyte bo jesli nic sie nie dzieje nie ma potrzeby czesto przychodzic a na pierwszej wizycie mowil ze po takim porodzie bede miala co 4 tyg wizyte w szpitalu ale coz to tylko irlnadia..
AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjuska polowkowe to prywatnie w szpitalu ci nie zrobia ja mialam pierwszy scan w 11 tyg bo poszlam z bolem potem wizyta w 15 tyg juz mi scanu nie zrobili i teraz dop mam wizyte kolo 31 tyg i tez nie wiadomo czy scan zrobia cholera ich wie a jesli zrobia to taki expresowy wiec ja chodze prywatnie co 4 tyg i co jakis czas moj gin robi mi scan,niestety polowkowe musisz placic prywatnie.
Limerikowo piekna ta Wasza córa !
Podziwiam Was za to karmienie z poranionymi sutkami,jako ze sie boje to zakupie te nakladki nawet w ciemno najwyzej oddam komus
Limerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość
-
Agata ja po twoim avatatrze to myslalam ze ty niezniszczalna jesteś
My teraz będziemy sie zapisywać na usg bioderek. Gp wyslala nas na usg w 4moesoacu a norma w pl to 6-12tydzien. I lepiej bliżej jak dalej bo wtedy ew. Wady mozna wyleczyć.
W cork 100euro za usg+wizyta i wlicza sie kontrol po miesiącu znow z usg. Także b dobra cena. To u nawrota. Tak na przyszłość gdyby ktoś potrzebował kiedyś.
Limerikowo a orientujesz sie czy trzeba np w tax office zgłaszać ze juz sa 3osoby. Mam na myśli jakieś tax credit. Zielona jestem.AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjuska19 wrote:aNiLewe nie nic nie sprawdzilali zrobili skan powiedzieli ze jest wszystko dobrze maluch sie rusza jest wiekszy i tyle
no to najlepiej jakbys sobie prywatnie zrobila przyziernosc tak jak aNiLewe pisala robi sie ja do 14 tyg dokladnie do 13 tyg 6 dnia.polski gin powinien robic.Potem polowkowe to tez prywatnie idz bo w szpitalu nie zrobia.Zaplacisz ale bedziesz miala zrobione i bedziesz spokojniejsza.
Ja teraz w szpitalu powinnam miec w 31 tyg ostatni drugi(!) scan ale mowie nigdy nie wiadomo i tak sobie jeszcze zrobie prywatnie ze dwa.
Jakiekolwiek inne badania krwi,moczu,wymazy jesli potrzebujesz tez sobie rob raz czasem prywatnie bo w szpitalu tylko 2 razy krew i to wsio....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 22:39
juska19, Limerikowo lubią tę wiadomość