jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Mala dostaje mm Enfamil Premium 1-ke. Urodzila sie z waga 3240gr, ale stracila po urodzeniu jak dzieci traca normalnie i waga wypisowa to 2890gr. Teraz wazy rzeczywiscie 5,00kg i raczej to jest normalna waga jak dla dziewczynki, a i chlopcy czerwcowek maja tez tyle lub ciut wiecej.
Sytuacja z kupkami chyba dzis juz opanowana i wstepny alarm odwolany. Po prostu ograniczylismy liczbe kropli. Juz jest ciut lepiej pod wzgledem zawartosci. -
nick nieaktualny
-
he he Jaszczurka widze, ze sie odzywiasz b dobrze przed porodem
tez mam ochote na fryteczki, gorzej ze jeszcze nie umiem obierac 1na reka :--)) a preferuje fryteczki tylko domowe z ok kartofli od chlopa z milk marketu
no bedziemy czekac na wiesci od Ciebie i fotki Synka oczywiscie :--)))))))))))))
AgataP lubi tę wiadomość
-
Lim to dobrze, juz sadzilam ze nasz za malo przybiera, ale teraz jestem spokojna
Jaszczurko, bez stresu, w pelnej gotowosci, kieynek cork, powodzenia, oby zel szybko zadzialal i maly byl z wami tak szybko jak sie da.
Agatko nie martw sie, spinanie, twardnienie brzucha to norma. ja to czulam od 20tyg, a znajoma dopiero na kilka tyg przed porodem. takze reguly nie ma, ale jesli nic innego sie nie dzieje to jest to jak najbardziej normalne.Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość
-
my tez wlasnie wagi niemowlecej nie mamy, probowalismy w chuscie ale srednio to wychodzilo wazenie waga do walizek
a staje na lazienkowej sama a potem z baby i wynik jest
wage mamy juz teraz potwierdzona u rodzinnego
na czerwcowkach jest girl z boy co ma 2mce i 3tyg i wazy boy 7kg i nosi 74cm, gigant na cycku normalnie wychodowany he he
nasza jest zwarta i drobna
moja mama sie dziwi jak brat tu corke utuczyl 5miesieczna to mowie ze na irl aptamilu :--))
na pocz wrzesnia szykujemy sie na 2ga dawke hexy w medipolu, nasz gp nie ma szczepien ani kontraktu tu na szczepionki
hexy i penumokoki w Irl sa za free :--)) (wreszcie jakis pozytw systemu med! )w Pl za hexe 1sza dawke i kolejne placi sie po 210zl wiec ladna sumka 630zl wychodzi, oczyws penumokoki, mengo i rota tez all platne, biznes jets na szczepionkach, a dzieci w Pl b malo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 17:06
AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno jaszczurka trzymam kciuki !
Limerikowo ja tez tylko fryty domowe i tez lubie na milk markecie ziemiaczki kupic
aNiLewe dzieki za wsparcie spanikowalam bo nie mialam takich twardnien i od paru dnia nagle ciach zaczelo sie ale pewnie macica cwiczy a ja jak zwykle panike sieje no ale jeszcze troszke,jutro mam wizyte szpitalu mam nadzieje ze mi zrobia glukoze bo kolezanka byla w tamtym tyg i jej nie zrobili..hmm ciekawe czemu,a ja tak sie na lucozade nastawilam
jak z posiewem na paciorkowce? w szpitalu chyba mi nie zrobia co? musze prywatnie isc?
ciekawe na kiedy mnie na ostatnie usg umowia do szpitala..mam nadzieje ze szybko,bo nie wiem jak mala ulozona jest,tak sie rusza ostatnio i kopie w takich miejscach ze czasem to mam wrazenie ze ona ma 4 nogi i 4 rece
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 19:20
Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Mi na paciorkowce nie robili. A glukozę tez sama wywalczylam bo skoro nie mam w rodzinie cukrzyków to jestem w niskiej grupie ryzyka ale ostatecznie zrobili mi. Ale power drinków nie lubię (no jedynie red bull plus vodka ) a jeszcze oryginal lucozada a fuu ;p
AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
ja mialam glukoze robiona z pakietu w medicusie cork i pilam wlasna glukoze z Pl, grosze kosztuje doslownie w aptece bo owszem po irl poją lukozada , pytanie : ale ile jest cukru w cukrze? ;--)))))))))))))
warto zrobic paciorkowce B bo tak to sie nazywa wlasciwie to badanie dla wlasnego sw spokoju i zdrowia baby w przyszlosci
znane sa tu przypadki gdzie baby robi come back w niestety zlym stanie do szpitala z sepsa wlasnie ze wzgledu na zarazenie paciorkowcami podczas porodu od matki, dla matki one sa nie grozne a dla baby zabojcze wrecz, zadnej nie zycze..
mi test wyszedl ujemny 2 x robiony w 35 i 41 tyg, jeszcze sie w szpitalu pytali podwojnie o te paciorkowce i maz lecial obok do gabinetu po ten najnowszy wynik by staff mial pewnosc czarno na bialym
mysle ze warto u pl gina zapytac o to badanie i zaplacic by potem nie przezywac dramatu
irl gp lub gin powie byc moze ze rzadkie przypadki i ok ok, oby sie potem nie zemscilo
jak sie czyta gazety to wcale nie tak rzadkie przypadki a wlasnie sie trafiaja i lepiej na wlasnym zdrowiu nie oszczedzac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 01:51
AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agata tu w szpitalach to paru badan nie robia regularnie i podstawowo jak np wspomniane paciorkowce, kazdej ost scan jak baby lezy ostatecznie i ktg
super ze twoja gin zaproponowala Ci to badanie i ma w ofercie, to na pewno zrob
jakby wyszedl wynik dodatni to masz zawsze czas przeleczycWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 11:42
AgataP lubi tę wiadomość
-
dziewczyny wczoraj mala caly dzien na piersi- nie pompowalam ani razu- ale ulga. dzis w nocy troche dramatu bylo i skonczylo sie mieszanka a z rana z powrotem na cycka.
cos mi sie wydaje ze moje karmienie piersia bedzie jeszcze tylko tak dlugo na ile mi cierpliwosci starczy do tego karmienia:/
po wizycie 2 tyg wczoraj- wszystko ok- malutka przybiera, pani doktor kazala dokarmiac mieszanka jak trzeba i sie nie przejmowac. Powoli zaczynam dojrzewac do tej mysli.
ciekawe jak tam jeszczurka:)Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość
-
Domi Ty sie nie martw food is food, dobrze jak brzuszek pelny malucha i tyle
ja tam chwale sobie butelke i maz moze dac a ja mam chwilke na domowe zalegle prace czy po prostu odetchnac
najwaz jak piszesz , ze mala ok przybiera, zaraz zacznie zmieniac rozmiarowke na wieksza i wystroisz ja, jak laleczkeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 13:09
AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDomi ja tez bym sie za bardzo nie stresowala tak jak Limerikowo pisze ,mala jest najedzona,przybiera na wadze wiec jest ok mleko to mleko a macierzynstwo ma byc pieknym przezyciem a nie katorgą jakąś wiec nic na siłę.
Wrocilam ze szpitala glukozy nie zorbili(cholera a tak ta lucozade chcialam wypic) siedzialam tam 3 godz i czekalam tylko na badanie krwi na zelazo,dwa razy siuski do fiolki i obmacanie przez polozna i to wsio i tylko na te krew 3 godziny czekalam...na ziemi oczywiscie bo takie busy ze nie bylo gdzie zaparkowac,pisza zeby zabrac tylko 1 osobe towarzyszaca(ja chodze sama po co kogos meczyc) a tam normalnie dwie polskie rodziny i 3 pokolenia,mama tata bacia dziadek prababcia pradziadek...ciapaci tez po 4 osoby z ciazrana przyszli kuzyni i kuzynki pewnie...masakra nikt mi miejsca nie ustapil zaden krolewicz.. normalnie na ziemi siedzialam...ja rozumiem ze jak ktos po ang nie mowi to musi ze soba zabrac kogos jako tlumacza,ale chyba nie cala rodzine/...zreszta niech zabieraja cala rodzine ale niech jeden z drugim mężem ustapi miejsca ciezarnej no kurcze,ja na czczo od rana do 13.00 bo myslalam ze glukoze mi zorbia i juz mi sie w glowie tam krecilo,zadna to przyjemnosc stac 3 godz albo na ziemi zalegac.Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
kurcze Agata wspolczuje tego miejsca na ziemi, powinnas poprosic nurse i ona tam by zareagowala na te rodzinne crowdy psudotlumaczy z 1 ciezarna
na ziemi to jescze wilka na end zlapiesz i dopiero bedzie bieganie na kropelke, nie siadaj wiecej a nurse wolaj ze nie ma seatsa i koniec
trzeba sie postawic i tyle, mysl o sobie i o baby, zobaczysz jak Ci sie instynkt ochronny wlaczy po porodzie, ja tam lekarza na usg prawie ochrzanilam jak mi zle wzial baby ze glowa w tyl leciala , od razu lapalam i komantarz moj zaliczyl:no podnosic to trzeba umiec
twierdzil ze 1e baby to tak sie przejmuje , ale fakt speszyl sie troche
glukoze mozesz zrobic w cork medicusie lub moze medipol tez ma ta opcje, warto dla wlasnego sw spokoju, bo cukrzyca nie boli ani sie jej nie czuje a ma wplyw na baby
ja lezalam z babka ktora w 3 ciazy dostala cukrzycy i jak zwykle rodza sie przy tej chorobie big dzieci tak ona miala b malego wczesniakaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 16:35
AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno wlasnie nast razem bede krzyczec dzisiaj to juz nawet sily nie mialam oddychac serio taka glodna bylam za zmarnowana...glukoze wlasnie bede robic u gin no coz trzeba bedzie placic,ale bede spokojniejsza.cos mnie chyba bierze oby nie przeziebienie bo tam dzisiaj prychajacao kichajacych bylo mnostwo ,a ja juz kolejnego przeziebienia nie przezyje ilez mozna.zaraz zrobie herbate z sokiem malinowym i ide po koldre na wszelki wielki wezme wieczorem jeden paracetamol albo wypije jeden lemsip bo czuje w gardle ze to moze byc cos na rzeczy...kurde nie przezyje ,na badanie moczu i krew chodze do gina raz w miesiacu i to zajmuje jej 3 min a raz na 3 msc ide do szpitala i to samo badanie trwa 3 godz i jeszcze sie zaraze jakims cholerstwem.koszmar
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 17:09
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
no wiadomo ze szpital to wylegarnia
oczyw po irl nie utna tych rodzinych crowdow, juz pomijam ze na tlum krzesel brak, tylko sie plataja pod nogami i fresh air zabieraja
no tak jest ze irl hospital norme wyrabia na 3h na cos co 3min trwa, parodia
a w Pl tasmowo bo by ludzie zjedli komentarzami
a napisz jak zrobisz te paciorki, ciekawa po ile tu stoja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 18:15
AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny