X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wizyta u Dr Nawrota (bardzo sympatyczny a do tego rzeczowy dr). Powiedział, że i tak pózno przyslismy w 6tygodniu, że najlepiej juz w 2 tygodniu sprawdzic bioderka. W kazdym razie wszystko ok, prewencyjnie powiedzial, zeby malemu wsadzac tetre miedzy nogi do kolejnej wizyty. Mowil ze dziewczynki sa bardziej obarczone dysplazja ale wiadomo nie regula i chlopcu tez sie moze zdarzyc.

Potem bylismy u Gp i od razu wypisala mi recepte na pigulki, ani ja o to prosilam ani pytalam. No ale.. recepte wzielam, jeszcze sie trzeba zastanowic.

Maly wazy juz 4800g :) Przybral 1kg w ciagu miesiaca wiec chyba ladnie.

Jaszczurka pewnie jutro wroci do domu albo dzis juz wrocila :) Czekamy na wiesci.

Domi IRL, AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprite na ebole? hehehe pewnie tak by bylo jak mowisz:)

my mamyskierowanie na usg bioderek na 18 wrzesnia- w szpitalu mala badal pediatra i mowil ze wszystko ok, potem, pielegniarka i gp i to samo ale usg bedzie bo mala byla ''breach'' wiec musi byc. lepiej sie upewnic.

moja gp powiedziala ze mozna mieszac formule i mieszanke byle nie w jednej butelce :) i zeby obserwowac- napewno mniejszy szok niz nagle z piersi na mieszanke przejsc.
    poki co mala nie krzyczy wydaje sie najedzona i zadowolona, kupki sa takie same moze 1-2 mniej na dobe ale ona robi 6-8 wiec jest ok, wygladaja tak samo.
    pare krostek malej sie pojawilo na buzce ale pojawiaja sie i znikaja wiec wydaje mi sie ze nic to z mieszanka wspolnego nie ma.

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Wiadomo co z jaszczurka ?
    Co u was slychac I waszych slicznych pociesz ?
    Agatko jak sie czujesz ?

U mnie ciezko za tydzien mam wizyte w nocy osttatnio twardnial mi brzuch I bolal jak na @ juz silniej co 30 minut . Tej nocy tez budzilam sie co jakis czas . Toaleta mnie przesladuje .
    Dzis bylam w banku I na malych zakupach jak wrocilam I usiadlam to stwierdzialam ze juz nie chodze tylko sie zataczam jak bym tone na plecach nosila . Pocieszam sie ze jeszcze troszke .
    Mam wrazenie ze ciagle jestem mokra tam na dole I wkladka tez mokra co chwile . Nie wiem czy to nie wody mi sie sacza . cos mi sie wydaje ze szybciej polece na porodowke ale moge tez sie mylic I przenosic oby nie :D

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez na dole bylo na koncowke mokro i co rusz do toalety, normalka
    wody Ci sie raczej Ewelina nie sacza skoro szyjka ok trzyma i rozwarcia nei ma i koncowo czop nie odchodzi galaretka, to raczej siusiu nie trzymaja juz miesnie bo tak mocno napiera na nie baby
    wazne by wkladki zmieniac b czesto nawet co godzine jesli jest potrzeba i bedzie dobrze
    naszą dalej czysci zczyscilo po 5, sukces ze pospala 2h, ciekawe jak wieczor bedzie wygladal, bo biegunka na wieczor dziwnie sie rozkreca
    jutro ide by dal gp cos na zatrzymanie, probiotyk mimo ze dam to raczej bieguny malej nei zatrzyma,a cholernie boje sie odwodnienia i szpitala, kroplowek

Ewelina.Irl, AgataP lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Pl wg zalecen usg bioder jest w 6 tyg zycia a potem za 6 kontrola
    rozni sie kalendarz szczepien, w Pl sa przerwy 6 tyg miedzy szczepieniami a w Irl 2 mce czyli 8 tyg :--)))

waga naszej to 5260 na dzis, tez ok przybrala od sob mimo rzadkich i czestych kupek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 20:09

aNiLewe, AgataP lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niewiem czy nie ma rozwarcia bo nie bylam badana ginekologicznie a czop odchodzi mi od 31 tyg taka wlasnie zolta galaretka a wizyte dopiero mam 29.09 I bede nalegala na usg I badanie ginekologiczne zeby sprawdzic co tam sie dzieje .

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina juz niedługo. Tak bywa. Końcówka ciąży czasem juz może być naprawdę męcząca. Ale zostało Ci kilka tygodni także zobaczysz jak szybko zleci.

Głowa mnie dziś boli wiec na pocieszenie pochlonelam miske budyniu..

Limerikowo trzymam kciuki żeby mala szybko doszła do siebie. Odwodnienie jest niebezpieczne. Lec do gp bo szkoda nerwów.

Ewelina.Irl, AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka jeszcze troszke i bedziesz tulic malenstwo,nalegaj na badanie ginekologiczne bo wiesz jak oni tutaj podchodza do tego...nie zagladac i juz..ale niech ci sprawdza i bedziesz wiedziala na czym kochana stoisz.

Mam nadzieje ze ponosisz kruszynke jeszcze chwilke zeby bylo dla niej jak najlepiej :)

Ciekawe co u jaszczurki? :)

Limerikowo kurcze mam nadzieje ze ta biegunka sie nie rozkreci za bardzo,smigaj do gp niech cos poradzi.

aNiLewe tez mnie cos glowa dzis pobolewa,nic mi nie pomaga.

Ja mam usg 9.09 w szpitalu i pewnie potrwa 3 min i niczego sie nie dowiem,wiec jescze u mojej gin pojde sobie sprawdzic co i jak bo mam badanie 28 sierpnia teraz u niej,zrobie przy okazji glukoze.

cos spac nie moge ostatnio,juz brzuszek wiekszy i daje popalic.Kregoslup tez juz nie ten i miejsca czasem sobie nie moge na kanapie znalezc,a lepiej nie bedzie :(

jestem juz 5 dzien na urlopie i szalu dostaje w domu,musze cos wykombinowac bo zwariuje.Tym bardziej ze pogoda srednia i samopoczucie tez podupada.

255ufic.jpg

Ewelina.Irl, aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dalej cisza??
    ani sladu jaszczurki??

AgataP lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej jest suwaczek!!!!!!!!!!!!!!!:)

AgataP, aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi fajny ten suwaczek :) ja tez juz chce robic suwaczek dla malej :)

no ciekawe co u jaszczurki.

Domi IRL lubi tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no juz niedlugo- zobaczysz zleci:)

Polecam odpoczywac poki mozesz, wysypiac sie, poczytac, pochodzic na zakupy, do fryzjera itp itd- wszystko to na co jak bedziesz miec maluszka nie bedziesz miala czasu.

Nasza Veronisia jest cudowna- nie ma problemu ja na zakupy zabrac czy do urzedu cos zalatwic ale w domku raczej malo czasu dla siebie.

My dzis mielismy pierwszych gosci, duzo wrazen.

Zwiekszamy ilosc mieszanki w ciagu doby- wczesniej tak 3/4 bylo mleka z piersi a 1/4 mieszanki teraz tak pol na pol chcemy zrobic zeby sie stopniowo przyzwyczajala. Wydaje sie najadac mieszanka na dluzej i szybciej po niej uspokajac.
    Kupki poki co takie same, moze 1-2 mniej na dobe.
    Trzymajcie kciuki zeby plynnie wszystko poszlo.

AgataP, aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zona sie odezwie pewnie w weekend, bo bylismy w rozjazdach:-) Limerikowo wroci do internetu w sobote po poludniu.

Ja do Poznania lecialem na malowanie/dokafelkowanie mieszkania przed jego powrotem na rynek wynajmu od 1 wrzesnia, a zona odebrala swoja mame z lotniska w Dublinie. Do przyszlego weekendu mama i babcia zajma sie mala, a tatus troche odespi, o ile dziadek (moj tato) nie bedzie nocami podczas tygodnia remontowego mocno chrapal:-)

Po piatkowej wizycie u polskiego GP w Limerick, jest poprawa z biegunka. Przepisany lek (odpowiednik polskiej Smekty) poprawil sytuacje. Badanie nie wykazalo ciezkiej postaci biegunki, mala nieodwodniona i juz niemarudzaca.

AgataP, Domi IRL, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Limerikowy Tato :) super ze lek zadzialał i malutka nieodwodniona,chodzicie caly czas do Medipolu? Ktory lekarz was prowadzi? bo widze ze skutecznie.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurka mam nadzieje ze u Ciebie wszystko ok ,odezwij sie jak bedziesz mogla bo my tu wszystkie o Tobie myslimy.

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaleźć dobrego lekarza to niemalże jak wygrać w totka. Szkoda maluchów jak choruja dobrze że leki pomogły. Swoją drogą wiadomo coś o tym bezpłatnym programie wizyt dzieci u dr do 6lat?

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęliśmy od Medipolu, dostaliśmy krople probiotyczne, poprawy brak. Na drugi dzień żona pojechała do polskiego GP na Barrington Street w Limerick, tam dostała odpowiednik Smekty, poprawa od razu.

Po bezpłatnej opiece GP dla maluchów wciąż brak śladu, sprawa jeszcze nie przeszła przez irlandzki parlament:-(

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo super ze z mala juz lepiej :) .

no wlasnie jaszczureczka nie odzywa sie . Mam nadzieje ze wszystko dobrze u nich :)

Ja dzis troche ogarnelam I dalej sie lenie ciezko mala dzis sie rozpycha strasznie ale dobrze mamusia to lubi :D

Ah jeszcze miesiac I bedzie z nami czekam na to juz wszytsko gotowe torba do szpitala zapakowana I dopieta ledwo :D

Piotrkowi odwidzialo sie imie Noemi wiec bedzie Nicol :)
    Milego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 14:34

juska19, AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko piekny brzusio . :*

AgataP lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kochana juz niedlugo bedziesz miala malutka na swiecie :) mi zostaly 2 msc ale juz tez chyba spakuje torbe na wszelki wielki.Ostatnio wlasne zaczelam sie denerwowac ze cos sie zacznie dziac szybciej...mam nadzieje ze wytrzymam do 38 tyg wtedy niech sie dzieje.

Wicie gniazda mi sie wlaczyl,latam jak poparzona ,sprzatam jak szalona...urlop mi nie sluzy,strasznie sie mecze z nadmiarem czasu.Musze wykombinowac jakies zajecie.

ladne imie :)
    juz ostatecznie Nicol czy jeszcze sie zastanawiacie?
    my od zawsze mielismy jedno,piec lat temu wybralismy Ninę i tak zostało,nawet nigdy sie nie zastanawialam nad innymi imionami a teraz juz tak sie przyzwyczailam ze nie potrafilabym zmienic :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 17:09

Domi IRL, Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ