Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zadzwonie do gin i się umowie może dziś nawet chce tylko żeby zrobił badanie normalne bez usg żeby tylko stwierdził że macica jest rozpuchlona a jak też usg wróci to dobrze... Jeszcze ten jajnik lewy mnie tak boli mocno

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada,nie martw sie.to jeszcze za wczesnie pewnie,dlatego blada kreseczka jest,ale idz na kkrew. Jak mialam blada kreske z krwi bete ok 700:-).
    Pozatym na usg moze nic nie wyjsc bo za wczesnie. Zobaczysz Kochana bedzie dobrze:-)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja wlaśnie sie juz obudziłam ale jeszcze leżakuje sobie w łóżeczku nie ma po co tak wczas wstawac ale mam plan dzis isc na spacer bo bedzie ładna pogoda gdyż juz słoneczko świeci:D a u was jak tam?

• mindusia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogoda nie najlepsza szaro i ponuro. Dzisiaj zaczyna nam się 10tc leci ten czas. JUż nie moge doczekac sie wizyty lekarskiej aby zobaczyc maluszka.
    Jutro małż ma urodziny a ja nie mam prezentu w dalszym ciągu dla niego, bede musała pochodzić troche po sklepach za jakims drobiazgiem

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    U mnie pogoda nie najlepsza szaro i ponuro. Dzisiaj zaczyna nam się 10tc leci ten czas. JUż nie moge doczekac sie wizyty lekarskiej aby zobaczyc maluszka.
    Jutro małż ma urodziny a ja nie mam prezentu w dalszym ciągu dla niego, bede musała pochodzić troche po sklepach za jakims drobiazgiem

ale Ci fajnei ze juz 10:D chciłabym juz byc prygodniu gdzie już czuc ruchy:D

• aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada i karolcia witamy na pokładzie ;-)

U mnie dzisiaj zimno i ponuro.

Wczoraj odebrałam wyniki i trochę się martwię może któraś pomoże :
    toxo Igm - 0,219 -ujemny (to ok)
    toxo Igg - 204,6 dużo podwyższony
    tsh 0.213 poniżej normy (chyba nadczynność)
    Nie znam sie na tym a wizytę dopiero mam we wtorek a mój ginekolog nie odpowiada.

zi13skjodn64ui4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miesiac temu tsh miałam 2,25 a resze adan jeszcze nie robie ide w pon 1 wizyta wiec moze mnie juz skieruje pow mu ze miałam kiedys problem z tarczyca ale jjak byłam z tym wynikiem tsh u endokrynologa to pow ze nie ma po co zbijac i nie bede miec problemu z zajsciem w ciaże...

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cery to u mnie bez zmian a nawet chyba lepiej :-)

zi13skjodn64ui4h.png

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja z tarczyca nie miałam nigdy problemów dopiero teraz coś nie tak wyszło :-(

zi13skjodn64ui4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tarczyca w ciązy to jest masakra ;/ trzeba ja kontrolowac;/

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kkochane:* ja jeszcze lezakuje:) później do cukierni lecę torty oblukac;) buziaku dla was

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo mój mąż ma 30 grudnia urodziny tak więc niedługo margotka tez sie bede rozgladaĆ:D a jak sie czujesz? kochana

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada nie martw się, wszystko będzie dobrze, ja też mam takie schizy, tym bardziej przez tego krwiaka,
    To że cię jajnik boli to dobry objaw bo prawdopodobnie miałaś owu z lewego jajnika i kłucie to powiększające się ciałko żółte ciążowe, to tak boli

Aneczka a ty jak najszybciej się umów do endokrynologa, niestety tarczyca jest bardzo wrażliwa na działanie hormonów i może w ciaży pojawiać się nadczynność lub niedoczynność mimo że normalnie było ok i trzeba jak najszybciej zacząć leczyć i tak jak mówi Karolcia często badać tarczyce

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 6 lat temu jak poroniłam to nie wiedziałam ze tarczyca ma taki wpływ i prawdopodobnie przez nia poroniłam ja sobie tak tłumacze bo do dzis nei wiem dlaczego...

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) Ja dopiero wstalam :P Karolcia za niedlugo Ci sie to zmieni i bd musiala sobie budzik nastawiac jak bd chciala rano isc do sklepu bo o wstawaniu o godz 8 zapomnij :P Ja bylam zawsze rannym ptaszkiem a teraz mglabym spac ile wlezi :P Ide sie szykowac i po jakis prezent dla Dawida bo dzis jest ten dzien gornika a on wlasnie pracuje na kopalni :P Juz wczoraj byli u nas znajomi od niego z pracy wiec po przepiciu wczesnie nie wstanie wiec mam czas zeby isc i na szybko cos kupic:P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• bella82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczyny, a ja dzis mam kiepski dzien:-/ a w zasadzie od poniedzialku kiepsko sie czuje:-( na szczescie nie mam juz takiej biegunki i az tak bardzo mnie nie mdli. ale dzis na nic nie mam ochoty, nawet odpoczywanie mnie meczy:-/ mam nadzieje, ze u was lepiej:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu bella to rzeczywiscie masz zly dzien... Moze spobuj duzo spac... Nie wiem jak pomoc..
    Trzymaj se kochana..

• kada24 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwonilam do gina i kazal mi dzis przyjechac moze da lutke

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• mindusia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia23369 wrote:
    tarczyca w ciązy to jest masakra ;/ trzeba ja kontrolowac;/

nom dokladnie, ja też mam lekko podwyższona tarczyce zresztą opisałam wszystko w dziale problemy i komplikacje. Na razie leków nie dostałam bo możliwe ze to właśnie przez ciążę ale na regularne kontrole co 6 tyg muszę chodzic

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ma nadzieje :D bo to ranne wstawanie jest okropne bo sie dzień dłuzy:D Ide gotować ogórkową tak mi sie chce:D hehe ja mam astme mnie to bardziej astma oskrzelowa;/ moze meczyc

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ