Karmienie piersią w ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamy starsze dzieciaki prawie dokładnie w tym samym wieku
Ja starałam się o ciążę karmiąc piersią, ale nie mogłam zajść udało się w drugim cyklu po odstawieniu młodej od cycusia. Bardzo przeżyłam zakończenie kp, bo marzyłąm żeby karmić do ukończenia 2 lat. Córcia lepiej to zniosła niż ja
Gdyby udało mi się zajść w ciążę to nadal bym karmiła, jestem tego pewna. Dużo czytałam na ten temat i nie stwarza to zagrożenia przy prawidłowej ciąży.
Pozdrawiamy -
nick nieaktualny
-
Witaj Gabrysiu
Ja tez jeszcze karmie tylko nie wiem jak długo bo brawdopodobnie mam anemię we wtorek idę do lekarza wiec w środę będę miała wyniki. Od ponad tygodnia moja córcia chodzi spać z Tata i zasypia w 15 minut tylko w dzień doprasza się więcej cycusia a jadła tylko raz już od dobrych 8 miesięcy a jak u Was z karmieniami? Wojtus jeszcze dużo przy piersi?
Pozdrawiam serdecznie -
Ja karmiłam starego synka i zaszłam w ciążę i starszego karmiłam do 7 miesiąca życia i 17 tygodnia ciąży. Synek sam zrezygnował z cycusia. Mój ginekolog radził mi abym przestała karmić jak zaszłam w ciążę, ale nie posłuchalam go i bardzo się z tego cieszę.
-
Cześć, ja wciąż karmię piersią. Dużo na ten temat czytałam, zanim zaczęliśmy starać się o kolejne dziecko i jestem zdeterminowana, żeby karmić jak najdłużej. Nic mnie nie boli, nie plamiłam. Jedynie wrażliwe sutki sprawiają, że czasem te karmienie jest nieprzyjemne.
Oczywiście osoby z mojego otoczenia, a szczególnie babcia, nie pochwalają karmienia w ciąży. Dlatego też pytałam każdego ginekologa (łączeni czterech), u którego byłam, czy mam odstawić. Żaden nie kazał odstawiać. Padły stwierdzenia, że dziecko jest już duże więc mogłabym odstawić je od piersi, inny że około 5. miesiąca sama się odstawi, bo smak mleka zmieni się, jeszcze inny, że pokarm mi zaniknie w skutek produkcji hormonów (chyba wspomniał o estrogenach) i dziecko zrezygnuje samo. Zadowolona mogłam powtórzyć to rodzinie i już mam spokój.Mama Ani (2014) i Ewy (2015) -
Ja planowałam karmić piersią w ciązy ale mój syn i mój organizm zdecydowały inaczej- w 8tc jakoś pokarm mi zanikac zaczal, a mały od początku ciąży tez marudzil bo mu mleko przestawalo chyba smakować. Tak więc odstawiłam się bardzo naturalnie i od razu przeszlismy na krowie...
Swoją drogą chyba dłużej niż do połówki bym karmić nie chciała. Nie wyobrażam sobie karmienia z wielkim twardym brzuchem no i zeby mam kruche mimo że nie karmie i mimo dużej suplementacji d3+Ca...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 23:53
-
Mi lekarka odradza karmienie, ale ja na razie nie dam rady odstawić synka. Jestem w 7 tyg a mały zamiast jeść coraz mniej to coraz więcej chce.. jak najlepiej odstawić od piersi dziecko czy nagle czy lepiej pomału? Doradźcie coś proszę bo jestem bezsilna
-
U nas odstawienie od piersi było nagle ponieważ w 5tc trafiłam z krwawieniem do szpitala, byłam tam tylko 2 noce ale to wystarczyło i mały jakoś naturalnie przyjaciół to że nie ma cycusia, w zamian nie chciał też butelki, poprostu zasypiał bez mleczka i zaczął przesypiać noce
-
czekajaca000 wrote:Mi lekarka odradza karmienie, ale ja na razie nie dam rady odstawić synka. Jestem w 7 tyg a mały zamiast jeść coraz mniej to coraz więcej chce.. jak najlepiej odstawić od piersi dziecko czy nagle czy lepiej pomału? Doradźcie coś proszę bo jestem bezsilna
Ja z anemia nie zdecydowalabym sie tym bardziej na kp w ciazy -
Ja mam w planie karmic mala tak dlugo jak to bedzie mozliwe w drugiej ciazy. Mam nadzieje, ze w 2 trymestrze sie sama odstawi jak mleko zmieni smak. Anienka ja, wiem ze jest drugie zycie itp., ale kilkumiesiecznego dziecka bym nie odstawila na pewno w ciazy jakby nie bylo zagrozenia, toz mleko to najlepsze co moze byc i powinno byc podstawa pozywienia do roku. Nie wiem jak ma sie karmienie do anemii jednak. W normalnej ciazy, nie zagrozonej nie ma przeciwwskazan do karmienia.
Robaczek89 lubi tę wiadomość
-
Ja karmie i nie ma problemu. Jedynie większa wrażliwość. Nie plamię, czuję się dobrze, wyniki krwi ok to czemu nie. Czytałam na ten temat dużo i mądre było stwierdzenie że dawniej nikt się nad tym nie zastanawiał bo było to naturalne. Jakby miały kobiety odstawić starszego to w wielu przypadkach nie miałyby co jeść.
Natura tak nas stworzyła że szybciej nam braknie niż dzieciom.
Myślałam że może sam się odstawić ale skąd. Nie ma zamiaru. Smakuje mu gorzkie czy nie.Carolline lubi tę wiadomość