Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Aj tam! Mi tak na prawdę to obojętne kto tam siedzi, ale fajnie sobie już personalizować 😁 Nawet jak potem będzie zmiana. Ostatnio na forum na fb dziewczyna pisała, że właśnie urodziła chłopca i było to duże zaskoczenie,bo całą ciażę lekarze mówili, że dziewczynka 🤣
-
Sesil wrote:Cześć Misia jak miło że tu wpadłas:) jak się czujesz? Marzycie i chłopczyku czy dziewczynce?
Cześć🙂 powoli odpuszczają mi mdłości i nawet zaczęłam coś robić w domu😁 Oczywiście chciałabym dziewczynkę a mąż mówi, że jemu obojętnie ważne żebym ja była zadowolona, ale wiem że chciałby chłopca😜 ma 4 braci i czasami nawet do mnie mówi jak do faceta🤣 chociaż po tym wszystkim będziemy się pewnie cieszyć tak samo z chłopca jak i z dziewczynki, byle było zdrowe😊 A tak poza tym to ja od samego początku czuję, że będzie chłopak😜
Daj znać jak po wizycie i czy już coś wiadomo 😊aniaem86 lubi tę wiadomość
👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
11 dpt beta 159,4 prog 154
13 dpt beta 379,2 prog 214
15 dpt beta 744,5
18 dpt beta 2578 prog 215
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
8 dpt beta <0,1 🥺
26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 🥺
10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip
31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 -
Ale fajnie, że już wstępnie znacie płeć dziecka😍 Nam w sumie bez różnicy, byle zdrowe, chociaż mąż zawsze mówił, że on chce syna a teraz w sumie przyznał, że jak sobie je wyobraża to częściej jest to dziewczynka 😊
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
Ja z płcią się nie spinam. Jakbym nie miała już córy to bym pewnie była nastawiona na dziewczynkę. Teraz to już mi obojętne. Będzie córa to mniej wydatków bo ciuszki już są, ale z drugiej strony jak będzie synio to będę mogła znów szaleć wyprawkowo - a to uwielbiam.
Mmiśka, małżowinka lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie:) Z dzidzia wszystko dobrze, ma już 4,81cm. Z usg 11+4 wychodzi.
krwiaka już nie widać, ale dalej mam siedzieć w domu do 14 października, A później zobaczymy. Ale ogólnie nie była chętna Pani doktor, żebym wracala do pracy. dzidzia znowu większą i muszę przełożyć wcześniej genetyczne u Roszkowskiego jak się da i jutro mam zrobić badania krwi na pappe.
Mmiśka, Toonney, MrsKiss, Misia90, summer..86, kanapa, diversik89, 1000, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
kalade wrote:Ja już po wizycie:) Z dzidzia wszystko dobrze, ma już 4,81cm. Z usg 11+4 wychodzi.
krwiaka już nie widać, ale dalej mam siedzieć w domu do 14 października, A później zobaczymy. Ale ogólnie nie była chętna Pani doktor, żebym wracala do pracy. dzidzia znowu większą i muszę przełożyć wcześniej genetyczne u Roszkowskiego jak się da i jutro mam zrobić badania krwi na pappe.
Super ze z dzidzia OK I ze krwiak znika ale czemu Ci zmieniaja date porodu? Przeciez przy in vitro dokladnie wiedza kiedy zarodek byl podany I data nie powinna sie zmieniac, tym bardziej ze dzieci z ivf zazwyczaj sa wieksze na usg niz dzieci poczete naturalnie. -
aniaem86 wrote:Kalade to super, że krwiaczek zniknąl i że dzidzia dzielnie rośnie 😁
Ten Roszkowski to chyba jakiś niezły specjalista - już od któejś osoby o nim słyszę. -
Toonney wrote:Super ze z dzidzia OK I ze krwiak znika ale czemu Ci zmieniaja date porodu? Przeciez przy in vitro dokladnie wiedza kiedy zarodek byl podany I data nie powinna sie zmieniac, tym bardziej ze dzieci z ivf zazwyczaj sa wieksze na usg niz dzieci poczete naturalnie.
-
Dziewczyny poproszę o kciuki
Dzisiaj wizyta, to 9tc i mam straszna spone. Powtarzam sobie "bedzie dobrze, beizie dobrze" ale w środku wszystko lataGabriella lubi tę wiadomość
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
kalade wrote:Daty porodu nie zmieniają, ale dziecko jakoś jest większe niż wypadałoby to z dnia transferu. A usg genetyczne robi się od 45mm do 84mm crl. A moja dzidzia dzisiaj już miała 48mm, więc za dwa tygodnie jak byłam zapisana na genetyczne mogłoby już być za późno Albo na granicy
A no chyba ze to tylko o Dlugosc chodzi juz myslalam ze Ci ciagle zmieniaja date porodu trzymam kciuki za usg ja mam prenatalne 15.10 I czekam na nie ogromnie -
Ja już po prenatalnych
Wszystko w porządku, dzidzia ma 6,5 cm i wychodzi 12+2
Doktor stwierdził że to będzie dziewczynka mąż lekko załamany.. Ale nie wiem czy na tym etapie to już taki pewniakToonney, White Innocent, Misia90, Mmiśka, kanapa, MrsKiss, Gabriella, aga80, aniaem86, małżowinka, diversik89, Kira91, kjt91 lubią tę wiadomość
03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Sesil wrote:Ja już po prenatalnych
Doktor stwierdził że to będzie dziewczynka mąż lekko załamany.. Ale nie wiem czy na tym etapie to już taki pewniak
Gratulacje 🌹 ❤️ mojej kolezanki pierwsze dziecko mialo byc chlopcem na pierwszym usg a potem wyszla cora wiec ja bym to pierwsze usg brala z przymruzeniem oka bo do 16tc one wygladaja bardzo podobnie -
Doktor stwierdził że to będzie dziewczynka mąż lekko załamany.. Ale nie wiem czy na tym etapie to już taki pewniakMisia90 lubi tę wiadomość
-
Doktor stwierdził że to będzie dziewczynka mąż lekko załamany.. Ale nie wiem czy na tym etapie to już taki pewniak
Super ze wszystko ok🥰 mąż teraz lekko zawiedziony a potem będzie córeczka tatusia😁 chociaż wszystko jeszcze może się zmienić tak jak u mojej koleżanki😁na prenatalnych była dziewczynka a później coś jej wyrosło między nóżkami i okazało się, ze to jednak chłopak😂👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
11 dpt beta 159,4 prog 154
13 dpt beta 379,2 prog 214
15 dpt beta 744,5
18 dpt beta 2578 prog 215
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
8 dpt beta <0,1 🥺
26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 🥺
10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip
31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 -
Prenatalne za mną. Wszystko w jak najlepszym porządku 6.6cm i wszystkie słodkie paluszki na swoim miejscu.
U nas płci lekarz nie podawał, ale wiedziałam, że tak będzie bo ten lekarz już w ostatniej ciąży mówił, że podawanie płci na tym etapie jest jak gra w totolotka, tylko trochę łatwiejsza bo masz 50% szans, że trafisz. Ale on to akurat taki śmieszek jest. xd
Kamień z serca bo mocno się stresowałam. Za 2 tygodnie powinny przyjść wyniki testu Pappa jako uzupełnienie tego usg.
nowa na dzielni, Misia90, White Innocent, Toonney, Gabriella, aniaem86, małżowinka, diversik89, kanapa, 1000, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
Paatka wrote:Prenatalne za mną. Wszystko w jak najlepszym porządku 6.6cm i wszystkie słodkie paluszki na swoim miejscu.
U nas płci lekarz nie podawał, ale wiedziałam, że tak będzie bo ten lekarz już w ostatniej ciąży mówił, że podawanie płci na tym etapie jest jak gra w totolotka, tylko trochę łatwiejsza bo masz 50% szans, że trafisz. Ale on to akurat taki śmieszek jest. xd
Kamień z serca bo mocno się stresowałam. Za 2 tygodnie powinny przyjść wyniki testu Pappa jako uzupełnienie tego usg.
Paatka lubi tę wiadomość