X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Sliczny bobas :D mi sie wydaje ze to chlopczyk po buzi :D teraz bede ciekawa do Twojego nastepnego usg czy mam racje haha :p

Mój mąż też tak powiedział, tylko, że po usg prenatalnym w 1 ciazy też powiedzial, że to chlopak bo ma taka meska twarz. :D A wyszła dziewczynka z żeńską twarzą :D

Mmiśka lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga80 trzymam kciuki, koniecznie daj znać po.

Kalade - super, że krwiak się wchłonął 🙂

Paatka - gratuluję.

Ja już też po, dzidzia ma 6,3 cm, przezierność ok, kość nosowa jest, wszystko na swoim miejscu i jak to lekarka określiła - w główce wszystko elegancko😄
    Dzidzia fikala niesamowicie - fikołki, obroty, ciężko było wszystko pomierzyć. Na następną wizytę mam zakaz jedzenia na 2 godz przed badaniem😂 Ale super widok, zwłaszcza że córka na tych pierwszych USG to jak kłoda i wiecznie w tej samej pozycji, aż się martwiłam czy wszystko z nią dobrze.

Mmiśka, kalade, White Innocent, Paatka, MrsKiss, aniaem86, kanapa, 1000, XKamaCX lubią tę wiadomość

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    A no chyba ze to tylko o Dlugosc chodzi juz myslalam ze Ci ciagle zmieniaja date porodu :) trzymam kciuki za usg :) ja mam prenatalne 15.10 I czekam na nie ogromnie :)
    Ja się cieszę, że czekanie wróciło mi się aż o tydzień:))
    Ale Tobie też szybko zleci!

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się mało ruszał ale byłam taka totalnie senna, ze tez się dzidzi nie dziwie ;) tylko sobie lekko machał nóżkami i łapał się za głowę ;)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt 😊 ja jutro zaczynam 2 trymestr, się pytam kiedy to zleciało?! 😱 W takim tempie to zaraz się trzeba będzie na porodówkę pakować, a ja jeszcze nie jestem na to gotowa 😂

Moja lekarka też nie podaje płci tak szybko z tego samego powodu co lekarz Paatki 😊 jest taki fajny obraz usg gdzie jest porównanie męskich i żeńskich narządów na tym etapie i one wyglądają tak samo. Jak znajdę to podrzucę 😊

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam. Na marcówkach jedna z dziewczyn kiedyś wrzuciła. Zobaczcie. Po lewej chłopak, po prawej dziewucha:

e23a1ae06b8c.jpg

Toonney, Mmiśka, nowa na dzielni, małżowinka, Kira91 lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Prenatalne za mną. Wszystko w jak najlepszym porządku 6.6cm i wszystkie słodkie paluszki na swoim miejscu. :)
    U nas płci lekarz nie podawał, ale wiedziałam, że tak będzie bo ten lekarz już w ostatniej ciąży mówił, że podawanie płci na tym etapie jest jak gra w totolotka, tylko trochę łatwiejsza bo masz 50% szans, że trafisz. :D Ale on to akurat taki śmieszek jest. xd
    Kamień z serca bo mocno się stresowałam. Za 2 tygodnie powinny przyjść wyniki testu Pappa jako uzupełnienie tego usg. :)

f68ccbe85a29.jpg

647f2be431ba.jpg

Super gratulacje 🙂 piekne bobo

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Toonney Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Aga80 trzymam kciuki, koniecznie daj znać po.

Kalade - super, że krwiak się wchłonął 🙂

Paatka - gratuluję.

Ja już też po, dzidzia ma 6,3 cm, przezierność ok, kość nosowa jest, wszystko na swoim miejscu i jak to lekarka określiła - w główce wszystko elegancko😄
    Dzidzia fikala niesamowicie - fikołki, obroty, ciężko było wszystko pomierzyć. Na następną wizytę mam zakaz jedzenia na 2 godz przed badaniem😂 Ale super widok, zwłaszcza że córka na tych pierwszych USG to jak kłoda i wiecznie w tej samej pozycji, aż się martwiłam czy wszystko z nią dobrze.

Moje dziecko aktualnie tak jest tylko lezy wczoraj laskawie lekko ruszylo noga 😂

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Toonney Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Ja się cieszę, że czekanie wróciło mi się aż o tydzień:))
    Ale Tobie też szybko zleci!

Oj zleci ja I tak mam Co tydzien usg tylko takie szybkie ale czekam na to godzinne prenatalne by wszystko zobaczyc :)

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, gratuluję wszystkim pozytywnych usg, macie piękne zdjęcia Waszych dzieciaczów.
    Ja muszę się umówić na test papp-a z usg genetycznym, ale jeszcze nie wybrałam miejsa. Może mogłybyście polecić specjalistę w Warszawie?

• aga80 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że u nas ok :) uff
    maluch prawie 3 cm, serce bije jak szalone :)
    Prenatalne 19 października :)
    Dzięki bardzo za kciuki
    I gratulacje gorące dla dziewczyn juz po prenatalnych

Mmiśka, nick nieaktualny, nowa na dzielni, pingwinkowa, Toonney, kanapa, kalade, MrsKiss, White Innocent, diversik89, XKamaCX lubią tę wiadomość

aga
    2018 - 3 procedury nieudane
    2019 - pierwsze KD
    27.04.2020 - wyczekany synek
    2** transfer 04.12.2021
    14.12 beta 118
    17.12 beta 539 :)
  • kalade Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Cześć Dziewczyny, gratuluję wszystkim pozytywnych usg, macie piękne zdjęcia Waszych dzieciaczów.
    Ja muszę się umówić na test papp-a z usg genetycznym, ale jeszcze nie wybrałam miejsa. Może mogłybyście polecić specjalistę w Warszawie?
    Tak, ja mogę Ci z czystym sumieniem polecić dr Roszkowskiego. Pracuje w Fertinie na ul. Dzikiej. Najlepszy specjalista od usg prenatalnego i bardzo ceniony przez wszystkich lekarzy. Wizyta niestety droga 400zl, ale moim zdaniem warto tyle zapłacić za spokój i pewność.
    Pappa możesz pobrać bezpośrednio w kazdym alab za 180zl.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że wszystkie wizyty poszły dobrze.
    I zazdroszczę Wam dziewczyny, że Wy już po prenatalnych. Dla mnie zaczyna się okres największego stresu.
    W poprzedniej ciąży poszłam na genetyczne do lekarza z certyfikatem i lekarka nie zauważyła na usg rozszczepi kręgosłupa u dzidzi i powiedziała mi dopiero na usg w 17tc. Skierowała mnie wtedy do poradni do szpitala, właśnie do dr Roszkowskiego, który powiedział, że było to już do wykrycia wcześniej i że w następnej ciąży mam przyjść koniecznie do niego. Już z nerwów głowa mnie boli cały czas :( ale tłumaczę sobie, że to nawet statystycznie jest chyba niemożliwe, żeby coś takiego spotkało mnie drugi raz:(

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    I zazdroszczę Wam dziewczyny, że Wy już po prenatalnych. Dla mnie zaczyna się okres największego stresu.
    W poprzedniej ciąży poszłam na genetyczne do lekarza z certyfikatem i lekarka nie zauważyła na usg rozszczepi kręgosłupa u dzidzi i powiedziała mi dopiero na usg w 17tc. Skierowała mnie wtedy do poradni do szpitala, właśnie do dr Roszkowskiego, który powiedział, że było to już do wykrycia wcześniej i że w następnej ciąży mam przyjść koniecznie do niego. Już z nerwów głowa mnie boli cały czas :( ale tłumaczę sobie, że to nawet statystycznie jest chyba niemożliwe, żeby coś takiego spotkało mnie drugi raz:(

Staraj sie nie stresowac I zobaczysz wszystko bedzie dobrze.

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do dwóch lekarzy (mam dwie karty ciąży). Jeden w luxmedzie, bo mam pakiet, więc za darmo, a drugi prywatnie z polecenia. Powody są dwa, 1 to, mam badania krwi za darmo, a 2 - zawsze dwóch różnych lekarzy tego dzidziusia obejrzy. Wiem, że dużo osób chodzi prywatnie plus nfz.
    Nie ma się co zadręczać, będzie co mamy być, a będzie dobrze, bo niby czemu ma być źle :)

1267e64ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:

A jak to jest z pappa, czy na usg trzeba iść z wynikami? Czy to są niezależne od siebie sprawy?
    400 zł wiadomo drogo, ale ja za wizytę w ciąży z usg płacę 300 zł 😏

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Ja chodzę do dwóch lekarzy (mam dwie karty ciąży). Jeden w luxmedzie, bo mam pakiet, więc za darmo, a drugi prywatnie z polecenia. Powody są dwa, 1 to, mam badania krwi za darmo, a 2 - zawsze dwóch różnych lekarzy tego dzidziusia obejrzy. Wiem, że dużo osób chodzi prywatnie plus nfz.
    Nie ma się co zadręczać, będzie co mamy być, a będzie dobrze, bo niby czemu ma być źle :)

A chodzisz do luxmed w Warszawie? Ja też mam pakiet, byłam u ginekologa, dostalam skierowania na wszystkie badania, ale jak powiedziałam, że ciąża z invitro i że biorę lutinus, to lekarka nie była chetna do prowadzenia ciąży, powiedziała mi, że to ciąża wysokiego ryzyka i że jak będę w późniejszym etapie to mogę przyjść na prowadzenie ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 08:32

• Paatka Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też oprócz wizyt prywatnych chodzę do luxmedu, żeby móc korzystać z bada ń za darmo u nich. Ale chodzę tam co 1.5 miesiąca, no i od początku nie ukrywałam przed lekarką jaki jest cel tych wizyt. Mojemu lekarzowi ufam w 100%,ale szkoda mi tyle pieniędzy na badania jeśli pakiet medyczny mam wykupiony. Lekarzom w luxmed nie ufam tak bardzo niestety, za dużo tam przypadkowych lekarzy, którzy nie mieli gdzie sobie znaleźć miejsca, co odzwierciedla się w opiniach na znanymlekarzu. Chociaż, ta do której trafiłam wyjątkowo miła i konkretna. ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt dziewczyny! Super ze z maluszkami wszystko okej i pięknie rosną :)

Ja dopiero za tydzień mam drugie USG, jestem ciekawa co u bąbla :) ostatnio był tylko kropką ;)

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    A jak to jest z pappa, czy na usg trzeba iść z wynikami? Czy to są niezależne od siebie sprawy?
    400 zł wiadomo drogo, ale ja za wizytę w ciąży z usg płacę 300 zł 😏
    Możesz pobrać w klinice na miejscu i później dosla Ci wyniki, a możesz zrobić wcześniej i z wynikami na usg. Ja wybrałam opcję nr 2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 09:46

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ