X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Powiedział, że nawet jak wyjdzie dobrze za tydzień to i tak chciałby zrobić. Zapytałam się xY mam już się bardzo martwić, ale powiedział że nie.
    Nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim. Jestem zalamana
    Kalade nie załamuj się jeszcze. Musisz się uzbroić w cierpliwość i poczekać tydzień. Jeszcze może się wszystko zmienić. Przytulam Cię mocno 😘😘😘
    A jaka powinna być przezierność?

kalade lubi tę wiadomość

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powinna przekraczac 2,5 z tego co wiem . Ale jak lekarze na to patrza nie mam pojecia :/

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Dziewczyny, nie wytrzymam tego psychicznie już. Mam przyjść za tydzień jak dziecko będzie większe. Na razie przeziernosc wychodzi 2,5mm i lekarzowi to się nie podoba i mówi o amniopunkxji.
    Oszaleje, nie mogę przez to przechodzić drugi raz:(

Kalade, trzymam mocno kciuki, żeby za tydzień wszystko pozytywnie się wyjaśniło.
    Zostawiam Ci też link do artykułu mamy ginekolog, mam nadzieję, że chociaż troszkę Cię uspokoi i doda otuchy i wiary w to, że z dzidzia będzie wszystko dobrze.
    https://mamaginekolog.pl/oznacza-podwyzszona-przeziernosc-karkowa-nt

kalade lubi tę wiadomość

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    Moje prenatalne dopiero za tydzień w czwartek
    Nie wytrzymam tyle czasu :D
    Moje też :)

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny. Staram się nie załamywać, ale patrząc na moją historię i to wszystko to jest ciężko. Nie widać było jeszcze kości nosowej, ale powiedział, że za małe dziecko. Dzisiaj crl 54mm.
    To możliwe że jeszcze się pojawi?
    Umówiłam się do mojej lekarki jutro, żeby o wszystko spytać i wziąć zwolnienie, bo na pewno nie dam rady myśleć o pracy:/

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Dzięki Dziewczyny. Staram się nie załamywać, ale patrząc na moją historię i to wszystko to jest ciężko. Nie widać było jeszcze kości nosowej, ale powiedział, że za małe dziecko. Dzisiaj crl 54mm.
    Umówiłam się do mojej lekarki jutro, żeby o wszystko spytać i wziąć zwolnienie, bo na pewno nie dam rady myśleć o pracy:/
    Wedlug mnie za wczesnie mialam to usg. Nawet 12 tygodnia nie ma a usg prenatalne powinno wykonac sie w 13.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Na spokojnie moglobyc jeszcze nie widac :) wiele juz takich historii slyszalam . Trzymam mocno kciuki za Ciebie i Maluszka <3

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Wedlug mnie za wczesnie mialam to usg. Nawet 12 tygodnia nie ma a usg prenatalne powinno wykonac sie w 13.
    No właśnie moja lekarka kazała mi przełożyć wcześniej i żałuję że to zrobiłam. Miałam iść 8 października normalnie i przynajmniej aż tak bym się nie denerwowala i miałabym pewność

AnkaBe lubi tę wiadomość

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalade trzymaj się, najważniejsze to zrobić jeszcze raz badanie i w miarę możliwości pogadać o wszystkich wątpliwościach z lekarzem, tak więc dobrze, że jesteś jutro umówiona.
    Warto zajrzeć do artykułu- jest też odniesienie do wymiarów crl.

kalade lubi tę wiadomość

• Mamma90 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Na pewno wszystko będzie dobrze tak jak dziewczyny pisały dzidziuś mógł być jeszcze za mały mój ginekolog nie robi genetyczne najwcześniej w 13 tyg

kalade lubi tę wiadomość

svchskjoduldtv7v.png
    8p3oyx8dy7nqt94l.png
    Wiktoria 05.03.2015r♥️
    Emilka 17.08.2018r♥️
    Dominik 23.03.2020r♥️
  • Nisiaa Koleżanka

Wysłany: 1 października 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem, czytam Was wytrwale ale nie miałam czasu ostatnio pisać, bardzo zabiegana jestem. Ja tez już po badaniu prenatalnym, dzieciak zdrowy, czekam na wyniki Pappy ale wszystko powinno być ok. U mnie lekarz powiedział, że na 90% będzie chłopak, co mnie wcale nie cieszy 😜 bardzo liczyłam na dziewczynkę i teraz muszę się przestawić. Wśród moich znajomych prawie nikt nie ma dzieci rożnej płci, zawsze parki chłopak - chłopak lub dziewczyna - dziewczyna i obawiam się, ze u mnie tez tak będzie a ja zawsze marzyłam o córce. Pewnie, ze się cieszę ze zdrowy ale jednak jakoś smutno... głupia jestem, co? :) z tego co widzę Wy wszystkie jesteście szczęśliwe I płeć nie ma dla Was zupełnie znaczenia... a ja się śmieje, ze będę kochać „mimo wszystko” 😂
    Poza tym czuje się dobrze tylko zaczęły się u mnie bóle w krzyżu, zreszta sama nie wiem co to jest ale od kilku dni boli w okolicy kości ogonowej, aż trudno mi chodzić. Mam nadzieje, ze przejdzie 😊

Mmiśka, kanapa lubią tę wiadomość

oar83e3ku7dkvzlv.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    No właśnie moja lekarka kazała mi przełożyć wcześniej i żałuję że to zrobiłam. Miałam iść 8 października normalnie i przynajmniej aż tak bym się nie denerwowala i miałabym pewność
    Chyba faktycznie za wcześnie. Pewnie stąd dziwne wyniki. Pocieszę Cię, że też mam 2,5 i moja lekarka powiedziała, że non stop ma takie wyniki albo i wyższe i wszystko jest ok. Powtórz na spokojnie badanie, a jeśli masz kaskę to leć na nifty.
    Czy na l4 nie bedziesz, aby za dużo myślała i się nakręcała?

Toonney lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisiaa ja trochę rozumiem Twoj zawód bo ja mam też chłopca już i mimo że marze wylacznie o zdrowym dziecku a nawet praktyczniej będzie mieć chłopca bo w rodzinie tylko ta płeć i jest wszyztko to gdzues z tyłu glowy chciałabym dziewczynke bo wiem że więcej dzieci mieć nie będę i zawsze bym myślała jak to jest mieć córkę;) kiedy inni drżą tylko o to by dziecko było zdrowe moga się wydawać strasznie płytkie takie dywagacje i trzeba się mocno walnąć w łeb że tak powiem ale chcąc nie chcąc przy drugim już trochę się myśli o tej plci;)

Kalade współczuję tego tygodnia bo ja w pierwszej ciąży do 16 tygodnia żyłam w stresie bez książeczki ciąży bo ciągle było coś nie tak a później byłam w szpitalu i odwolywalam.wizyty stąd tak pozno.. tak jak piszą dziewczyny jeśli jesteś w stanie zdobyć 2000 zrób test dna, moja szwagierka robiła sanco, czekała tydzien. czyli tyle ile na kolejną wizytę a będziesz mieć pewność. Amniopunkcji się bała i dlatego wolała ta kasę wydac. Jest bardzo wcześnie na prenatalne ale ziarenko zostało zasiane i co się usłyszało się nie odslyszy jak to mówią więc naprawdę siły i wiary w malucha bo nic nie jest pewne a wręcz bardzo mgliste. Nigdy nie zapomnę wizyty gdzie usłyszałam że serce bije bardzo wolno (był jeszcze zwapnialy pęcherzyk żółtkowy który odżywia dziecko więc trudno było się chwycić jakiegoś pozytywu..) i musimy czekać i nic więcej a za granicą to przed 12tyg się nawet nie mówi o ciąży jako tako... Lekarz bardzo dobry więc nie że jakiś przypadkowy. Trudno mu było to mówić bo to znajomy w pewnym sensie ale co mial zrobić jak sami słyszeliśmy.. i wszystko się dobrze skończyło więc bądź dobrej myśli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 00:07

kalade lubi tę wiadomość

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisiaa wrote:
    Cześć i czołem, czytam Was wytrwale ale nie miałam czasu ostatnio pisać, bardzo zabiegana jestem. Ja tez już po badaniu prenatalnym, dzieciak zdrowy, czekam na wyniki Pappy ale wszystko powinno być ok. U mnie lekarz powiedział, że na 90% będzie chłopak, co mnie wcale nie cieszy 😜 bardzo liczyłam na dziewczynkę i teraz muszę się przestawić. Wśród moich znajomych prawie nikt nie ma dzieci rożnej płci, zawsze parki chłopak - chłopak lub dziewczyna - dziewczyna i obawiam się, ze u mnie tez tak będzie a ja zawsze marzyłam o córce. Pewnie, ze się cieszę ze zdrowy ale jednak jakoś smutno... głupia jestem, co? :) z tego co widzę Wy wszystkie jesteście szczęśliwe I płeć nie ma dla Was zupełnie znaczenia... a ja się śmieje, ze będę kochać „mimo wszystko” 😂
    Poza tym czuje się dobrze tylko zaczęły się u mnie bóle w krzyżu, zreszta sama nie wiem co to jest ale od kilku dni boli w okolicy kości ogonowej, aż trudno mi chodzić. Mam nadzieje, ze przejdzie 😊

U nas też lekkie rozczarowanie bo marzymy o chłopczyku a lekarz ostatnio powiedział że raczej to dziewczynka :) z tym że nie sugeruje się zbytnio ta opinia bo to może byc za wcześnie na potwierdzenie ;) najważniejsze że zdrowe!!!

Ograniczyłam luteine z 2x100 na 1x100, lekarz pozwolił gdy na prenatalnych wyjdzie wszystko ok. I czuję jajniki... I nie wiem czy to zgłosić lekarzowi czy coś.. Czasem nas ranem przejdzie jakiś mocniejszy skurcz ale to raczej przez wzdęcia bo gdy bączek wyjdzie to już jest super. Wizyta dopiero 13.10 i nie wiem co robić.

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Chyba faktycznie za wcześnie. Pewnie stąd dziwne wyniki. Pocieszę Cię, że też mam 2,5 i moja lekarka powiedziała, że non stop ma takie wyniki albo i wyższe i wszystko jest ok. Powtórz na spokojnie badanie, a jeśli masz kaskę to leć na nifty.
    Czy na l4 nie bedziesz, aby za dużo myślała i się nakręcała?
    Nawet 2,6mm wyszło mi na usg, zobaczyłam na zdjeciu. No ale przeczytałam pół Internetu, maż też chyba faktycznie nie trzeba się na razie martwić.
    zapytam dziś moja lekarka o wszystko i o to nifty, bo amniopunkcje i tak najwcześniej można wykonać 15-16 tc, więc w życiu nie zamierzam tyle czekać. Mąż tylko nie jest przekonany do pewności i jakości tego badania:/ umówiłam się na jutro, na 12 na badanie krwi. Dziś do 12 muszę zdecydować ostatecznie i wpłacić zaliczkę.
    Czy jest wynik wyjdzie prawidłowy to na 100% będzie już ok? Czy słyszeliście o przypadkach, że wyszło w badaniu ok A dzidzia urodziła się chora?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 06:35

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Nawet 2,6mm wyszło mi na usg, zobaczyłam na zdjeciu. No ale przeczytałam pół Internetu, maż też chyba faktycznie nie trzeba się na razie martwić.
    zapytam dziś moja lekarka o wszystko i o to nifty, bo amniopunkcje i tak najwcześniej można wykonać 15-16 tc, więc w życiu nie zamierzam tyle czekać. Mąż tylko nie jest przekonany do pewności i jakości tego badania:/ umówiłam się na jutro, na 12 na badanie krwi. Dziś do 12 muszę zdecydować ostatecznie i wpłacić zaliczkę.
    Czy jest wynik wyjdzie prawidłowy to na 100% będzie już ok? Czy słyszeliście o przypadkach, że wyszło w badaniu ok A dzidzia urodziła się chora?

To badanie tak jak ambio daje 99.9% gwarancji

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Aprielka Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam osobiście 3 osoby które robily dna i u wszystkich wyszło dobrze i też dzieci zdrowe, z forum częściej słyszałam o tym i chyba też zawsze kończyło się ok.. ale szczerze tu tyle historii nieprawdopodobnych się przewija że trudno spamiętać, apropo badania tak jak mówię moja szwagierka robiła sanco z polecenia lekarza (on zasugerował to lub amniopunkcje), jest w pl wykonywane dlatego krócej się czeka, od 09.2018 więc dość nowe, jeszcze w styczniu 2018 koleżanka robiła badanie to 3 tyg czekała bo że stanów wynik szedł.. zapytaj lekarkę najlepiej może podpowie więcej o tych badaniach,
    A weszłam w google i poszukałam to piszą że umowa na nifty się skończyła i teraz jest właśnie sanco.. ale to tylko net więc nie wiem jak to naprawdę jest.. ale tu jest link do opisu
    http://sancotest.pl/

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 2 października 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:
    Hej, dziewczyny dołączę do Was ;) Termin póki co mam na 25 kwiecień. Byłam się zapisać na prenatalne ale dopiero najbliższy termin to 23 października! To będzie jakoś 13t4d. Miała któraś z Was tak późno prenatalne???
    ja mam 10 pażdziernika to będzie 12 tc + 6
    pani doktor powiedziała, że do 13 + 6 jest wporządku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 07:51

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisiaa a kiedy miałaś prenatalne?? Wczoraj 13t5d???

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam wizyte na 16 prosze o kciuki!!
    Jakis stres mnie dopadl nie moglam spac w nocy :/ cos pomylilam obliczenia i bede 12+3 zamiast 13 bo przeciez ciaza mlodsza o 4-5 dni , w tej ciazy zupelnie nie kontaktuje:D mąż cos do mnie mowi a ja totalnie nie ogarniam

Gabriella, nowa na dzielni, kanapa, MrsKiss lubią tę wiadomość

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ