Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po badaniach.
Wszystko jest w porządku po usg.
Dzidzia nie bardzo chciała współpracować i odwracała się odwrotnie niż lekarz chciał a na koniec pokazała nam plecy i pupę
Tak słodko skakała że oczywiście się popłakałam.
W poniedziałek będę miała wynik PAPPA.
Ulżyło mi bardzo.Mmiśka, MrsKiss, małżowinka, Alunis, diversik89 lubią tę wiadomość
-
Kalade, współczuję tego stresu. Ale jeśli pozostałe parametry będą w normie, to myślę, że wszystko będzie dobrze. Czytałam o przypadkach, gdzie była np. 4 i dzieci były całkowicie zdrowe. Pani doktor juz widziała kość nosową - więc to ogromny plus. Tydzień zapewne będzie niemiłosiernie długi, my tu wszystkie trzymamy mocno kciuki i jesteśmy dobrej myśli!
kalade, małżowinka lubią tę wiadomość
Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
Ja juz po moim Co tygodniowy usg dzidzia ma sie bardzo dobrze mierzy prawie 4cm wybiega o kilka dni date porodu wzrostem dzis tak dzidzia szalala na usg ze lekarka ledwo mogla babla zmierzyc a to moj maluszek
Gabriella, Mmiśka, nowa na dzielni, karolkowa, summer..86, kanapa, Alunis, MrsKiss, diversik89, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
Dobra, umówiłam się w innym mieście na prenatalne na 12t2d. Więc chyba lepiej niż 13t4d u mnie w mieście?? Tylko że krew będzie pobierana w tym samym dniu i po 7 dniach przyjdzie do mnie do domu, więc nie będzie omawiana. Wy też jej nie miałyście omawianej?? To coś skomplikowanego w ogóle jest? Idzie to samodzielnie odczytać i rozszyfrować?? Kompletnie się nie znam.09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
karolkowa wrote:Dobra, umówiłam się w innym mieście na prenatalne na 12t2d. Więc chyba lepiej niż 13t4d u mnie w mieście?? Tylko że krew będzie pobierana w tym samym dniu i po 7 dniach przyjdzie do mnie do domu, więc nie będzie omawiana. Wy też jej nie miałyście omawianej?? To coś skomplikowanego w ogóle jest? Idzie to samodzielnie odczytać i rozszyfrować?? Kompletnie się nie znam.
Ja nie miałam omawianej krwi na wizycie, ale dostaje pocztą wynik wraz z opisem lekarskim po zestawieniu badania z wykonanym przez niego usg. -
karolkowa wrote:Dobra, umówiłam się w innym mieście na prenatalne na 12t2d. Więc chyba lepiej niż 13t4d u mnie w mieście?? Tylko że krew będzie pobierana w tym samym dniu i po 7 dniach przyjdzie do mnie do domu, więc nie będzie omawiana. Wy też jej nie miałyście omawianej?? To coś skomplikowanego w ogóle jest? Idzie to samodzielnie odczytać i rozszyfrować?? Kompletnie się nie znam.
-
Justa29 wrote:Hej, ja też po wizycie. Jak narazie wszystko dobrze. Prenatalne mam 21ego to będzie 13tydz+2d. I krew pobierana w dniu usg.
-
Ja już też po prenatalnych. Wszystko ładnie wyszło. Za 2 tyg mam przyjść z wynikami z krwi, ale lekarz powiedział, że musiałyby wyjść bardzo źle, żeby było ryzyko wad.
Mogliśmy poznać płeć, ale mój durny mąż na pytanie czy chcemy, odpowiedział, że może nie. I w ten sposób to było jego ostatnie usg. 😀MrsKiss, Misia90, Mmiśka, Justa29, Gabriella, małżowinka, kanapa lubią tę wiadomość
-
Paulinye wrote:Czy badanie krwi na prenatalnych jest obowiązkowe czy wystarczy samo usg ?
Jak to u was wygląda, bo u mnie chyba krew jest osobno płatna.
Krew była u mnie osobno płatna, badanie robiłam w dniu usg. Lekarka wykonująca usg powiedziała, że ona traktuje krew jako uzupełnienie. Wyjaśniła, że jak wyniki do nich dotrą to ona robi opis i będzie dzwonić. -
Paulinye wrote:Czy badanie krwi na prenatalnych jest obowiązkowe czy wystarczy samo usg ?
-
Ja mialam prenatalne i pappa na nfz więc zrobiłam komplet wyniki przyszły ślę nic z nich nie rozumiem 😂 14.10 wizyta wiec czekamy03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Sano usg moze wykryc chorobe w 80%, z Pappa wykrywalność wzrasta do 95%.
Tu masz artykuł ze szczegółami: https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-w-i-trymestrze-usg-test-papp-a-nipt -
Ja robiłam pierwszy raz badania z krwi. Długo dyskutowalam z moim lekarzem czy to konieczne, ale przekonał mnie tym, że usg pokazuje tylko wady fizyczne, a z testu można wyczytać więcej. Plus pokazuje ryzyko wystąpienia stanu przedrzucawkowego u matki oraz wystąpienia porodu przedwszesnego.
-
Powiem wam dziewczyny ze zalamuje mnie reakcja znajomych i rodziny na wiesc o drugim synku. Kurczę od poczatku czulam ze to synek , nie wazna byla dla mnie plec tylko jego zdrowie . A slysze teksty ze pewnie nam przykro itp ... Ale zupelnie tak nie jest
-
Mmiśka wrote:Powiem wam dziewczyny ze zalamuje mnie reakcja znajomych i rodziny na wiesc o drugim synku. Kurczę od poczatku czulam ze to synek , nie wazna byla dla mnie plec tylko jego zdrowie . A slysze teksty ze pewnie nam przykro itp ... Ale zupelnie tak nie jest
Olewaj... Ludziom wydaje się zawsze, że wiedzą lepiej. Dziecko to nie zakup szczeniaczka, gdzie można wybrać, czy on czy ona. I nie wiem jaki jest sens w takim ludzkim gadaniu. Najważniejsze, żeby maluch był zdrowy.
A tak z ciekawości - objawy masz takie jak w pierwszej ciąży, czy różni się czymś? -
Paatka wrote:Olewaj... Ludziom wydaje się zawsze, że wiedzą lepiej. Dziecko to nie zakup szczeniaczka, gdzie można wybrać, czy on czy ona. I nie wiem jaki jest sens w takim ludzkim gadaniu. Najważniejsze, żeby maluch był zdrowy.
A tak z ciekawości - objawy masz takie jak w pierwszej ciąży, czy różni się czymś?
A z synem tylkp wmiotowalam czasem ale trwalo to krótko :p
Edit : teraz mam.jeszcze tradzik jak nastolatkaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 14:00
-
Mmiśka wrote:Powiem wam dziewczyny ze zalamuje mnie reakcja znajomych i rodziny na wiesc o drugim synku. Kurczę od poczatku czulam ze to synek , nie wazna byla dla mnie plec tylko jego zdrowie . A slysze teksty ze pewnie nam przykro itp ... Ale zupelnie tak nie jest
U mnie to samo! Każdy tylko że oby był chłopczyk bo same dziewczynki dookoła.. Jakby to było najważniejsze 🤷♀️ to nasz pierwszy bobus więc w sumie nam obojętne chociaż mąż marzy o chłopaku. Mnie się wydaje że mimo wszystko trzeba a brać z dystansem diagnozę o płci po pierwszych prenatalnych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 15:07
03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!