Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bym chciala zeby moj syn dal.siw przykryc kołderką zwlaszcza teraz kiedy jest chlodno :p znam dzieci w jego wieku ktore sie dadza opatulic po szyje i tak grzecznie spia w jednej pozycji 😂
Moj teraz juz nie skacze po calym lozku przekreca sie tylko czesto z brzucha na plecy i na odwrót . Ale jak mial rok to tylko szczeble stukaly w lozeczku az mnie to bolalo -
Aprielka, moj tez tak śpi może dlatego nie rozważam poduszki kołderkę mamy, jakoś się go zawsze staram otulić, ale jeden obrót i znów cały jest na wierzchu moj to w ogóle jest zimnolubny, ostatnio spał z nami w łóżku, bo miał ciężka noc, to ja cały czas się przykrywałam bo było mi zimno a on się rozkopywał i wkurzał jak go przykrywałam a ze spał prawie na mnie to ciężko było nam osiągnąć kompromis
-
Ja mam taki podkład oddychający u córki w łóżeczku. A przynajmniej tak się nazywa On z jednej strony ma tą taką folię sztuczną, a z drugiej jakby frotte. Ta sztuczna strona jest od materaca, frotte od prześcieradła. Ja sobie na łóżko na koniec ciąży kupiłam jakiś zwykły i on był cały taki sztuczny, to pociłam się strasznie na nim. Na tym jest ok (testowałam kiedyś ). Sprawdza się super, bo parę razy zdarzyły nam się przesikane pieluchy, prześcieradło mokre, materac suchutki. Kupowałam na allegro i na pewno nie był jakiś super drogi
Paatka gratuluję drugiej córy. Też mi się marzyła para dziewczynek, a tu wyrósł siusiak może trzecia będzie baba jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 20:44
-
Ja mam niby oddychający przynajmniej tak Pani mówiła w sklepie no i kosztował nie mało więc może.. z jednej strony tej spodniej ma właśnie takie coś syntetyczne ewidentnie a z drugiej materiał frotte, na to mam oczywiście prześcieradło, śpi na nim cały czas i nie poci się bardziej niż jak śpi z nami gdzie nie ma podkładu. W dostawce miałam tani i wyglądał w sumie podobnie, była izolacja od tego sztucznego w postaci pieluszki i prześcieradła więc też się nie pocił. Ja miałam akurat ulewaka mocnego więc było mi to potrzebne. Inna kwestia że była to już zima a latem nie wiem jak by to było na tym tanim.
Co do szczebelkow mój synek gdy już udało mu się wcisnąć wyżej nogę i utknęła to się budził więc nie wyobrażam sobie bez tego życia.. no ale to już gdy był starszy. Jako maluszek to już nie pamiętam szczerze kiedy zaczął się poruszać i wciskać ta główka w przednia ścianę dostawki ale bolało mnie to na samą myśl i miał ochraniacz, on akurat nigdy jakoś nie zajął się nim żeby ruszyć czy zdjąć ale każde dziecko jest inne i na pewno są różne przypadki.. w wielu kwestiach trzeba się zdać na swoją intuicjeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 21:16
-
Cześć Dziewczyny. Ostanio nie mam czasu się regularnie udzielać, ale w wolnych chwilach Was podczytuje. Chcialam sie pochwalić, miałam dziś usg (17.5) i mamy na 100% potwierdzoną dziewczynkę, także będzie u nas słodka parka W sumie już na prenatalnym genetyk był przekonany, że dziewczynka, ale jakoś bałam się przyzwyczajać tak szybko, a jednak wiedział co mówi Na USG dziś wszystko ok, czekamy teraz na połówkowe 13 listopada
1000, Gabriella, juna, summer..86, diversik89, MrsKiss, karolkowa, kanapa lubią tę wiadomość
Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
eMZetka wrote:Cześć Dziewczyny. Ostanio nie mam czasu się regularnie udzielać, ale w wolnych chwilach Was podczytuje. Chcialam sie pochwalić, miałam dziś usg (17.5) i mamy na 100% potwierdzoną dziewczynkę, także będzie u nas słodka parka W sumie już na prenatalnym genetyk był przekonany, że dziewczynka, ale jakoś bałam się przyzwyczajać tak szybko, a jednak wiedział co mówi Na USG dziś wszystko ok, czekamy teraz na połówkowe 13 listopada
-
nick nieaktualnyU mnie dziewczynka po dzisiejszym usg jest dalej dziewczynką
Dziewczyny kiedy macie usg połówkowe-czy termin 22+6 jest ok?
Widziałam artykuł mamy ginekolog,że "granica prawna" to 21+6 (chociaż nie jestem przekonana czy nie liczą się skończone), a jak to w praktyce?Gabriella lubi tę wiadomość
-
summer..86 wrote:U mnie dziewczynka po dzisiejszym usg jest dalej dziewczynką
Dziewczyny kiedy macie usg połówkowe-czy termin 22+6 jest ok?
Widziałam artykuł mamy ginekolog,że "granica prawna" to 21+6 (chociaż nie jestem przekonana czy nie liczą się skończone), a jak to w praktyce? -
Ja też mam w 20+0, ale od tego etapu właśnie mamaginekolog pisze, że można. No i patrząc na rozmiary mojej dzidzi o tydzien do przodu, to nie mam obaw, że będzie za mała Także 19.11 śmigamy
U Nicole te najlepsze tygodnie to 20+0 do 21+6, ale wiadomo, każdy lekarz ma swoje wizje kiedy mu się najlepiej je robi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 21:44
-
nick nieaktualny
-
Moja córka też jest zimnolubna, w nocy śpi odkryta, każda próba przykrycia jej ją denerwuje i budzi. Ja śpię zakryta po uszy, ona rozwalona najlepiej goła... Już sobie odpuściłam, nie choruje od tego, najwidoczniej tak jej dobrze. Co dziwne w żłobku na drzemce ciocie mówią że musi być przykryta kocykiem bo się awanturuje jak jej spadnie
Dla dzidzi najpierw będę miała rożek, później może śpiworek, ale w sumie to będzie wiosna/lato więc jeszcze zobaczę, może też mi się taki odkryty egzemplarz trafi
Koniecznie muszę kupić dostawkę do łóżka, znacie jakieś trochę tańsze niż chicco?
-
MrsKiss wrote:Moja córka też jest zimnolubna, w nocy śpi odkryta, każda próba przykrycia jej ją denerwuje i budzi. Ja śpię zakryta po uszy, ona rozwalona najlepiej goła... Już sobie odpuściłam, nie choruje od tego, najwidoczniej tak jej dobrze. Co dziwne w żłobku na drzemce ciocie mówią że musi być przykryta kocykiem bo się awanturuje jak jej spadnie
Dla dzidzi najpierw będę miała rożek, później może śpiworek, ale w sumie to będzie wiosna/lato więc jeszcze zobaczę, może też mi się taki odkryty egzemplarz trafi
Koniecznie muszę kupić dostawkę do łóżka, znacie jakieś trochę tańsze niż chicco?MrsKiss lubi tę wiadomość
-
Ja już kiedyś wysyłałam link do mojej,
https://allegro.pl/oferta/biale-lozeczko-dostawne-dostawka-do-lozka-rodzicow-8614052027?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Widzę że póki co chyba przewaga dziewczynek na tą wiosnę? Ja mam 6 listopada wizytę, lekarz ma potwierdzic płeć bo ostatnio też uważał że dziewczynka ale na tym etapie to jeszcze się nie przyzwyczajam:)