X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj miesiąc w spiworku, w potem kocyk. Przez lato nic, a teraz kołderka spod której oczywiście wyłazi no ale cóż zrobić :P

Gabriella lubi tę wiadomość

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka wrote:
    Wyślij link jak możesz proszę:) to będzie szło z miesiac z alie więc stamtąd to powoli można zamawiać a jeszcze święta po drodze to hohoo będzie szło a szło;)
    Ostatnio dla córki na lato zamawiałam ten :)
    23,18 zł | Elinfant muślin baby swaddl koc noworodka Rayon elastyczny szal z dzianiny hamak pieluszki wyściółka Nubble okłady ręcznik kąpielowy
    https://s.click.aliexpress.com/e/P8598K4WB

A teraz mam w koszyku jeszcze te, ale chyba poczekam na próbki 11.11 :)
    37,44 zł 26%OFF | Jednokolorowy aktywny druk bardzo miękki 70% włókno bambusowe 30% bawełna muślinowy koc dla dziecka koce przewijać dla noworodka pościel
    https://s.click.aliexpress.com/e/86ncxpkqf

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj tak na pierwszy raz to jest baaardzo dluga lista i bardzo kosztowna dlatego ja w pierwszej ciazy od poczatku co miesiac kupowalam iles tam rzeczy. Teraz ubranka mam po synku wiec chociaz to odejdzie.

Co do spania w lozeczku zawsze byla u nas kolderka wiem ze polecaja te spiworki alr ja jakos tego nie kupowalam. Na pewno zakupie otulacz do lozeczka. Nie mialam do z 1 a wiem ze jest pezydatny. Mis szumis tez na pewno znajdzie sie na liście.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy jak wasze dzieci śpią w śpiworkach, to kładziecie je na materacu z prześcieradłem? Czy jeszcze dodatkowo na kołderce?

• Szpilkka Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    A czy jak wasze dzieci śpią w śpiworkach, to kładziecie je na materacu z prześcieradłem? Czy jeszcze dodatkowo na kołderce?
    Jak kiedys sluchalam o tych spiworkach to już nie dajesz kolderki ale chyba przescieradlo na materac normalnie sie daje

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:

Tylko materac z prześcieradłem.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy noworodka kładłyscie na poduszce, czy bez?

• pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    A czy noworodka kładłyscie na poduszce, czy bez?

Bez i córka do tej pory śpi bez poduszki. No chyba, że ląduje u nas w łóżku i na moją się wpakuje 😂.
    Czytałam (chyba w książce zawitkowskiego i na stronie mamy fizjoterapeuta), że dla maluszków poduszka jest niewskazana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 16:45

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noworodek bez poduszki pozniej mial juz podu szke jak siedzial czyli na 8 miesiecy :) lubi sie przytulac do podusi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 17:37

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez bez poduszki nadal, gdzieś kiedyś przeczytałam, ze dziecko poduszkę powinno dostać dopiero gdy samo nas o nią poprosi :D

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny stosujecie podkłady pod prześcieradełko? Jeśli tak to jakie polecacie?

• Aprielka Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie miałam pisać że podkład konieczny przy takim maluchu bo to się ulewa co chwila🙈 ja miałam do dostawki dwa takie ochraniacze podgumowane nieprzepuszczające płynow, pewnie kiepskiej jakości bo z 15zl kosztował ale między prześcieradło a ten ochraniacz jeszcze w okolice gdzie glowa wkładałam pieluszkę flanelowa żeby było bardziej komfortowo dziecku. Czesto miałam oba brudne jednego wieczoru i wtedy po prostu kilka tych pieluch żeby nie zalać materaca. W łóżeczku teraz mam już nie wiem jakiej firmy ale koło 150zl kosztował ten ochraniacz bo ponoć porządny już no a materac to koszt minimum 200 zł więc lepiej go szanować.. kupowałam razem w jednym dobrym sklepie materac i ochraniacz.
    Poduszkę próbowałam dać bo wydawało mi się że dziecku wygodniej już koło tych 8mcy ale mój syn się tak wierci że w końcu itak jej nie miał pod głową i wywalilam i śpi bez, z nami w lozku też poduszka lezy nad głową jakby bo on akurat ma taką misje że musi dociskać głową do czegoś i wolę żeby do poduszki niż deski:p dlatego mam też od poczatku ten zakazany ochraniacz na szczebelki ale to już osobliwa cecha więc trzeba poznać dziecko żeby wiedzieć;) ja mam ochraniacz wciśnięty pomiędzy szczebelki a materac i przywiązany bo ma sznureczki więc nigdy się w niego nie zaplątał i nie widziałam takiego zagrozenia dlatego wbrew opiniom miałam i mam i miec będę:)
    Wiem że temat był ale nie mam czasu szukać a chciałam wstawić zdjęcie apropo kołderki poduszki i ochraniacza w jednym😁 proszę o instrukcje 🙏

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas poduszki brak do tej pory. Podkłady na materac jak najbardziej na tak. Na materac już żadnej kołderki - tylko prześcieradełko. :)

Jestem po badaniu i córa nadal córą pozostaje. Także najprawdopodobniej zostajemy w świecie różu i mam nadzieję, że już teraz żadnego numeru nie wywinie. Bardzo się cieszę. :D No i nadal na najwyższym centylu bo 200g już wybiło, a jeszcze 17 tydzień nie zaczęty. Kruszynka się nie zapowiada. ;d

Gabriella, 1000, summer..86 lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podkładów pod prześcieradło nie używałam, jakoś nie miałam przekonania do takich nieprzemakalnych, sztucznych - sama nie chciałabym na takim czymś spać. Pieluszki nigdy w łóżeczku nie przemoczyła, a jak ulewała to pod głowę podkładałam pieluszkę flanelową lub tetrową (dzięki temu nie musiałam też co chwilę zmieniać prześcieradła).

Aprielka - na stronie zapodaj.net załączasz zdjęcie i wyskoczy link do zamieszczenia na forum.

Paatka - gratuluję. I trochę zazdroszczę drugiej córki. Od tygodnia trawię, że u mnie będzie prawdopodobnie chłopiec, bo bardzo marzyła mi się druga dziewczynka.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattkA gratulacje corci :) troche zazdroszcze sukieneczek ale koszule tez sa fajne 😂

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok udało się trochę obrócone ale jest;)
    Oto powód czemu kołderka i poduszka nie, ochraniacz tak:p wciśnięty za ochraniacz jest szumis a dokładnie samo serduszko wyjęte z misia;) to jest zdjęcie właśnie chwilę po usunięciu poduszki a chwilę przed tym jak wywalilam kołderkę:p
    369ff5b4fa7ddd76med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 19:55

Gabriella, 1000 lubią tę wiadomość

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tymi podkładami to różnie bywa. Czytałam, że jak są sztuczne to żeby je wkładać poniżej główki. A czy któraś z Was spotkała się z podkładami przepuszczającymi powietrze?

Paatka gratuluję córeczki.

Też bym już chciała poznać płeć, może jutro się uda.

• 1000 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Paatka - gratuluję. I trochę zazdroszczę drugiej córki. Od tygodnia trawię, że u mnie będzie prawdopodobnie chłopiec, bo bardzo marzyła mi się druga dziewczynka.

Chłopaki tez są faaaaajne :)
    Gabriella wrote:
    No właśnie z tymi podkładami to różnie bywa. Czytałam, że jak są sztuczne to żeby je wkładać poniżej główki. A czy któraś z Was spotkała się z podkładami przepuszczającymi powietrze?

Paatka gratuluję córeczki.

Też bym już chciała poznać płeć, może jutro się uda.

Ja miałam swojego czasu podkład założony, ale młody spal wtedy w łóżeczku w ciągu dnia tylko i to niezbyt długo, jakoś nie zwracałam na niego uwagi. Potem przez długi czas był zdjęty, a jak ostatnio mi się przesikał w łóżeczku to chcialam znów ten podkład założyć i stwierdziłam ze mega szeleści :D ostatecznie go zdjęłam i śpi bez. Jak ulewal jak był młodszy, to tez kładłam mu pod głowę pieluszkę, w kołysce nie używałam podkładu.

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ochraniaczy - teraz też mamy założony. Ale dopiero wtedy go córce założyłam, jak już umiała sama kontrolować swoje ciało. Przy noworodku jest zagrożenie, że dziecko się okręci przydusi twarz i nie będzie w stanie sie obrocic ponownie. U znajomych mojej ciotki była niestety sytuacja śmierci łóżeczkowej,więc ja w tym temacie jestem mega wyczulona. U nich to podobno wszystko było założone w łóżeczku co się dało... Ja na początku zakładam tylko przescieradlo i spiworek/rozek.

Co do podkładów trzeba patrzeć na skład. Ja sama mam taki w sypialni na materacu założony własnie jak byłam w ciazy. I cieszę się, że wpadłam na ten pomysł, chyba coś przeczuwałam, bo wody mi odeszły w środku nocy w łóżku... Przy takiej ilosci materac juz by był nie do odratowania. A tak to ja się ogarniałam do szpitala, mąż szybko zgraniał prześcieradło i podkład - materac suchutki. ;) A pocić się na nim mocniej nie pocę. No i zagrożenie wilgoci i pleśni w materacu to też kiepska wizja...

Dzięki dziewczyny za gratulacje ❤️

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyczulenia u nas też długo długo zamontowany był monitor oddechu. Mi to dawało zdecydowanie spokojny sen i przy drugim też będzie zamontowany.

1000 lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ