Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Aprielka wrote:Wyślij link jak możesz proszę to będzie szło z miesiac z alie więc stamtąd to powoli można zamawiać a jeszcze święta po drodze to hohoo będzie szło a szło;)
23,18 zł | Elinfant muślin baby swaddl koc noworodka Rayon elastyczny szal z dzianiny hamak pieluszki wyściółka Nubble okłady ręcznik kąpielowy
https://s.click.aliexpress.com/e/P8598K4WB
A teraz mam w koszyku jeszcze te, ale chyba poczekam na próbki 11.11
37,44 zł 26%OFF | Jednokolorowy aktywny druk bardzo miękki 70% włókno bambusowe 30% bawełna muślinowy koc dla dziecka koce przewijać dla noworodka pościel
https://s.click.aliexpress.com/e/86ncxpkqf -
Ojj tak na pierwszy raz to jest baaardzo dluga lista i bardzo kosztowna dlatego ja w pierwszej ciazy od poczatku co miesiac kupowalam iles tam rzeczy. Teraz ubranka mam po synku wiec chociaz to odejdzie.
Co do spania w lozeczku zawsze byla u nas kolderka wiem ze polecaja te spiworki alr ja jakos tego nie kupowalam. Na pewno zakupie otulacz do lozeczka. Nie mialam do z 1 a wiem ze jest pezydatny. Mis szumis tez na pewno znajdzie sie na liście.
-
nick nieaktualny
-
Gabriella wrote:A czy jak wasze dzieci śpią w śpiworkach, to kładziecie je na materacu z prześcieradłem? Czy jeszcze dodatkowo na kołderce?
Gabriella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gabriella wrote:A czy noworodka kładłyscie na poduszce, czy bez?
Bez i córka do tej pory śpi bez poduszki. No chyba, że ląduje u nas w łóżku i na moją się wpakuje 😂.
Czytałam (chyba w książce zawitkowskiego i na stronie mamy fizjoterapeuta), że dla maluszków poduszka jest niewskazana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 16:45
Gabriella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wlasnie miałam pisać że podkład konieczny przy takim maluchu bo to się ulewa co chwila🙈 ja miałam do dostawki dwa takie ochraniacze podgumowane nieprzepuszczające płynow, pewnie kiepskiej jakości bo z 15zl kosztował ale między prześcieradło a ten ochraniacz jeszcze w okolice gdzie glowa wkładałam pieluszkę flanelowa żeby było bardziej komfortowo dziecku. Czesto miałam oba brudne jednego wieczoru i wtedy po prostu kilka tych pieluch żeby nie zalać materaca. W łóżeczku teraz mam już nie wiem jakiej firmy ale koło 150zl kosztował ten ochraniacz bo ponoć porządny już no a materac to koszt minimum 200 zł więc lepiej go szanować.. kupowałam razem w jednym dobrym sklepie materac i ochraniacz.
Poduszkę próbowałam dać bo wydawało mi się że dziecku wygodniej już koło tych 8mcy ale mój syn się tak wierci że w końcu itak jej nie miał pod głową i wywalilam i śpi bez, z nami w lozku też poduszka lezy nad głową jakby bo on akurat ma taką misje że musi dociskać głową do czegoś i wolę żeby do poduszki niż deski:p dlatego mam też od poczatku ten zakazany ochraniacz na szczebelki ale to już osobliwa cecha więc trzeba poznać dziecko żeby wiedzieć ja mam ochraniacz wciśnięty pomiędzy szczebelki a materac i przywiązany bo ma sznureczki więc nigdy się w niego nie zaplątał i nie widziałam takiego zagrozenia dlatego wbrew opiniom miałam i mam i miec będę
Wiem że temat był ale nie mam czasu szukać a chciałam wstawić zdjęcie apropo kołderki poduszki i ochraniacza w jednym😁 proszę o instrukcje 🙏 -
U nas poduszki brak do tej pory. Podkłady na materac jak najbardziej na tak. Na materac już żadnej kołderki - tylko prześcieradełko.
Jestem po badaniu i córa nadal córą pozostaje. Także najprawdopodobniej zostajemy w świecie różu i mam nadzieję, że już teraz żadnego numeru nie wywinie. Bardzo się cieszę. No i nadal na najwyższym centylu bo 200g już wybiło, a jeszcze 17 tydzień nie zaczęty. Kruszynka się nie zapowiada. ;dGabriella, 1000, summer..86 lubią tę wiadomość
-
Podkładów pod prześcieradło nie używałam, jakoś nie miałam przekonania do takich nieprzemakalnych, sztucznych - sama nie chciałabym na takim czymś spać. Pieluszki nigdy w łóżeczku nie przemoczyła, a jak ulewała to pod głowę podkładałam pieluszkę flanelową lub tetrową (dzięki temu nie musiałam też co chwilę zmieniać prześcieradła).
Aprielka - na stronie zapodaj.net załączasz zdjęcie i wyskoczy link do zamieszczenia na forum.
Paatka - gratuluję. I trochę zazdroszczę drugiej córki. Od tygodnia trawię, że u mnie będzie prawdopodobnie chłopiec, bo bardzo marzyła mi się druga dziewczynka.Gabriella lubi tę wiadomość
-
Ok udało się trochę obrócone ale jest;)
Oto powód czemu kołderka i poduszka nie, ochraniacz tak:p wciśnięty za ochraniacz jest szumis a dokładnie samo serduszko wyjęte z misia;) to jest zdjęcie właśnie chwilę po usunięciu poduszki a chwilę przed tym jak wywalilam kołderkę:p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 19:55
Gabriella, 1000 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo właśnie z tymi podkładami to różnie bywa. Czytałam, że jak są sztuczne to żeby je wkładać poniżej główki. A czy któraś z Was spotkała się z podkładami przepuszczającymi powietrze?
Paatka gratuluję córeczki.
Też bym już chciała poznać płeć, może jutro się uda. -
pingwinkowa wrote:Paatka - gratuluję. I trochę zazdroszczę drugiej córki. Od tygodnia trawię, że u mnie będzie prawdopodobnie chłopiec, bo bardzo marzyła mi się druga dziewczynka.
Chłopaki tez są faaaaajne
Gabriella wrote:No właśnie z tymi podkładami to różnie bywa. Czytałam, że jak są sztuczne to żeby je wkładać poniżej główki. A czy któraś z Was spotkała się z podkładami przepuszczającymi powietrze?
Paatka gratuluję córeczki.
Też bym już chciała poznać płeć, może jutro się uda.
Ja miałam swojego czasu podkład założony, ale młody spal wtedy w łóżeczku w ciągu dnia tylko i to niezbyt długo, jakoś nie zwracałam na niego uwagi. Potem przez długi czas był zdjęty, a jak ostatnio mi się przesikał w łóżeczku to chcialam znów ten podkład założyć i stwierdziłam ze mega szeleści ostatecznie go zdjęłam i śpi bez. Jak ulewal jak był młodszy, to tez kładłam mu pod głowę pieluszkę, w kołysce nie używałam podkładu. -
Co do ochraniaczy - teraz też mamy założony. Ale dopiero wtedy go córce założyłam, jak już umiała sama kontrolować swoje ciało. Przy noworodku jest zagrożenie, że dziecko się okręci przydusi twarz i nie będzie w stanie sie obrocic ponownie. U znajomych mojej ciotki była niestety sytuacja śmierci łóżeczkowej,więc ja w tym temacie jestem mega wyczulona. U nich to podobno wszystko było założone w łóżeczku co się dało... Ja na początku zakładam tylko przescieradlo i spiworek/rozek.
Co do podkładów trzeba patrzeć na skład. Ja sama mam taki w sypialni na materacu założony własnie jak byłam w ciazy. I cieszę się, że wpadłam na ten pomysł, chyba coś przeczuwałam, bo wody mi odeszły w środku nocy w łóżku... Przy takiej ilosci materac juz by był nie do odratowania. A tak to ja się ogarniałam do szpitala, mąż szybko zgraniał prześcieradło i podkład - materac suchutki. A pocić się na nim mocniej nie pocę. No i zagrożenie wilgoci i pleśni w materacu to też kiepska wizja...
Dzięki dziewczyny za gratulacje ❤️