X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj miesiąc w spiworku, w potem kocyk. Przez lato nic, a teraz kołderka spod której oczywiście wyłazi no ale cóż zrobić :P

Gabriella lubi tę wiadomość

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka wrote:
    Wyślij link jak możesz proszę:) to będzie szło z miesiac z alie więc stamtąd to powoli można zamawiać a jeszcze święta po drodze to hohoo będzie szło a szło;)
    Ostatnio dla córki na lato zamawiałam ten :)
    23,18 zł | Elinfant muślin baby swaddl koc noworodka Rayon elastyczny szal z dzianiny hamak pieluszki wyściółka Nubble okłady ręcznik kąpielowy
    https://s.click.aliexpress.com/e/P8598K4WB

A teraz mam w koszyku jeszcze te, ale chyba poczekam na próbki 11.11 :)
    37,44 zł 26%OFF | Jednokolorowy aktywny druk bardzo miękki 70% włókno bambusowe 30% bawełna muślinowy koc dla dziecka koce przewijać dla noworodka pościel
    https://s.click.aliexpress.com/e/86ncxpkqf

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj tak na pierwszy raz to jest baaardzo dluga lista i bardzo kosztowna dlatego ja w pierwszej ciazy od poczatku co miesiac kupowalam iles tam rzeczy. Teraz ubranka mam po synku wiec chociaz to odejdzie.

Co do spania w lozeczku zawsze byla u nas kolderka wiem ze polecaja te spiworki alr ja jakos tego nie kupowalam. Na pewno zakupie otulacz do lozeczka. Nie mialam do z 1 a wiem ze jest pezydatny. Mis szumis tez na pewno znajdzie sie na liście.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy jak wasze dzieci śpią w śpiworkach, to kładziecie je na materacu z prześcieradłem? Czy jeszcze dodatkowo na kołderce?

• Szpilkka Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    A czy jak wasze dzieci śpią w śpiworkach, to kładziecie je na materacu z prześcieradłem? Czy jeszcze dodatkowo na kołderce?
    Jak kiedys sluchalam o tych spiworkach to już nie dajesz kolderki ale chyba przescieradlo na materac normalnie sie daje

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:

Tylko materac z prześcieradłem.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy noworodka kładłyscie na poduszce, czy bez?

• pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    A czy noworodka kładłyscie na poduszce, czy bez?

Bez i córka do tej pory śpi bez poduszki. No chyba, że ląduje u nas w łóżku i na moją się wpakuje 😂.
    Czytałam (chyba w książce zawitkowskiego i na stronie mamy fizjoterapeuta), że dla maluszków poduszka jest niewskazana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 16:45

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noworodek bez poduszki pozniej mial juz podu szke jak siedzial czyli na 8 miesiecy :) lubi sie przytulac do podusi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 17:37

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez bez poduszki nadal, gdzieś kiedyś przeczytałam, ze dziecko poduszkę powinno dostać dopiero gdy samo nas o nią poprosi :D

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny stosujecie podkłady pod prześcieradełko? Jeśli tak to jakie polecacie?

• Aprielka Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie miałam pisać że podkład konieczny przy takim maluchu bo to się ulewa co chwila🙈 ja miałam do dostawki dwa takie ochraniacze podgumowane nieprzepuszczające płynow, pewnie kiepskiej jakości bo z 15zl kosztował ale między prześcieradło a ten ochraniacz jeszcze w okolice gdzie glowa wkładałam pieluszkę flanelowa żeby było bardziej komfortowo dziecku. Czesto miałam oba brudne jednego wieczoru i wtedy po prostu kilka tych pieluch żeby nie zalać materaca. W łóżeczku teraz mam już nie wiem jakiej firmy ale koło 150zl kosztował ten ochraniacz bo ponoć porządny już no a materac to koszt minimum 200 zł więc lepiej go szanować.. kupowałam razem w jednym dobrym sklepie materac i ochraniacz.
    Poduszkę próbowałam dać bo wydawało mi się że dziecku wygodniej już koło tych 8mcy ale mój syn się tak wierci że w końcu itak jej nie miał pod głową i wywalilam i śpi bez, z nami w lozku też poduszka lezy nad głową jakby bo on akurat ma taką misje że musi dociskać głową do czegoś i wolę żeby do poduszki niż deski:p dlatego mam też od poczatku ten zakazany ochraniacz na szczebelki ale to już osobliwa cecha więc trzeba poznać dziecko żeby wiedzieć;) ja mam ochraniacz wciśnięty pomiędzy szczebelki a materac i przywiązany bo ma sznureczki więc nigdy się w niego nie zaplątał i nie widziałam takiego zagrozenia dlatego wbrew opiniom miałam i mam i miec będę:)
    Wiem że temat był ale nie mam czasu szukać a chciałam wstawić zdjęcie apropo kołderki poduszki i ochraniacza w jednym😁 proszę o instrukcje 🙏

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas poduszki brak do tej pory. Podkłady na materac jak najbardziej na tak. Na materac już żadnej kołderki - tylko prześcieradełko. :)

Jestem po badaniu i córa nadal córą pozostaje. Także najprawdopodobniej zostajemy w świecie różu i mam nadzieję, że już teraz żadnego numeru nie wywinie. Bardzo się cieszę. :D No i nadal na najwyższym centylu bo 200g już wybiło, a jeszcze 17 tydzień nie zaczęty. Kruszynka się nie zapowiada. ;d

Gabriella, 1000, summer..86 lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podkładów pod prześcieradło nie używałam, jakoś nie miałam przekonania do takich nieprzemakalnych, sztucznych - sama nie chciałabym na takim czymś spać. Pieluszki nigdy w łóżeczku nie przemoczyła, a jak ulewała to pod głowę podkładałam pieluszkę flanelową lub tetrową (dzięki temu nie musiałam też co chwilę zmieniać prześcieradła).

Aprielka - na stronie zapodaj.net załączasz zdjęcie i wyskoczy link do zamieszczenia na forum.

Paatka - gratuluję. I trochę zazdroszczę drugiej córki. Od tygodnia trawię, że u mnie będzie prawdopodobnie chłopiec, bo bardzo marzyła mi się druga dziewczynka.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattkA gratulacje corci :) troche zazdroszcze sukieneczek ale koszule tez sa fajne 😂

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok udało się trochę obrócone ale jest;)
    Oto powód czemu kołderka i poduszka nie, ochraniacz tak:p wciśnięty za ochraniacz jest szumis a dokładnie samo serduszko wyjęte z misia;) to jest zdjęcie właśnie chwilę po usunięciu poduszki a chwilę przed tym jak wywalilam kołderkę:p
    369ff5b4fa7ddd76med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 19:55

Gabriella, 1000 lubią tę wiadomość

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tymi podkładami to różnie bywa. Czytałam, że jak są sztuczne to żeby je wkładać poniżej główki. A czy któraś z Was spotkała się z podkładami przepuszczającymi powietrze?

Paatka gratuluję córeczki.

Też bym już chciała poznać płeć, może jutro się uda.

• 1000 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Paatka - gratuluję. I trochę zazdroszczę drugiej córki. Od tygodnia trawię, że u mnie będzie prawdopodobnie chłopiec, bo bardzo marzyła mi się druga dziewczynka.

Chłopaki tez są faaaaajne :)
    Gabriella wrote:
    No właśnie z tymi podkładami to różnie bywa. Czytałam, że jak są sztuczne to żeby je wkładać poniżej główki. A czy któraś z Was spotkała się z podkładami przepuszczającymi powietrze?

Paatka gratuluję córeczki.

Też bym już chciała poznać płeć, może jutro się uda.

Ja miałam swojego czasu podkład założony, ale młody spal wtedy w łóżeczku w ciągu dnia tylko i to niezbyt długo, jakoś nie zwracałam na niego uwagi. Potem przez długi czas był zdjęty, a jak ostatnio mi się przesikał w łóżeczku to chcialam znów ten podkład założyć i stwierdziłam ze mega szeleści :D ostatecznie go zdjęłam i śpi bez. Jak ulewal jak był młodszy, to tez kładłam mu pod głowę pieluszkę, w kołysce nie używałam podkładu.

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ochraniaczy - teraz też mamy założony. Ale dopiero wtedy go córce założyłam, jak już umiała sama kontrolować swoje ciało. Przy noworodku jest zagrożenie, że dziecko się okręci przydusi twarz i nie będzie w stanie sie obrocic ponownie. U znajomych mojej ciotki była niestety sytuacja śmierci łóżeczkowej,więc ja w tym temacie jestem mega wyczulona. U nich to podobno wszystko było założone w łóżeczku co się dało... Ja na początku zakładam tylko przescieradlo i spiworek/rozek.

Co do podkładów trzeba patrzeć na skład. Ja sama mam taki w sypialni na materacu założony własnie jak byłam w ciazy. I cieszę się, że wpadłam na ten pomysł, chyba coś przeczuwałam, bo wody mi odeszły w środku nocy w łóżku... Przy takiej ilosci materac juz by był nie do odratowania. A tak to ja się ogarniałam do szpitala, mąż szybko zgraniał prześcieradło i podkład - materac suchutki. ;) A pocić się na nim mocniej nie pocę. No i zagrożenie wilgoci i pleśni w materacu to też kiepska wizja...

Dzięki dziewczyny za gratulacje ❤️

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyczulenia u nas też długo długo zamontowany był monitor oddechu. Mi to dawało zdecydowanie spokojny sen i przy drugim też będzie zamontowany.

1000 lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ